keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Parantamisnäkemykseni: ihmeparannusohjeyritelmiä

19.11.2023   Jos mietit, mitä lukea ennen ihmeparannusohjeita, niin lue tämä blogin hakemistoja parannusohjeineen parantamisesta.blogspot.com ., ja mieti, mitä ko ohje vaikuttaisi, lievittäisikö se mitään ko vaivan suunnalla olevaa. 

Näissä ihmeparannusohjeyritelmissäni on parantamisnäkemykseni koottuna. (11. heinäkuuta 2023   Tämän ihmeparanuusohjekokoelman tämänpäiväisen version voi kohta ostaa kirjana internetin Amazon-kirjakaupoista, esim. https://www.amazon.fr/dp/B0C9SDHKS8/ref=mp_s_a_1_12?crid=IEO9YZBXISIY&keywords=tervola&qid=1689095752&sprefix=tervola%2Caps%2C300&sr=8-12 .) Mutta ne vaatisivat sitä, että selaat ensin tätä blogiani muutenkin, jotta saat käsityksen siitä, millaisia parantamiskeinoyritelmiä nämä ovat.
Näillä yritelmillä on tarkoitus olla näkemys minkä tahansa vaivan parantuvuudesta, siis mm sellaisten, joita ei parannusohjeissani ole tai joihin ne eivät toimi. Samalla nämä ovat yritys parantaa vaikeimpia vaivoja, lähinnä pyörätuolipotilaita.
Nämä ovat siis pitkälti linjaus- ja hahmotustapakysymyksiä eli toimivat pitkälti ihan vain lukemalla ja ymmärryksen pohjalta yrittämällä.
Saattavat olla numerojärjestyksessä tai yksitellen luettavia eli perustua aiemmille ainakin osin, mutten tuota osaa varmasti arvioida. Jos jaksat lukea nyt vain muutaman, niin aloita alusta tai värillä tärkeiksi merkityistä (11., 12. ja B435. (ei A291.)) sekä otsikon perusteella valitsemistasi. Vaikutelmani on, että jos lukee näistä ajatuksella muutaman, ainakin alkuun, niin parantuu todennäköismmin kuin sellainen, joka yrittää raahautua kittuuttaen kaikki lähes kerralla läpi, sillä jälkimmäinen lukee pinnallisemmin, kaavamaisemmin, ei jaksa niin miettiä, mistä lähtisi lentoon ja miten itsellä olisi sellainen näkemys.

Näitä parannusohjeyritelmiä yms oli joulukuun alussa 2018, 59 roomalaisin numeroin + 18 muuta.




Ihmeparannusohjeyritelmät :
1. Kuka sairastuu mihinkin - ja kuinka parantua * Ihmeparannusohjeyritelmä 0.   3.9.2011



1. Kuka sairastuu mihinkin - ja kuinka parantua * Ihmeparannusohjeyritelmä 0.
Yleensä sairaydet näyttävät johtuvan liikarasituksesta. Ihmisestä riippuu, mikä osa kehosta rasittuu liikaa vai rasittuuko mikään. Rasituksen vastakohta on terveellä luonnollisella tavalla eläväinen keho, joka on hyvällä aistivoimaisella ja elämänfilosofisella huomiolla havaittu.
Ylirasittuvia kohtia ovat sellaiset, jotka jäävät huomioltasi syrjään, kun tottumustesi mukaan elelet. Niitä kohtaan tulet olleeksi piittaamaton ja siksi ne rasittuvat helposti, kun niitä ei huomata ja niiden tarpeisiin vastata. Tuon huomaamisen ja tarpeisiin vastaamisen tulisi olla koko keholla ja koko elämäntavalla rasittamisen varomista ja elävöittämistä tervehenkiseen tapaan. Huomiosta syrjään jääneen "reunakohdan" tunnistat raskaammasta tuntemuksesta, ikään kuin kuivemmasta ilmapiiristä, joka on liikkumaton kuin kouluopit eikä eloisa kuin urheilevaisten lasten silmät. Kohta, johon keho-mielessäsi (eli kehossasi, mielessäsi esim. elämäntavassasi ja tavoissasi sekä siinä, miten tuo mielen tason ilmiö ilmenee elekielen kautta kehossasi juuri jotain tittyä kohtaa elävöittäen tai pahoin laiminlyöden) sysäät syrjään muun elämäsi tuoman taakan tyyliin "Elämäni on tässä, nämä asiat, ja noilla muilla ei ola väliä elämäni kannalta.", rasittuu ja ajan myötä voit siltä kohden sairastua rasituksen suuruudesta riippuen joko lievästi tai vakavammin.
Tähän auttaisi hyvä eläväinen huomio koko kehossa, elämäntavassa, tottumuksissa ja niiden muutosmahdollisuuksissa, sosiaalisissa tavoissaan jne. Silloin ei keho rasitu, jollet ole muuetn voimiesi äärirajoilla psyykkisesti, milloin huomiokin usein tokkuraistuu. Voimia antavat urheilu (vapaamuotoista, miellyttävää, niin paljon kuin suinkin), luonto, tervehenkisyys sosiaalisissa suhteissa ja mielekäs tekeminen sekä riittävästi tähdellisiä saavutuksia. Rukoileminen ja meditaatio toki myös auttavat. Meditaatio on huomionkäytön parantamista, joten etenkin kehoon ja elämäntapaan liittyvä meditaatio auttaa.

