perjantai 15. kesäkuuta 2018

Hakemisto (ja sisällysluettelo)

( Tämän hakemiston internetosoite on: http://parantamisesta.blogspot.com/ . Selaa sivua alaspäin,niin löydät hakemiston. )Tervola-nimen myötä tulleita vaikutelmia parantamisesta ja parantumisesta

 ETSI VAIVASI karkeasti luokiteltuna (esim. "näkö", "kivut" tai tavallisen taudin nimi), tummennettujen hakusanojen mukaan aakkosissa, HAKEMISTOSTA JA LUE SITÄ VASTAAVAT KOHDAT VIEREISISTÄ SADAN KOHDAN KOKOELMISTA, toimivat ihan vain lukemalla, olo joko helpottuu lähes heti (alle 5min), jolloin oireet saattavat hiukan odotellen ja ymmärrystään parantaen häipyä kokonaan, tai sitten ei vaikutusta, eivät sisällä lääkkeitä tms vaan rasituksen muuttamista, hahmotustavan vaihtamista, yleensä elämässä hyvää tekeviä satsauskohteita (terveet elämäntavat ja uskonto), yms.

Tervola-nimen sanotaan opettaneen ne, joilla oli tuo nimi, taitaviksi parantajiksi, esim. jonkin kaupungin tai suuremman alueen parhaiksi lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi. Tuon taidon sanottiin tulevan nimen myötä siksi, että nimi jatkuvasti muistuttaa mieleen terveet elämäntavat ja terveellä tavalla tekemisen. Niinpä olen alusta asti, vuonna 2005 aiemmin suvussani olleen Tervola-nimen otettuani viralliseksi sukunimekseni, kirjannut (lyhyinä, 5-15min, rupeamina kokonaisajankäytöltään, muutamasta tusinaan (selvennyksiä kieleen yms) ryppäässä, viimeisen seitsemän vuoden aikana yht. n. 640 kohtaa, joista monet muutamassa osassa tehtyjä; nämä eivät ole sosiaalisen etäisyyden päästä kuten vieressä istuja tehtyjä vaan  asiakeskeisen kuin asiakeskeinen kontakti kirjastossa ja useimmiten pelkkä teoreettinen ajatus, joka vertaa omaan kokemuspiiriin esim. nähtyihin ihmisiin) tähän blogiin muistiin näkemystäni parantamisesta, niin kuin lapsena lupasin, kaikelle kansalle ymmärrettävästi Suomen peruskoulun käyneen koulujärjen ja nuoren aikuisen elämänkokemuksen pohjalta on tavoitteena ollut, mutta jollei jotakin ohjetta ymmärrä, niin suuremmasta elämänkokemuksen määrästä ja paremmasta ymmärryksestä olisi iloa.

En ole parantajaksi aikova (enkä ole koskaan ollut millään hoitoalalla töissä tai opiskelijana enkä ole koskaan ollut hoitoaloille suuntautunut, vaan olen aina ollut paljon isompiin kokonaisuuksiin (vähintään 100 000 ihmisen kysymykset sekä etenkin koko maailman kohtalo), terveisiin ikiaikaisiin elämäntapoihin ja käytännön elämään sekä taiteisiin ja elämänviisauteen suuntautunut, minulla ei ole sairaanhoitajan jaksavaisuutta, jota sairaanhoitajista kiinnostuneella koirallanikin tuntuu olevan 10 000-kertainen määrä minuun verrattuna), kirjoittelenpahan vain, mitä tämän nimen myötä olen parantamisesta arvellut, siltä varalta, että niin voisi vähällä vaivalla auttaa montaa.
(Näin opit itse luomaan parannusohjeyritelmiä, jos olet itse suurin piirtein tai ihan terve: Terveellä ihmisellä ovat yleensä säätämisen taidot paremmat, vaihdetaan vaatetusta lämpötilan ja tekemisen mukaan, seurataan mielitekoja lösimättä ja valehtelematta, huomataan ottaa huomioon monta asiaa yhtä aikaa jatkuvasti aihepiirissä kuin aihepiirissä, tavoitellaan terveitä elämäntapoja jatkuvasti kaikessa. Tällainen aloittelijan kuulosteleva, arkijärkinen elämää ymmärtävä, asioita maisemana katsova näkökulma on yleensä hyvä vaistoviisauden ym luonnostaan ihmisen kykyihin kuuluvan oppimiseen, luulen.)
Luulen, että pääkaupunkiseutulaisilla (mistä olen alun perin kotoisin) on samantapaista näkemystä parantamisesta: heillä se on usein monta pientä huomiota, jotka summautuvat joksikin tietyksi ohjeeksi, että mitä sen ja sen vaivan kanssa kannattaa tehdä. Jos jollakulla on osaamista, niin ei isokaan kirjoitusurakka niin kauan kestä: yksi kohta tietokoneen kanssa turaamisineen ehkä vartin, pidempikin vain puoli tuntia, ja siitä moni kai voisi jo parantua yhden kerran työrupeamalla. Jos kirjoittelisi kolme palasta päivässä, niin vuodessa ohjeita olisi jo tuhat, ja urakka kai sillä hoidettu, jos hakemiston samalla tekee. Mutta eihän ohjeita tarvitse olla enempää kuin yksi, jotta kannattaisi se kirjata ylös: voi sillä jo auttaa joitakuita takenties montaakin. Perusohjeita (esim. päänsärkyä jonakin vuorokaudenaikana, miksi, mikä auttaisi), lähtökohtana toimivaa näkökulmaa opettamassa, olisi hyvä olla monen yleensä ihan terveen ihmisen tekemiä.

Luulen,e ttä tätä blogia lukeakseen tarvitsisi olla vähintään vajaan 30 vuoden vanha, jotta olisi omaa elämänkokemusta kylliksi, ja lisäksi tarvitsisi olla oma arkijärkinen ymmärrys suomalaiseen tapaan ihan hyvä.
Jos kuvia ymmärtää, niin tämän blogin ohjeiden laatimistavasta kai saa käsityksen näistä kahdesta kuvasta:
"Eli pitäisi lähteä elävöittävän elämäntavan kanssa: vaaleanvihreä. Ja pitäisi positiivisin tuntein uskoen ja rukoillen huolehtia kropasta hyvin, kauniiseen päin tavoittaen." :

"Pikemminkin sellaista miettimistä kuin tätä blogia tehdessä lyhyitä tuokioita, tai niin kuin maailman ongelmia ratkoessa.":


Mutta jolei näitä kuvia ymmärrä, niin tekstit on kuitenkin laadittu niin, että niitä voisi paljon palikkajärkisempikin ymmärtää.
Toiveeni on, että peruskoulun Suomessa käynyt voisi sairaanakin ihan vain lukea vaivastaan parannusohjeen - tai joku sen juuri lukenut selittäisi sen hänelle - ja parantua melkein sillä, sillä nämä ovat pitkälti hahmotustapakysymyksiä tms: ymmärtämistä ja oikean linjauksen löytämistä, eivätkä sisällä lääkkeitä tai hoitoja. Jos nyt sitten toimivat. Pyrkivät olemaan vaarattomia. Tavallaanhan se olisi onnistuessaan parempi kuin lääketieteen hoidot, mutta toisaalta nämä ovat vain yritelmiä, pyrkivät kumminkin olemaan sellaisia, että lääkärikin tai sairaanhoitaja voisi niitä luettaa, että katso, auttaisiko tuollainen parantumisessa.
Kuulemma Tervola-nimisestä vähääkään kiinnostuneet aina haluavat lukea Tervolan näkemyksiä parantamisesta, joten olkaa ystävälliset ja jakakaa tämän blogin osoitetta http://parantamisesta.blogspot.fi kaikille siitä yhtään kiinnostuneille sekä vaitonaisille. (En ole saanut sitä Googlessa näkyville kuin aika tarkalla blogin nimellä, Tervolan kunnan teiden parantaminen on muka lähempänä sitä, mitä parantamisaiheisilla hauilla haetaan. Löytyi hauilla "vaikutelmia parantamisesta Tervola", "parantaminen Hannele Tervola" ja "lääketiede Hannele Tervola" - kai näitä voidaan ottaa lääketieteen osiksi siltä osin kuin parantavat kyllin hyvin kyllin ison osan (oliko se 2/3?) sairastavista eivätkä tuota haittaa muillekaan. Nyt löysin tämän blogin haulla "parantaminen Kaisa Hannele Tervola", mikä olisi silleen helpompi kertoa jollekin ja tämän muistaa, että jos tietää minun laatineen ajattelukurssin, niin koko nimeni (2 etunimeä) löytää nettihaulla "ajattelukurssi". Ja tulevaisuuden tietokoneista olen myös kirjoittanut, mutten tiedä, miten sitä löytää, jollei nimeäni muista (For computers: feelings (goal oriented action is like the effect of feelings), rationality (the natural sciences and their measurements use largely math and maps) and moral (beneficality grounds on a mechanical language) objectively).) Tein blogista kopion, mutten tiedä, tuleeko sitä päivitettyä: http://joulutonttuparantaa.blogspot.com .
Blogia ei kannata printata, sillä paperiversio tuo tartuntavaaran ja netinkäyttötaidottomia sairastavia ympäristöön, paljon parempi olisi kasa lappuja: "Tervola: Vaikutelmiani parantamisesta   http://parantamisesta.blogspot.fi" tai tuo linkkivinkki jollakin nettisivulla(si), jolle muut löytävät. Jos käytät tätä blogia lääketieteenammatissasi, niin internetsivuja voi kuulemma kopioida esim. oman työpaikan palvelimelle, ja yleensähän sivuja voi päivittää ihan vain painamalla "Päivitä", jolloin saa senhetkisen version oman työpaikan palvelin, muttei tule muuten kuin päivityksistä käyntikertoja tämän blogini laskuriin. Mielekäs olisi varmaankin tekstit numerojärjestyksessä sadan kohdan kokoelmissa. Mutta jos jossakin vaikuttaa tarpeelliselta, niin saa blogin printatakin ja jopa painaa kirjaseksi myyntiin, jollei paljoa yli painokustannusten ja kunhan nettisivun osoite on selvästi näkyvuillä, jotta voi lukea viimeisen version ja antaa linkin muillekin. Silloin vihkosen alussa pitäisi lukea selvästi se, että riittää etsiä oma vaivansa hakemistosta ja lukea sitä vastaava yksi teksti tai muutama samasta aihepiiristä, ei tarvitse lukea kaikkia satoja järjestyksessä vaan tuo yksi vain.
Jos haluaisit opetella näitä mutta niitä on liian monta, niin lue hakemistoa: kunkin vaivan perässä on otsikossa "ja"-sanan jälkeen parannusohjeyritelmä pääpiirteissään. Jollei hakemiston vaiva ole blogikohdan otsikossa mainittu, niin viittaus on kenties blogitekstin lisäyksiin eikä ja-sanan perässä olevaan parannusohjeeseen, vaikka voi kyllä olla samantapainen. Hakemisto ei ole ihan niin pitkä kuin miltä vaikuttaa, jos lukee aiheryhmä kerrallaan, vaikkapa aakkosissakin, esim. näkö, kivut, ym, aika moni aihe on sillä tapaa ryhmittynyt hakemistossa ja niiden parannuskeinoyritelmät luovat usein jonkinlaisen näkemyksen tuosta vaivasta parantumisen teistä. Kai ne siis voivat olla sellaista näkemystä, millä yleensä terveinä pysyvät ihmiset jotenkin onnistuvat pysymään terveinä, mutta toki muunkin avulla, mm liikunnan ja ulkoilun sekä tervehenkisyyden. (Usein tuollainen terveen ihmisen näkemys on kai tervehenkistä yksilöllisyyttä, joka tauteja ja vaivoja muillakohdatessa on tyyppiä "Hui kamala, en minä noin sentään.", kun on jonkinlainen taju siitä, mikämoisessa menossa on vialla, muttei kai yleensä teoriaperspektiiviä, että mikä tauti mitenkin tms, ja sitten parantuyminen ja terveenä pysyminen itsessään on kiinni terveistä elämäntavoista, tervehenkisestä kauniista sivistyksestä ja siitä, että pitää musiikista, uskonnosta yms kauniista arvostettavasta.) Hakemistoa lukemalla saa siis yleiskuvan, mutta varsinaisessa parannustilanteessa pitäisi lukea itse ohje lisäyksineen, jo neuvomisessakin.English translation (just most of the headers with cure guesses and a few texts translated)
http://curingguesses.blogspot.fi/2017/07/headers-translated.html
http://curingguesses.blogspot.fi   HAKEMISTO, tekstit aakkosjärjestyksessä:

Aakkosjärjestyksessä vaivan mukaan, esim. kaihi kohdissa "näkö" ja "kaihi". Kaikkea en ole jaksanut tai osannutkaan merkitä oikein vaan ovat jossain tuollaisessa kohdassa vain eivätkä kaikissa sentapaisissa.
Aakkosjärjestys paksunnettujen hakusanojen mukaan. Hakemistossa on eri vaivoja, joihin parannusyritelmät ehkä sopisivat,eikä vain otsikkojen vaivat kuten sisällysluettelossa, jossa otsikot ovat numeron mukaan listattuina. Hakemistossa myös muita vaivaavia asioita kuten vaikka laihdutus, vuodenajat, masennus ja turvattomuus. (Arviolta 1200 hakemiston kohtaa heinäkuussa 2018: 42 näytöllistä, noin 30 kohtaa per näyttö. Tämä vasta saa minut tajuamaan, miksi Tervola-nimisillä oletetaan olevan näkemystä sairauksienkin ja vaivojen parantamisesta eikä vain terveenä elämisestä, terveistä elämäntavoista yms.)
Vaivan perässä ja-sanan jälkeen parannusehdotus. (Vaivat ja parannuskeinot listoina, joissa usein &-merkki.)  Lue molemmat selatessasi, niin saat jonkin kuvan siitä, millaisia parannusehdotuksia nämä ovat. Mutta varsinainen parannusohje, kenties useampiakin, siis kunkin blogimerkinnän tekstissä itse blogissa.
Näkemykseni parantumisesta ihmeparannusohjeyritelmissäni. - Jollei vaivaasi löydy, kokeile ihmeparannusohjeita.

Numero on blogimerkinnän järjestysnumero ja päivämäärä kertoo, minkä kuukauden kohdalta blogimerkinnän löytää.
A järjestysnumeron (A214. - A382.) edessä tarkoittaa, että kohta löytyy tämän blogin jatko-osasta http://parantamisesta2.blogspot.fi
B järjestysnumeron (B383. - B585.) edessä tarkoittaa, että kohta löytyy tämän 4-osaisen blogin kolmannesta osasta http://parantamisesta3.blogspot.fi
C järjestysnumeron (C586. ->) tarkoittaa, että kohta löytyy tämän blogin neljännestä osasta http://parantamisesta4.blogspot.fi
Kaikki blogimerkinnät sadan kohdan kokoelmissa tämän blogin lopussa, siis tämän hakemiston vieressä:
C601. ->   kesäkuulta 2018 alkaen
Yli 50 ihmeparannusohjeyritelmää, marraskuulta 2017 alkaen
B501. -  C600.    kesäkuusta 2017 alkaen
B401.- B500.   lokakuulta 2016 alkaen
Ohjeita "jos kesällä huono tai kumma olo" (yli 70 kpl)   elokuulta 2016 ja
A301.-B400., 201.-A300., 101.-200. ja 1.-100.  maaliskuulta 2016.
Uudet lisäykset vaivoista, joista on jo jokin blogiteksti, teen mieluiten kyseisen tekstin loppuun lisäyksinä, jotta yksittöistö blogikohtaa seuraamalla voi lukea kaiken, mitä olen kirjoittanut aiheesta. Joskus kuitenkin laadin uuden blogikohdan samasta aiheestaja se tulee tietenkin sillä hetkellä viimeisellä järjestysnumerolla. Viimeisimmät kohdat löytää sisällysluettelon lopusta.
(Kokoelmiin pääsee joko tämän sivun alalaidasta viereiselle sivulle jne, tai tämän blogin sivupalkista aika ylhäältä klikkaamalla kolmioita kuukausien edessä ja sitten klikkaamalla oikeaa otsikkoa.)A
B408. Suurentunut aataminomena ja ettei tulkkaisi tekniselle insinöörimäiselle kielelle elämää   6.11.2016
A311. Aaveet ja että toivoo oikeudenmukaisesti hyvää kaikille kuolemanjälkeisessä elämässä   24.2.2016
A328. Abortti   14.4.2016
A298. Addiktio ja samojen tarpeiden täyttäminen tervehenkisesti   9.2.2016
B462. Tietokoneaddiktio ja muut mukavat tekemiset mutta samantapaiset uomat   27.2.2017
90. A-hepatiitti & hepatiitit eli maksatulehdukset ja turkoosi & viileä sumuinen sää  25.7.2015
13. AIDS, immunipuolustuksen heikkous ja koko elämäntavalla pariin sitoutuminen, lähialueen eheyden vaaliminen  20.1.2013
aineenvaihdunta sekaisin  B543. Metabolia sotki syksyllä ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla eläminen   23.10.2017
A339. Aivastelu ja lämmittely & parempi verenkierto   1.6.2016
B463. Aivastelu ja vilustumisen vaaran välttäminen   27.2.2017
B579. Aivohalvaus ja kiinnostus pensaisiin   17.4.2018
A358. Aivo- tai sydäninfarktin oireista   6.8.2016
B406. Aivokalvontulehdus ja pakottamisen vähentäminen   5.11.2016
C675. Aivot seis joiltan osin ja ylentäviin, sivistäviin & tervehenkisyyttä tuoviin tekemisiin satsaaminen hyvällä hengellä   29.9.2018
A382. Aivotärähdys ja maa vakaa, puutarha ja keskiasennoissa verkkaisat liikkeet   21.8.2016
91. Aivoverenvuoto ja pehmeä "Soooh"25.7.2015
28. Aivoveritulppa, migreeni ja Alaskan seitin loiset17.1.2015
ajattelukyky huono   ks. B474. Leväperäinen pää kun muilla ok pää ja koulutasoisten työtehtävien tekeminen työteliään tunnollisesti   20.3.2017
Akne  ks. iho ja finnit
97. Akupunktion toive ja samaistumiskohteiden etäännyttäminen    15.8.2015
C690. Alaraajojen halvaantuminen ja mallia ideaaleista, ei henkilöistä   26.11.2018
B416. Albinismi ja että arvostaa luonnon hienommaksi kuin kirjat   29.11.2016
A301. Alemmuuskompleksi ja toisten noudattaman laatutason arviointi   9.2.2016
alkoholismi   B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017
B444. Alkuasukkaiden tyhmentyminen kaupunkioloissa ja jatkuva puiden katselu   31.1.2017
55. Alkukesän jäsenvaivat ja kesästä nauttiminen13.6.2015
79. Allergiat ja niiden aiheuttajan näkeminen tarpeellisena tervehenkisen maailman osana6.7.2015
A321. Keväinen puiden siitepölyallergia   4.4.2016
130. Altistavat tekijät ja joidenkin kuukausien aikaväli tai pidempi  16.10.2015
B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen   16.8.2017
A359. Alzheimerin tauti ja syvällisyyden tason nosto taiteellis-hengelliseksi   7.8.2016
B531. Ambulansseista, sairaanhoidosta yms   21.8.2017
ambulansseista  C658. Nopeudesta & viisaudesta   29.8.2018
 A245. Väärä ammatti ja "Elä ja anna toisten elää!" sekä keskusteluseura vain haavealoja arvostavaa  15.1.2016
C669. Ammattitaidosta   18.9.2018
C613. Käärmeen purema, ampiaisen pisto tms ja tuon eläinlajin elämään eläytyminen   25.6.2018
angina   B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
ankea huhtikuu, marraskuu tai muu vuodenaika http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
143. Apeus ja lämpimät vaatteet  2.11.2015
apeus keväällä  32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)
apteekin työntekijöille   B415. Onko sairaanhoidolla epäonnea
C653. Veden juomisesta Suomessa arabeille   13.8.2018
asbestipöly   B511. Pölykeuhko ja liman yskiminen & sen hahmottaminen vain omaksi vaivaksi   5.7.2017
A293. Puuttumaan jäänyt ansaittu asema ja perusasiat selkeästi    7.2.2016
87. Astma ja luonnon vehreys16.7.2015
astma   67. Hengitysvaikeudet ja yhteisön ääneen lausuttuun viralliseen valtavirtaan tervehenkisesti satsaaminen14.6.2015
144. Astronautit ja luonto&naisnäkökulma  2.11.2015
A379. Auringon tienoille katsominen vain viereen & tarkalla näöllä   21.8.2016
Auttamisen ohjeita  B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016
72. Autismi ja sosiaalisesti erilaiset ihmissuhteet sekä aivan eri ammattikunta kuin vanhemmilla27.6.2015
A376. Avaruustauti ja luontosuhde   21.8.2016
B
C682. Bakteerialtistuksen jälkeen   30.10.2018
C684. Epäonninen sairas olo ja taju siitä että lääkärit yms   ovat bakteerialtistuksessa skarppaavia    5.11.2018
bakteerialtistus   C688. Suuren tautialtistusten määrän keventämisestä   20.11..2018
bakteerit 78. Pöpöt ja ystävällisyys6.7.2015
108. Suhteestamme bakteereihin25.8.2015
bakteerit 119. Oksennustauti ja viileät kädet ja jalat23.9.2015
bakteeritartunnat   B470. Pöpötartunnat ja sosiaalinen maailmankuva, että kuka harrastaa mitäkin harrastusta mitenkin taitavasti, yms   14.3.2017
C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018
bakteeritaudista turvotusta   C689. Pöpötaudista seurannutta turvotusta ja tervehenkinen vire jonka oppii puilta   21.11.2018
Miksi tämä blogi: katso kohdasta Tervola-nimi
tämä blogi 23. Kuinka Tervola-nimi opettaa parantamisesta  10.7.2014
tämä blogi 45. Tervola-nimestä kerrottua: miksi tämä blogi21.5.2015
tämä blogi 95. (Tervola-nimestä) Eheys tuo parantavaa näkemystä10.8.2015   
tämä blogi 135. Tervola-nimestä ja lääketieteen uudistamisen tarpeesta  23.10.2015   
tämä blogi 152. Tervola-nimestä  8.11.2015
tämä blogi 155. Näistä ohjeista  11.11.2015
A222. Tästä blogista loppuvuodesta 2015  28.12.2015
A259. Tämän blogin pituudesta  21.1.2016
B490. Tämän blogin pituudesta   16.4.2017
B536. Sairastelevat tuttavat ja tästä blogista tiedottaminen   30.9.2017
tämä blogi   B571. Parannusohjeyritelmät kaikkiin tietämiini tauteihin   26.2.2018
C600. Tätä blogia ei voi tehdä ammattinsa osana eikä rahanlähteenä   14.6.2018
C630. Tämän blogin mahdollinen käyttö tienä lääkärin tai sairaanhoitajan ammattiin   20.7.2018
C655. Usean tämän blogin ohjeen lukemisen tavasta   17.8.2018
C668. Tämän blogin katselukertojen määrästä   15.9.2018
borrelioosi  41. Puutiaisaivokuumeen jälkioireet ja luontokeskeisyys16.5.2015
A267. Brutaalius ja ymmärryksen piirin erojen tunnistaminen oikein   26.1.2016
B560. Bulimia ja etsi se ruoka-aine tai tervehenkisen elämän elementti jota kaipaat   30.12.2017
A246. Burn out ja aivan erilainen kiva ammattiala  16.1.2016