Tämä on siis vain "minusta vaikuttaa tältä"-näkemys, ei koululääketieteestä peräisin.



Ihmeparannusohjeyritelmä 5. Regeneraatio ja nuorentuminen  21.3.2012

5. Regeneraatio ja nuorentuminen
Kun omat teot ovat taakkana maailmalle, ei keho jaksa niitä kantaa uaan jotenkin vain voimattomana ja uusiutumiskyvyttömänä lysähtää kasaan kuin säkki. Kun omat teot ovat intentioiltaan kauniita ja toteutukseltaan kyllin ajattelevaisia, on keho kevyt ja nuorentuu kuin itsestään.
Toiveemme, kauniskatseisesti kehoa ihmeenä arvostaen mielessä lausutut, vaikuttavat kehon toimintaan. On kuin keho kuulisi, nuorentuisi, herkällä kauneudella hoitaisi asiat hyvälle tolalle.
Erityisen viisas tähän tapaan on kuvien Krishna, kuin regeneraatiotaitoinen! Jos olet ystävälliseen tapaan arvostavasti sosiaalinen Krishnbn kuvien kanssa, voit oppia hänen näkökulmaansa ja hänen taitojaan, jotka pohjautuvat hänen näkökulmaansa, samaan tapaan kuin opit arvostamiesi ystäviesi taitoja. Taitojen ja lahjojen oppimisesta katso blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.com



Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   11. Vaikutelmani henkiparantamisesta * Ihmeparannusohjeyritelmä I  16.1.2013


11. Vaikutelmani henkiparantamisesta * Ihmeparannusohjeyritelmä I
Vaikutelmani henkiparantamisesta (ja parantamisesta uskon voimalla)
Parannettavan olisi kuviteltava seuraava eläväisesti mielessään niin, että tuon näkemyksen henki olisi mahdollisimman erinomainen: syvällinen, ikiaikainen, elävöittävä, yleismaailmallisen kaunis, elämän kaikkia puolia koskettava, juuri noiden elämän puolien sielukkaimmat muodot omaksunut, rukouksen usein tuoman herkistyneen elävöittävän seesteisen eläväisen aistirikkaan maisemahavainnon ja elämäntapaohjeen mukainen kaikilla elämän osa-alueilla ja kokonaisuutena, sen mukainen, millainen on käsityksesi sielukkuudesta ja rakkaudentäyteisestä eheästä elämästä kuin kesäpäivänä luonnon helmassa luonnontilaisella järvenrannalla tai miellyttävästi toimeliaana vaihtelevaisesti urheillessa.
On olemassa alkuperäinen oikea elämäntapa sellaisena kuin miksi Jumala on meidät luonut ja millaista elämää meidät tarkoittanut elämään. Kaikki toimiva pohjaa tuohon ikiaikaiseen viisaaseen elämäntapaan, sen osasiin, esim. järki on syvällisen elämän ja maailman ymmärtämisen rippeiden varassa. Tuota oikeaa elämäntapaa tavoitamme, kun rukoukseen vastauksena tulevan herkistyneen kokemisentavan antamaa elämänohjetta seuraamme kaikilla elämän saroilla - ei lakihenkisesti vaan sydämemme ääntä kuullen ja yleismaailmallisesti kaunista hyvää kaikelle elolliselle reilusti toivoen.
Tuon oikean elämäntavan mukaan eläessä on keho itsekorjautuva: kehon eläväinen tunnelma korjaa viereisiä kehon osasia ja tuota kohtaa itseään täydelliseen ikiaikaiseen terveyteen päin sekä parantaa koko olemustamme kohti eläväistä eheää terveyttä.
Aivan kuten selkänsä oikaisseelle tulee parempi olo, samaten tuota oikeaa elämäntapaa tavoittaen voimme korjata kehossamme sitä, mikä muuten olisi korjaamiskykymme ulottumattomissa. Esim. jos venähtäneen ranteen pitää oikeassa luonnollisessa keskiasennossaan, se paranee paremmin täysin kuntoon, milloin luonnollinen liikuttaminen sallitaan mutta keveän varovaisesti, sillä onhan ranne kipeä. Vastaavasti koko elämäntavalla oikeaan "keski-"parhaaseen elämäntapaan sitoutuen, juuri siten kuin sielun ikiaikainen ääni sanoo, voi korjata monta asiaa, jotka muuten olisivat ollett liian "rytyssä" ja mahdottomia korjata.
Sitoudu tuohon oikeaan elämäntapaan 30-40 vuotta nykyhetkestä eteenpäin, myös kuolemanjälkeisen elämösi osalta, koskaan pahoin siitä poikkeamatta! Käsityksesi tulevasta parantaa myös keventäen oloasi. Vaikutuksen pitkäaikaisuus tuo tilaa ja lisävaikutusta toipua. Kehitä ajan myötä näkemystäsi oikeasta elämäntavasta sielukkaammaksi. Rukoile siten kuin sydämessäsi tunnet oikeaksi ja puhdassydämiseksi, eikä muodollisesti niin vain kuin olet koulussa oppinut.
* * *
Vatsalihakset ovat kehon keskus, josta suuret liikkeet lähtevät ja joiden seudulla suuret tunteet suurelta osin kehossa sijaitsevat. Jollet saa henkiparannusohjetta heti toimimaan, kokeile soveltaa sitä vatsan seutuusi, kehon keskukseen. Sieltä on vaikutusaluetta helppo laajentaa koko kehoosi ja sitä ympäröivään emotionaaliseen ja sosiaaliseen tilaan.




Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html

12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin
Sokeritauti näyttäisi liittyvän siihen, että ajattelee saavansa voimia vain ruuasta ja suhtautuu kuin muu olisi mälsää.
Oikeasti ihminen saa energiaa kaikenlaisesta terveeseen luonnolliseen elämäntapaan kuuluvasta. Auringonpaiste tuo energiaa, samoin kukat ja luonnon ihaileminen, eläimet, miellyttävä vaihtelevainen reipas liikunta, katseleminen, hyvällä mielellä toimeliaisuus, ystävällinen sosiaalisuus, kiehtovat tekemiset, musiikin kuunteleminen, jne. jne. Toimeliaisuuden täyttämä päivä on usein tyytyväisen elämänsisällön täyttämä päivä, ja sitä paitsi tervehenkisempi.
Positiivinen asenne virikkeisiin näyttäisi auttavan sokeritautista.

http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html
http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html

Eli luonnollisia tervehenkisiä virikkeitä tarvitaan lisää. Ne sellaisinaan tuovat voimia kuin loma, luonnossa liikkuminen, hauska tekeminen, kaverien kanssa vietty luppoaika. Esim. kaikenlaisen kauniin ja kiehtovan katselemisesta voi harrastua, nauttia sään tenhosta, liikkua edes kepeämmän askeleen sinne tänne. Näin mieluiten kovin monta kertaa päivässä, esim. 1 sekunti - muutama sekunti - muutama minuutti kerrallaan, nauttia noista tervehenkisistäv irikkeistä, niiden tuomista tuntemuksista ja käyttää niitä jälkikäteen energiavarantonaan.


 
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II  5.5.2013


15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II
Tuollainen tuli eilen mieleeni. Johtuneekohan siitä, että parina viime vuonna olen oppinut juttelemaan lintujen kanssa samaan tapaan kuin ystävänsä kanssa sosiaalisena näkee hänen tekemisentapansa, ja vähitellen samaan tapaan myös hyönteisten kanssa - fiksuja ovat kuin mitkä! Hyönteiset ovat juuri isoimmat heränneet ja lähteneet liikkeelle, ensimmäiset kukat tulleet. Hyönteisillä on viisautta muodonmuutoksesta ja talveksi ne vaipuvat syvään horrokseen, josta keväällä heräävät henkiin ja parantavat talven aikana tulleet pakkasvauriot. Minusta vaikuttaa kuin se olisi tietoinen prosessi niillä eikä horteessa tiedostamatta tapahtuvaa. Niiltä voi siis oppia paljon parantumisesta ja jopa kuolleista heräämisestä, ks. http://kuolemastajasurusta.blogspot.fi . Hyönteisten älystä http://ampiaiset.blogspot.fi
No mutta tällaisen kirjoittelin eilen. Tuon kun v8ielä oppisi moni...

Hei
Huomasin ntässä, että pullassa on tuhansia kilokaloreita, kun taas hedelmissä ei melkein mitään ja suklaassakin vain 250 kcal. Leivonnaisita varmaan olen lihonnut sen, minkä olen lihonnut, mutta silloin jäin miettimään, että miksen ole itse huomannut, milloin lihosin tai laihduin. Kunnes äkkäsin jotakin, mikä vpi olla hyvin olennaista vammaisten toipumis- ja paranemismahdollisuuksien kannalta: Lapsena minulle muut perheenjäsenet sanoivat viitisen minuuttia sen jälkeen, kun olin syönyt pullaa, että nyt jo lihosit, se näkyy. Vähän aikaa sitten, kun maksoin laskuja, tunsin rasittuneeni ja laihtuneeni, vaikka vain istuin. Kun syön hedelmiä mielitekona, tulee heti elävöitynyt tunne kuin verenkierron mukana jotakin, mitä lihaksisto, mielialani ym. juuri kaipaakin. Ihminen, joka on hyvällä elävöityneellä mielellä, on kaunis, ja ihminen jota ei hotsita mikään on lysähtäneen rupsahtaneen näköinen. Kun joskus keittiössä poltan hiukan sormeani johonkin kuumaan ja laitan sen vesiha´nan alle kylmään, ajattelen, että "huh, sattuikohan sitä, tuleekohan jälkeä, ihan kuin olisi (mielikuva heti vaikuttanut kehoon sekunnissa), no ei se varmaan mitään ole, ja ei ollutkaan (keho ehti parantaa itsensä), selvisin säikähdyksellä".
Keho näyttäisi reagoivan ajatuksiin ja tunteisiin sekä tunnelmaan ja elämäntapaan sekunneissa, arviolta 1-3 sekunnissa.
Mitä, jos oikein rukoilet ja toivot, että paranisirt, ja katsot sitten vammaista kohtaa ja tuumit toiveikkaasti "Ikään kuin se olisi hiukan parantunut...", niin silloin olet oppinut parantamisen alkeet: tuolla tiellä jatkaen kehosdi osaakin parantua! Tällaisen vaikutelman sain. On kuin tässä olisi taito opittavana.