C
71. CP-vamma, kaatumatauti ja leppoisat ammattivaihtoehdot27.6.2015
145. Crohnin tauti ja tervehenkisyys & vapaa-ajan kivat tekemiset & mallia eläimiltä  2.11.2015
D
B479. Dementia ja kiinnostavat aiheet   28.3.2017
B581. Verenkiertoperäinen dementia ja meditaatio   17.4.2018
A280. Dengue kuume & hyttysten aiheuttamat taudit ja ettei ajattele mitään hyttysiin liittyvää  2.2.2016
diabetes 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013 (Ks. linkki sisällysluettelossa)
ikävä diagnoosi (epäonnistumisia tuovan sosiaalisen vaikutteen myötä) voidaan kenties purkaa   B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017
132. Dialyysi ja vihannekset & marjat  22.10.2015
E
24. Ebola ja arvostava asenne elefantteihin / elävöittävän kauniisti soivat virret  3.8.2014
B538. Elinsiirrot ja elämäntaitojen opettelu   12.10.2017
A355. Elinvoiman menettäminen ejakulaatiossa ja seksi & se, ettei pyri stondikseen oman elinvoimansa avulla   2.8.2016
B532. Syyhyävät jalat ym elo-syyskuussa ja talvilämpimät sisätilat  31.8.2017
B576. Elohiiri ja lähiseutujen lämmittäminen   23.3.2018
A241. Elvytys ja elävöittävyys keskeltä kroppaa  11.1.2016
elvytys   B433. Tekohengitys ja mielikuva vesiletkuista joissa virtaa vesi-ilmaseos   3.1.2017
eläimille paremmat liikkeet   B519. Lehmille paremmat liikkeet ja männynoksat & niittykukat malleina   14.7.2017
B568. Eläin nuolee haavaansa ja suojaavasti, koko viisaudellaan eikä pöpöisesti tokkuraiseksi urautuneena   18.1.2018
eläinten vaivat : katso vastaava ihmisten vaiva (eivät sisällä lääkkeitä tms hoitoja) (kommunikoi eläinten kielellä: elekieli, yhteinen tekeminen, tunteet, sadunkerronta, elämänmakuinen havainnollisuus, aistien eläminen ja liikkuminen)
A362. Elämänhalun puute ja aidosti paremmat elämänmahdollisuudet   8.8.2016
A303. Huono elämänlaatu ja terveet elämäntavat, "Elä ja anna..." & kopioimattomuss   12.2.2016
huono elämänlaatu   C622. Elämä ontuu konsertin, tapaamisen, kurssikerran tms jälkeen ja eri ilmastojen, kansojen, ammattien yms vireiden sopivuuden kuulostelu   12.7.2018
A257. Mahdottomat elämänolosuhteet ja omankaltainen ympäristö   20.1.2016 
114. Elämäntapamuutokset ja liikunnallisuus viileässä14.9.2015
196. Elämäntapakysymykset ja polveilevuus  11.12.2015
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)
A316. Endometrioosi ja moraali   17.3.2016
184. Energia tarkoittaa elinvoimaisuutta  3.12.2015
energianpuute   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015
osittainen englanninkielinen käännös tästä blogista   118. Käännösoikeus23.9.2015  http://curingguesses.blogspot.com/2017/07/headers-translated.html .
ennaltaehkäisemisestä   C593. "Varmuuden vuoksi" ei aina ole hyvä ohje   1.6.2018
C607. Hiiret epidemioissa ja ei saa ottaa mallia etelämäälaisista ruuan säilytyskysymyksissä   18.6.2018
131. Epilepsia ja niskan hartian seudun eläväisyys  19.10.2015
epämuodostuma   B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
C659. Epämääräinen huono olo ja vähemmän vaikutetta tropiikista   2.9.2018
B521. Suuri epäonni ja haaveidensa seuraaminen   23.7.2017
B522. Epäonni lääketieteessä ja nojautumiskohteiden vaihtaminen henkilöistä hengellisyyteen, luontoon jne   26.7.2017
epäonni   B578. Sairastumisalttiudesta ja parempien vaihtoehtojen varaan pelastautumisesta   16.4.2018
C684. Epäonninen sairas olo ja taju siitä että lääkärit yms   ovat bakteerialtistuksessa skarppaavia    5.11.2018
epäonnisuuden pois karistamiseen   B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä   12.11.2016
epäonnisuus A294. Kaikki prakaa ja nojautumiskohteiden vaihtaminen tervehenkisiin   7.2.2016
C694. Epäonni sairastaessa ja usko kuolemanjälkeiseen elämään   6.12.2018
B415. Onko sairaanhoidolla epäonnea   24.11.2016
pohjoissiperialainen epätarkkuus   C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
esim. ymmärryksen epätarkkuus   C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
erektio   B456. Ei seiso ja "Elä ja...", hiukan etäisemmin & huomaavaisuus   22.2.2017
B401. Esiintymisjännitys ja kiemurtelevan polun kulkeminen   29.10.2016
Esine nenässä tai nielussa  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016 ulompiin osiin ja puhalla, nenä alaspäin
168. Eturauhasvaivat ja uuden kiehtovan aloittaminen  19.11.2015
Etäältä auttamisen ohjeita  B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016
A302. Eutanasia ja varautuneen tsempin sentouttaminen vajoten   12.2.2016
F
finnit 209. Näppylät ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla oleminen  17.12.2015
Flunssan vaara 128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015 
17. Flunssa ja nopeat inspiroituvat elämänrytmit  6.8.2013
flunssa A229. Sikainfluenssa ja nuha&appelsiini  4.1.2016
flunssa A297. Yskä & keuhkoputkentulehdus ja leppoisa vapaa-aika & kivat harrastukset   7.2.2016
flunssa & kuume  A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016
A322. Flunssa ja ettei pidä seuraa ympäröivälle ilmalle   5.4.2016
jatkuva flunssa   C621. Brittien jatkuva kuume ja oikeanlaisen tuulettamisen taito   11.7.2018
A351. Flunssaisen sydänvaivat ja kauppaan kipaisevan tyylinen toimeliaisuus   25.7.2016
H
Haavat: ks. ihmeparannusohjeyritelmät (I), verenpysäytys (V) sekä tulehdus(T)
haavat 37. Verenhukka & verenpysäyttäminen ja verenkierron kylmäsopewuma haavan lähimailla6.5.2015
haavat 160. Veren vähyys ja männyn oksien tunnelma  13.11.2015
haavat 85. Tulehdus ja viileä sileys15.7.2015
haavat 195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015
haavat A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
A304. Haavat & hygienia ja hygienia & huijuijui   14.2.2016
B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta   29.6.2017
B568. Eläin nuolee haavaansa ja suojaavasti, koko viisaudellaan eikä pöpöisesti tokkuraiseksi urautuneena   18.1.2018
A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX *  Haavoittumattomuudesta   17.7.2016
70. Äkillinen haimatulehdus ja virvoitusjuoma20.6.2015
A337. Haju vanhuksen asunnossa  25.5.2016
103. Hakemisto19.8.2015
A214. Molempien blogien hakemisto ja sisällysluettelo  24.12.2015
B552. Hallusinaatiot ja lepo & karkeat luokitukset   7.11.2017
B457. Kolarissa halvaantuminen ja ettei ajattele autoa ja että tekee elämäntapamuutokset heti   27.2.2017
C690. Alaraajojen halvaantuminen ja mallia ideaaleista, ei henkilöistä   26.11.2018
38. Halvaus ja patoutuneiden tunteiden mukaan eläminen6.5.2015
Halvaus: katso ihmeparannusohjeyritelmät (I)
C644. Hammaskipu ja pehmeä suojaus hammasta vastaavalle elämänalueelle   1.8.2018
A315. Koiran hammaskivi ja että kaikki menikin hyvin   7.3.2016
hammaskivi   B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina   10.4.2017
159. Hammaslangan käyttötavasta  12.11.2015
hammasmätä eli karies   B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina   10.4.2017
B465. Kipeä (hiottu?) hampaan reuna ja sormi sen viereen kuin jalkapohja lämmintä maata vasten   4.3.2017
B458. Pehmenneet hamoaat ja koulujärki ym vahva kantti   27.2.2017
Vahvat hampaat / heikot hampaat & hampaiden menettäminen & hampaattomuus & tekohampaat 148. Hammasrivin suoruus ja edustusperspektiivin tapaan käytetty sivistynyt perspektiivi  4.11.2015
Hampaiden irtoaminen A233. Pehmeät ikenet ja puhdas & viileä suun seutu   6.1.2016
Hampaiden irtoaminen 148. Hammasrivin suoruus ja edustusperspektiivin tapaan käytetty sivistynyt perspektiivi  4.11.2015
104. Hampaiden ja ienten tuntemukset ja pesu&hammastahna22.8.2015
B481. Hampaiden parantuvuudesta   3.4.2017
A231. Hampaiden reiät ja kokeile ihmeparannusohjeiden suunnalta   6.1.2016
hampaiden reiät   B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina   10.4.2017
124. Paljaat hampaan kaulat ja vanukasmaisempi tapa pitää sitä seutua  8.10.2015
A223. Hankala olo ja pienentyneeseen henkilökohtaiseen tilaansa sovittautuminen   29.12.2015
139. Harmaa olo kuin energiavaje & sumentunut näkö ja moraali, terveet elämäntavat, vitamiinit  1.11.2015
C597. Hartiajännitykset ja nuoren ihmisen viihtyisää vapaa-ajan toimeliaisuutta   2.6.2018
115. Vanhuuttaan hauraat luut ja tsemppaaminen16.9.2015
B404. Tervola nimestä vielä, Healthsing   5.11.2016 
A236. Hedelmättömyys ja useampi erityyppinen pari   8.1.2016
B417. Heijaaminen ja luonnolliset virikkeet sek terve bakteerikanta iholla   2.12.2016
A273. Heikko kapasiteetti & ilmastoon sopeutumattomuus ja polveilevuus sekä terveet elämäntavat   29.1.2016
C681. Pöpöinen olo & heikko kapasiteetti ja soivan kohdalta käsin eläminen   29.10.2018
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen2.6.2015
A217. Vanhusten heikotus ja verenpaineongelmiin kauniisti venyttely  24.12.2015
A283. Heikotus nivelissä & etova olo ja ettei haaveile lukemisesta   3.2.2016
185. Hermostunut ohkanen olo & heikotus ja suurempaan viisauteen satsaaminen  5.12.2015
heikotus A227. Jalat eivät kanna, liikkuminen hankalaa ja lämmittely  1.1.2016
A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen   25.6.2016
B518. Onnettomuusalttius helteellä ja pikkutarkan objektiivisen perspektiivin käyttö siinä mitä on jo tehnyt   10.7.2017
helteellä aistien ja ymmärryksen sumeus   C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
A224. Hengenahdistus ja tilan ottaminen itselleen   29.12.2015
67. Hengitysvaikeudet ja yhteisön ääneen lausuttuun viralliseen valtavirtaan tervehenkisesti satsaaminen14.6.2015
B433. Tekohengitys ja mielikuva vesiletkuista joissa virtaa vesi-ilmaseos   3.1.2017
hengityskoneesta irrottaminen   B433. Tekohengitys ja mielikuva vesiletkuista joissa virtaa vesi-ilmaseos   3.1.2017
90. A-hepatiitti & hepatiitit eli maksatulehdukset ja turkoosi & viileä sumuinen sää  25.7.2015
B577. Hermoromahdus ja taukoa, kippuraan, realistisempi tavoitteidenasettelu & tervehenkisyys   3.4.2018
A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
B412. Parantamistaidoista kiinnostuneille hidasjärkisille miehille   14.11.2016
C652. Sairaanhoidon suosittelema elämän hidastaminen sairastaessa on liian suuri huononnnus elämänlaatuun   12.8.2018
B388. Jaksamattomuus ja hidastuminen vanhemmalla iällä ja vapaat kiehtovat perustekemiset     5.9.2016
C607. Hiiret epidemioissa ja ei saa ottaa mallia etelämäälaisista ruuan säilytyskysymyksissä   18.6.2018
A370. Emättimen hiivatulehdus ja omien tunteiden äänen kuunteleminen elämäntapakysymyksissä   21.8.2016
A215. Hikka ja elävöittävä virta keskikropassa  24.12.2015
125. Hirven loiset ihmisessä ja hirven elinympäristössä kulkeminen  8.10.2015
191. Hitaus ja itsenäisyys   8.12.2015
A237. Hitaus ja virikkeet   8.1.2016
211. Hiustenlähtö ja aito kiinnostus elämäänsä  18.12.2015
B471. Mätä hoitoaloilla ja peruskoulun taitotaso   15.3.2017
hoitoalojen   C669. Ammattitaidosta   18.9.2018
A300. Holtittomuus ja taitotason uudelleenarviointi & sosiaalisen paineen vähentäminen   9.2.2016
C647. Liittyykö homeopatia tekemisten hengen ottamiseen huomioon   4.8.2018
A250. Kuumehorkka ja ruoka, lämpö & lämmöntarpeen taju  19.1.2016
A323. Hormonit ja elämänvaiheen tunnistaminen   6.4.2016
ankea huhtikuu  32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
Huimaaminen  B390. Pyörtyminen ja kasvien ja hyönteisten ajatteleminen   20.9.2016
huimaaminen ja ohkainen olo sairaanhoidon kanssa tekemisissä oltua   A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
 98. Huimaus & verenpaineongelmat ja kauniisti venytteleminen
197. Huimaus & koordinaatiokyvyn ongelmat vanhemmalla iällä ja tottumusten läpikäyminen  12.12.2015
huimaus kevätpuolella vuotta tai syksyllä tai sairaanhoidon kanssa tekemisissä oltua, ks.   81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
B539. "Hullut päivät" ja lehtien putoaminen tms   15.10.2017
112. Hulluus ja sen tunnustaminen, että ihmiset valehtelevat13.9.2015
109. Huono hämäränäkö ja katseen kiinnekohdat ja katseen tahdin riippuvuus kohteen kirkkaudesta28.8.2015
A234. Huono olo liikkuessa ja monin verroin enemmän huomiota liikkumiseen   6.1.2016
C659. Epämääräinen huono olo ja vähemmän vaikutetta tropiikista   2.9.2018
B520. Portugalilaisten huono olo ja elämäntapakorjaukset merellä   15.7.2017
B512. Vanhuksen tai merkkihenkilön huono-onnisuus ja juhliminen & näyttävyys   6.7.2017
A345. Ruokakauppiaalla punertava huonon olon peittona ja laku, porkkana & maito   21.6.2016
136. Huonot liikkeet, krampit ja kokemuksellisuus  26.10.2015
51. Huonot näkymät ja murheeseen syöminen, uskonto ja hyvän onnen tavoittelu1.6.2015
182. Paranemisen huonous ja samantapaisten vaivojen parantaminen  30.11.2015
A247. Huono taitotaso ja tosissaan yrittäminen   16.1.2016
A304. Haavat & hygienia ja hygienia & huijuijui   14.2.2016
A280. Dengue kuume & hyttysten aiheuttamat taudit ja ettei ajattele mitään hyttysiin liittyvää  2.2.2016
B517. Hyönteisten puremat ja armostava hyväntahtoisuus mutta purreeseen yksilöön etäiset välit   10.7.2017
B442. "Hätä keinot keksii" eli monen hyvän yhteisvaikutuksella   24.1.2017
A299. Sekava pää & hölynpölyn tuottaminen ja Suomenilmastoon sopeutuneella tavalla eläminen   9.2.2016
I
B460. Ientulehdus ja viileät puhtaat ikenet sekä koululaismainen laatu   27.2.2017

Ihmeparannusohjeyritelmät : 
( kokoelma  http://parantamisesta.blogspot.com/2017/11/parantamisnakemykseni.html : )  
1. Kuka sairastuu mihinkin - ja kuinka parantua * Ihmeparannusohjeyritelmä 0.   3.9.2011
Ihmeparannusohjeyritelmä 5. Regeneraatio ja nuorentuminen  21.3.2012
Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   11. Vaikutelmani henkiparantamisesta * Ihmeparannusohjeyritelmä I  16.1.2013
Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II  5.5.2013
16. Paranemisen apuna toiveajattelu * Ihmeparannusohjeyritelmä III  2.6.2013
22. Parantumisen alkeita * Ihmeparannusohjeyritelmä IV  28.4.2014
27. Uskomaton yritys (videolla ihmeparantumistaitoinen brittimies?)4.1.2015
Ihmeparannusohjeyritelmä  29. Miksi käsitys tautien aiheutumisesta jää tavallisesti hämäräksi5.2.2015
Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
34. Näin kai vilaukselta ihmeparantuneen14.4.2015
43. Paraneminen ja tuntemukset * Ihmeparannusohjeyritelmä V20.5.2015
46. Seura ja paraneminen * Ihmeparannusohjeyritelmä VI28.5.2015
47. Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset * Ihmeparannusohjeyritelmä VII1.6.2015
52. Vanhat totuudet ja parantavat uudet opit * Ihmeparannusohjeyritelmä VIII
57. Unisuus * Ihmeparannusohjeyritelmä IX13.6.2015
59. Miksi ihmeparannusohjeyritelmiä14.6.2015
84. 84. Ihmeparannusohjeyritelmä X * Maalaus & sikiöaika15.7.2015
88. Ihmeparannusohjeyritelmä XI * Sosiaaliset vaikutteet & ruumiinrakenne18.7.2015
96. Ihmeparannusohjeyritelmä XII * Toukan muodonmuutos12.8.2015
99. Ihmeparannusohjeyritelmä XIII * Energiavarannot    18.8.2015   
116. Palleroinen olo * Ihmeparannusohjeyritelmä XIV16.9.2015
117. Ihmeparannusohjeyritelmä XV * Elävöittävä vaikute 22.9.2015
120. Ihmeparannusohjeyritelmä XVI * Yhteenvetoa23.9.2015
138. Ihmeparannusohjeyritelmä XVII * Huonot ekemisentavat, elämäntavat yms aiheuttavat sairauksia ja vaivoja  30.10.2015
Ihmeparannusohjeyritelmä 156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  11.11.2015
157. Ihmeparannusohjeyritelmä XVIII *  Rukoileminen ja parantuminen  12.11.2015
Ihmeparannusohjeyritelmä   164. Yritelmä parantavasta kuvasta  16.11.2015
179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015
195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015
205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
212. Ihmeparannusohjeyritelmä XXII *  Väsymys ja elävöittävyys  19.12.2015
A221. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIII * Puntaroi eri vaihtoehtojen välillä  28.12.2015
A242. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIV * Irti päästäminen ja jumiutumattomuus   12.1.2016
Ihmeparannusohjeiden harjoittelusta  A284. Parantumisen harjoittelun mahdollisuudesta   5.2.2016
A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä   7.2.2016
A305. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVI * Realismikäsitys   15.2.2016
A309. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVII * Elämä paremmille urille   22.2.2016
A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen   10.7.2016
A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX *  Haavoittumattomuudesta   17.7.2016
A375. Ihmeparannusohjeyritelmä XXX * Mallia niistä, joilla ei ole mitään taipumusta vaivaasi   21.8.2016
B383. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXI  * Kiinnitä huomiota sosiaalisiin vaikutteisiin yms   23.8.2016
B386. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXII  * Toipumisesta   2.9.2016
B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016
B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä   12.11.2016
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
Ihmeparannusohjeyritelmä  B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017
B455. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXV * Pyörätuoli ja elämäntavan keskioikea
ihmeparannusohjeyritelmä  B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen   1.4.2017
B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen   10.4.2017
B488. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVII * Tekemisentavan vaikutuksista   12.4.2017
B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys   11.6.2017
B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali   11.6.2017
B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta   29.6.2017
B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat   29.6.2017
B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat   29.6.2017
B513. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIII * Hahmota vaivasi vain sinulta löytyväksi   9.7.2017
B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen   16.8.2017
B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva   29.9.2017
B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa   16.11.2017
B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017
B555. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVIII * Millä tavoin eläen ei vaivaa tule   19.11.2017
B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL * Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä   20.11.2017
B561. Ihmeparannusohjeyritelmä L * Terveesti vain   9.1.2018
ihmeparannusohjeyritelmä   B563. Sairastamisen pitkittyminen ja uskoontulo   11.1.2018
B564. Ihmeparannusohjeyritelmä LI * Näkemyksen sirpaleiden kantamana   15.1.2018
B565. Ihmeparannusohjeyritelmä LII * Ailahtelevat näkymät ja erillisyys tai mukaan lähteminen   16.1.2018
B569. Ihmeparannusohjeyritelmä LIII * Suojauksien olennaisuudesta   25.1.2018
B583. Ihmeparannusohjeyritelmä LIV * Tunnelman ja onnistuvuuden mukaan   20.4.2018
 Ihmeparannusohjeyritelmä   B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
C586. Ihmeparannusohjeyritelmä LV * Pidä positiivisia vaihtoehtoja avoinna    28.4.2018
ihmeparannusohejeyritelmä    C608. Puskuri   19.6.2018
C657. Ihmeparannusohjeyritelmä LVI * Paranna iso alue ympäristöä samalla   25.8.2018
ihmeparannusohjeyritelmä   C662. Jos nuorten naisten esimerkki parantaa vointia   2.9.2018
C665. Ihmeparannusohjeyritelmä LVII  *  Luonnon omalla viisaudella   9.9.2018
C678. Ihmeparannusohjeyritelmä LVIII  *  Kovin suurten parannusten tekemisestä   8.10.2018
ihmeparannusohjeyritelmä   C690. Alaraajojen halvaantuminen ja mallia ideaaleista, ei henkilöistä   26.11.2018
C691. Ihmeparannusohjeyritelmä LIX * Terveenä elämisen taito ja kotimaisilta puilta opittava vire   29.11.2018

B483. Natsi-Saksan ihmiskokeet ja käsitys, että terve on parhaiten toimiva   7.4.2017
rajanveto ihmissuhteissa hankalaa   C610. Halu lillua pöhnässä ja "Elä ja anna toisten elää"   22.6.2018
ihmissyönti  B478. Naurutauti ja tervehenkisempi maailma   28.3.2017
25. Vanhusten pergamentti-iho ja viherkasvien rehevyys  3.8.2014
74. Huono iho ja positiivinen toimelias elämä5.7.2015
113. Huono iho ja tervehenkisyys14.9.2015
A235. Talvi-iho ja ihon pitäminen aina lämpimänä   7.1.2016
iho A244. Kroppa keskeltä kuuma & pinnalta viileä ja liikunnan vilkastuttama verenkierto   13.1.2016
ihosyöpä A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä   27.4.2016
ihonväri  A373. Maksaläikät ja kauniisti eläväisesti terveiden elämäntapojen mukaisesti   21.8.2016
A233. Pehmeät ikenet ja puhdas & viileä suun seutu   6.1.2016
ikävä diagnoosi (epäonnistumisia tuovan sosiaalisen vaikutteen myötä) voidaan kenties purkaa   B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017
ilmastoiduissa sisätiloissa oleskelemisen ohjeita tropiikkiin   C635. Lämmönsäätelytaidon puuttuminen ja perusohjeiden noudattaminen sekä hienomotoriikka   26.7.2018
C649. Yritelmä ilmastoitujen sisätilojen tuomien kipujen lievittämiseen   4.8.2018
A273. Heikko kapasiteetti & ilmastoon sopeutumattomuus ja polveilevuus sekä terveet elämäntavat   29.1.2016
180. Ilmastoriippuvaiset vaivat ja samaistuminen vain kulloisenkin ilmaston asukkaisiin  29.11.2015
ilotulitevammat A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
B429. Näön menetys ilotulitteista ja elävöittävyys sekä katsahdus huoneen toiselle puolen   29.12.2016
13. AIDS, immunipuolustuksen heikkous ja koko elämäntavalla pariin sitoutuminen, lähialueen eheyden vaaliminen  20.1.2013
B572. Suurentuneet imusolmukkeet ja kuivuuden sijasta elämänmakuisuus & arkijärki   9.3.2018
A356. Insinöörialoilta pois ja lukeminen, harrastukset & haaveammatti   4.8.2016
B502. Intian sairaudet ja lähestymistavan elinvoimaisuuden vaaliminen   19.6.2017
A335. Iskias ja ettei kommentoi toisen työtä hänen lopetettessaan työrupeamaa tai myöhemminkään   21.5.2016
A218. Isku päähän, tärähdys tms ja taju, että on puuhannut jotakin epätavallista  26.12.2015
isku   B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
A286. Isorokko ja laitosmaisen järjen vallan karsiminen   7.2.2016
A278. Liikaa istuneen jaksamattomuus ja tervehenkinen liikunnallinen lihasjännitys&ryhti   1.2.2016
pidätetty itku   B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
itsemurha hankalassa elämäntilanteessa  A302. Eutanasia ja varautuneen tsempin sentouttaminen vajoten   12.2.2016
146. Masennus & itsemurha-aikeet ja isojen ongelmien korjaaminen  4.11.2015
A275. Kuulemma itsestä johtuvat vaivat ja rasitteiden huomaaminen sekä terveet elämäntavat  30.1.2016 
J
A278. Liikaa istuneen jaksamattomuus ja tervehenkinen liikunnallinen lihasjännitys&ryhti   1.2.2016
B388. Jaksamattomuus ja hidastuminen vanhemmalla iällä ja vapaat kiehtovat perustekemiset     5.9.2016
A227. Jalat eivät kanna, liikkuminen hankalaa ja lämmittely  1.1.2016
eripariset jalat   C627. Linksu jalka ja liikunnallinen tunteidenmukainen tapa pitää jalkaa   19.7.2018
Jalka kipeä : katso linkkilista kohdassa  A234. Huono olo liikkuessa ja monin verroin enemmän huomiota liikkumiseen   6.1.2016
C627. Linksu jalka ja liikunnallinen tunteidenmukainen tapa pitää jalkaa   19.7.2018
B575. Jalkasilsa ja saippuapesu, huuhtelu & kunnon kuivaus   22.3.2018
82. Jasmiinin käyttö11.7.2015
213. Huono olo joulukinkusta ja Alaskan seiti sekä joulun tavalla oleminen  23.12.2015
joululahjoja (linkkejä)   B400. Lohduksi   22.10.2016
205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
A270. Parkinssonin tauti & jumiutuminen ja monialaisuus & useat lähestymistavat   27.1.2016
jumiutuneen henkilön tai teoriaperspektiivin opettaminen   C652. Sairaanhoidon suosittelema elämän hidastaminen sairastaessa on liian suuri huononnnus elämänlaatuun   12.8.2018
35. Juoppojen taidemaalarien huono koordinaatiokyky ja mielessä pidetyn vähentäminen17.4.2015
A324. Jäihin vajonneen elvyttäminen ??   6.4.2016
101. Älyllinen jälkeenjääneisyys ja näköaistivirikkeet & ajattelukurssini19.8.2015
A264. Zika-virus / jälkeenjääneisyys ja ettei ollenkaan kopioi roboteilta ym rakennetulta   25.1.2016
B405. Järkevyyden puute ja ajattelukurssini  5.11.2016
174. Vanhuudenjäykkyys ja lämpö, liikunnallisuus & herkkyys  24.11.2015
jäykkyys  202. Kankeus ja liikunta & venyttely  14.12.2015
jäykkyys  205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
jäykkyys/kankeus  197. Huimaus & koordinaatiokyvyn ongelmat vanhemmalla iällä ja tottumusten läpikäyminen  12.12.2015
C626. Jäykkäkouristus ja sen myöntäminen että itse tai työtoveri tms ei ole motivoitunut puutarhatöihin   19.7.2018
jää 167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
K
C636. Kaakkoisaasialaisten hankala olo ja ruuan oikean alkuperämaan arvaileminen   28.7.2018
kaatuileminen   C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
71. CP-vamma, kaatumatauti ja leppoisat ammattivaihtoehdot27.6.2015
167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
C588. Tällistä, kaatumisesta tms toipuminen   2.5.2018
liika kaavamaisuus   101. Älyllinen jälkeenjääneisyys ja näköaistivirikkeet & ajattelukurssini  19.8.2015
B562. Kahvin tarve ja sama energiamäärä ruuasta & tunnelmallinen tauko   11.1.2018
93. Kaihi ja parannuksena eläväisyys    31.7.2015
C695. Harmaakaihi ja ettei sotke ihmistyyppejä epäterveellä tavalla   14.12.2018
C696. Viherkaihi ja yleissivistyksen mukaisuuden arvostaminen   14.12.2018
133. Kakkaan liittyvät ongelmat ja maustamaton jugurtti & persikka  22.10.2015
kakkaan liittyvät A327. Lavantauti ja tervehenkinen käsitys sotilashyveistä   12.4.2016
kakkaaminen 208. Peräpukamat(?) ja peräsuoli auki kakkaa viistäen  17.12.2015
B545. Kakkapöpöjä ympäriinsä ja antiseptisyyden sijasta lämmintä ilmaa ihon luona   29.10.2017
202. Kankeus ja liikunta & venyttely  14.12.2015
kansanparannus   B570. Kansanlääkintä vanhoina aikoina   17.2.2018
A273. Heikko kapasiteetti & ilmastoon sopeutumattomuus ja polveilevuus sekä terveet elämäntavat   29.1.2016
C681. Pöpöinen olo & heikko kapasiteetti ja soivan kohdalta käsin eläminen   29.10.2018B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina   10.4.2017
C623. Lintujen sulkasato tai koiran karvanlähtö väärään vuodenaikaan ja opettelee poikasen tapaan oikeat tavat elää vuodenajat   16.7.2018
kasvaimet, isotkin  B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
liika kaupallisuus   B432. Markkinatalous hiertää ja elämäntapahaave ostoskriteerinä   3.1.2017
B444. Alkuasukkaiden tyhmentyminen kaupunkioloissa ja jatkuva puiden katselu   31.1.2017
A290. Keltakuume ja sivistynyt näkökulma työn rooliin yhteiskunnassa ja elämässä   7.2.2016
A325. Kemikaalihöyryaltistus ja vihreät kasvit & vihannekset   10.4.2016
kesamat A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä   27.4.2016
126. Keskosten infektiot ja kodinomainen elämänpiiri  8.10.2015
C651. Keskosten näkö- & kuulo-ongekmat ja tavallisen elämän aloittaminen heti   7.8.2018
"Jos kesällä huono tai kumma olo", yli 70 ohjetta kesän vaivoihin ja ongelmakohtiin, erillinen kohta tässä ekassa blogissa kokoelmien 300+ ja 400+ välissä   http://parantamisesta.blogspot.fi/2016/08/ohjeita-jos-kesalla-huono-tai-kumma-olo.html
kesällä naisilla yhteen hankaavat reidet   C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018  http://parantamisesta4.blogspot.fi/2018/04/laihduttaminen-ja-tunteenomainen.html
A341. Kesäaikaan olo kuin olisi sairas ja 1,5l virvoitusjuoma, liikunta & puolivarjo
B551. Keuhkoahtauma ja elämänmyönteisempi äly- ja työelämäkäsitys   3.1.2017
B468. Vettä jäänyt keuhkoihin ja kovin kostean ilman hönkäileminen ulos   5.3.2017
A296. Keuhkokuume ja luontoelementti   7.2.2016
A297. Yskä & keuhkoputkentulehdus ja leppoisa vapaa-aika & kivat harrastukset   7.2.2016
C692. Keuhkotauti eli tuberkuloosi ja paremmin kiehtova eläväisempi elämä   2.12.2018
161. Keuhkoveritulppa ja kävely puistossa 13.11.2015
A321. Keväinen puiden siitepölyallergia   4.4.2016
A320. Kevätväsymys   2.4.2016
kevätpuolella vuotta huimaus   81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
B489. Keväällä laihduttamisesta   12.4.2017
keväällä tokkurainen olo tai sumea näkö   B582. Sumea näkö ja kehon viilentäminen terveeseen normaalilämpöönsä   19.4.2018
A371. Kihti ja rehevämpiin elämän puoliin satsaaminen   21.8.2016
C603. Kiinalaisen huono olo ja eri tavoin maustetut nuudelit on syötävä erikseen   17.6.2018
B514. Lasten "kiinalaistuminen" ja esikuviksi laitetut aikuiset paljon vähemmän dominanteiksi   9.7.2017
B436. Kiinattarien kipeät pienet jalat ja tyhmemmille tarkoitettu sivistynyt elämänpiiri   8.1.2017
kiirehtimisestä lääkärin työssä tms   C658. Nopeudesta & viisaudesta   29.8.2018
A329. Kilpirauhanen ja elämässä vauhdilla kiinni   18.4.2016
kinkku 213. Huono olo joulukinkusta ja Alaskan seiti sekä joulun tavalla oleminen  23.12.2015
B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
C614. Säteilevä kipu ja vaivan korjaaminen sieltä, mistä se säteilee   27.6.2018
kipuja jonkun seurasta   C646. Särkyjä jonkun seurasta ja eroon tuosta henkilöstä & runsas makean syönti   3.8.2018
C648. Koulu tuo kipuja ja matkimisen lopettaminen, arkijärki & "Elä ja..."   4.8.2018
C649. Yritelmä ilmastoitujen sisätilojen tuomien kipujen lievittämiseen   4.8.2018
kiputilat ks.   A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
C611. Kiristäminen ja tervehenkinen tunteidenmukainen & moraalinen kannattavuuskäsitys   23.6.2018
B447. Kiristävä tunne päässä ja sauna tai helle   8.2.2017
B440. Kissojen käytösviat ja kissan ihon pinnalla elävien hyönteisten huomioonottaminen
B423. Kitalakihalkio ja metsästyskoiran seura   20.12.2016
B425. Kitarisa ja tilan antaminen leikkivaiheelle   22.12.2016
Kitisevä lemmikkieläin tai perheenjäsen   B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
kivuista sairastaminen   ks. A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
B438. Pakahduttava kivulias olo ja kevyt liennyttävä kosketus varovasti kauas   20.1.2017
A343. Kivun lievittäminen ja tilaa tunteille   18.6.2016
58. Kivut ja koko elämäntavallaan varominen13.6.2015
B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017
B541. Kivut ja veden juominen   21.10.2017
Pistävä kipu 178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015
B533. Kivut liikkeelle lähtiessä ja liikunnallisempi vire & paljon lisää reipasta liikuntaa   12.9.2017
Kivut kasvoissa tai hampaissa, ks. 33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen27.2.2015
kivut  B384. Krooniset säryt ja kauttaaltaan lämmin keho   26.8.2016
jalkojen kivut lihavilla   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
kivut paljon istuvalla  B422. Vyöruusu ja liikunnallinen ulkoilu sekä hyvä palautuminen  18.12.2016
C591. Kivut ja palleroinen positiivinen olo   17.5.2018
C643. Kivut ja kaavamaisuuden välttäminen   31.7.2018
105. Toisten kivuliaat perspektiivit ja mukana eläminen23.8.2015
A261. Mahakivut ja elämänvalintojen korjaaminen tunteidenmukaisiksi   24.1.2016
175. Polvikipu ja polven pitäminen oikeassa asennossa  24.11.2015
A369. Klamydia ja allekirjoitettu vähäinenkin feministisyys   21.8.2016
kleptomania eli varastelutaipumus   C612. Rahapula ja ostoksissa onnistumisen taito   23.6.2018
kylmän tuoma kohmelo : katso lämmittelyohjeet
C639. Järkeä arvostavan seuran tuoma kohmelo ja yleissivistävä lukeminen   29.7.2018
C640. Krapulan kohmelo ja taju että eilinen seurasi pitää sinua järkiperäisenä   29.7.2018
C623. Lintujen sulkasato tai koiran karvanlähtö väärään vuodenaikaan ja opettelee poikasen tapaan oikeat tavat elää vuodenajat   16.7.2018
A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen   25.6.2016
koiran vaivat: katso vastaava ihmisten vaiva (eivät sisällä lääkkeitä tms hoitoja)(kommunikoi koiran kielellä: elekieli, yhteinen tekeminen, tunteet, sadunkerronta, elämänmakuinen havainnollisuus, aistien eläminen ja liikkuminen)
C624. Newfoundlandinkoiran nivelvaivat rappusissa ja pelargonia   16.7.2018
B459. Koirien penikkatauti   27.2.2017
C625. Koirien polvilumpion sijoiltaanmenotaipumus ja että unelmakoirastaan mallia ottaessaan varoisivat vaikutetta isännän kuolemasta   16.7.2018
A289. Kolera ja että koulutetut välttäisivät totalitarismia & suvaitsevaisuus   7.2.2016
19. Vauvojen koliikki ja puiden katselua aidille  20.1.2014
31. Kolmoishermosärky ja lämpimät iho ja keho ihon alla22.2.2015
kolotus   B559. Luuvalo ja vähempi seurallisuus epäviisaan tyhmien nuorempien kanssa   17.12.2017
B446. Liian komenneltu teini ja ruoka joka tuo löysemmän vatsan   6.2.2017
kommunikaatiotavasta  B391. Sanojen valinnasta   21.9.2016
A216. Koomassa paraneminen ja vihreät lehdet iholla  24.12.2015
21. Kuolleista (ja koomasta?) herättämisen ohje - kevennä koko elämäntapasi voimalla, tee parannus  26.4.2014
C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
197. Huimaus & koordinaatiokyvyn ongelmat vanhemmalla iällä ja tottumusten läpikäyminen  12.12.2015
A361. Kuurojen koordinaatio-ongelmat ja kroonisen flunssan parantaminen   8.8.2016
83. Korvien vinkuna ja hyönteisten laulun ymmärtäminen12.7.2015
121. Korvasärky ja korvien suojaaminen tuulelta30.9.2015
A308. Korvatulehdus ja tunnelmailmapiirin tunnelmoiminen   20.2.2016
B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
C648. Koulu tuo kipuja ja matkimisen lopettaminen, arkijärki & "Elä ja..."   4.8.2018
koulujen alun tyhmentävä ja elämänlaatua huonontava vaikutus   C667. Syksyllä olo kuin verenhukka ja reipas liikunta, joka pitää kehon pintaosat lämpiminä   9.9.2018   (lisäys)
Krampin piirteitä omaavat vaivat    B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä   12.11.2016
172. Lihassäryt & krampit ja liikunnallisuus & lämpö  23.11.2015
C640. Krapulan kohmelo ja taju että eilinen seurasi pitää sinua järkiperäisenä   29.7.2018
B384. Krooniset säryt ja kauttaaltaan lämmin keho   26.8.2016
B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
B424. Kumara selkä ja taukovoimistelu   22.12.2016
B542. Kuntopyörän sijasta kävelyä ja rappusia ym kuntoilua   21.10.2017
kuolemanväsynyt   A253. Unenpuute ja uni & tunteidenmukaisuus   19.1.2016  (tekstin lisäys)
Kuoleman välttäminen  A350. Koiran tokeneminen   23.7.2016 
56. Uskonto&kuolemanjälkeinen elämä13.6.2015
21. Kuolleista (ja koomasta?) herättämisen ohje - kevennä koko elämäntapasi voimalla, tee parannus  26.4.2014
C694. Epäonni sairastaessa ja usko kuolemanjälkeiseen elämään   6.12.2018
kuolemasta ja surusta   B402. Kuolemasta ja surusta    29.10.2016
kuolio  A248. Paleltumat ja lämpö & elävöittävyys   17.1.2016
A249. Kuolio ja elävöittävyys   17.1.2016
kuolio   B545. Kakkapöpöjä ympäriinsä ja antiseptisyyden sijasta lämmintä ilmaa ihon luona   29.10.2017
A368. Syfilis eli kuppa ja elämänviisauden erojen tunnistaminen kyllin suuriksi   21.8.2016
kurkkukipu   B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
kutomisesta   B441. Toipumisesta   21.1.2017
liian aikaisin alkavat kuukautiset   C632. Runsaat kuukautiset ja kaltoin kohtelevien miesten etäännyttäminen  22.7.2018
C632. Runsaat kuukautiset ja kaltoin kohtelevien miesten etäännyttäminen  22.7.2018
61. Kuukautiskivut ja karkki14.6.2015
B392. Poskiontelot & kuulo ja nurmikolla lojuminen   22.9.2016
C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
C661. Kuulon vähittäinen palauttaminen ja terve lämmönsäätely & suhde luontomaisemaan & säähän   2.9.2018
A244. Kroppa keskeltä kuuma & pinnalta viileä ja liikunnan vilkastuttama verenkierto   13.1.2016
liian kuuma, ks. "Jos kesällä huono tai kumma olo", yli 70 ohjetta kesän vaivoihin ja ongelmakohtiin, erillinen kohta tässä ekassa blogissa kokoelmien 300+ ja 400+ välissä   http://parantamisesta.blogspot.fi/2016/08/ohjeita-jos-kesalla-huono-tai-kumma-olo.html
kuumalla säällä huono olo, ks. "Jos kesällä huono tai kumma olo", yli 70 ohjetta kesän vaivoihin ja ongelmakohtiin, erillinen kohta tässä ekassa blogissa kokoelmien 300+ ja 400+ välissä   http://parantamisesta.blogspot.fi/2016/08/ohjeita-jos-kesalla-huono-tai-kumma-olo.html 
76. Kuuman kestäminen ja esikuvat kuumista ilmastoista5.7.2015
A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016
A243. Kylmettyminen & kuume ja perusteellinen lämmittely   13.1.2016
C621. Brittien jatkuva kuume ja oikeanlaisen tuulettamisen taito   11.7.2018
B389. Myyräkuume ja myyrän lämmönsäätelyn tyypin tunnistaminen oikein   19.9.2016
A250. Kuumehorkka ja ruoka, lämpö & lämmöntarpeen taju  19.1.2016
44. Kuumeen pehmentämä pää ja hartioiden hienomotoriikka21.5.2015
86. Huono olo kuumeen tai tulehduksen laskiessa ja myrkyn poistaminen elimistöstä16.7.2015
A251. Malaria & trooppiset kuumetaudit ja lämpötilantaju, oikea lämpötila & ruoka   19.1.2016
A260. Vuoriston kuumetaudit ja verenpaineen ja vilustumisen huomaaminen   21.1.2016
A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen   25.6.2016
kestämätön kuumuus varjossa ja seuran pitäminen ilman viileälle sävylle: kohta A24. "Jos kesällä huono tai kumma olo", yli 70 ohjetta kesän vaivoihin ja ongelmakohtiin, erillinen kohta tässä ekassa blogissa kokoelmien 300+ ja 400+ välissä   http://parantamisesta.blogspot.fi/2016/08/ohjeita-jos-kesalla-huono-tai-kumma-olo.html
50. Kuurous / huono kuulo ja eläväinen niska / etäältä tietäminen1.6.2015
A360. Musikkia kuuroille   7.8.2016
A361. Kuurojen koordinaatio-ongelmat ja kroonisen flunssan parantaminen   8.8.2016
164. Yritelmä parantavasta kuvasta  16.11.2015
A243. Kylmettyminen ja perusteellinen lämmittely   13.1.2016
kylmettyneen A324. Jäihin vajonneen elvyttäminen ??   6.4.2016
A364. Kylmyyteen kuolemisen vaara ulkomaalaisilla Suomessa     12.8.2016
kylmä   A268. "Phyi!"-olo ja vikkelästi sisälle lämpimään & lämpimämmin ylle   26.1.2016
33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen27.2.2015
Kylmästä toipuminen 128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015
liian kylmät huoneet   C621. Brittien jatkuva kuume ja oikeanlaisen tuulettamisen taito   11.7.2018
kylmääminen   A266. Pistelevä tunne ja energiavarantojen täydentäminen   26.1.2016
irti lähteneen kynnen tilalle uusi   ks. ihmeparannusohjeyritelmät "I"
A256. Käsien tärinä ja omaa ikäluokkaa olevat hoitajat yms   20.1.2016
B475. Kätkytkuolema ja aikuisen teoriaperspektiivin tiedostavuus   21.3.2017
kävelemään opetteleminen  53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015
kävelemään opetteleminen  205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
kävelemään opetteleminen  ks. ihmeparannusohjeyritelmät "I"
osittainen englanninkielinen käännös tästä blogista    http://curingguesses.blogspot.com/2017/07/headers-translated.html  (muita vieraita kieliä en osaa kyllin hyvin ja luulisi englannin riittävän kommunikaatioon, mutta voihan olla, että jokut muut ovat kääntäneet osia tästä blogista omille kielilleen tai osaamilleen vieraille kielille - ranskaa, kiinaa ja kenties espanjaa minulle lapsena mainittiin sellaisina kielialueina)
118. Käännösoikeus23.9.2015
A271. Kömpelyys ja kiinnostus liikkumiseen   28.1.2016
L
B523. Laihduttajan & laihduttaneen huono mieliala ja villavaatteet   31.7.2017
188. Laihduttaminen ja oma tunteenomainen ihannepaino   8.12.2015
C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018
B489. Keväällä laihduttamisesta   12.4.2017
laihdutus  12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
A269. Laiskuus ja "Elä ja anna toisten elää" & tervehenkinen elämä   27.1.2016
lapsettomuus   C683. Ympärileikatun kyvyttömyys saada lapsia ja rehevämpi arkijärkisempi muiden kannalta hedelmällinen lähestymistapa elämään   30.10.2018
C693. Vaihdevuosien tuoma lapsettomuus ja isoäidin tehtävät   5.12.2018
Kitisevä lapsi   B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
A327. Lavantauti ja tervehenkinen käsitys sotilashyveistä   12.4.2016
B516. Lehmien utaretulehdus ja piharatamon lehti   10.7.2017
B519. Lehmille paremmat liikkeet ja männynoksat & niittykukat malleina   14.7.2017
75. Puhalluksissa oleva lehmä ja litran piimätölkki5.7.2015
leikkauksesta toipuminen, ks. ihmeparannusohjeyritelmät
Kitisevä lemmikkieläin   B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
lemmikkieläinten vaivat : katso vastaava ihmisten vaiva (eivät sisällä lääkkeitä tms hoitoja) (kommunikoi eläinten kielellä: elekieli, yhteinen tekeminen, tunteet, sadunkerronta, elämänmakuinen havainnollisuus, aistien eläminen ja liikkuminen)
B496. Korvakipu flunssaisena lentokoneessa ja inkiväärillä maustettu virvoitusjuoma   16.5.2017
lepra eli spitaali   A274. Spitaali ja ettei sotke elollista ja rakennettua   29.1.2016
42. Leukemia, veren sairaudet ja elävöittävän kanssa oleminen18.5.2015
210. Lihakset maitohapoilla ja mielitekojen mukainen liikkumistapa & pehmennys jälkikäteen  17.12.2015
B493. Lihaskato ja seula siinä kenen liikkumiseen samaistuu   29.4.2017
A334. Lihasleini ja kokemuksellisuus   21.5.2016
183. Lihasrappeuma ja liikunnallisuuden perusosaaminen  30.11.2015
B443. Lihasrappaumataudit ja koettu, ei ajateltu eikä matkittu, liikkumiskäsitys   29.1.2017
172. Lihassäryt & krampit ja liikunnallisuus & lämpö  23.11.2015
lihava lemmikkieläin   C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018
A319. Liian lihavan koiran huono olo ja vauhdikkaampi toimeliaampi teema   2.4.2016
3. Lihavuus ja näköaistivirikkeet ja liikunta  2.2.2012
171. Sairaanhoitajien yms lihavuus ja elämänviisauden jakaminen  20.11.2015
lihavuus   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
lihavuus   188. Laihduttaminen ja oma tunteenomainen ihannepaino   8.12.2015
lihavuus   C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018
B421. Lihottavina pidetyt ruuat   16.12.2016
liikarasitus A252. Oireiden lieventäminen ja tasapainoilu ääripäiden välillä & terveet elämäntavat   19.1.2016
A352. Huono liikkeelle lähtö ja motivaationsa jakauman merkille laittaminen   25.7.2016
C634. Ruutumallistunut näköhahmotus, liikkeet & ajattelutyyppi ja ajattelukurssini lukeminen   26.7.2018
A227. Jalat eivät kanna, liikkuminen hankalaa ja lämmittely  1.1.2016
liikkumiskyvyttömyys   205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
C616. Liikunnallinen lahjattomuus & tasapainokyvyn puute ja arkijärkisyys & kiinnostus käytännön elämän rikkauteen   5.7.2018
B387. Kiinalaisten liikunnallisten lahjojen puute ja tunnelmataju   4.9.2016
A230. Hengellisten ihmisten liikunnallisuudesta   4.1.2016
B528. Vähentävätkö lukulasit liikunnallisuutta?   16.8.2017
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen2.6.2015
liikunnan aloittaminen naisilla   C686. Rintojen hölskyminen juostessa ja urautumaton innokas hyvän koordinaation juoksutapa   9.11.2018
173. Liikunnan jälkeiset lihaskivut ja yhtä suuren huomion omistaminen liikkumiselle  23.11.2015
106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä24.8.2015
liikuntakyvyn menetys   B457. Kolarissa halvaantuminen ja ettei ajattele autoa ja että tekee elämäntapamuutokset heti   27.2.2017
A232. Liikuntakyvyttömyys ja luontovirikkeet yms   6.1.2016
A234. Huono olo liikkuessa ja monin verroin enemmän huomiota liikkumiseen   6.1.2016
C610. Halu lillua pöhnässä ja "Elä ja anna toisten elää"   22.6.2018
Linnun muniminen, jos muna kovin suuri   A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
C602. Linnun kipeät jalat ja tuen saamonen oksien elämänviisaasta tunnelmasta   15.6.2018
36. Linttaan astuminen ja itsensä luokitteleminen maseentuneemmaksi18.4.2015
C623. Lintujen sulkasato tai koiran karvanlähtö väärään vuodenaikaan ja opettelee poikasen tapaan oikeat tavat elää vuodenajat   16.7.2018
C637. Sosiaalisena vaikutteena tuleva litistyneisyys ja tunnelmataju & arkijärki havainnoissa   28.7.2018
liukastuminen   B457. Kolarissa halvaantuminen ja ettei ajattele autoa ja että tekee elämäntapamuutokset heti   27.2.2017
B400. Lohduksi   22.10.2016
200. Lonksuvat nivelet ja oikeat liikeradat & lihasten tuki  13.12.2015
loppusyksy   32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015
loppuunpalaminen A246. Burn out ja aivan erilainen kiva ammattiala  16.1.2016
lukemisen tuomat vaivat  A283. Heikotus nivelissä & etova olo ja ettei haaveile lukemisesta   3.2.2016
B395. Lukihäiriö ja vain yliopisto-opiskelijat tms malleina   3.10.2016
C665. Ihmeparannusohjeyritelmä LVII  *  Luonnon omalla viisaudella   9.9.2018
B428. Luopumisesta   22.12.2016
134. Luunmurtumat ja elävöittävyys  22.10.2015
115. Vanhuuttaan hauraat luut ja tsemppaaminen16.9.2015
B559. Luuvalo ja vähempi seurallisuus epäviisaan tyhmien nuorempien kanssa   17.12.2017
lähestyvästä kuolemasta   blogi http://kuolemastajasurusta.blogspot.fi/2012/03/surusta-ja-eteenpain-jatkamisesta.html
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita, vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat    22.2.2015   (linkillä yli 150 lämmittelyohjetta yms)
189. Lämmönsäätelyongelmat ja liikunta   8.12.2015
C635. Lämmönsäätelytaidon puuttuminen ja perusohjeiden noudattaminen sekä hienomotoriikka   26.7.2018
153. Kehonlämpötila on kullakin yksilöllinen  8.11.2015
135. Tervola-nimestä ja lääketieteen uudistamisen tarpeesta  23.10.2015
B467. Lääkkeisiin tottuminen ja lääkkeen korvaaminen lumelääkkeellä   4.3.2017
lääkäriksi parantajantaidoilla   152. Tervola-nimestä  8.11.2015
lääketieteen toimimattomuudesta   B531. Ambulansseista, sairaanhoidosta yms   21.8.2017
lääketieteen   C669. Ammattitaidosta   18.9.2018
C674. Lääkkeiden kehittäminen ruuista & tutuista kasveista ja "Mikäköhän ruoka tuolle nyt sopisi?"   24.9.2018
C617. Taitamattomista lääkäreistä   7.7.2018
170. Taitava lääkäri  20.11.2015
C630. Tämän blogin mahdollinen käyttö tienä lääkärin tai sairaanhoitajan ammattiin   20.7.2018
C631. Lääkärin työntekotavoista   20.7.2018
206. Roikkuvat piirteet & löysä nahka ja tunteenomainen ihannepaino  15.12.2015
M
162. Maanis-depressiivisyys ja epäkohtien korjaaminen  13.11.2015
liian iso maha (turvotus)   C628. Närästävä vatsa ja ettei söisi raakoja juureksia   20.7.2018
liian iso maha   (blogilinkki)   C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018
liian iso maha (raskaus pitkällä):   ks. synnytys keveämmin (ihan hyvä ohje, luulisin, vaikka aihe kuulostaisi väärältä)  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
B548. Mahahaava ja elämän tervehenkisten mielekkyyksien painottraminen   29.10.2017
B544. Mahakatarri ja ei-niin-rasvainen ruokaympyrän mukainen ruokavalio   23.10.2017
A261. Mahakivut ja elämänvalintojen korjaaminen tunteidenmukaisiksi   24.1.2016
A257. Mahdottomat elämänolosuhteet ja omankaltainen ympäristö   20.1.2016
210. Lihakset maitohapoilla ja mielitekojen mukainen liikkumistapa & pehmennys jälkikäteen  17.12.2015
A263. Maksakirroosi ja onnellisuuden taitojen kasvattaminen   24.1.2016
A373. Maksaläikät ja kauniisti eläväisesti terveiden elämäntapojen mukaisesti   21.8.2016
B498. Maksaongelmat uidessa kelluessa ja elävä muistikuva siitä, mitä on syönyt   8.6.2017
90. A-hepatiitti & hepatiitit eli maksatulehdukset ja turkoosi & viileä sumuinen sää  25.7.2015
69. Maksavaivat ja se, ettei hoputa maksaa14.6.2015
B550. Maksavaivat ja lastenloru & katso ikkunasta puita   3.1..2017
B426. Makuuhaavat ja palleromaisuus   22.12.2016
A251. Malaria & trooppiset kuumetaudit ja lämpötilantaju, oikea lämpötila & ruoka   19.1.2016
B432. Markkinatalous hiertää ja elämäntapahaave ostoskriteerinä   3.1.2017
ankea marraskuu  32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015  http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
146. Masennus & itsemurha-aikeet ja isojen ongelmien korjaaminen  4.11.2015
Matkan päästä auttamisen ohjeita  B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016
B515. Matkapahoinvointi ja pulkkamäki & seisoskelu   9.7.2017
Koiran matolääkkeen aiheuttamista oireista  A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms   3.6.2016
A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä   27.4.2016
B418. Merisairaus ja kiinnostus kaloihin, vanhoihin merimiehiin, mereen, yms   2.12.2016
B512. Vanhuksen tai merkkihenkilön huono-onnisuus ja juhliminen & näyttävyys   6.7.2017
A295. Mers ja työnkuvan elävöittäminen & viisaampi tapa tehdä töitä   7.2.2016
B543. Metabolia sotki syksyllä ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla eläminen   23.10.2017
B494. Mielen terveys ja suomalaisuuden perustaidot   2.5.2017
A310. Mielisairaus jossa mielenkiinto ruoka-aineeseen ja monipuolinen ruokavalio jossa marjoja   24.2.2016
A378. Liiasta miesmäisyydestä eroon pääsemisestä   21.8.2016
28. Aivoveritulppa, migreeni ja Alaskan seitin loiset17.1.2015
Miksi tämän blogin parannusohjeyritelmiä teen? Katso kohta "blogi" ja kohta "Tervola-nimestä"
B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali   11.6.2017
73. Muistamisvaikeudeti ja tutut kiehtovat perspektiivit sekä maisemahahmotus27.6.2015
140. Muistinmenetys ja hyväätekeviin perspektiiveihin palaaminen  2.11.2015
B393. Muistisairas vanhus lähtee vaeltelemaan ja tasoisensa seura & lista projekteistaan   23.9.2016
158. Munuainen ja linnunpoikasilta oppiminen  12.11.2015
musiikki 179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015
A360. Musikkia kuuroille   7.8.2016
C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
Muumit   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
207. Mykkyys ja diplomatian oppiminen sekä äänen sävyjen variaatiot  15.12.2015
9. Myrkytys ja keventäminen ja herkkä havaitsevuus  23.11.2012
80. Myrkytys ja ystävälliset välit myrkyn kanssa6.7.2015
194. Suolatasapaino, kuona-aineet, myrkyt yms ja pissalla käymisen tapa  10.12.2015
B389. Myyräkuume ja myyrän lämmönsäätelyn tyypin tunnistaminen oikein   19.9.2016
B471. Mätä hoitoaloilla ja peruskoulun taitotaso   15.3.2017
A353. Muissa maissa: "möhö" ja maisemakatse, terveet elämäntavat & säiden osaaminen   29.7.2016
N
206. Roikkuvat piirteet & löysä nahka ja tunteenomainen ihannepaino  15.12.2015
198. Naisille epäystävälliset miehet ja tukeva asento   12.12.2015
A377. Liiasta naismallisuudesta eroon pääsemisestä   21.8.2016
naisten litistyneisyys   C637. Sosiaalisena vaikutteena tuleva litistyneisyys ja tunnelmataju & arkijärki havainnoissa   28.7.2018
C670. Naisten vaihdevuodet ja taitotasojen sekä elämänvaiheiden uudelleenarviointi   19.9.2018
B478. Naurutauti ja tervehenkisempi maailma   28.3.2017
B491. Nenäverenvuoto ja kosketus käteen & sisäänhengitys ajatellen "Tervehtyy, tervehtyy"   17.4.2017
B492. Sairaan tai pulassa olijan neuvominen ja hiukan etäisyyttä & malli ontuvien elämänalueiden tueksi   19.4.2017
10. Nilkan nyrjähdys ja keskiasennossa pitäminen  23.11.2012
205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
B507. Niskan taivutus liian taakse ja eteenpäin käpertyminen   25.6.2017
nivel sijoiltaan  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
200. Lonksuvat nivelet ja oikeat liikeradat & lihasten tuki  13.12.2015
nivelleini, ks. reumatismi 33. kylmänsäryt ja A333. niveltulehdus
nivelrappeuma 26. Nivelvaivat ja liikunta  8.12.2014
nivelrappeuma   A372. Nivelrikko ja liikunta vähitellen yhä enemmän   21.8.2016
A372. Nivelrikko ja liikunta vähitellen yhä enemmän   21.8.2016
B549. Nivelsäryt ja michelinmiehen tyyliä nivelten kohdalla   31.10.2017
A333. Niveltulehdus ja tervehenkinen luonnollinen vire   20.5.2016
26. Nivelvaivat ja liikunta  8.12.2014
C624. Newfoundlandinkoiran nivelvaivat rappusissa ja pelargonia   16.7.2018
B385. Noidannuoli ja lämpö, hyvä mieli & vatsalihakset kantavat   1.9.2016
A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms   3.6.2016
C671. Vanhus nukahtelee ja annettava itse valita aihepiirinsä ja lähestymistapansa   20.9.2018
nuoskalla ulkoiltua kumma olo tms, ks. vuodenajat
Näkemykseni parantamisesta: ks. ihmeparannusohjeyritelmät kohdasta "I"
näkö 14. Ikänäkö ja rukoileminen sekä luonnon ihaileminen  15.3.2013
näkö 49. Sokeus ja surun aiheiden lieventäminen1.6.2015
näkö 93. Kaihi ja parannuksena eläväisyys    31.7.2015   
102. Huonontunut näkö ja juoksupyrähdys19.8.2015
erisuuruinen näkö silmissä   190. Silmien näön vaihtelut ja mielenvireen tunnistaminen & tervehenkisyys   8.12.2015
sumentunut näkö   102. Huonontunut näkö ja juoksupyrähdys  19.8.2015
näkö  B411. Pakkassokeus ja Jouluyö, juhlayö   13.11.2016
näkö B528. Vähentävätkö lukulasit liikunnallisuutta?   16.8.2017
B582. Sumea näkö ja kehon viilentäminen terveeseen normaalilämpöönsä   19.4.2018
näkö   C595. Silmälasien käytöstä luopuminen ja kiinnostus katselemiseen sekä herkkyys tunnelmavaikutelmille   1.6.2018
näkö   C695. Harmaakaihi ja ettei sotke ihmistyyppejä epäterveellä tavalla   14.12.2018
näkö   C696. Viherkaihi ja yleissivistyksen mukaisuuden arvostaminen   14.12.2018
C634. Ruutumallistunut näköhahmotus, liikkeet & ajattelutyyppi ja ajattelukurssini lukeminen   26.7.2018
B434. Pyörryttäminen & näkökentän kapeneminen ja mielikuva lehtevistä pensaista   3.1.2017
näön sumentuminen   B434. Pyörryttäminen & näkökentän kapeneminen ja mielikuva lehtevistä pensaista   3.1.2017
190. Silmien näön vaihtelut ja mielenvireen tunnistaminen & tervehenkisyys   8.12.2015
150. Tunteva näkö sumea ja se, ettei sotke näköä ja tunteita  7.11.2015
C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
209. Näppylät ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla oleminen  17.12.2015
C628. Närästävä vatsa ja ettei söisi raakoja juureksia   20.7.2018
näön heikkeneminen sokeritaudin myötä   B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin   21.6.2017
B429. Näön menetys ilotulitteista ja elävöittävyys sekä katsahdus huoneen toiselle puolen   29.12.2016
O
64. Muiden odotukset pian tulevasta kuolemasta ja omat tervehenkiset väitteet hyvästä elämästä14.6.2015
65. Muiden odotukset sairastelevuudesta ja terveet elämäntavat sekä onnekkuus14.6.2015
C655. Usean tämän blogin ohjeen lukemisen tavasta   17.8.2018
A252. Oireiden lieventäminen ja tasapainoilu ääripäiden välillä & terveet elämäntavat   19.1.2016
A365. Oksa silmään ja väistö & silmän eheyden vaaliminen    17.8.2016
119. Oksennustauti ja viileät kädet ja jalat23.9.2015
A262. Oksennustauti ja rääkin korvaaminen lempijutuilla   24.1.2016
kipeä olkapää 200. Lonksuvat nivelet ja oikeat liikeradat & lihasten tuki  13.12.2015
C636. Kaakkoisaasialaisten hankala olo ja ruuan oikean alkuperämaan arvaileminen   28.7.2018
B558. Niskassa painavat olosuhteet ja terveen lämmin iho    1.12.2017
omasta itsestä johtuvat vaivat  A275. Kuulemma itsestä johtuvat vaivat ja rasitteiden huomaaminen sekä terveet elämäntavat  30.1.2016
onnellisuudesta ks. terveet elämäntavat
C594. Onnellisuudesta jotakin ja perustekemisten mahdollistamisesta yli 40-vuotiailla   1.6.2018
A219. Onnettomuuksien syistä   26.12.2015
onnettomuus   C657. Ihmeparannusohjeyritelmä LVI * Paranna iso alue ympäristöä samalla   25.8.2018
B518. Onnettomuusalttius helteellä ja pikkutarkan objektiivisen perspektiivin käyttö siinä mitä on jo tehnyt   10.7.2017
39. Onnettomuuteen joutuneen auttaminen6.5.2015
onnettomuuden satuttua heti A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
onnettomuus   B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
onnettomuus B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
onnettomuudesta toipuminen   C588. Tällistä, kaatumisesta tms toipuminen   2.5.2018
onnettomuusalttius   C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
ontuminen liikkeelle lähtiessä   B533. Kivut liikkeelle lähtiessä ja liikunnallisempi vire & paljon lisää reipasta liikuntaa   12.9.2017
B566. Sairastava ei opi ja luonnon kauneuden ihaileminen   16.1.2018
P
´B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
B540. Raskausajan pahoinvointi ja pikkulasten vanhempien arjen parantaminen   18.10.2017
A282. Pahuus ja "Elä ja...", itsekkyys, tervehenkisyys, kokonaiskuvat & aihepiirien taju   3.2.2016
156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  11.11.2015
B477. Paise ja hygienia koko seudulla   22.32017 
B438. Pakahduttava kivulias olo ja kevyt liennyttävä kosketus varovasti kauas   20.1.2017
187. Pakahduttava olo suolaisesta ruuasta ja veden juominen  7.12.2015123. Pienet palohaavat ja haalea vesi  8.10.2015
B411. Pakkassokeus ja Jouluyö, juhlayö   13.11.2016
A239. Tavalliset pakkasvauriot ja lämpimänä pysyttely   8.1.2016
paksusuolensyöpä   C596. Syövän leviäminen ja kauniisti rukoileminen   1.6.2018