* * *

Hei lähetin teille muutama päivä sitten oheisen kirjoitelman ihmeparantumisen mahdollisuudesta. Sen jälkeen olen miettinyt asiaa lisää ja koettanut oppia tuota taitoa.
Tässä tuo kirjoitelma:
Hei
Huomasin ntässä, että pullassa on tuhansia kilokaloreita, kun taas hedelmissä ei melkein mitään ja suklaassakin vain 250 kcal. Leivonnaisita varmaan olen lihonnut sen, minkä olen lihonnut, mutta silloin jäin miettimään, että miksen ole itse huomannut, milloin lihosin tai laihduin. Kunnes äkkäsin jotakin, mikä vpi olla hyvin olennaista vammaisten toipumis- ja paranemismahdollisuuksien kannalta: Lapsena minulle muut perheenjäsenet sanoivat viitisen minuuttia sen jälkeen, kun olin syönyt pullaa, että nyt jo lihosit, se näkyy. Vähän aikaa sitten, kun maksoin laskuja, tunsin rasittuneeni ja laihtuneeni, vaikka vain istuin. Kun syön hedelmiä mielitekona, tulee heti elävöitynyt tunne kuin verenkierron mukana jotakin, mitä lihaksisto, mielialani ym. juuri kaipaakin. Ihminen, joka on hyvällä elävöityneellä mielellä, on kaunis, ja ihminen jota ei hotsita mikään on lysähtäneen rupsahtaneen näköinen. Kun joskus keittiössä poltan hiukan sormeani johonkin kuumaan ja laitan sen vesiha´nan alle kylmään, ajattelen, että "huh, sattuikohan sitä, tuleekohan jälkeä, ihan kuin olisi (mielikuva heti vaikuttanut kehoon sekunnissa), no ei se varmaan mitään ole, ja ei ollutkaan (keho ehti parantaa itsensä), selvisin säikähdyksellä".
Keho näyttäisi reagoivan ajatuksiin ja tunteisiin sekä tunnelmaan ja elämäntapaan sekunneissa, arviolta 1-3 sekunnissa.
Mitä, jos oikein rukoilet ja toivot, että paranisirt, ja katsot sitten vammaista kohtaa ja tuumit toiveikkaasti "Ikään kuin se olisi hiukan parantunut...", niin silloin olet oppinut parantamisen alkeet: tuolla tiellä jatkaen kehosdi osaakin parantua! Tällaisen vaikutelman sain. On kuin tässä olisi taito opittavana.

Tässä tämänpäiväisiö mietteitä aiheesta:
Joka kerta, kun otan askeleen, on se eri osiltaan erityylinen: tuossa on paino vankasta kantapäällä ja jalalla, tuossa kohottaudun ylöspäin, tässä on tunnelmallinen heilahtava liike. On kuin kehonkuvani olisi noina sekunteina noilat osiltaan erilainen, vaihtuu hurjan vinhasti siis. Kun menen peilin eteen ja katson, että onpa lösön näköinen ryhti ja mahaakin näyttää olevan, niin sitten ryhdistäydyn hiukan, että mitäpä jos vetäisi vatsaa hiukan sisään ja olisi urheilullisempi niin auttaisiko se? Ja hetihän tuo nbäkyy vaikuttaneen sekunnissa tai parissa. Siinä sitten kun aikani pällistelen, että onnistuinkohan näin, niin mielenkiintoni hiipuu ja ryhti pääsee lysähtämään uudelleen: mikä lie vanhuuttaan rupsahtanut, enhän edes äsken peiline teen tullessani ollut näin mielenkiinnottomalla tuulöella ja rupsahtanut. Sekunneissa, ihan vain sekunneissa VAIHTELEE MIELIALA JA ULKONÄKÖ SEN MYÖTÄ. Kun näen tuttuja eri kerroilla, ovat he puuhanneet eri juttuja ja ollet eri seurassa ja niinpä heidän meininkinsä on erilainen, ulkonäköns'äkin näyttää vaihtuneen tyylin mukaan, valehtelevatko silmäni, teenkö hetken meiningin mukaisen havaintovirheen? Ei vaan he muuttuvat sekunneissa kunkinhetkisen mielentilansa ja meininkinsä mukaan...
Eli kehonsa voisi parantaa sekunnissa kahdessa, jos vain saisi sen pysymään parabnettuna eikä vanhaa muistelemaan lipsahtaessaan loisi sille taas sekunnissa tia kahdessa vanhoja vikoja. Jos jatkuvasti tavoittelemme jatkuvuutta, vanhaa minäämme, eivät erlämäntavan ja kehon muutokset jää pysyväksi vaan aina tipahdetaan tuohon vanhaan tilanteeseen takaisin. Mutta jos olisi elämäntapamuutoksissa yhtä hetkeen tarttuvainen kuin kehon parantumisen kanssa haluaisin olla, niin voisin muuttua pysyvästi parempaan ihan sekunneissa. Ku8inka tuon muutoksen sitrten saisi pysyväksi? Elämäntapa- ja asennemuutoksella, arvojen vaihtamisella tervehenkisemmiksi, ja paikalleen jumiuttaminen rukouksen avulla...
Josko tämä auttaisi kappaleen matkaa eteen päin ihmeparantajaksi oppimisen tiellä? ,,, :)




16. Paranemisen apuna toiveajattelu * Ihmeparannusohjeyritelmä III  2.6.2013

16. Paranemisen apuna toiveajattelu * Ihmeparannusohjeyritelmä III
Jos jonakin hetkenä tunnet voivasi paremmin kuin toiveajattelua, niin silloin juuri olet tavoittanut hyvää tekemisentapaa ja hyvää elämäntapaa ja asennetta ja voitkin sillä sekunnilla paremmin. Keho reagoi mieleen valtavan nopeasti, ihan hyvin jo sekunnissa.
Jos sitten ajattelet realistisesti, ettet oikeasti voi niin hyvin, niin silloin juuri on tekemisentapasi huonompi ja voitkin huonommin. Keho reagoi myös huononnuksiin silmänräpäyksessä.
Tekemisentavastasi riippuu, voitko hyvin vai huonosti, paranetko vai sairastut. Se, mitä olet luullut toiveajatteluksi, voi olla tiesi parempaan terveyteen, jonka viisaammat elämäntavat tuovat.
Tämä ohje sopii erinomaisesti yhteen luonnonrakkauden ja rukoilemisen kanssa.

* * *
Ihmeparannusohjeyritelmääniseuraava lisäys:
Useasti teemme olemukseemme jonkinlaisen kehotuksen tyyliin "Jatkan
vaan tätä samaa nyt." tai kipeänä ollessa oloa kuulostellessa tulee
ehkä merkittyä "Tätä samaa niinku jatkus.", eli tulee annettua keholle
kehotus olla tietynlainen, jatkaa jotakin uraa. Jos haluaa parantua,
voisi antaa itselleen samanlaisen kehotuksen jatkaa
terveysmielikuvansa linjalla tai kevennetyllä elämisentavalla, ja niin
parantua.



22. Parantumisen alkeita * Ihmeparannusohjeyritelmä IV  28.4.2014


22. Parantumisen alkeita * Ihmeparannusohjeyritelmä IV
Tallainen vaikutelma.

Kun on sairas, niin usein kuvittelee vaivansa mieless''n ja j'' sitten kuulostelemaan sit'> miss's se olikaan, niin tuossa juu. Eli ensin on mielikuva sairaudesta mieless', sitten kuulostelee kroppaansa kuin komentaen, ett' tee se sairaus siihen nyt, sitten hyv'merkki kropalle kun on sairaus ja lopuksi, ett' jatkan tasssanyt tata samaa sitten vaan.
Eli kun olo nayttaa vaihtelevan sekunnista toiseen tai ainakin muuttuvan paljon jo sekunnissa, niin etta mieli komentaa kroppaa mielikuvien avulla, niin ihminen luo itse sairautensa. Tuo menetelma, jolla ne luo, tuo mieleen luomistyon. Se ei kai ole mikaan sattuma vaan on samantapaisesta ilmiosta kyse> suunnitelmallisesti luodaan jokin todellisuuden tilanne.
Eli tarttis kiinnittaa huomiota tuohon ja luoda vain terveytta> ideaalisen terveyden mielikuvan antaa ohjeeksi keholla ja antaa senmukaisuudesta, jos vaikka sekunninkin verran, niin heti hyvamerkki keholle ja jatkaa sita rataa sitten vaan kun nyt juuri on hyva.
Tuo virhe kai syntyy lapsuudessa, kun on jokin vaiva ja aiti ei loyda sita tai lapsi tuntuu kayttaytyvan kuin sita ei olesikaan vaikka se on hoitoa vaativan iso vaiva, niin aiti komentaa, etta kuvittelepas nyt se kehon osa mielessasi ja missa se vaiva siina on, millainen, kuvailepa, hyva. Tarttis kai kehottaa kuvailemaan hyvin, miten tuo kehonosa on terve, voi hyvin, ja kiitos hyva niin.

Voisko tuosta ajatella, etta laakarien parantamisen taito liittyy siihen, kun heilla on koulutuksensa myota vahva mielikuva kehon rakenteesta ja toiminnasta? Jos olis toisenlainen mielikuva, niin ehka paranis toisia teita, niin kuin nyt vaikka uskonnon avulla.

Tassa ois siis esitietoina edellytetty nuo aiemmat Ihmeparannusohjeyritelma II ja III.




27. Uskomaton yritys (videolla ihmeparantumistaitoinen brittimies?)4.1.2015

27. Uskomaton yritys (videolla ihmeparantumistaitoinen brittimies?)
Tuollaisessa taikashowssa näytti kuin mies olisi osannut tämän ihmeparannuskikan, ja vikkelään!
https://www.youtube.com/watch?v=pVmp1cc2Wxo
Mutta arvaus vain, ei hän mitään väittänyt.
Sirkustason tyyli kumminkin, niin että voi osata paljon, muttei ehkä juuri tätä.