C620. Palautuminen urheilusta kestää pitkään ja virvoittava lepo tai flunssan tms huomaaminen   9.7.2018
A248. Paleltumat ja lämpö & elävöittävyys   17.1.2016
paleltumat   B545. Kakkapöpöjä ympäriinsä ja antiseptisyyden sijasta lämmintä ilmaa ihon luona   29.10.2017
A225. "Kuin se olisi pallo"  29.12.2015
123. Pienet palohaavat ja haalea vesi  8.10.2015
palohaavat   B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta   29.6.2017
vähitellen tai oppimalla paraneminen   C661. Kuulon vähittäinen palauttaminen ja terve lämmönsäätely & suhde luontomaisemaan & säähän   2.9.2018
A216. Koomassa paraneminen ja vihreät lehdet iholla  24.12.2015
C605. Paranemiseen päin vievien teiden löytäminen itse sairastaessa   18.6.2018
paranemisesta: ks. ihmeparannusohjeyritelmät kohdasta "I"
B501. Näin opit itse laatimaan parannusohjeyritelmiä   13.6.2017
B571. Parannusohjeyritelmät kaikkiin tietämiini tauteihin   26.2.2018
C662. Jos nuorten naisten esimerkki parantaa vointia   2.9.2018
B398. Parantajan piirteistä   15.10.2016
parantajantaidoilla lääkäriksi ja sairaanhoitajaksi   152. Tervola-nimestä  8.11.2015
B573. Millaiset parantajantaidot tästä näyttäisivät kehittyvän   9.3.2018
Näkemykseni parantamisesta: ks. ihmeparannusohjeyritelmät kohdasta "I"
B412. Parantamistaidoista kiinnostuneille hidasjärkisille miehille   14.11.2016
C590. Parantamistaitoisen auttamisen tavasta   14.5.2018
164. Yritelmä parantavasta kuvasta  16.11.2015
A284. Parantumisen harjoittelun mahdollisuudesta   5.2.2016
kehon oma parantumistaito   C665. Ihmeparannusohjeyritelmä LVII  *  Luonnon omalla viisaudella   9.9.2018
B519. Lehmille paremmat liikkeet ja männynoksat & niittykukat malleina   14.7.2017
A270. Parkinssonin tauti & jumiutuminen ja monialaisuus & useat lähestymistavat   27.1.2016
A381. Parrankasvu ja huolestuneisuus vartijan työstä   21.8.2016
B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys   11.6.2017
208. Peräpukamat(?) ja peräsuoli auki kakkaa viistäen  17.12.2015
C619. Peräsuolen esiinluiskahdus ja kiinnostus terveisiin elämäntapoihin   9.7.2018
pidätysvaikeudet   C638. Vaippojen tarve ja ettei äiti käyttäisi ruutumallista ajattelua vauvaan päin   29.7.2018
elimistössä pieleen menneen korjaaminen   C653. Veden juomisesta Suomessa arabeille   13.8.2018
pingottuneisuus sairaana ollessa   C601. Sairastaminen ja ihanaa kun ei tarvitse mennä töihin   15.6.2018
pissaa sänkyynsä   B482. Lasten yökastelu ja lämmin rentous illalla pissalla käydessä   6.4.2017
194. Suolatasapaino, kuona-aineet, myrkyt yms ja pissalla käymisen tapa  10.12.2015
A266. Pistelevä tunne ja energiavarantojen täydentäminen   26.1.2016
pitkäaikaissairauden riippuminen olosuhteista   B428. Luopumisesta   22.12.2016
pitkäaikaissairauden riippuminen olosuhteista   A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
A312. Polio ja musiikki   29.2.2016
linksu polvi C627. Linksu jalka ja liikunnallinen tunteidenmukainen tapa pitää jalkaa   19.7.2018
175. Polvikipu ja polven pitäminen oikeassa asennossa  24.11.2015
A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
C625. Koirien polvilumpion sijoiltaanmenotaipumus ja että unelmakoirastaan mallia ottaessaan varoisivat vaikutetta isännän kuolemasta   16.7.2018
polvivaivat   B542. Kuntopyörän sijasta kävelyä ja rappusia ym kuntoilua   21.10.2017
B520. Portugalilaisten huono olo ja elämäntapakorjaukset merellä   15.7.2017
149. Poskiontelontulehdus ja kevennys & positiivista elämänsisältöä  4.11.2015
B392. Poskiontelot & kuulo ja nurmikolla lojuminen   22.9.2016
A276. Pottuuntuminen ja luonnolliset virikkeet sekä terveet elämäntavat   31.1.2016
proteesi   A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen   10.7.2016
A331. Psoriasis ja liikunta & ulkoilu   30.4.2016
165. Psykoosi ja että tutut huomaisivat sen olevan psykologien seuran tuoma vaikute  16.11.2015
75. Puhalluksissa oleva lehmä ja litran piimätölkki5.7.2015
pulassa   B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa   16.11.2017
C666. Pulassa elämän tavallisissa kuvioissa ja syöminen & taju että vaikutetta lämpimistä ulkomaista on kamalasti   9.9.2018
A345. Ruokakauppiaalla punertava huonon olon peittona ja laku, porkkana & maito   21.6.2016
B 439. Punertava sekava olo ruuasta ja ilmaston rytmin, vireen & polveilevuuden opettelu luontevia teitä   20.1.2017
C664. Sairaanhoidon puolueettomuudesta   8.9.2018
C609. Punkkien pakkasvauriot ja veren sijasta männyn pihka   20.6.2018
C613. Käärmeen purema, ampiaisen pisto tms ja tuon eläinlajin elämään eläytyminen   25.6.2018
C608. Puskuri   19.6.2018
A374. Verkkokalvorappeuma & putkinäköisyys ja kiinnostus ympäröivään maisemaan   21.8.2016
41. Puutiaisaivokuumeen jälkioireet ja luontokeskeisyys16.5.2015
B584. Puutostila ja riittävä ravinnon yms saanti   22.4.2018
puuttuvan kehonosan kasvattaminen uudelleen,  katso ihmeparannusohjeyritelmät http://parantamisesta.blogspot.fi/2017/11/parantamisnakemykseni.html
A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen   10.7.2016 
A354. Puutuneet jäsenet ja nivelen keskiosistä suonet auki   31.7.2016
B434. Pyörryttäminen & näkökentän kapeneminen ja mielikuva lehtevistä pensaista   3.1.2017
B390. Pyörtyminen ja kasvien ja hyönteisten ajatteleminen   20.9.2016
Pyörätuoli: katso ihmeparannusohjeyritelmät (I)
pyörätuoli   38. Halvaus ja patoutuneiden tunteiden mukaan eläminen6.5.2015
pyörätuoli   C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
B530. Pyörätuolin rakenteesta   21.8.2017
B403. Pänniminen ja isossa kaupungissa asuminen & "Elä ja anna toisten elää" & valinnanvapaus   4.11.2016
7. Päänsärky ja rento huomio  21.3.2012
C629. Päänsärkyä & jotenkin huono olo ja puhdas ruoka, vesi & raikas ilma 20.7.2018
ruokakauppiaan tms paljon syövän päänsärky   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
B447. Kiristävä tunne päässä ja sauna tai helle   8.2.2017
C610. Halu lillua pöhnässä ja "Elä ja anna toisten elää"   22.6.2018
B511. Pölykeuhko ja liman yskiminen & sen hahmottaminen vain omaksi vaivaksi   5.7.2017
C618. Punertava pöpöinen olo ja lautasen peseminen   9.7.2018
C681. Pöpöinen olo & heikko kapasiteetti ja soivan kohdalta käsin eläminen   29.10.2018
C685. Pöpöinen olo syksyllä ja taju, että sisälle on tullut ulkoa jokin eläin   9.11.2018
pöpöjen puute   81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
pöpöt   C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018
B470. Pöpötartunnat ja sosiaalinen maailmankuva, että kuka harrastaa mitäkin harrastusta mitenkin taitavasti, yms   14.3.2017
C606. Pöpötartuntuojen välttämisestä altistustilanteissa   18.6.2018
pöpötaudissa aistien ja ymmärryksen sumeus   C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
R
C612. Rahapula ja ostoksissa onnistumisen taito   23.6.2018
C656. Raskas tunne vanhuksella,kenties kuolee siihen, ja luonto & rukoileminen   17.8.2018
elämä raskasta   C633. Liikkuminen raskasta ja kauniimpien perspektiivien harrasteleminen   25.7.2018
C633. Liikkuminen raskasta ja kauniimpien perspektiivien harrasteleminen   25.7.2018
raskaus   C642. Vauva mahassa hankala ja etsi vauvalle sopiva elämänala tyynnykkeeksi   31.7.2018
B540. Raskausajan pahoinvointi ja pikkulasten vanhempien arjen parantaminen   18.10.2017
5. Regeneraatio ja nuorentuminen  21.3.2012
kesällä hametta käyttävillä naisilla yhteen hankaavat reidet   C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018   http://parantamisesta4.blogspot.fi/2018/04/laihduttaminen-ja-tunteenomainen.html
reuma 33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen  27.2.2015
A336. Reuma ja lämpimämpi keho   21.5.2016
204. Revähtymät ja se, ettei jähmetä lihaksiaan kohmeloisesti paikoilleen  15.12.2015
B529. Rikollisuutta valtavasti elinympäristössä ja itselle & idoleille paljon alhaisempi asema   19.8.2017
A292. Sydänvaivat & rintakipu ja viisaiden etsiminen & elinvoimaisesti eläminen   7.2.20916
C686. Rintojen hölskyminen juostessa ja urautumaton innokas hyvän koordinaation juoksutapa   9.11.2018
66. Ripuli ja tyyneys14.6.2015
ripuli A289. Kolera ja että koulutetut välttäisivät totalitarismia & suvaitsevaisuus   7.2.2016
A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms   3.6.2016
ripuli   B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa   19.6.2017
ripuli kesällä   A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms   3.6.2016
206. Roikkuvat piirteet & löysä nahka ja tunteenomainen ihannepaino  15.12.2015
Rokot: katso kunkin rokon oman nimen kohdalta
B397. Rokotuksista   10.10.2016
A366. Roska silmässä ja silmän suojaaminen & "pikkuinen lintu" vie roskan silmänurkkaan   17.8.2016
C645. Rumuus ja etsi tunteenomaisen ideaalisi suunnalta   3.8.2018
A310. Mielisairaus jossa mielenkiinto ruoka-aineeseen ja monipuolinen ruokavalio jossa marjoja   24.2.2016
C599. Pöpöinen ruoka kesällä ja vatsan säätäminen hyvälle säilyvyydelle   14.6.2018
B574. Kompleksinen suhde ruokaan ja tervehenkisyys elämässä ylipäätään   11.3.2018
ruokaan liittyvä huono olo   C603. Kiinalaisen huono olo ja eri tavoin maustetut nuudelit on syötävä erikseen   17.6.2018
A220. Liian suuri ruokahalu ja vähäruokaiset mallina sekä ilmasto-osaaminen   27.12.2015
kamalan iso ruokahalu   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
liian iso ruokahalu, katso blogini Laihduta hauskasti http://laihdutuskikkoja.blogspot.fi
C672. Ruokahalun ja ruokamielitekojen mielekkyydestä   20.9.2018 
A345. Ruokakauppiaalla punertava huonon olon peittona ja laku, porkkana & maito   21.6.2016
B526. Stafylokokki-ruokamyrkytysbakteeri ja vajuuttuneen ruokakauppiaan tyyli    11.8.2017
ruuanlaitto (juhlavampi arkiruoka)   B400. Lohduksi   22.10.2016
B487. Ruokakauppiaan tms valtava ruuantarve   11.4.2017
A307. Väärin tasapainotettu ruokavalio ja muiden virikkeiden lisääminen   20.2.2016
100. Rutto ja luontosuhde19.8.2015
B 439. Punertava sekava olo ruuasta ja ilmaston rytmin, vireen & polveilevuuden opettelu luontevia teitä   20.1.2017
punertava pöpöinen olo ruuasta   C618. Punertava pöpöinen olo ja lautasen peseminen   9.7.2018
B421. Lihottavina pidetyt ruuat   16.12.2016
S
B537. Sairaala ja terveyskeskus eri paikkoihin    11.10.2017
C641. Pikkuvaiva josta alkoi sairaalakierre ja tuon pikkuvaivan hoitaminen uskonnollisesti ja elämänviisaasti   29.7.2018
sairaanhoidon epäonnisuudesta   B578. Sairastumisalttiudesta ja parempien vaihtoehtojen varaan pelastautumisesta   16.4.2018
B534. Sairaanhoidon epävarmuus ja paljon vanhemmat lääkäri & sairaanhoitaja   25.9.2017
sairaanhoitajaksi parantajantaidoilla   152. Tervola-nimestä  8.11.2015
C630. Tämän blogin mahdollinen käyttö tienä lääkärin tai sairaanhoitajan ammattiin   20.7.2018
sairaanhoitajan parantaminen   C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
sairaanhoitajille   C590. Parantamistaitoisen auttamisen tavasta   14.5.2018
sairas olo kesällä   Katso kokoelmien 300+ ja 400+ välissä kohta C2. tekstistä "Jos kesällä huono tai kumma olo"  http://parantamisesta.blogspot.fi/2016/08/ohjeita-jos-kesalla-huono-tai-kumma-olo.html
C684. Epäonninen sairas olo ja taju siitä että lääkärit yms   ovat bakteerialtistuksessa skarppaavia    5.11.2018
A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
C605. Paranemiseen päin vievien teiden löytäminen itse sairastaessa   18.6.2018
B563. Sairastamisen pitkittyminen ja uskoontulo   11.1.2018
sairastamisen tavasta   B428. Luopumisesta   22.12.2016
C601. Sairastaminen ja ihanaa kun ei tarvitse mennä töihin   15.6.2018
B536. Sairastelevat tuttavat ja tästä blogista tiedottaminen   30.9.2017
Sairastuminen A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
sairastuminen   B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017
B578. Sairastumisalttiudesta ja parempien vaihtoehtojen varaan pelastautumisesta   16.4.2018
A228. Sairastumisalttius ja terveet elämäntavat, muiden auttaminen ja irti sanoutuminen huonoimmista vaikutteista  2.1.2016
C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
salaamansa taudin parannusyritelmä:  Katso hakermistosta ja sitten sadan kohdan kokoelmasta sen vieressä
B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa   19.6.2017
B391. Sanojen valinnasta   21.9.2016
68. Sappivaivat ja sydämen viisauteen satsaaminen14.6.2015
A299. Sekava pää & hölynpölyn tuottaminen ja Suomenilmastoon sopeutuneella tavalla eläminen   9.2.2016
rajanveto seksuaalisissa suhteissa hankalaa   C610. Halu lillua pöhnässä ja "Elä ja anna toisten elää"   22.6.2018
177. Seksuaalisuuden epäobjektiivisuus ja yksilöllisten taitojen erojen huomioiminen  24.11.2015
C676. Seksuaalisuuden sumentama pää ja sosiaalisen maailmankuvan virheiden karsiminen  3.10.2018
63. Seksuaalinen kyvyttömyys ja oman tilan saaminen14.6.2015
C660. Lääkärien ja sairaanhoitajien seksuaalisista suhteista  2.9.2018
186. Seksuaalisuuden tuomat kivut, heikkous ja jäykkyys sekä parin tavalla tekeminen  5.12.2015
selkäkipu  B385. Noidannuoli ja lämpö, hyvä mieli & vatsalihakset kantavat   1.9.2016
B409. Vänkyrä selkäranka ja kassin kantaminen hyvällä tavalla   8.11.2016
94. Selkävaivat ja neljällä jalalla kävelyharjoitukset    4.8.2015   
129. Selkävaivat ja urautumattomuus & urheilullisuus  11.10.2015
selkävaivat A335. Iskias ja ettei kommentoi toisen työtä hänen lopetettessaan työrupeamaa tai myöhemminkään   21.5.2016
A357. Sepelvaltimotauti ja mielikuva luonnonkukkien varsien elinnesteistä   6.8.2016
B580. Sepelvaltimotauti ja kaavamaisen komentavan seuran välttäminen   17.4.2018
Seura   B492. Sairaan tai pulassa olijan neuvominen ja hiukan etäisyyttä & malli ontuvien elämänalueiden tueksi   19.4.2017
A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
A229. Sikainfluenssa ja nuha&appelsiini  4.1.2016
C595. Silmälasien käytöstä luopuminen ja kiinnostus katselemiseen sekä herkkyys tunnelmavaikutelmille   1.6.2018
silmän  A374. Verkkokalvorappeuma & putkinäköisyys ja kiinnostus ympäröivään maisemaan   21.8.2016
A366. Roska silmässä ja silmän suojaaminen & "pikkuinen lintu" vie roskan silmänurkkaan   17.8.2016
B413. Kuivat silmät ja elämänmakuisempi katsomistapa  16.11.2016
B506. Silmät seisoo päässä ja huomio vasempaan käteen   24.6.2017
silmävammat A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
A365. Oksa silmään ja väistö & silmän eheyden vaaliminen    17.8.2016
B472. Koulujen sisäilmaongelmat ja opettajat, jotka olivat lasten iässä yhtä hyviä koulussa   15,3,2017
sisäinen verenvuoto   B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
A214. Molempien blogien hakemisto ja sisällysluettelo  24.12.2015
142. Skitsofrenia ja arkijärkinen yhteisön toiminnan ymmärrys  2.11.2015
B473. Sodanuhka ja taju maiden luonnollisista rajoista   20.3.2017
179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015
A338. Sokerin määrän vähentäminen    27.5.2016
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013 (Ks. linkki sisällysluettelossa)
B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin   21.6.2017
49. Sokeus ja surun aiheiden lieventäminen1.6.2015
137. Sokeus ja turvallisuus & katselemisen tekeminen mukavammaksi  26.10.2015
B411. Pakkassokeus ja Jouluyö, juhlayö   13.11.2016
huono sosiaalinen vaikute   C622. Elämä ontuu konsertin, tapaamisen, kurssikerran tms jälkeen ja eri ilmastojen, kansojen, ammattien yms vireiden sopivuuden kuulostelu   12.7.2018
C637. Sosiaalisena vaikutteena tuleva litistyneisyys ja tunnelmataju & arkijärki havainnoissa   28.7.2018
B524. Sotilaan sulauttaminen rauhanajan yhteiskuntaan ja siviiliharrastukset & yleissivistävä lukeminen   6.8.2017
A274. Spitaali ja ettei sotke elollista ja rakennettua   29.1.2016
B526. Stafylokokki-ruokamyrkytysbakteeri ja vajuuttuneen ruokakauppiaan tyyli    11.8.2017
stressi  A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä   21.8.2016
struuma   A329. Kilpirauhanen ja elämässä vauhdilla kiinni   18.4.2016
92. Sukeltajantauti ja aurinkolasit29.7.2015
naisten sukuelinten silpominen synnytyksessä, ks. kohta "synnytys"
naisten sukuelinten silpominen synnytyksessä: ks. synnytys keveämmin (ihan hyvä ohje, luulisin, vaikka aihe kuulostaisi väärältä)  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
C604. Halu sukupuolenvaihdokseen ja oikeaanosuvampi käsitys siitä missä hengessä vastakkainen sukupuoli elämäänsä elää   17.6.2018
54. Sukupuolitaudit ja etäisyyden ottaminen ei-ajankohtaisiin eri tyypin puolisoehdokkaisiin13.6.2015
sukupuolitaudit 13. AIDS, immunipuolustuksen heikkous ja koko elämäntavalla pariin sitoutuminen, lähialueen eheyden vaaliminen  20.1.2013
187. Pakahduttava olo suolaisesta ruuasta ja veden juominen  7.12.2015
194. Suolatasapaino, kuona-aineet, myrkyt yms ja pissalla käymisen tapa  10.12.2015
suolatasapaino   B541. Kivut ja veden juominen   21.10.2017
156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  11.11.2015
203. Suonikohjut ja liikunta  14.12.2015 
169. Kiinan superbakteeri ja hyvä- ja huonolaatuisuuden erottaminen  19.11.2015
B461. Suru puolison kuolemasta ja elämän jatkaminen   27.2.2017
suun kielen seudun kipu   B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
166. Suuruudenhulluus ja esikuvien tason uudelleenarviointi  18.11.2015
30. Sydämen kammiovärinä ja lihaksisto10.2.2015
B557. Sydämen rytmihäiriöt ja ei kahvia eikä teeta + kyllin tuhti ruoka + hedelmiä   26.11.2017
A358. Aivo- tai sydäninfarktin oireista   6.8.2016
A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen   25.6.2016 
151. Väliin jääneet sydämenlyönnit ja elinvoimaisuuden painotus raajoissa  8.11.2015
sydänpysähdys  151. Väliin jääneet sydämenlyönnit ja elinvoimaisuuden painotus raajoissa  8.11.2015 
2. Sydänvaivat ja eläväinen keho  2.2.2012
A292. Sydänvaivat & rintakipu ja viisaiden etsiminen & elinvoimaisesti eläminen   7.2.20916
A351. Flunssaisen sydänvaivat ja kauppaan kipaisevan tyylinen toimeliaisuus   25.7.2016
sydänvaivat  A357. Sepelvaltimotauti ja mielikuva luonnonkukkien varsien elinnesteistä   6.8.2016
sydänvaivat   B528. Vähentävätkö lukulasit liikunnallisuutta?   16.8.2017
A306. Sydänveritulppa ja kaksi sormea avointa kämmentä vasten   18.2.2016
A368. Syfilis eli kuppa ja elämänviisauden erojen tunnistaminen kyllin suuriksi   21.8.2016
syksyllä huimausta   81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
C667. Syksyllä olo kuin verenhukka ja reipas liikunta, joka pitää kehon pintaosat lämpiminä   9.9.2018
B543. Metabolia sotki syksyllä ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla eläminen   23.10.2017
B450. Synnytyksessä ponnistaminen   16.2.2017
8. Synnytys & raskaus  11.10.2012
synnytys keveämmin (ihan hyvä ohje, luulisin, vaikka aihe kuulostaisi väärältä)  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
18. Synnytyksestä  15.10.2013
B505. Synnytyksen jälkeiset yms   21.6.2017
synnytyksestä jääneet vammat   B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen   1.4.2017
60. Synnytyskivut ja tilanteeseen mukautuminen14.6.2015
synnytysteiden avaaminen   A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
A326. Syyhy ja sosiaalisuuden tyyppiin tutustuminen   12.4.2016
B532. Syyhyävät jalat ym elo-syyskuussa ja talvilämpimät sisätilat  31.8.2017
6. Syöpä ja vain hyvän hyväksyminen  21.3.2012
syöpä 42. Leukemia, veren sairaudet ja elävöittävän kanssa oleminen18.5.2015
48. Syövän leviäminen ja terveysmielikuvat1.6.2015
110. Syöpä ja syöminen29.8.2015
syöpä A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä   27.4.2016
syöpäkasvaimet, isotkin   B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
syövän aiheuttajat   C596. Syövän leviäminen ja kauniisti rukoileminen   1.6.2018
syövän leviäminen ja rukoileminen   C593. "Varmuuden vuoksi" ei aina ole hyvä ohje   1.6.2018
C596. Syövän leviäminen ja kauniisti rukoileminen   1.6.2018
163. Sähköaltistus, sähköiskut ja vaaran välttäminen sekä eheys  14.11.2015
säryt
C646. Särkyjä jonkun seurasta ja eroon tuosta henkilöstä & runsas makean syönti   3.8.2018
4. Säryt ja liikeintentiot  2.2.2012
B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017
33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen27.2.2015
B384. Krooniset säryt ja kauttaaltaan lämmin keho   26.8.2016
B549. Nivelsäryt ja michelinmiehen tyyliä nivelten kohdalla   31.10.2017
172. Lihassäryt & krampit ja liikunnallisuus & lämpö  23.11.2015
säryt kaatumisen jälkeen 167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
7. Päänsärky ja rento huomio  21.3.2012
säryt 173. Liikunnan jälkeiset lihaskivut ja yhtä suuren huomion omistaminen liikkumiselle  23.11.2015
T
170. Taitava lääkäri  20.11.2015
B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva   29.9.2017
A247. Huono taitotaso ja tosissaan yrittäminen   16.1.2016
B449. Tajunnantilan häiriöt ja yrittämisen tavan tervehenkistäminen   16.2.2017
20. Tajuttoman virvoittaminen ja herkät monitahoiset liikkeet  26.4.2014
A235. Talvi-iho ja ihon pitäminen aina lämpimänä   7.1.2016
B445. Tappelun vaara ja hyväonnisuus/-energiaisuus & "Elä ja anna toisten elää!"   6.2.2017
tartunnoista   B404. Tervola nimestä vielä, Healthsing   5.11.2016
C616. Liikunnallinen lahjattomuus & tasapainokyvyn puute ja arkijärkisyys & kiinnostus käytännön elämän rikkauteen   5.7.2018
40. Tasapainotaju ja eläväiset niska, hartiat ja selkä8.5.2015
154. Liika teenjuonti ja jalkojen pitäminen lämpiminä  9.11.2015
Terveys
taudinaiheuttajat väärinkäsityskö   78. Pöpöt ja ystävällisyys6.7.2015
29. Miksi käsitys tautien aiheutumisesta jää tavallisesti hämäräksi5.2.2015
B446. Liian komenneltu teini ja ruoka joka tuo löysemmän vatsan   6.2.2017
14:n vanhan teinin riippuvaisuus ja taitojen puute   B514. Lasten "kiinalaistuminen" ja esikuviksi laitetut aikuiset paljon vähemmän dominanteiksi   9.7.2017
B433. Tekohengitys ja mielikuva vesiletkuista joissa virtaa vesi-ilmaseos   3.1.2017
C691. Ihmeparannusohjeyritelmä LIX * Terveenä elämisen taito ja kotimaisilta puilta opittava vire   29.11.2018
tervehenkisyys   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
tervehtyminen 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013 (Ks. linkki sisällysluettelossa)
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita, vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat   22.2.2015   (linkillä yli 250 terveiden elämäntapojen ohjetta)
terveiden elämäntapojen omaksumisesta yli 40-vuotiailla   C594. Onnellisuudesta jotakin ja perustekemisten mahdollistamisesta yli 40-vuotiailla   1.6.2018
B407. Terveyskeskusten nimeämisestä    5.11.2016
B537. Sairaala ja terveyskeskus eri paikkoihin    11.10.2017
23. Kuinka Tervola-nimi opettaa parantamisesta  10.7.2014
45. Tervola-nimestä kerrottua: miksi tämä blogi21.5.2015
95. (Tervola-nimestä) Eheys tuo parantavaa näkemystä10.8.2015   
135. Tervola-nimestä ja lääketieteen uudistamisen tarpeesta  23.10.2015   
152. Tervola-nimestä  8.11.2015
B394. Tervola-nimestä ja tautien parantumisesta   28.9.2016
B404. Tervola nimestä vielä, Healthsing   5.11.2016
Tervola-nimestä   B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva   29.9.2017
C592. "Tervolan rooli" liittyy terveitä elämäntapoja opetteleviin   1.6.2018
B462. Tietokoneaddiktio ja muut mukavat tekemiset mutta samantapaiset uomat   27.2.2017 
A342. Tippuri ja tomaatti   10.6.2016
B386. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXII  * Toipumisesta   2.9.2016
B441. Toipumisesta   21.1.2017
toipuminen, ks. ihmeparannusohjeyritelmät, ja lueskele eri tautien ja vaivojen ohjeita, jotta saat kuvan siitä, miten yleensä vältetään vaivat ja parannutaan
C588. Tällistä, kaatumisesta tms toipuminen   2.5.2018
C687. Tokkurainen olo lämpimästä vedestä ja sen selittäminen miten kuivalla maalla eläminen eroaa kalan elämästä   17.11.2018
tokkuraisuus  A237. Hitaus ja virikkeet   8.1.2016
B495. Tokkuraisuus ja todellisuuskuvaan puuttujat huithiiteen   14.5.2017
tokkuraisuus   C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
tokkuraisuus koululaisella tai opiskelijalla   C663. Sinisen värin aiheuttama väsymys tai nälkä ja riittävän hyvä ja laaja-alainen ajattelukyky   2.9.2018
C679. Ulkomaalaisen tokkuraisuus, tukkoisuus & heikko kapasiteetti ja asuinseudun valitseminen sen ilmastoon sopivien elämäntapojen mukaan   19.10.2018
C680. Urautunut tokkuraisuus ja taju tuttavien taitotasoista &heidän virikkeiden kaipuunsa määrästä   28.10.2018
tokkurainen teini   C671. Vanhus nukahtelee ja annettava itse valita aihepiirinsä ja lähestymistapansa   20.9.2018
141. Trauma ja samalta uhalta varjeleminen  2.11.2015
hahmotuskyvyn ja ymmärryksen sumeus tropiikissa   C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
tropiikkilaisen parantaminen   C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
A251. Malaria & trooppiset kuumetaudit ja lämpötilantaju, oikea lämpötila & ruoka   19.1.2016
77. Tuberkuloosi ja lämpimät raajat6.7.2015
C692. Keuhkotauti eli tuberkuloosi ja paremmin kiehtova eläväisempi elämä   2.12.2018
A287. Tuhkarokko ja eläväisyyden arvostaminen   7.2.2016
86. Huono olo kuumeen tai tulehduksen laskiessa ja myrkyn poistaminen elimistöstä16.7.2015
85. Tulehdus ja viileä sileys15.7.2015
195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015
C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018
150. Tunteva näkö sumea ja se, ettei sotke näköä ja tunteita   7.11.2015
Tuolista ylös pääsemisestä  B424. Kumara selkä ja taukovoimistelu   22.12.2016
A277. Turvattomuus ja kansan valtavirran osana oleminen   1.2.2016
turvattomuudesta   C664. Sairaanhoidon puolueettomuudesta   8.9.2018
C689. Pöpötaudista seurannutta turvotusta ja tervehenkinen vire jonka oppii puilta   21.11.2018
B536. Sairastelevat tuttavat ja tästä blogista tiedottaminen   30.9.2017
B444. Alkuasukkaiden tyhmentyminen kaupunkioloissa ja jatkuva puiden katselu   31.1.2017
B437. Paljon tyhmentynyt pää ja tervehenkiset perustekemiset, etenkin katseleminen   19.1.2017
A272. Tyhmyys ja ajattelukurssini sekä älynkohotusohjeitani  29.1.2016
Tyhmyys  A353. Muissa maissa: "möhö" ja maisemakatse, terveet elämäntavat & säiden osaaminen   29.7.2016
tyhmyys   B476. Yleinen heikko taitotaso jollakin seudulla /ryhmässä ja älynkohotusohjeeni lukemisena   21.3.2017
B525. Afrikkalaisten tyhmyys ja viileänpuoleinen keho & maisemakatseen tarkkuus   10.8.2017
tyhmyys   C675. Aivot seis joiltan osin ja ylentäviin, sivistäviin & tervehenkisyyttä tuoviin tekemisiin satsaaminen hyvällä hengellä   29.9.2018
Tykyttävä tunne, ks. tulehdus
A258. Tyrä ja kuviteltu viileähkö virta keskikroppaa ja jalkoja alas  20.1.2016
B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
A285. Työpäivän jälkeinen uupumus ja polveilevuus   6.2.2016
B484. Työuupumus ja ammatin vaihto haaveammattiin   8.4.2017
tälli   C657. Ihmeparannusohjeyritelmä LVI * Paranna iso alue ympäristöä samalla   25.8.2018
C588. Tällistä, kaatumisesta tms toipuminen   2.5.2018 
A218. Isku päähän, tärähdys tms ja taju, että on puuhannut jotakin epätavallista  26.12.2015
U
B498. Maksaongelmat uidessa kelluessa ja elävä muistikuva siitä, mitä on syönyt   8.6.2017
C679. Ulkomaalaisen tokkuraisuus, tukkoisuus & heikko kapasiteetti ja asuinseudun valitseminen sen ilmastoon sopivien elämäntapojen mukaan   19.10.2018
Ulkomailla A353. Muissa maissa: "möhö" ja maisemakatse, terveet elämäntavat & säiden osaaminen   29.7.2016
B546. Umpilisäkkeen tulehdus ja kyllin avarat ammatilliset näkymät   29.10.2017
B431. Uneliaisuus vanhemmalla iällä ja viisaampi samaistumisryhmä   3.1.2017
A279. Unen piirteitä valvetajunnassa ja uni lepoaikana, johon valveen projektit eivät puutu   1.2.2016
A253. Unenpuute ja uni & tunteidenmukaisuus   19.1.2016
A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä   21.8.2016
B430. Unitauti ja terveellinen ruokavalio   3.1.2017
A254. Univaikeudet ja tervehenkinen elämä, liikunta & ulkoilu   19.1.2016
unohdetun oloinen   171. Sairaanhoitajien yms lihavuus ja elämänviisauden jakaminen  20.11.2015
C680. Urautunut tokkuraisuus ja taju tuttavien taitotasoista &heidän virikkeiden kaipuunsa määrästä   28.10.2018
B567. Entisen kilpaurheilijan vaivat ja tervehenkinen peruselämä   17.1.2018
C620. Palautuminen urheilusta kestää pitkään ja virvoittava lepo tai flunssan tms huomaaminen   9.7.2018
C694. Epäonni sairastaessa ja usko kuolemanjälkeiseen elämään   6.12.2018
Uskonnollisten liikunnallisuus A230. Hengellisten ihmisten liikunnallisuudesta   4.1.2016
A281. Uskonnollisuuden puuttuminen ja ihmissilmä&kokoluokkien taju   2.2.2016
B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL * Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä   20.11.2017
Uskonto 179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015
Uskonto Katso ihmeparannusohjeyritelmät?
uudelleenkoulutus   B524. Sotilaan sulattaminen rauhanajan yhteiskuntaan ja siviiliharrastukset & yleissivistävä lukeminen   6.8.2017
A285. Työpäivän jälkeinen uupumus ja polveilevuus   6.2.2016
V
C670. Naisten vaihdevuodet ja taitotasojen sekä elämänvaiheiden uudelleenarviointi   19.9.2018
C693. Vaihdevuosien tuoma lapsettomuus ja isoäidin tehtävät   5.12.2018
vaikeudet  A257. Mahdottomat elämänolosuhteet ja omankaltainen ympäristö   20.1.2016
huono vaikute   C622. Elämä ontuu konsertin, tapaamisen, kurssikerran tms jälkeen ja eri ilmastojen, kansojen, ammattien yms vireiden sopivuuden kuulostelu   12.7.2018
C638. Vaippojen tarve ja ettei äiti käyttäisi ruutumallista ajattelua vauvaan päin   29.7.2018
107. Vaivaisenluu ja onnellinen tapa pitää jalkaa25.8.2015
B399. Valat   22.10.2016
A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen   1.4.2017
vanhat vammat   C627. Linksu jalka ja liikunnallinen tunteidenmukainen tapa pitää jalkaa   19.7.2018
B388. Jaksamattomuus ja hidastuminen vanhemmalla iällä ja vapaat kiehtovat perustekemiset     5.9.2016
B431. Uneliaisuus vanhemmalla iällä ja viisaampi samaistumisryhmä   3.1.2017
122. Vanhemmiten huonot elämäntavat ja itsenäinen linjaus4.10.2015
197. Huimaus & koordinaatiokyvyn ongelmat vanhemmalla iällä ja tottumusten läpikäyminen  12.12.2015
C656. Raskas tunne vanhuksella,kenties kuolee siihen, ja luonto & rukoileminen   17.8.2018
B512. Vanhuksen tai merkkihenkilön huono-onnisuus ja juhliminen & näyttävyys   6.7.2017
C671. Vanhus nukahtelee ja annettava itse valita aihepiirinsä ja lähestymistapansa   20.9.2018
C677. Vanhus kuukahtaa kaupassa ja ikiteiniys   8.10.2018
25. Vanhusten pergamentti-iho ja viherkasvien rehevyys  3.8.2014
vanhusten huono näkö ja tokkuraisuus   B582. Sumea näkö ja kehon viilentäminen terveeseen normaalilämpöönsä   19.4.2018
89. Vanhuuden vaivat ja kapeampi samaistumisryhmä20.7.2015
176. Vanhuudenhöppänyys ja ymmärtäväiset kommunikoijat  24.11.2015
Vanhuudenjäykkyys  167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
174. Vanhuudenjäykkyys ja lämpö, liikunnallisuus & herkkyys  24.11.2015
115. Vanhuuttaan hauraat luut ja tsemppaaminen16.9.2015
25. Vanhusten pergamentti-iho ja viherkasvien rehevyys  3.8.2014
A217. Vanhusten heikotus ja verenpaineongelmiin kauniisti venyttely  24.12.2015
A238. Vapaus olla oma itsensä ja "Elä ja anna toisten elää" sekä kivat harrastukset   8.1.2016
varastelutaipumus   C612. Rahapula ja ostoksissa onnistumisen taito   23.6.2018
 C593. "Varmuuden vuoksi" ei aina ole hyvä ohje   1.6.2018
vastustuskyky: terveet elämäntavat, altistuksen välttäminen ja C606. Pöpötartuntuojen välttämisestä altistustilanteissa   18.6.2018
liian iso vatsa: katso "maha"
C628. Närästävä vatsa ja ettei söisi raakoja juureksia   20.7.2018
C673. Pömppövatsa,turvonnut vatsa tms ja syö vähän ruohoa   24.9.2018
B547. Vatsakalvontulehdus ja viisaan elämänmakuisen perspektiivin valitseminen elämää ohjaamaan   29.10.2017
vatsatautivaara   C599. Pöpöinen ruoka kesällä ja vatsan säätäminen hyvälle säilyvyydelle   14.6.2018
A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä   21.8.2016
C642. Vauva mahassa hankala ja etsi vauvalle sopiva elämänala tyynnykkeeksi   31.7.2018
192. Vauvan piirteiden määräytymisestä   8.12.2015
19. Vauvojen koliikki ja puiden katselua aidille  20.1.2014
C687. Tokkurainen olo lämpimästä vedestä ja sen selittäminen miten kuivalla maalla eläminen eroaa kalan elämästä   17.11.2018
Venähdys  178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015
42. Leukemia, veren sairaudet ja elävöittävän kanssa oleminen18.5.2015
37. Verenhukka & verenpysäyttäminen ja verenkierron kylmäsopewuma haavan lähimailla6.5.2015
160. Veren vähyys ja männyn oksien tunnelma  13.11.2015
B427. Verenmyrkytys ja "Sooh Ooh Aa Ii Ee"   22.12.2016
98. Huimaus & verenpaineongelmat ja kauniisti venytteleminen
37. Verenhukka & verenpysäyttäminen ja verenkierron kylmäsopewuma haavan lähimailla6.5.2015
sisäinen verenvuoto   B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018
verisuonen repeytyminen  A363. Verisuonen ratkeaminen päässä ja koulutetun perspektiivin tukeminen vanhempien vuosien viisaudella   12.8.2016
verisuonen tukkeuma esim. jaloissa, ks.   28. Aivoveritulppa, migreeni ja Alaskan seitin loiset17.1.2015
A374. Verkkokalvorappeuma & putkinäköisyys ja kiinnostus ympäröivään maisemaan   21.8.2016
B419. Verta virtsassa ja viikonloppumainen palleromaisuus sekä terveet elämäntavat    2.12.2016
127. Vesikauhu ja ajattelukurssini  9.10.2015
A314. Vesirokko ja sosiaalista etäisyyttä keittäjiin kannattajineen   5.3.2016
vihannesten syöminen   C628. Närästävä vatsa ja ettei söisi raakoja juureksia   20.7.2018
A288. Vihurirokko ja ettei valehtelisi niin epäviisaasti   7.2.2016
A244. Kroppa keskeltä kuuma & pinnalta viileä ja liikunnan vilkastuttama verenkierto   13.1.2016   
33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen27.2.2015
Liian viileät huoneet   C621. Brittien jatkuva kuume ja oikeanlaisen tuulettamisen taito   11.7.2018
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015
A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016  
virtsanpidätysvaikeudet 62. Pidätysvaikeudet ja fyysinen toimeliaisuus14.6.2015
111. Virtsarakontulehdus ja lämmin lantion seutu1.9.2015
B419. Verta virtsassa ja viikonloppumainen palleromaisuus sekä terveet elämäntavat    2.12.2016
A264. Zika-virus / jälkeenjääneisyys ja ettei ollenkaan kopioi roboteilta ym rakennetulta   25.1.2016
20. Tajuttoman virvoittaminen ja herkät monitahoiset liikkeet  26.4.2014
199. Voimattomuus ja tekojensa päivittäminen parhaan ymmärryksensä mukaisiksi  12.12.2015
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
A313. Vuoto keskireiästä (ja nihkeät viralliset välit ??)   29.2.2016
B422. Vyöruusu ja liikunnallinen ulkoilu sekä hyvä palautuminen  18.12.2016
147. Vänkyrät sormet ym jäsenet ja se, ettei sotke eri perspektiivejä  4.11.2015
A332. Turkoosi parantamiseen liittyvänä värinä   8.5.2016
212. Ihmeparannusohjeyritelmä XXII *  Väsymys ja elävöittävyys  19.12.2015
A265. Väsymys ja terveet elämäntavat   25.1.2016
väsymys A255. Illalla kitisevät lapset ja että vanhemmat tunnistaisivat oman uupumuksensa   19.1.2016
suuri väsymys   A253. Unenpuute ja uni & tunteidenmukaisuus   19.1.2016
A320. Kevätväsymys   2.4.2016
C663. Sinisen värin aiheuttama väsymys tai nälkä ja riittävän hyvä ja laaja-alainen ajattelukyky   2.9.2018
lääkäri väärin päin   A256. Käsien tärinä ja omaa ikäluokkaa olevat hoitajat yms   20.1.2016
lääkäri väärin päin, ks. epäonni
lääkäri väärin päin, katso ihmeparannusohjeyritelmät, niistä vaikutteisiin ja elämän uomiin liittyvät ewtenkin
vääräntyylinen kroppa   C645. Rumuus ja etsi tunteenomaisen ideaalisi suunnalta   3.8.2018
Y
181. Ydinsäteily ja kauniin ajatteleminen kuten niitty  30.11.2015
yksilönvapaus   A238. Vapaus olla oma itsensä ja "Elä ja anna toisten elää" sekä kivat harrastukset   8.1.2016
201. Ylensyöminen ja kramppaamattomuus & huuhtovan veden mielikuva  13.12.2015
Yliherkkyys, ks. 79. Allergiat ja niiden aiheuttajan näkeminen tarpeellisena tervehenkisen maailman osana6.7.2015
ymmärryksen summittaisuus   C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
C683. Ympärileikatun kyvyttömyys saada lapsia ja rehevämpi arkijärkisempi muiden kannalta hedelmällinen lähestymistapa elämään   30.10.2018
yskä  193. Veren yskiminen ja käden puirstaminen melkein kiinni kuin pitelisi jotakin pehmeää  10.12.2015
A297. Yskä & keuhkoputkentulehdus ja leppoisa vapaa-aika & kivat harrastukset   7.2.2016
B482. Lasten yökastelu ja lämmin rentous illalla pissalla käydessä   6.4.2017
Ä
Äkillinen sairastuminen A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
B420. Änkytys ja huomio asiasisällön sijasta puheen tuottamiseen  5.12.2016SISÄLLYSLUETTELO, tekstit numero- eli aikajärjestyksessä:

Tässä blogissa on koko näkemykseni parantamisesta. Lisään uudet yritelmät päivän tai kahden sisään siitä, kun ne ovat tulleet mieleeni. Jos lisään jostakin vaivasta, jota olen jo käsitellyt, lisään yleensä uuden vanhan merkinnän loppuun erilliseksi kappaleeksi.

1. Kuka sairastuu mihinkin - ja kuinka parantua * Ihmeparannusohjeyritelmä 0.    3.9.2011
2. Sydänvaivat ja eläväinen keho  2.2.2012
3. Lihavuus ja näköaistivirikkeet ja liikunta  2.2.2012
4. Säryt ja liikeintentiot  2.2.2012
5. Regeneraatio ja nuorentuminen  21.3.2012
6. Syöpä ja vain hyvän hyväksyminen  21.3.2012
7. Päänsärky ja rento huomio  21.3.2012
8. Synnytys & raskaus  11.10.2012
9. Myrkytys ja keventäminen ja herkkä havaitsevuus  23.11.2012
10. Nilkan nyrjähdys ja keskiasennossa pitäminen  23.11.2012
11. Vaikutelmani henkiparantamisesta * Ihmeparannusohjeyritelmä I  16.1.2013
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
13. AIDS, immunipuolustuksen heikkous ja koko elämäntavalla pariin sitoutuminen, lähialueen eheyden vaaliminen  20.1.2013
14. Ikänäkö ja rukoileminen sekä luonnon ihaileminen  15.3.2013
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II  5.5.2013
16. Paranemisen apuna toiveajattelu * Ihmeparannusohjeyritelmä III  2.6.2013
17. Flunssa ja nopeat inspiroituvat elämänrytmit  6.8.2013
18. Synnytyksestä  15.10.2013
19. Vauvojen koliikki ja puiden katselua aidille  20.1.2014
20. Tajuttoman virvoittaminen ja herkät monitahoiset liikkeet  26.4.2014