Ihmeparannusohjeyritelmä  29. Miksi käsitys tautien aiheutumisesta jää tavallisesti hämäräksi5.2.2015
 
29. Miksi käsitys tautien aiheutumisesta jää tavallisesti hämäräksi
Katselin tässä naistenlehteä ja siinä oli paljon ihonhoitotuotteiden
mainoksia, mikä on pielessä, sillä talvi-iho johtuu siitä, että iho on
kylmennyt liikaa. Ihon pitäisi olla ihan lämmin, reippaasti liikkuvan
ihmisen iho talvellakin. Eli tuossa myös on vaivan hoito ihan väärän
tyyppistä.
Ja kun kirjoitin tuota lämmittely sisätiloissa- aiheista
blogimerkintää, http://opisuomalaisuus.blogspot.fi
niin siinä tuli mieleen, että jos etelämaalainen ei
tunne Suomessa olevan kylliksi pöpöjä, niin ne eivät ole kadonneet
suomalaisiulta vaan niiltä, joiden iho ja keho ovat viilenneet ihan
liikaa, tai jotaka käyttävät ytyjä etelämaalaisia puhidstusaineita
paljon.
Eli ei kummassakaan vaivassa vaivan katseleminen johda ratkaisuun,
joka olisi luontevin, vaan on ymmärrettävä terveitä elämäntapoja
laajemmin. Luulen, että käsitys tautien synnystä jää hämäräksi tästä
samasta syystä: tautien oletetaan syntyvän saman elämänelueen
rasituksesta kuin millä vaiva näkyy, vaikka oikeasti syynä on jonkin
toisen elämänalueen elämäntapojen tasapainosta poikkeaminen.



Ihmeparannusohjeyritelmä: parantumisessa auttava perustaito   32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html


32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)
Olen laatinut yli 150 ihan tavallista lämmittelyohjetta ennen kaikkea sisätiloissa lämmittelyyn yms aiheen tiimoilta. Lisäksi eri blogimerkinnässä ohjeita talviulkoiluun, ja kolmannessamerkinnässä terveistä elämäntavoista sitä sun tätä. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi
Englanninkielisessä blogissa niin ikään suomalaisuuden taitojen oppimisesta, mutta lähinnä vuodenajoista ja lyhyesti lämpimänä pysymisestä. http://Finnishskills.blogspot.fi

http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html yli 150 aika tavallista lämmittelyohjetta & arvailua ulkomaalaisten kompastuskivien ylittämisestä + talviulkoilusta.

http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html pitkästi vuodenajoista (Aloita syksyosion lukeminen loppukesästä.)

http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html jotakin terveistä elämäntavoista, yli 250 ohjetta, (paljolti tervehenkisestä linjauksesta eikä niin kropan terveydestä), oiskohan pääkaupunkiseutulainen kulttuuri hyvä malli terveiden elämäntapojen oppimisessa?!

http://finnishskills.blogspot.fi/2014/11/living-with-seasons.html mm. engl. käännös suomenkielisestä vuodenaikaohjeesta viisaasta tavasta elää syksy loppukesästä alkaen ja talvi


24.2.2018   Tuossa nuo terveiden elämäntapojen ohjeet ovat isolta osin tervehenkisten tekemisentapojen ja linjausten ohjeita,joiden luulisin tekevän liikunnan aloittamisen ja terveet elämäntavat ylipäätään helpommiksi ja sujuvammiksi, jotenkin luonnostaan onnistuvammiksi.


 
34. Näin kai vilaukselta ihmeparantuneen14.4.2015

34. Näin kai vilaukselta ihmeparantuneen
Pari päivää sitten näin marketissa "kassajonossa naisen, joka
näytti pyörätuolissa pitkään kai vuosia olleelta mutta nyt käveli ja
liikkui kuin kuka tahansa ainakin noin päällisin puolin
tarkastellessa. Hän tuntui sanovan olemukselleen, että hän oli niitä,
jotka osasivat, osasivat saada ihmeparannusohjeet toimimaan. Aika
uskomattoman hieno juttu! Mutten nyt sitten tiedä, mikä se juju oli,
että miten ihmeparannus toimii käytännössä. Jotenkin näytti kai
käyttävän näkemystä eläytyen tai elävällä tavalla kropan kohdalla
positiivisten tunteiden reittiä laajalti positiiviseen suuntaan
kulkien liikoja hoppuilematta, huonoon laatuun sortumatta, uskoen
hyvän mahdollisuuteen ja uskontoon."
Savonlinna tuntui sopivan tuohon tapaan parantua tunteiden kannalta positiivista reittiä.



43. Paraneminen ja tuntemukset * Ihmeparannusohjeyritelmä V20.5.2015

43. Paraneminen ja tuntemukset * Ihmeparannusohjeyritelmä V
Jos vaivan kanssa on huonolla haitallisella tavalla, se pahenee. Kun taas jos sen kanssa on hyväätekevällä tavalla, se lievenee tai paranee. Niin että tavallaan ei ole niin ja niin paha vaiva vaan niin ja niin viisas tai epäviisas ihminen.
Perusohje on, ett kuuntele tuntemuksiasi. Kipu, hankala olo ja negatiiviset tuntemukset ovat merkkejä huonoista tavoista olla, vaivalle tai yleiselle voinnille haitallisista. Niistä luovu heti. Neutraali olo on parempi. Positiiviset tuntemukset, eläväisyys, elävöittävyys, keveys ja valoisuus sekä positiiviset tunteet ovat merkkejä hyvistä parantaviusta tavoista olla, joten niihin tartu, niitä vaali. Tuntemukset ovat luonnonvalinnan tai jumalan viisauden myötä olemassa isolta osin sen vuoksi, että huomaisimme, mikä on hyvä tapa olla ja elää. Siksi siis tunnemme juuri niistä asioista, siksi tuntemuksemme ovat niin vahvoja, jotta osaisimme ottaa nuo asiat oikein huomioon.

Kaikki eivät osaa olla yhtä viisaasti, esim. kuunnella tuntemuksiaan ja toimia niiden mukaan. Siksi jotkin vaivat tai monetkin voivat toisilla parantua eri tahtiin kuin toisilla tai joku osata parantua ja toinen ei, kuollakin.



46. Seura ja paraneminen * Ihmeparannusohjeyritelmä VI28.5.2015

46. Ihmeparannusohjeyritelmä VI * Seura ja paraneminen
Eri tavoin tehden on erilainen olo, joka kuvastelee sitä, millainen se on kropalle sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Eri tavoin ajatellen tulee tehtyä eri asioita, eri tavoin rytmitettyinä, eri tavoin jäsennettyinä, eri tavoin tunteisiin nähden ja siksi niin eläen ovat paranemisnäkymätkin erilaiset.
Eri ihmisillä on eri ajattelutapoja, erilainen paranemisennuste. Niinpä kun seura, myös mielessä pidetyt henkilöt, tuo vaikutetta noiden henkilöiden ajattelu- ja tekemisentavoista ja siis heidän elämänsä rytmeistä ja paranemisentavoistaan, niin se myös olennaisesti vaikuttaa paranemiseen, kenen kanssa on sosiaalinen. Kaikki eivät sovi kaikille. Jotkin ovat kömpelöitä ja kulmikkaan tökeröitä eivätkä usko paranemiseen ja heidän vaikutteensa jättää hienovaraisemman huomion varassa tehtävät viisaat teot pois, mikä johtaa ylirasituksiin, prakaamisiin ja paranemisnäkymien heikkouteen. Jotkin kuten linnunlaulun elävöittävyys tai hyönteiden lennon kesäinen ystävällisyys, tuntuvat olevan parantamistaitoisia elämää hyvälle tolalle laittavia ja elävöittäviä, parempaan uskovia, samoin rukous.



47. Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset * Ihmeparannusohjeyritelmä VII1.6.2015

47. Ihmeparannusohjeyritelmä VII * Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset
Keväällä ja kesällä voisivat ystävälliset hyönteiset olla oiva malli vammaisenkin parantumiseen, sillä niiden muodonmuutos on kai tietoinen prosessi ja lisäksi ne keväällä korjaavat talvivauriot kehostaan.
Hyönteiosten kanssa kommunikoinnista katso blogini http://ampiaiset.blogspot.fi
Taitojen opettamisesta yleisesti mm http://pikakoulu.blogspot.fi/2012/03/taitojen-opettaminen.html
Jos siis saat kommunikaatioyhteyden ystävälliseen hyönteiseen, voit kysyä siltä, miten voisit parantua. Käytä tukena tämän blogin aiempia ihmeparannusohjeyritelmiä.



52. Vanhat totuudet ja parantavat uudet opit * Ihmeparannusohjeyritelmä VIII

52. Vanhat totuudet ja parantavat uudet opit * Ihmeparannusohjeyritelmä VIII
Kun olin lapsi, alle kouluikäinen tai korkeintaan kymmenen, uskoin tarkkaan lähes kaiken, mitä vanhempani kertoivat siitä, miten konkreettiset asiat yleensä ovat. Jos oma havaintoni tuki noita varmoiksi luettuja väitteitä, niin niistä tuli kaava, jota noudattaa. Mutta aikuisella iällä olen oppinut että vanhemmillani on oma tyylinsä, ajattelutapansa, ymmärryksen määränsä, osaamisen kirjonsa, kiinnostuksenkohteensa, laiminlyöntinsä ja virheensä. Ja se mitä he laosena sanoivat esim. siitä, miten joku paranee tai ei parane, oli vain heidän oman tyylilajinsa ja osaamisensa määrän heijastumaa tuohon aiheeseen eikä tarkalleen niin muille ihmisille vaan kullakin on oma versionsa. Jos itse oppii pareantumisesta uusia asioita, niiden kuuluisi tulla mukaan samalla tavoin varmoina totuuksina siihen, miten kohdella kehoa. Sen sijaan, että isä sanoi "Ei se parane niin äkkiä.", voi itse vastaavalla varmuudella komentaa kehoa, että saa kyllä parantua vikkelään, tai antaa keholle ohjeen, että "terveesti on hyvin keholle" ja terveesti oleminen juuri auttaa parantumaan.
  




57. Unisuus * Ihmeparannusohjeyritelmä IX13.6.2015

57. Unisuus * Ihmeparannusohjeyritelmä IX
Eheyttävän unisuuden hyöty

Joskus kun on tärkeä kohta, niin jännää niin kireällä tyylillä, että hermoilullaan pilaa koko jutun. Samoin, jos on uuvuksissa, niin kireä näkemyksetön tekemisentapa pilaa koko jutun.
Jos pitäisi parantua hyvää asennetta ja hyviö mielikuvia apuna käyttäen, niin olisi tärkeää etenkin alkuun, ettei anna negatiivisten aatosten pilata tekemistensä henkeä ja tasoa. Silloin ensi alkuun tokkuraisena, pöhnäisenä tai unisen tapaan esim 5 min tai varttitunnin voi tottua siihen, että mielikuvat ovat hyvät positiiviset elävöittävät ja tekee hyvällä terveellä mukavuudenhaluisella tunteita kuuntelevalla tekemisentavalla, ja ei siis sorru epäonneen niin helposti, ei negatiivisin aatoksin tai liian äkkinäisin taitamattomin teoin pilaa lupaavaa alkua.