21. Kuolleista (ja koomasta?) herättämisen ohje - kevennä koko elämäntapasi voimalla, tee parannus  26.4.2014
22. Parantumisen alkeita * Ihmeparannusohjeyritelmä IV  28.4.2014
23. Kuinka Tervola-nimi opettaa parantamisesta  10.7.2014
24. Ebola ja arvostava asenne elefantteihin / elävöittävän kauniisti soivat virret  3.8.2014
25. Vanhusten pergamentti-iho ja viherkasvien rehevyys  3.8.2014
26. Nivelvaivat ja liikunta  8.12.2014
27. Uskomaton yritys (videolla ihmeparantumistaitoinen brittimies?)  4.1.2015
28. Aivoveritulppa, migreeni ja Alaskan seitin loiset  17.1.2015
29. Miksi käsitys tautien aiheutumisesta jää tavallisesti hämäräksi  5.2.2015
30. Sydämen kammiovärinä ja lihaksisto  10.2.2015
31. Kolmoishermosärky ja lämpimät iho ja keho ihon alla  22.2.2015
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
33. Viileän kehon säryt eli kylmänsäryt ja koko kehon lämpimänä pitäminen  27.2.2015
34. Näin kai vilaukselta ihmeparantuneen  14.4.2015
35. Juoppojen taidemaalarien huono koordinaatiokyky ja mielessä pidetyn vähentäminen  17.4.2015
36. Linttaan astuminen ja itsensä luokitteleminen maseentuneemmaksi  18.4.2015
37. Verenhukka & verenpysäyttäminen ja verenkierron kylmäsopewuma haavan lähimailla  6.5.2015
38. Halvaus ja patoutuneiden tunteiden mukaan eläminen  6.5.2015
39. Onnettomuuteen joutuneen auttaminen  6.5.2015
40. Tasapainotaju ja eläväiset niska, hartiat ja selkä  8.5.2015

41. Puutiaisaivokuumeen jälkioireet ja luontokeskeisyys  16.5.2015
42. Leukemia, veren sairaudet ja elävöittävän kanssa oleminen  18.5.2015
43. Paraneminen ja tuntemukset * Ihmeparannusohjeyritelmä V  20.5.2015
44. Kuumeen pehmentämä pää ja hartioiden hienomotoriikka  21.5.2015
45. Tervola-nimestä kerrottua: miksi tämä blogi  21.5.2015
46. Seura ja paraneminen * Ihmeparannusohjeyritelmä VI  28.5.2015
47. Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset * Ihmeparannusohjeyritelmä VII  1.6.2015
48. Syövän leviäminen ja terveysmielikuvat  1.6.2015
49. Sokeus ja surun aiheiden lieventäminen  1.6.2015
50. Kuurous / huono kuulo ja eläväinen niska / etäältä tietäminen  1.6.2015
51. Huonot näkymät ja murheeseen syöminen, uskonto ja hyvän onnen tavoittelu  1.6.2015
52. Vanhat totuudet ja parantavat uudet opit * Ihmeparannusohjeyritelmä VIII
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html
54. Sukupuolitaudit ja etäisyyden ottaminen ei-ajankohtaisiin eri tyypin puolisoehdokkaisiin  13.6.2015
55. Alkukesän jäsenvaivat ja kesästä nauttiminen  13.6.2015
56. Uskonto&kuolemanjälkeinen elämä  13.6.2015
57. * Ihmeparannusohjeyritelmä IX  13.6.2015
58. Kivut ja koko elämäntavallaan varominen  13.6.2015
59. Miksi ihmeparannusohjeyritelmiä  14.6.2015
60. Synnytyskivut ja tilanteeseen mukautuminen  14.6.2015

61. Kuukautiskivut ja karkki  14.6.2015
62. Pidätysvaikeudet ja fyysinen toimeliaisuus  14.6.2015
63. Seksuaalinen kyvyttömyys ja oman tilan saaminen  14.6.2015
64. Muiden odotukset pian tulevasta kuolemasta ja omat tervehenkiset väitteet hyvästä elämästä  14.6.2015
65. Muiden odotukset sairastelevuudesta ja terveet elämäntavat sekä onnekkuus  14.6.2015
66. Ripuli ja tyyneys  14.6.2015
67. Hengitysvaikeudet ja yhteisön ääneen lausuttuun viralliseen valtavirtaan tervehenkisesti satsaaminen  14.6.2015
68. Sappivaivat ja sydämen viisauteen satsaaminen  14.6.2015
69. Maksavaivat ja se, ettei hoputa maksaa  14.6.2015
70. Äkillinen haimatulehdus ja virvoitusjuoma  20.6.2015
71. CP-vamma, kaatumatauti ja leppoisat ammattivaihtoehdot  27.6.2015
72. Autismi ja sosiaalisesti erilaiset ihmissuhteet sekä aivan eri ammattikunta kuin vanhemmilla  27.6.2015
73. Muistamisvaikeudeti ja tutut kiehtovat perspektiivit sekä maisemahahmotus  27.6.2015
74. Huono iho ja positiivinen toimelias elämä  5.7.2015
75. Puhalluksissa oleva lehmä ja litran piimätölkki  5.7.2015
76. Kuuman kestäminen ja esikuvat kuumista ilmastoista  5.7.2015
77. Tuberkuloosi ja lämpimät raajat  6.7.2015
78. Pöpöt ja ystävällisyys  6.7.2015
79. Allergiat ja niiden aiheuttajan näkeminen tarpeellisena tervehenkisen maailman osana  6.7.2015
80. Myrkytys ja ystävälliset välit myrkyn kanssa  6.7.2015

81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat  6.7.2015
82. Jasmiinin käyttö  11.7.2015
83. Korvien vinkuna ja hyönteisten laulun ymmärtäminen  12.7.2015
84. * Ihmeparannusohjeyritelmä X  15.7.2015
85. Tulehdus ja viileä sileys  15.7.2015
86. Huono olo kuumeen tai tulehduksen laskiessa ja myrkyn poistaminen elimistöstä  16.7.2015
87. Astma ja luonnon vehreys  16.7.2015
88. * Ihmeparannusohjeyritelmä XI  18.7.2015
89. Vanhuuden vaivat ja kapeampi samaistumisryhmä  20.7.2015
90. A-hepatiitti & hepatiitit eli maksatulehdukset ja turkoosi & viileä sumuinen sää  25.7.2015
91. Aivoverenvuoto ja pehmeä "Soooh"  25.7.2015
92. Sukeltajantauti ja aurinkolasit  29.7.2015
93. Kaihi ja parannuksena eläväisyys    31.7.2015 
94. Selkävaivat ja neljällä jalalla kävelyharjoitukset    4.8.2015
95. (Tervola-nimestä) Eheys tuo parantavaa näkemystä  10.8.2015
96. * Ihmeparannusohjeyritelmä XII  12.8.2015
97. Akupunktion toive ja samaistumiskohteiden etäännyttäminen    15.8.2015 
98. Verenpaineongelmat ja kauniisti venytteleminen    17.8.2015 
99. * Ihmeparannusohjeyritelmä XIII    18.8.2015 
100. Rutto ja luontosuhde  19.8.2015

101. Älyllinen jälkeenjääneisyys ja näköaistivirikkeet & ajattelukurssini  19.8.2015
102. Huonontunut näkö ja juoksupyrähdys  19.8.2015
103. Hakemisto  19.8.2015
104. Hampaiden ja ienten tuntemukset ja pesu&hammastahna  22.8.2015
105. Toisten kivuliaat perspektiivit ja mukana eläminen  23.8.2015
106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä  24.8.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html
107. Vaivaisenluu ja onnellinen tapa pitää jalkaa  25.8.2015
108. Suhteestamme bakteereihin  25.8.2015
109. Huono hämäränäkö ja katseen kiinnekohdat ja katseen tahdin riippuvuus kohteen kirkkaudesta  28.8.2015
110. Syöpä ja syöminen  29.8.2015
111. Virtsarakontulehdus ja lämmin lantion seutu  1.9.2015
112. Hulluus ja sen tunnustaminen, että ihmiset valehtelevat  13.9.2015
113. Huono iho ja tervehenkisyys  14.9.2015
114. Elämäntapamuutokset ja liikunnallisuus viileässä  14.9.2015
115. Vanhuuttaan hauraat luut ja tsemppaaminen 16.9.2015
116. Palleroinen olo * Ihmeparannusohjeyritelmä XIV 16.9.2015
117. Ihmeparannusohjeyritelmä XV * Elävöittävä vaikute 22.9.2015
118. Käännösoikeus 23.9.2015
119. Oksennustauti ja viileät kädet ja jalat 23.9.2015
120. Ihmeparannusohjeyritelmä XVI * Yhteenvetoa 23.9.2015

121. Korvasärky ja korvien suojaaminen tuulelta 30.9.2015
122. Vanhemmiten huonot elämäntavat ja itsenäinen linjaus 4.10.2015
123. Pienet palohaavat ja haalea vesi  8.10.2015
124. Paljaat hampaan kaulat ja vanukasmaisempi tapa pitää sitä seutua  8.10.2015
125. Hirven loiset ihmisessä ja hirven elinympäristössä kulkeminen  8.10.2015
126. Keskosten infektiot ja kodinomainen elämänpiiri  8.10.2015
127. Vesikauhu ja ajattelukurssini  9.10.2015
128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015
129. Selkävaivat ja urautumattomuus & urheilullisuus  11.10.2015
130. Altistavat tekijät ja joidenkin kuukausien aikaväli tai pidempi  16.10.2015
131. Epilepsia ja niskan hartian seudun eläväisyys  19.10.2015
132. Dialyysi ja vihannekset & marjat  22.10.2015
133. Kakkaan liittyvät ongelmat ja maustamaton jugurtti & persikka  22.10.2015
134. Luunmurtumat ja elävöittävyys  22.10.2015
135. Tervola-nimestä ja lääketieteen uudistamisen tarpeesta  23.10.2015
136. Huonot liikkeet, krampit ja kokemuksellisuus  26.10.2015
137. Sokeus ja turvallisuus & katselemisen tekeminen mukavammaksi  26.10.2015
138. Ihmeparannusohjeyritelmä XVII * Huonot ekemisentavat, elämäntavat yms aiheuttavat sairauksia ja vaivoja  30.10.2015
139. Harmaa olo kuin energiavaje & sumentunut näkö ja moraali, terveet elämäntavat, vitamiinit  1.11.2015
140. Muistinmenetys ja hyväätekeviin perspektiiveihin palaaminen  2.11.2015

141. Trauma ja samalta uhalta varjeleminen  2.11.2015
142. Skitsofrenia ja arkijärkinen yhteisön toiminnan ymmärrys  2.11.2015
143. Apeus ja lämpimät vaatteet  2.11.2015
144. Astronautit ja luonto&naisnäkökulma  2.11.2015
145. Crohnin tauti ja tervehenkisyys & vapaa-ajan kivat tekemiset & mallia eläimiltä  2.11.2015
146. Masennus & itsemurha-aikeet ja isojen ongelmien korjaaminen  4.11.2015
147. Vänkyrät sormet ym jäsenet ja se, ettei sotke eri perspektiivejä  4.11.2015
148. Hammasrivin suoruus ja edustusperspektiivin tapaan käytetty sivistynyt perspektiivi  4.11.2015
149. Poskiontelontulehdus ja kevennys & positiivista elämänsisältöä  4.11.2015
150. Tunteva näkö sumea ja se, ettei sotke näköä ja tunteita  7.11.2015
151. Väliin jääneet sydämenlyönnit ja elinvoimaisuuden painotus raajoissa  8.11.2015
152. Tervola-nimestä  8.11.2015
153. Kehonlämpötila on kullakin yksilöllinen  8.11.2015
154. Liika teenjuonti ja jalkojen pitäminen lämpiminä  9.11.2015
155. Näistä ohjeista  11.11.2015
156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  11.11.2015
157. Ihmeparannusohjeyritelmä XVIII *  Rukoileminen ja parantuminen  12.11.2015
158. Munuainen ja linnunpoikasilta oppiminen  12.11.2015
159. Hammaslangan käyttötavasta  12.11.2015
160. Veren vähyys ja männyn oksien tunnelma  13.11.2015

161. Keuhkoveritulppa ja kävely puistossa 13.11.2015
162. Maanis-depressiivisyys ja epäkohtien korjaaminen  13.11.2015
163. Sähköaltistus, sähköiskut ja vaaran välttäminen sekä eheys  14.11.2015
164. Yritelmä parantavasta kuvasta  16.11.2015
165. Psykoosi ja että tutut huomaisivat sen olevan psykologien seuran tuoma vaikute  16.11.2015
166. Suuruudenhulluus ja esikuvien tason uudelleenarviointi  18.11.2015
167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
168. Eturauhasvaivat ja uuden kiehtovan aloittaminen  19.11.2015
169. Kiinan superbakteeri ja hyvä- ja huonolaatuisuuden erottaminen  19.11.2015
170. Taitava lääkäri  20.11.2015
171. Sairaanhoitajien yms lihavuus ja elämänviisauden jakaminen  20.11.2015
172. Lihassäryt & krampit ja liikunnallisuus & lämpö  23.11.2015
173. Liikunnan jälkeiset lihaskivut ja yhtä suuren huomion omistaminen liikkumiselle  23.11.2015
174. Vanhuudenjäykkyys ja lämpö, liikunnallisuus & herkkyys  24.11.2015
175. Polvikipu ja polven pitäminen oikeassa asennossa  24.11.2015
176. Vanhuudenhöppänyys ja ymmärtäväiset kommunikoijat  24.11.2015
177. Seksuaalisuuden epäobjektiivisuus ja yksilöllisten taitojen erojen huomioiminen  24.11.2015
178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015
179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015
180. Ilmastoriippuvaiset vaivat ja samaistuminen vain kulloisenkin ilmaston asukkaisiin  29.11.2015

181. Ydinsäteily ja kauniin ajatteleminen kuten niitty  30.11.2015
182. Paranemisen huonous ja samantapaisten vaivojen parantaminen  30.11.2015
183. Lihasrappeuma ja liikunnallisuuden perusosaaminen  30.11.2015
184. Energia tarkoittaa elinvoimaisuutta  3.12.2015
185. Hermostunut ohkanen olo & heikotus ja suurempaan viisauteen satsaaminen  5.12.2015
186. Seksuaalisuuden tuomat kivut, heikkous ja jäykkyys sekä parin tavalla tekeminen  5.12.2015
187. Pakahduttava olo suolaisesta ruuasta ja veden juominen  7.12.2015
188. Laihduttaminen ja oma tunteenomainen ihannepaino   8.12.2015
189. Lämmönsäätelyongelmat ja liikunta   8.12.2015
190. Silmien näön vaihtelut ja mielenvireen tunnistaminen & tervehenkisyys   8.12.2015
191. Hitaus ja itsenäisyys   8.12.2015
192. Vauvan piirteiden määräytymisestä   8.12.2015
193. Veren yskiminen ja käden puirstaminen melkein kiinni kuin pitelisi jotakin pehmeää  10.12.2015
194. Suolatasapaino, kuona-aineet, myrkyt yms ja pissalla käymisen tapa  10.12.2015
195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015
196. Elämäntapakysymykset ja polveilevuus  11.12.2015
197. Huimaus & koordinaatiokyvyn ongelmat vanhemmalla iällä ja tottumusten läpikäyminen  12.12.2015
198. Naisille epäystävälliset miehet ja tukeva asento   12.12.2015
199. Voimattomuus ja tekojensa päivittäminen parhaan ymmärryksensä mukaisiksi  12.12.2015
200. Lonksuvat nivelet ja oikeat liikeradat & lihasten tuki  13.12.2015

201. Ylensyöminen ja kramppaamattomuus & huuhtovan veden mielikuva  13.12.2015
202. Kankeus ja liikunta & venyttely  14.12.2015
203. Suonikohjut ja liikunta  14.12.2015
204. Revähtymät ja se, ettei jähmetä lihaksiaan kohmeloisesti paikoilleen  15.12.2015
205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015
206. Roikkuvat piirteet & löysä nahka ja tunteenomainen ihannepaino  15.12.2015
207. Mykkyys ja diplomatian oppiminen sekä äänen sävyjen variaatiot  15.12.2015
208. Peräpukamat(?) ja peräsuoli auki kakkaa viistäen  17.12.2015
209. Näppylät ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla oleminen  17.12.2015
210. Lihakset maitohapoilla ja mielitekojen mukainen liikkumistapa & pehmennys jälkikäteen  17.12.2015
211. Hiustenlähtö ja aito kiinnostus elämäänsä  18.12.2015
212. Ihmeparannusohjeyritelmä XXII *  Väsymys ja elävöittävyys  19.12.2015
213. Huono olo joulukinkusta ja Alaskan seiti sekä joulun tavalla oleminen  23.12.2015

Linkit ovat blogimerkintöihin, joihin olen eniten viitannut. Kaikkia linkkejä ei jaksa laittaa ja niin niistä osa varmaankin olisi rikki ja sitä paitsi blogia ymmärtää paremmin, jos sitä selaa järjestyksessä varhaisimmista merkinnöistä alkaen. Lue myös ihmeparannusohjeyritelmät.

Toinen blogi http://parantamisesta2.blogspot.fi kohdasta 214. eteenpäin, jottei selaaminen kävisi mahdottomaksi.

A214. Molempien blogien hakemisto ja sisällysluettelo  24.12.2015
A215. Hikka ja elävöittävä virta keskikropassa  24.12.2015
A216. Koomassa paraneminen ja vihreät lehdet iholla  24.12.2015
A217. Vanhusten heikotus ja verenpaineongelmiin kauniisti venyttely  24.12.2015
A218. Isku päähän, tärähdys tms ja taju, että on puuhannut jotakin epätavallista  26.12.2015
A219. Onnettomuuksien syistä   26.12.2015
A220. Liian suuri ruokahalu ja vähäruokaiset mallina sekä ilmasto-osaaminen   27.12.2015

A221. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIII * Puntaroi eri vaihtoehtojen välillä  28.12.2015
A222. Tästä blogista loppuvuodesta 2015  28.12.2015
A223. Hankala olo ja pienentyneeseen henkilökohtaiseen tilaansa sovittautuminen   29.12.2015
A224. Hengenahdistus ja tilan ottaminen itselleen   29.12.2015
A225. "Kuin se olisi pallo"  29.12.2015
A226. Juuri aiheutuneet vammat, kokeile heti ihmeparannusohjeyritelmiä   31.12.2015
A227. Jalat eivät kanna, liikkuminen hankalaa ja lämmittely  1.1.2016
A228. Sairastumisalttius ja terveet elämäntavat, muiden auttaminen ja irti sanoutuminen huonoimmista vaikutteista  2.1.2016
A229. Sikainfluenssa ja nuha&appelsiini  4.1.2016
A230. Hengellisten ihmisten liikunnallisuudesta   4.1.2016
A231. Hampaiden reiät ja kokeile ihmeparannusohjeiden suunnalta   6.1.2016
A232. Liikuntakyvyttömyys ja luontovirikkeet yms   6.1.2016
A233. Pehmeät ikenet ja puhdas & viileä suun seutu   6.1.2016
A234. Huono olo liikkuessa ja monin verroin enemmän huomiota liikkumiseen   6.1.2016
A235. Talvi-iho ja ihon pitäminen aina lämpimänä   7.1.2016
A236. Hedelmättömyys ja useampi erityyppinen pari   8.1.2016
A237. Hitaus ja virikkeet   8.1.2016
A238. Vapaus olla oma itsensä ja "Elä ja anna toisten elää" sekä kivat harrastukset   8.1.2016
A239. Tavalliset pakkasvauriot ja lämpimänä pysyttely   8.1.2016
A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016

A241. Elvytys ja elävöittävyys keskeltä kroppaa  11.1.2016
A242. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIV * Irti päästäminen ja jumiutumattomuus   12.1.2016
A243. Kylmettyminen & kuume ja perusteellinen lämmittely   13.1.2016
A244. Kroppa keskeltä kuuma & pinnalta viileä ja liikunnan vilkastuttama verenkierto   13.1.2016
 A245. Väärä ammatti ja "Elä ja anna toisten elää!" sekä keskusteluseura vain haavealoja arvostavaa  15.1.2016
A246. Burn out ja aivan erilainen kiva ammattiala  16.1.2016
A247. Huono taitotaso ja tosissaan yrittäminen   16.1.2016
A248. Paleltumat ja lämpö & elävöittävyys   17.1.2016
A249. Kuolio ja elävöittävyys   17.1.2016
A250. Kuumehorkka ja ruoka, lämpö & lämmöntarpeen taju  19.1.2016
A251. Malaria & trooppiset kuumetaudit ja lämpötilantaju, oikea lämpötila & ruoka   19.1.2016
A252. Oireiden lieventäminen ja tasapainoilu ääripäiden välillä & terveet elämäntavat   19.1.2016
A253. Unenpuute ja uni & tunteidenmukaisuus   19.1.2016
A254. Univaikeudet ja tervehenkinen elämä, liikunta & ulkoilu   19.1.2016
A255. Illalla kitisevät lapset ja että vanhemmat tunnistaisivat oman uupumuksensa   19.1.2016
A256. Käsien tärinä ja omaa ikäluokkaa olevat hoitajat yms   20.1.2016
A257. Mahdottomat elämänolosuhteet ja omankaltainen ympäristö   20.1.2016
A258. Tyrä ja kuviteltu viileähkö virta keskikroppaa ja jalkoja alas  20.1.2016
A259. Tämän blogin pituudesta  21.1.2016
A260. Vuoriston kuumetaudit ja verenpaineen ja vilustumisen huomaaminen   21.1.2016

A261. Mahakivut ja elämänvalintojen korjaaminen tunteidenmukaisiksi   24.1.2016
A262. Oksennustauti ja rääkin korvaaminen lempijutuilla   24.1.2016
A263. Maksakirroosi ja onnellisuuden taitojen kasvattaminen   24.1.2016
A264. Zika-virus / jälkeenjääneisyys ja ettei ollenkaan kopioi roboteilta ym rakennetulta   25.1.2016
A265. Väsymys ja terveet elämäntavat   25.1.2016
A266. Pistelevä tunne ja energiavarantojen täydentäminen   26.1.2016
A267. Brutaalius ja ymmärryksen piirin erojen tunnistaminen oikein   26.1.2016 
A268. "Phyi!"-olo ja vikkelästi sisälle lämpimään & lämpimämmin ylle   26.1.2016
A269. Laiskuus ja "Elä ja anna toisten elää" & tervehenkinen elämä   27.1.2016
A270. Parkinssonin tauti & jumiutuminen ja monialaisuus & useat lähestymistavat   27.1.2016
A271. Kömpelyys ja kiinnostus liikkumiseen   28.1.2016
A272. Tyhmyys ja ajattelukurssini sekä älynkohotusohjeitani  29.1.2016
A273. Heikko kapasiteetti & ilmastoon sopeutumattomuus ja polveilevuus sekä terveet elämäntavat   29.1.2016
A274. Spitaali ja ettei sotke elollista ja rakennettua   29.1.2016
A275. Kuulemma itsestä johtuvat vaivat ja rasitteiden huomaaminen sekä terveet elämäntavat  30.1.2016
A276. Pottuuntuminen ja luonnolliset virikkeet sekä terveet elämäntavat   31.1.2016
A277. Turvattomuus ja kansan valtavirran osana oleminen   1.2.2016
A278. Liikaa istuneen jaksamattomuus ja tervehenkinen liikunnallinen lihasjännitys&ryhti   1.2.2016
A279. Unen piirteitä valvetajunnassa ja uni lepoaikana, johon valveen projektit eivät puutu   1.2.2016
A280. Dengue kuume & hyttysten aiheuttamat taudit ja ettei ajattele mitään hyttysiin liittyvää  2.2.2016

A281. Uskonnollisuuden puuttuminen ja ihmissilmä&kokoluokkien taju   2.2.2016
A282. Pahuus ja "Elä ja...", itsekkyys, tervehenkisyys, kokonaiskuvat & aihepiirien taju   3.2.2016
A283. Heikotus nivelissä & etova olo ja ettei haaveile lukemisesta   3.2.2016
A284. Parantumisen harjoittelun mahdollisuudesta   5.2.2016
A285. Työpäivän jälkeinen uupumus ja polveilevuus   6.2.2016
A286. Isorokko ja laitosmaisen järjen vallan karsiminen   7.2.2016
A287. Tuhkarokko ja eläväisyyden arvostaminen   7.2.2016
A288. Vihurirokko ja ettei valehtelisi niin epäviisaasti   7.2.2016
A289. Kolera ja että koulutetut välttäisivät totalitarismia & suvaitsevaisuus   7.2.2016
A290. Keltakuume ja sivistynyt näkökulma työn rooliin yhteiskunnassa ja elämässä   7.2.2016
A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä   7.2.2016
A292. Sydänvaivat & rintakipu ja viisaiden etsiminen & elinvoimaisesti eläminen   7.2.20916
A293. Puuttumaan jäänyt ansaittu asema ja perusasiat selkeästi    7.2.2016
A294. Kaikki prakaa ja nojautumiskohteiden vaihtaminen tervehenkisiin   7.2.2016
A295. Mers ja työnkuvan elävöittäminen & viisaampi tapa tehdä töitä   7.2.2016
A296. Keuhkokuume ja luontoelementti   7.2.2016
A297. Yskä & keuhkoputkentulehdus ja leppoisa vapaa-aika & kivat harrastukset   7.2.2016
A298. Addiktio ja samojen tarpeiden täyttäminen tervehenkisesti   9.2.2016
A299. Sekava pää & hölynpölyn tuottaminen ja Suomenilmastoon sopeutuneella tavalla eläminen   9.2.2016
A300. Holtittomuus ja taitotason uudelleenarviointi & sosiaalisen paineen vähentäminen   9.2.2016

A301. Alemmuuskompleksi ja toisten noudattaman laatutason arviointi   9.2.2016
A302. Eutanasia ja varautuneen tsempin sentouttaminen vajoten   12.2.2016
A303. Huono elämänlaatu ja terveet elämäntavat, "Elä ja anna..." & kopioimattomuss   12.2.2016
A304. Haavat & hygienia ja hygienia & huijuijui   14.2.2016
A305. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVI * Realismikäsitys   15.2.2016
A306. Sydänveritulppa ja kaksi sormea avointa kämmentä vasten   18.2.2016
A307. Väärin tasapainotettu ruokavalio ja muiden virikkeiden lisääminen   20.2.2016
A308. Korvatulehdus ja tunnelmailmapiirin tunnelmoiminen   20.2.2016
A309. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVII * Elämä paremmille urille   22.2.2016
A310. Mielisairaus jossa mielenkiinto ruoka-aineeseen ja monipuolinen ruokavalio jossa marjoja   24.2.2016
A311. Aaveet ja että toivoo oikeudenmukaisesti hyvää kaikille kuolemanjälkeisessä elämässä   24.2.2016
A312. Polio ja musiikki   29.2.2016
A313. Vuoto keskireiästä (ja nihkeät viralliset välit ??)   29.2.2016
A314. Vesirokko ja sosiaalista etäisyyttä keittäjiin kannattajineen   5.3.2016
A315. Koiran hammaskivi ja että kaikki menikin hyvin   7.3.2016
A316. Endometrioosi ja moraali   17.3.2016
A317. Lääketieteen alojen heikko ilmapiiri   30.3.2016
A318. Pitkä ikä   31.3.2016
A319. Liian lihavan koiran huono olo ja vauhdikkaampi toimeliaampi teema   2.4.2016
A320. Kevätväsymys   2.4.2016

A321. Keväinen puiden siitepölyallergia   4.4.2016
A322. Flunssa ja ettei pidä seuraa ympäröivälle ilmalle   5.4.2016
A323. Hormonit ja elämänvaiheen tunnistaminen   6.4.2016
A324. Jäihin vajonneen elvyttäminen ??   6.4.2016
A325. Kemikaalihöyryaltistus ja vihreät kasvit & vihannekset   10.4.2016
A326. Syyhy ja sosiaalisuuden tyyppiin tutustuminen   12.4.2016
A327. Lavantauti ja tervehenkinen käsitys sotilashyveistä   12.4.2016
A328. Abortti   14.4.2016
A329. Kilpirauhanen ja elämässä vauhdilla kiinni   18.4.2016
A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä   27.4.2016
A331. Psoriasis ja liikunta & ulkoilu   30.4.2016
A332. Turkoosi parantamiseen liittyvänä värinä   8.5.2016
A333. Niveltulehdus ja tervehenkinen luonnollinen vire   20.5.2016
A334. Lihasleini ja kokemuksellisuus   21.5.2016
A335. Iskias ja ettei kommentoi toisen työtä hänen lopetettessaan työrupeamaa tai myöhemminkään   21.5.2016
A336. Reuma ja lämpimämpi keho   21.5.2016
A337. Haju vanhuksen asunnossa   25.5.2016
 A338. Sokerin määrän vähentäminen   27.5.2016
A339. Aivastely ja lämmittely & parempi verenkierto   1.6.2016
A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms   3.6.2016

A341. Kesäaikaan olo kuin olisi sairas ja 1,5l virvoitusjuoma, liikunta & puolivarjo   4.6.2016
A342. Tippuri ja tomaatti   10.6.2016
A343. Kivun lievittäminen ja tilaa tunteille   18.6.2016
A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen   21.6.2016
A345. Ruokakauppiaalla punertava huonon olon peittona ja laku, porkkana & maito   21.6.2016
A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen   25.6.2016
A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen   10.7.2016
A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX *  Haavoittumattomuudesta   17.7.2016
A350. Koiran tokeneminen   23.7.2016
A351. Flunssaisen sydänvaivat ja kauppaan kipaisevan tyylinen toimeliaisuus   25.7.2016
A352. Huono liikkeelle lähtö ja motivaationsa jakauman merkille laittaminen   25.7.2016
A353. Muissa maissa: "möhö" ja maisemakatse, terveet elämäntavat & säiden osaaminen   29.7.2016
A354. Puutuneet jäsenet ja nivelen keskiosistä suonet auki   31.7.2016
A355. Elinvoiman menettäminen ejakulaatiossa ja seksi & se, ettei pyri stondikseen oman elinvoimansa avulla   2.8.2016
A356. Insinöörialoilta pois ja lukeminen, harrastukset & haaveammatti   4.8.2016
A357. Sepelvaltimotauti ja mielikuva luonnonkukkien varsien elinnesteistä   6.8.2016
A358. Aivo- tai sydäninfarktin oireista   6.8.2016
A359. Altzheimerin tauti ja syvällisyyden tason nosto taiteellis-hengelliseksi   7.8.2016
A360. Musikkia kuuroille   7.8.2016

A361. Kuurojen koordinaatio-ongelmat ja kroonisen flunssan parantaminen   8.8.2016
A362. Elämänhalun puute ja aidosti paremmat elämänmahdollisuudet   8.8.2016
A363. Verisuonen ratkeaminen päässä ja koulutetun perspektiivin tukeminen vanhempien vuosien viisaudella   12.8.2016
A364. Kylmyyteen kuolemisen vaara ulkomaalaisilla Suomessa     12.8.2016
A365. Oksa silmään ja väistö & silmän eheyden vaaliminen    17.8.2016
A366. Roska silmässä ja silmän suojaaminen & "pikkuinen lintu" vie roskan silmänurkkaan   17.8.2016
A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
A368. Syfilis eli kuppa ja elämänviisauden erojen tunnistaminen kyllin suuriksi   21.8.2016
A369. Klamydia ja allekirjoitettu vähäinenkin feministisyys   21.8.2016
A370. Emättimen hiivatulehdus ja omien tunteiden äänen kuunteleminen elämäntapakysymyksissä   21.8.2016
A371. Kihti ja rehevämpiin elämän puoliin satsaaminen   21.8.2016
A372. Nivelrikko ja liikunta vähitellen yhä enemmän   21.8.2016
A373. Maksaläikät ja kauniisti eläväisesti terveiden elämäntapojen mukaisesti   21.8.2016
A374. Verkkokalvorappeuma & putkinäköisyys ja kiinnostus ympäröivään maisemaan   21.8.2016
A375. Ihmeparannusohjeyritelmä XXX * Mallia niistä, joilla ei ole mitään taipumusta vaivaasi   21.8.2016
A376. Avaruustauti ja luontosuhde   21.8.2016
A377. Liiasta naismallisuudesta eroon pääsemisestä   21.8.2016
A378. Liiasta miesmäisyydestä eroon pääsemisestä   21.8.2016
A379. Auringon tienoille katsominen vain viereen & tarkalla näöllä   21.8.2016
A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä   21.8.2016

A381. Parrankasvu ja huolestuneisuus vartijan työstä   21.8.2016
A382. Aivotärähdys ja maa vakaa, puutarha ja keskiasennoissa verkkaisat liikkeet   21.8.2016

Blogin kolmas osa http://parantamisesta3.blogspot.com kohdasta B383. eteenpäin.

B383. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXI  * Kiinnitä huomiota sosiaalisiin vaikutteisiin yms   23.8.2016
B384. Krooniset säryt ja kauttaaltaan lämmin keho   26.8.2016
B385. Noidannuoli ja lämpö, hyvä mieli & vatsalihakset kantavat   1.9.2016
B386. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXII  * Toipumisesta   2.9.2016
B387. Kiinalaisten liikunnallisten lahjojen puute ja tunnelmataju   4.9.2016
B388. Jaksamattomuus ja hidastuminen vanhemmalla iällä ja vapaat kiehtovat perustekemiset     5.9.2016
B389. Myyräkuume ja myyrän lämmönsäätelyn tyypin tunnistaminen oikein   19.9.2016
B390. Pyörtyminen ja kasvien ja hyönteisten ajatteleminen   20.9.2016
B391. Sanojen valinnasta   21.9.2016
B392. Poskiontelot & kuulo ja nurmikolla lojuminen   22.9.2016
B393. Muistisairas vanhus lähtee vaeltelemaan ja tasoisensa seura & lista projekteistaan   23.9.2016
B394. Tervola-nimestä ja tautien parantumisesta   28.9.2016
B395. Lukihäiriö ja vain yliopisto-opiskelijat tms malleina   3.10.2016
B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016
B397. Rokotuksista   10.10.2016
B398. Parantajan piirteistä   15.10.2016
B399. Valat   22.10.2016
B400. Lohduksi   22.10.2016

B401. Esiintymisjännitys ja kiemurtelevan polun kulkeminen   29.10.2016
B402. Kuolemasta ja surusta    29.10.2016
B403. Pänniminen ja isossa kaupungissa asuminen & "Elä ja anna toisten elää" & valinnanvapaus   4.11.2016
B404. Tervola nimestä vielä, Healthsing   5.11.2016
B405. Järkevyyden puute ja ajattelukurssini  5.11.2016
B406. Aivokalvontulehdus ja pakottamisen vähentäminen   5.11.2016
B407. Terveyskeskusten nimeämisestä    5.11.2016
B408. Suurentunut aataminomena ja ettei tulkkaisi tekniselle insinöörimäiselle kielelle elämää   6.11.2016
B409. Vänkyrä selkäranka ja kassin kantaminen hyvällä tavalla   8.11.2016
B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä   12.11.2016
B411. Pakkassokeus ja Jouluyö, juhlayö   13.11.2016
B412. Parantamistaidoista kiinnostuneille hidasjärkisille miehille   14.11.2016
B413. Kuivat silmät ja elämänmakuisempi katsomistapa  16.11.2016
B414. Pahka päässä, kuhmu tai kasvain ja hienomotoriikka & terveen sileän  ihonseudun mielikuvat   19.11.2016
B415. Onko sairaanhoidolla epäonnea   24.11.2016
B416. Albinismi ja että arvostaa luonnon hienommaksi kuin kirjat   29.11.2016
B417. Heijaaminen ja luonnolliset virikkeet sek terve bakteerikanta iholla   2.12.2016
B418. Merisairaus ja kiinnostus kaloihin, vanhoihin merimiehiin, mereen, yms   2.12.2016
B419. Verta virtsassa ja viikonloppumainen palleromaisuus sekä terveet elämäntavat    2.12.2016
B420. Änkytys ja huomio asiasisällön sijasta puheen tuottamiseen  5.12.2016

B421. Lihottavina pidetyt ruuat   16.12.2016
B422. Vyöruusu ja liikunnallinen ulkoilu sekä hyvä palautuminen  18.12.2016
B423. Kitalakihalkio ja metsästyskoiran seura   20.12.2016
B424. Kumara selkä ja taukovoimistelu   22.12.2016
B425. Kitarisa ja tilan antaminen leikkivaiheelle   22.12.2016
B426. Makuuhaavat ja palleromaisuus   22.12.2016
B427. Verenmyrkytys ja "Sooh Ooh Aa Ii Ee"   22.12.2016
B428. Luopumisesta   22.12.2016
B429. Näön menetys ilotulitteista ja elävöittävyys sekä katsahdus huoneen toiselle puolen   29.12.2016
B430. Unitauti ja terveellinen ruokavalio   3.1.2017
B431. Uneliaisuus vanhemmalla iällä ja viisaampi samaistumisryhmä   3.1.2017
B432. Markkinatalous hiertää ja elämäntapahaave ostoskriteerinä   3.1.2017
B433. Tekohengitys ja mielikuva vesiletkuista joissa virtaa vesi-ilmaseos   3.1.2017
B434. Pyörryttäminen & näkökentän kapeneminen ja mielikuva lehtevistä pensaista   3.1.2017
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
B436. Kiinattarien kipeät pienet jalat ja tyhmemmille tarkoitettu sivistynyt elämänpiiri   8.1.2017
B437. Paljon tyhmentynyt pää ja tervehenkiset perustekemiset, etenkin katseleminen   19.1.2017
B438. Pakahduttava kivulias olo ja kevyt liennyttävä kosketus varovasti kauas   20.1.2017
B 439. Punertava sekava olo ruuasta ja ilmaston rytmin, vireen & polveilevuuden opettelu luontevia teitä   20.1.2017
B440. Kissojen käytösviat ja kissan ihon pinnalla elävien hyönteisten huomioonottaminen   20.1.2017

B441. Toipumisesta   21.1.2017
B442. "Hätä keinot keksii" eli monen hyvän yhteisvaikutuksella   24.1.2017
B443. Lihasrappaumataudit ja koettu, ei ajateltu eikä matkittu, liikkumiskäsitys   29.1.2017
B444. Alkuasukkaiden tyhmentyminen kaupunkioloissa ja jatkuva puiden katselu   31.1.2017
B445. Tappelun vaara ja hyväonnisuus/-energiaisuus & "Elä ja anna toisten elää!"   6.2.2017
B446. Liian komenneltu teini ja ruoka joka tuo löysemmän vatsan   6.2.2017
B447. Kiristävä tunne päässä ja sauna tai helle   8.2.2017
B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017
B449. Tajunnantilan häiriöt ja yrittämisen tavan tervehenkistäminen   16.2.2017
B450. Synnytyksessä ponnistaminen   16.2.2017
B451. Suonenveto ja lämmitä seutu & avaa kuin kasvin verso
B452. Muistinmenetys nukkuessa ja työmäisen perspektiivin tekeminen muistettavasta
B453. Vanhusten sairastumis- & kuolinsyyt ja parempi käsitys älykkyydestä ja viisaudesta
B454. Paraneminen & fyysisyys
B455. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXV * Pyörätuoli ja elämäntavan keskioikea
B456. Ei seiso ja "Elä ja...", hiukan etäisemmin & huomaavaisuusamaryllis   22.2.2017
B457. Kolarissa halvaantuminen ja ettei ajattele autoa ja että tekee elämäntapamuutokset heti   27.2.2017
B458. Pehmenneet hamoaat ja koulujärki ym vahva kantti   27.2.2017
B459. Koirien penikkatauti   27.2.2017
B460. Ientulehdus ja viileät puhtaat ikenet sekä koululaismainen laatu   27.2.2017