59. Miksi ihmeparannusohjeyritelmiä14.6.2015

59. Miksi ihmeparannusohjeyritelmiä
Näitä ihmeparannusohjeyritelmiä on nyt 10 (0. - IX) plus kaksi kirjoitusta muuten ihmeparantumisiin liittyen (ks. otsikot). Olen laatinut niitä, koska montaa varmaankin kiinnostaa, jos olisi edes jotakin ideaa siitä, miten parantua ja miten pysyä terveenä. Terveet elämäntavat on tietenkin siinäkin tärkeä voimanlähde ja hyvän onnen tuoja.

* * *

13.1.2021   Ihmeparannusohjeyritelmiä olen laatinut pitkälti varmuuden vuoksi, koska oeltan, että useamman ihmisen yhteenlasketun viisauden avulla voisi kenties parantua vaikkei yhden viisaus riittäisi. Ja koska ajattelen, että on hyvä, että on toivoa, alkuja, joissa on oikeasti jotakin hyvää ideaa, jonka varaan rakentaa, niin sitten useamman lähteen yhteisvaikute´uksela tai useamman ohjeen yhteenlasketulla viisaudella voisi parantua, jos hyvin käy. Esim. puuttuvan kehonosan uudelleen kasvattamiseen on toivoa hyönteisten muodonmuutoksesta ja sikiönkehityksestä, sekä näitä ohjeita laajemmin laatiessani syntyneestä käsityksestä, että mieli osin ohjaa kehon parantumista. Mielestäni on hyvä, että toivoa on, sillä jos sairastuneella tai vammautuneella on olo kuin voisi parantua, jokin vaistomainen viisaus ehkä kertoisi sen, ettämiten, jos vain löytäisi ihmisluonnossa olevan tien uudelleen. Esim. jos vammauduttuaan tuppaa olemaan tokkurassa joiltain osin ja toisaalta etsimään kiinnekohtia, joiden varaan rakentaa, kuin luonnon viisautta esim. puidens viisaudesta mallia ottamalla, niin eikö se viittaa siihen, että jokin parantumistie olisi olemassa, jos sen vain löytäisi.






84. 84. Ihmeparannusohjeyritelmä X * Maalaus & sikiöaika15.7.2015

84. Ihmeparannusohjeyritelmä X * Maalaus & sikiöaika
Piirtäämisessä ja maalaamisessa on jotakin kunkin olennon oman hahmon hakemista, esim. kasvin lehtien oman rytmin hakemista ja hevosen ruumiinrakenteen tunteenomaisen kauneuden ja käytännön toimivuuden yhteyden hakemista, kun eläytyy kohteen henkeen, sen hienouteen ja smaan aikaan pyrkii realismiin tuosta hengestä tinkimättä. Kun tuon yhteyden löytää, syntyy hieno piirustus- tai maalaustaito, jonkinlainen tie omanlaiseensa viisauteen, jota kai muun muassa katsoessamme haemme. Kun tätä mietin, mieleeni nousi muistikuva sikiöajoiltani, kun keho piti rakentaa ja se oli jotakin tämäntapaista viisautta: eläytymistä ihan vain kehon tehtäviin, elämään, noissa tehtävissä, elämänalueissa mielekkäisiin rakennepiirteisiin kuten vaikka hermosto ja käden rakenne, ja sitten kehon muovaamista vapaamuotoisesti hyvänlaiseksi myös noissa suhteissa vähän samaan tapaan kuin tavallinen haava paranee ja siihen tulee arpija ajan myötä arpi tippuu pois ja alta paljastuu eheä iho. Kai rukouksin voisi luoda turvaa tuollaiselle eheydelle.

5. syyskuuta 2020    Jos sikiöajan muistojen avulla onnistuu kasvattamaan puuttuvan raajan tms tilalle uuden, niin se kenties on alkuun sikiöajan tapainen, ja vasta eri ikävaiheet jotenkin läpi käymällä, niiden kautta varttumalla siitä tulisi aikuisen tyyppinen.




88. Ihmeparannusohjeyritelmä XI * Sosiaaliset vaikutteet & ruumiinrakenne18.7.2015

88. Ihmeparannusohjeyritelmä XI * Sosiaaliset vaikutteet & ruumiinrakenne
Kun ihmisten kanssa on sosiaalinen ystävälliseen tapaan kontaktiin uppoutuen, niin omaan olemukseen tarttuu hetkeksi tai joksikin aikaa heidän tyyliään ja tekemisentapaansa, elämänasennettaan ja näkymiään tavallisine käytännön kuvioineen ja sosiaalisten suhteiden piirteineen. Seurassa ollessa tarttuu elekieleen myös tuon toisen piirteitä, ja jos uskoo kropan voivan muuttua vikkelään, ihan hyvin jo sekunnissa, niin tuon toisen kropan mittasuhteita ja olemusta väliaikaisesti myös. Tällä tapaa pitäisi voida oppia, mikä piirre aiheutaa minkäkinlaisern kropan, ja niin piirteitä ja hahmotustapoja valitsemalla voida valita itselleen kussakin suhteessa terve kroppa. Koska tällaiset vaikutelmat vaihtelevat hetkestä toiseen, voivat kropan piirteetkin vaihdella hetkestä toiseen ja seurasta toiseen. Niinpä on luultavaa, että toisina hetkinä on parantunut ja toisina sairastunut ja useimpina hetkinä elää oman arkensa taitotasolla aika lailla urillaan. Mutta noista