B461. Suru puolison kuolemasta ja elämän jatkaminen   27.2.2017
B462. Tietokoneaddiktio ja muut mukavat tekemiset mutta samantapaiset uomat   27.2.2017   
B463. Aivastelu ja vilustumisen vaaran välttäminen   27.2.2017
B464. Hampaiden välit ja ystävällinen höveli mies versus kireäpipo   27.2.2017
B465. Kipeä (hiottu?) hampaan reuna ja sormi sen viereen kuin jalkapohja lämmintä maata vasten   4.3.2017
B466. Kuristava tunne kurkussa & kipu ja ääneen vollottaminen   4.3.2017
B467. Lääkkeisiin tottuminen ja lääkkeen korvaaminen lumelääkkeellä   4.3.2017
B468. Vettä jäänyt keuhkoihin ja kovin kostean ilman hönkäileminen ulos   5.3.2017
B469. Koulu tai työ painaa ja vapaa-ajan hyödyllisyys työn kannalta   10.3.2017
B470. Pöptartunnat ja sosiaalinen maailmankuva, että kuka harrastaa mitäkin harrastusta mitenkin taitavasti, yms   14.3.2017
B471. Mätä hoitoaloilla ja peruskoulun taitotaso   15.3.2017
B472. Koulujen sisäilmaongelmat ja opettajat, jotka olivat lasten iässä yhtä hyviä koulussa   15,3,2017
B473. Sodanuhka ja taju maiden luonnollisista rajoista   20.3.2017
B474. Leväperäinen pää kun muilla ok pää ja koulutasoisten työtehtävien tekeminen työteliään tunnollisesti   20.3.2017
B475. Kätkytkuolema ja aikuisen teoriaperspektiivin tiedostavuus   21.3.2017
B476. Yleinen heikko taitotaso jollakin seudulla /ryhmässä ja älynkohotusohjeeni lukemisena   21.3.2017
B477. Paise ja hygienia koko seudulla   22.32017
B478. Naurutauti ja tervehenkisempi maailma   28.3.2017
B479. Dementia ja kiinnostavat aiheet   28.3.2017
B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen   1.4.2017

B481. Hampaiden parantuvuudesta   3.4.2017
B482. Lasten yökastelu ja lämmin rentous illalla pissalla käydessä   6.4.2017
B483. Natsi-Saksan ihmiskokeet ja käsitys, että terve on parhaiten toimiva   7.4.2017
B484. Työuupumus ja ammatin vaihto haaveammattiin   8.4.2017
B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen   10.4.2017
B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina   10.4.2017
B487. Ruokakauppiaan tms valtava ruuantarve   11.4.2017
 B488. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVII * Tekemisentavan vaikutuksista   12.4.2017
B489. Keväällä laihduttamisesta   12.4.2017
B490. Tämän blogin pituudesta   16.4.2017
B491. Nenäverenvuoto ja kosketus käteen & sisäänhengitys ajatellen "Tervehtyy, tervehtyy"   17.4.2017
B492. Sairaan tai pulassa olijan neuvominen ja hiukan etäisyyttä & malli ontuvien elämänalueiden tueksi   19.4.2017
B493. Lihaskato ja seula siinä kenen liikkumiseen samaistuu   29.4.2017
B494. Mielen terveys ja suomalaisuuden perustaidot   2.5.2017
B495. Tokkuraisuus ja todellisuuskuvaan puuttujat huithiiteen   14.5.2017
B496. Korvakipu flunssaisena lentokoneessa ja inkiväärillä maustettu virvoitusjuoma   16.5.2017
B497. Taustaani   8.6.2017
B498. Maksaongelmat uidessa kelluessa ja elävä muistikuva siitä, mitä on syönyt   8.6.2017
B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys   11.6.2017
B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali   11.6.2017

B501. Näin opit itse laatimaan parannusohjeyritelmiä   13.6.2017
B502. Intian sairaudet ja lähestymistavan elinvoimaisuuden vaaliminen   19.6.2017
B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa   19.6.2017
B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin   21.6.2017
B505. Synnytyksen jälkeiset yms   21.6.2017
B506. Silmät seisoo päässä ja huomio vasempaan käteen   24.6.2017
B507. Niskan taivutus liian taakse ja eteenpäin käpertyminen   25.6.2017
B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta   29.6.2017
B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat   29.6.2017
B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat   29.6.2017
B511. Pölykeuhko ja liman yskiminen & sen hahmottaminen vain omaksi vaivaksi   5.7.2017
B512. Vanhuksen tai merkkihenkilön huono-onnisuus ja juhliminen & näyttävyys   6.7.2017
B513. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIII * Hahmota vaivasi vain sinulta löytyväksi   9.7.2017
B514. Lasten "kiinalaistuminen" ja esikuviksi laitetut aikuiset paljon vähemmän dominanteiksi   9.7.2017
B515. Matkapahoinvointi ja pulkkamäki & seisoskelu   9.7.2017
B516. Lehmien utaretulehdus ja piharatamon lehti   10.7.2017
B517. Hyönteisten puremat ja armostava hyväntahtoisuus mutta purreeseen yksilöön etäiset välit   10.7.2017
B518. Onnettomuusalttius helteellä ja pikkutarkan objektiivisen perspektiivin käyttö siinä mitä on jo tehnyt   10.7.2017
B519. Lehmille paremmat liikkeet ja männynoksat & niittykukat malleina   14.7.2017
B520. Portugalilaisten huono olo ja elämäntapakorjaukset merellä   15.7.2017

B521. Suuri epäonni ja haaveidensa seuraaminen   23.7.2017
B522. Epäonni lääketieteessä ja nojautumiskohteiden vaihtaminen henkilöistä hengellisyyteen, luontoon jne   26.7.2017
B523. Laihduttajan & laihduttaneen huono mieliala ja villavaatteet   31.7.2017
B524. Sotilaan sulattaminen rauhanajan yhteiskuntaan ja siviiliharrastukset & yleissivistävä lukeminen   6.8.2017
B525. Afrikkalaisten tyhmyys ja viileänpuoleinen keho & maisemakatseen tarkkuus   10.8.2017
B526. Stafylokokki-ruokamyrkytysbakteeri ja vajuuttuneen ruokakauppiaan tyyli    11.8.2017
B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen   16.8.2017
B528. Vähentävätkö lukulasit liikunnallisuutta?   16.8.2017
B529. Rikollisuutta valtavasti elinympäristössä ja itselle & idoleille paljon alhaisempi asema   19.8.2017
B530. Pyörätuolin rakenteesta   21.8.2017
B531. Ambulansseista, sairaanhoidosta yms   21.8.2017
B532. Syyhyävät jalat ym elo-syyskuussa ja talvilämpimät sisätilat  31.8.2017
B533. Kivut liikkeelle lähtiessä ja liikunnallisempi vire & paljon lisää reipasta liikuntaa   12.9.2017
B534. Sairaanhoidon epävarmuus ja paljon vanhemmat lääkäri & sairaanhoitaja   25.9.2017
B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva   29.9.2017
B536. Sairastelevat tuttavat ja tästä blogista tiedottaminen   30.9.2017
B537. Sairaala ja terveyskeskus eri paikkoihin    11.10.2017
B538. Elinsiirrot ja elämäntaitojen opettelu   12.10.2017
B539. "Hullut päivät" ja lehtien putoaminen tms   15.10.2017
B540. Raskausajan pahoinvointi ja pikkulasten vanhempien arjen parantaminen   18.10.2017

B541. Kivut ja veden juominen   21.10.2017
B542. Kuntopyörän sijasta kävelyä ja rappusia ym kuntoilua   21.10.2017
B543. Metabolia sotki syksyllä ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla eläminen   23.10.2017
B544. Mahakatarri ja ei-niin-rasvainen ruokaympyrän mukainen ruokavalio   23.10.2017
B545. Kakkapöpöjä ympäriinsä ja antiseptisyyden sijasta lämmintä ilmaa ihon luona   29.10.2017
B546. Umpilisäkkeen tulehdus ja kyllin avarat ammatilliset näkymät   29.10.2017
B547. Vatsakalvontulehdus ja viisaan elämänmakuisen perspektiivin valitseminen elämää ohjaamaan   29.10.2017
B548. Mahahaava ja elämän tervehenkisten mielekkyyksien painottraminen   29.10.2017
B549. Nivelsäryt ja michelinmiehen tyyliä nivelten kohdalla   31.10.2017
B550. Maksavaivat ja lastenloru & katso ikkunasta puita   3.1..2017
B551. Keuhkoahtauma ja elämänmyönteisempi äly- ja työelämäkäsitys   3.1.2017
B552. Hallusinaatiot ja lepo & karkeat luokitukset   7.11.2017
B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa   16.11.2017
B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017
B555. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVIII * Millä tavoin eläen ei vaivaa tule   19.11.2017
B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL * Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä   20.11.2017
B557. Sydämen rytmihäiriöt ja ei kahvia eikä teeta + kyllin tuhti ruoka + hedelmiä   26.11.2017
B558. Niskassa painavat olosuhteet ja terveen lämmin iho    1.12.2017
B559. Luuvalo ja vähempi seurallisuus epäviisaan tyhmien nuorempien kanssa   17.12.2017
B560. Bulimia ja etsi se ruoka-aine tai tervehenkisen elämän elementti jota kaipaat   30.12.2017

B561. Ihmeparannusohjeyritelmä L * Terveesti vain   9.1.2018
B562. Kahvin tarve ja sama energiamäärä ruuasta & tunnelmallinen tauko   11.1.2018
B563. Sairastamisen pitkittyminen ja uskoontulo   11.1.2018
B564. Ihmeparannusohjeyritelmä LI * Näkemyksen sirpaleiden kantamana   15.1.2018
B565. Ihmeparannusohjeyritelmä LII * Ailahtelevat näkymät ja erillisyys tai mukaan lähteminen   16.1.2018
B566. Sairastava ei opi ja luonnon kauneuden ihaileminen   16.1.2018
B567. Entisen kilpaurheilijan vaivat ja tervehenkinen peruselämä   17.1.2018
B568. Eläin nuolee haavaansa ja suojaavasti, koko viisaudellaan eikä pöpöisesti tokkuraiseksi urautuneena   18.1.2018
B569. Ihmeparannusohjeyritelmä LIII * Suojauksien olennaisuudesta   25.1.2018
B570. Kansanlääkintä vanhoina aikoina   17.2.2018
B571. Parannusohjeyritelmät kaikkiin tietämiini tauteihin   26.2.2018
B572. Suurentuneet imusolmukkeet ja kuivuuden sijasta elämänmakuisuus & arkijärki   9.3.2018
B573. Millaiset parantajantaidot tästä näyttäisivät kehittyvän   9.3.2018
B574. Kompleksinen suhde ruokaan ja tervehenkisyys elämässä ylipäätään   11.3.2018
B575. Jalkasilsa ja saippuapesu, huuhtelu & kunnon kuivaus   22.3.2018
B576. Elohiiri ja lähiseutujen lämmittäminen   23.3.2018
B577. Hermoromahdus ja taukoa, kippuraan, realistisempi tavoitteidenasettelu & tervehenkisyys   3.4.2018
B578. Sairastumisalttiudesta ja parempien vaihtoehtojen varaan pelastautumisesta   16.4.2018
B579. Aivohalvaus ja kiinnostus pensaisiin   17.4.2018
B580. Sepelvaltimotauti ja kaavamaisen komentavan seuran välttäminen   17.4.2018

B581. Verenkiertoperäinen dementia ja meditaatio   17.4.2018
B582. Sumea näkö ja kehon viilentäminen terveeseen normaalilämpöönsä   19.4.2018
B583. Ihmeparannusohjeyritelmä LIV * Tunnelman ja onnistuvuuden mukaan   20.4.2018
B584. Puutostila ja riittävä ravinnon yms saanti   22.4.2018
B585. Vammojen parannusohje, perusversio   25.4.2018

Kohdasta C586. lähtien alkaa tämän blogin neljäs osa http://parantamisesta4.blogspot.com .

C586. Ihmeparannusohjeyritelmä LV * Pidä positiivisia vaihtoehtoja avoinna    28.4.2018
C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino   28.4.2018
C588. Tällistä, kaatumisesta tms toipuminen   2.5.2018
C589. Japaninpystykorvaltani  5.5.2018
C590. Parantamistaitoisen auttamisen tavasta   14.5.2018
C591. Kivut ja palleroinen positiivinen olo   17.5.2018
C592. "Tervolan rooli" liittyy terveitä elämäntapoja opetteleviin   1.6.2018
C593. "Varmuuden vuoksi" ei aina ole hyvä ohje   1.6.2018
C594. Onnellisuudesta jotakin ja perustekemisten mahdollistamisesta yli 40-vuotiailla   1.6.2018
C595. Silmälasien käytöstä luopuminen ja kiinnostus katselemiseen sekä herkkyys tunnelmavaikutelmille   1.6.2018
C596. Syövän leviäminen ja kauniisti rukoileminen   1.6.2018
C597. Hartiajännitykset ja nuoren ihmisen viihtyisää vapaa-ajan toimeliaisuutta   2.6.2018
C598. Näön tai kuulon sumeus ja hienopiirteinen rakennehahmotus tunnelmatajuineen   4.6.2018
C599. Pöpöinen ruoka kesällä ja vatsan säätäminen hyvälle säilyvyydelle   14.6.2018
C600. Tätä blogia ei voi tehdä ammattinsa osana eikä rahanlähteenä   14.6.2018

C601. Sairastaminen ja ihanaa kun ei tarvitse mennä töihin   15.6.2018
C602. Linnun kipeät jalat ja tuen saamonen oksien elämänviisaasta tunnelmasta   15.6.2018  
C603. Kiinalaisen huono olo ja eri tavoin maustetut nuudelit on syötävä erikseen   17.6.2018
C604. Halu sukupuolenvaihdokseen ja oikeaanosuvampi käsitys siitä missä hengessä vastakkainen sukupuoli elämäänsä elää   17.6.2018
  C605. Paranemiseen päin vievien teiden löytäminen itse sairastaessa   18.6.2018
C606. Pöpötartuntuojen välttämisestä altistustilanteissa   18.6.2018
C607. Hiiret epidemioissa ja ei saa ottaa mallia etelämäälaisista ruuan säilytyskysymyksissä   18.6.2018
C608. Puskuri   19.6.2018
C609. Punkkien pakkasvauriot ja veren sijasta männyn pihka   20.6.2018
C610. Halu lillua pöhnässä ja "Elä ja anna toisten elää"   22.6.2018
C611. Kiristäminen ja tervehenkinen tunteidenmukainen & moraalinen kannattavuuskäsitys   23.6.2018
C612. Rahapula ja ostoksissa onnistumisen taito   23.6.2018
C613. Käärmeen purema, ampiaisen pisto tms ja tuon eläinlajin elämään eläytyminen   25.6.2018
C614. Säteilevä kipu ja vaivan korjaaminen sieltä, mistä se säteilee   27.6.2018
C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja   5.7.2018
C616. Liikunnallinen lahjattomuus & tasapainokyvyn puute ja arkijärkisyys & kiinnostus käytännön elämän rikkauteen   5.7.2018
C617. Taitamattomista lääkäreistä   7.7.2018
C618. Punertava pöpöinen olo ja lautasen peseminen   9.7.2018
C619. Peräsuolen esiinluiskahdus ja kiinnostus terveisiin elämäntapoihin   9.7.2018
C620. Palautuminen urheilusta kestää pitkään ja virvoittava lepo tai flunssan tms huomaaminen   9.7.2018

C621. Brittien jatkuva kuume ja oikeanlaisen tuulettamisen taito   11.7.2018
C622. Elämä ontuu konsertin, tapaamisen, kurssikerran tms jälkeen ja eri ilmastojen, kansojen, ammattien yms vireiden sopivuuden kuulostelu   12.7.2018
C623. Lintujen sulkasato tai koiran karvanlähtö väärään vuodenaikaan ja opettelee poikasen tapaan oikeat tavat elää vuodenajat   16.7.2018
C624. Newfoundlandinkoiran nivelvaivat rappusissa ja pelargonia   16.7.2018
C625. Koirien polvilumpion sijoiltaanmenotaipumus ja että unelmakoirastaan mallia ottaessaan varoisivat vaikutetta isännän kuolemasta   16.7.2018
C626. Jäykkäkouristus ja sen myöntäminen että itse tai työtoveri tms ei ole motivoitunut puutarhatöihin   19.7.2018
C627. Linksu jalka ja liikunnallinen tunteidenmukainen tapa pitää jalkaa   19.7.2018
C628. Närästävä vatsa ja ettei söisi raakoja juureksia   20.7.2018
C629. Päänsärkyä & jotenkin huono olo ja puhdas ruoka, vesi & raikas ilma 20.7.2018
C630. Tämän blogin mahdollinen käyttö tienä lääkärin tai sairaanhoitajan ammattiin   20.7.2018
C631. Lääkärin työntekotavoista   20.7.2018
C632. Runsaat kuukautiset ja kaltoin kohtelevien miesten etäännyttäminen  22.7.2018
C633. Liikkuminen raskasta ja kauniimpien perspektiivien harrasteleminen   25.7.2018
C634. Ruutumallistunut näköhahmotus, liikkeet & ajattelutyyppi ja ajattelukurssini lukeminen   26.7.2018
C635. Lämmönsäätelytaidon puuttuminen ja perusohjeiden noudattaminen sekä hienomotoriikka   26.7.2018
C636. Kaakkoisaasialaisten hankala olo ja ruuan oikean alkuperämaan arvaileminen   28.7.2018
C637. Sosiaalisena vaikutteena tuleva litistyneisyys ja tunnelmataju & arkijärki havainnoissa   28.7.2018
C638. Vaippojen tarve ja ettei äiti käyttäisi ruutumallista ajattelua vauvaan päin   29.7.2018
C639. Järkeä arvostavan seuran tuoma kohmelo ja yleissivistävä lukeminen   29.7.2018
C640. Krapulan kohmelo ja taju että eilinen seurasi pitää sinua järkiperäisenä   29.7.2018

C641. Pikkuvaiva josta alkoi sairaalakierre ja tuon pikkuvaivan hoitaminen uskonnollisesti ja elämänviisaasti   29.7.2018
C642. Vauva mahassa hankala ja etsi vauvalle sopiva elämänala tyynnykkeeksi   31.7.2018
C643. Kivut ja kaavamaisuuden välttäminen   31.7.2018
C644. Hammaskipu ja pehmeä suojaus hammasta vastaavalle elämänalueelle   1.8.2018
C645. Rumuus ja etsi tunteenomaisen ideaalisi suunnalta   3.8.2018
C646. Särkyjä jonkun seurasta ja eroon tuosta henkilöstä & runsas makean syönti   3.8.2018
C647. Liittyykö homeopatia tekemisten hengen ottamiseen huomioon   4.8.2018
C648. Koulu tuo kipuja ja matkimisen lopettaminen, arkijärki & "Elä ja..."   4.8.2018
C649. Yritelmä ilmastoitujen sisätilojen tuomien kipujen lievittämiseen   4.8.2018
C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat   6.8.2018
C651. Keskosten näkö- & kuulo-ongekmat ja tavallisen elämän aloittaminen heti   7.8.2018
C652. Sairaanhoidon suosittelema elämän hidastaminen sairastaessa on liian suuri huononnnus elämänlaatuun   12.8.2018
C653. Veden juomisesta Suomessa arabeille   13.8.2018
C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018
C655. Usean tämän blogin ohjeen lukemisen tavasta   17.8.2018
C656. Raskas tunne vanhuksella,kenties kuolee siihen, ja luonto & rukoileminen   17.8.2018
C657. Ihmeparannusohjeyritelmä LVI * Paranna iso alue ympäristöä samalla   25.8.2018
C658. Nopeudesta & viisaudesta   29.8.2018
C659. Epämääräinen huono olo ja vähemmän vaikutetta tropiikista   2.9.2018
C660. Lääkärien ja sairaanhoitajien seksuaalisista suhteista  2.9.2018

C661. Kuulon vähittäinen palauttaminen ja terve lämmönsäätely & suhde luontomaisemaan & säähän   2.9.2018
C662. Jos nuorten naisten esimerkki parantaa vointia   2.9.2018
C663. Sinisen värin aiheuttama väsymys tai nälkä ja riittävän hyvä ja laaja-alainen ajattelukyky   2.9.2018
C664. Sairaanhoidon puolueettomuudesta   8.9.2018
C665. Ihmeparannusohjeyritelmä LVII  *  Luonnon omalla viisaudella   9.9.2018
C666. Pulassa elämän tavallisissa kuvioissa ja syöminen & taju että vaikutetta lämpimistä ulkomaista on kamalasti   9.9.2018
C667. Syksyllä olo kuin verenhukka ja reipas liikunta, joka pitää kehon pintaosat lämpiminä   9.9.2018
C668. Tämän blogin katselukertojen määrästä   15.9.2018
C669. Ammattitaidosta   18.9.2018
C670. Naisten vaihdevuodet ja taitotasojen sekä elämänvaiheiden uudelleenarviointi   19.9.2018
C671. Vanhus nukahtelee ja annettava itse valita aihepiirinsä ja lähestymistapansa   20.9.2018
C672. Ruokahalun ja ruokamielitekojen mielekkyydestä   20.9.2018
C673. Pömppövatsa,turvonnut vatsa tms ja syö vähän ruohoa   24.9.2018
C674. Lääkkeiden kehittäminen ruuista & tutuista kasveista ja "Mikäköhän ruoka tuolle nyt sopisi?"   24.9.2018
C675. Aivot seis joiltan osin ja ylentäviin, sivistäviin & tervehenkisyyttä tuoviin tekemisiin satsaaminen hyvällä hengellä   29.9.2018
C676. Seksuaalisuuden sumentama pää ja sosiaalisen maailmankuvan virheiden karsiminen  3.10.2018
C677. Vanhus kuukahtaa kaupassa ja ikiteiniys   8.10.2018
C678. Ihmeparannusohjeyritelmä LVIII  *  Kovin suurten parannusten tekemisestä   8.10.2018
C679. Ulkomaalaisen tokkuraisuus, tukkoisuus & heikko kapasiteetti ja asuinseudun valitseminen sen ilmastoon sopivien elämäntapojen mukaan   19.10.2018
C680. Urautunut tokkuraisuus ja taju tuttavien taitotasoista &heidän virikkeiden kaipuunsa määrästä   28.10.2018

C681. Pöpöinen olo & heikko kapasiteetti ja soivan kohdalta käsin eläminen   29.10.2018
C682. Bakteerialtistuksen jälkeen   30.10.2018
C683. Ympärileikatun kyvyttömyys saada lapsia ja rehevämpi arkijärkisempi muiden kannalta hedelmällinen lähestymistapa elämään   30.10.2018
C684. Epäonninen sairas olo ja taju siitä että lääkärit yms   ovat bakteerialtistuksessa skarppaavia    5.11.2018
C685. Pöpöinen olo syksyllä ja taju, että sisälle on tullut ulkoa jokin eläin   9.11.2018
C686. Rintojen hölskyminen juostessa ja urautumaton innokas hyvän koordinaation juoksutapa   9.11.2018
C687. Tokkurainen olo lämpimästä vedestä ja sen selittäminen miten kuivalla maalla eläminen eroaa kalan elämästä   17.11.2018
C688. Suuren tautialtistusten määrän keventämisestä   20.11..2018
C689. Pöpötaudista seurannutta turvotusta ja tervehenkinen vire jonka oppii puilta   21.11.2018
C690. Alaraajojen halvaantuminen ja mallia ideaaleista, ei henkilöistä   26.11.2018
C691. Ihmeparannusohjeyritelmä LIX * Terveenä elämisen taito ja kotimaisilta puilta opittava vire   29.11.2018
C692. Keuhkotauti eli tuberkuloosi ja paremmin kiehtova eläväisempi elämä   2.12.2018
C693. Vaihdevuosien tuoma lapsettomuus ja isoäidin tehtävät   5.12.2018
C694. Epäonni sairastaessa ja usko kuolemanjälkeiseen elämään   6.12.20180
C695. Harmaakaihi ja ettei sotke ihmistyyppejä epäterveellä tavalla   14.12.2018
C696. Viherkaihi ja yleissivistyksen mukaisuuden arvostaminen   14.12.2018
* * *

Tämän blogin sadan kohdan kokoelmat linkkeinä.
  2018 (3)

Tavallisesti www.blogger.com'in blogeissa voi siirtyä sivulta viereiselle sivun alareunassa olevilla linkeillä. Tai sitten blogin sivupalstalla, kohdassa Blogiarkisto, klikata tekstien otsikoita tai ajankohtien edessä olevia kolmioita saaden niin tuon ajan tekstien linkit näkyville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti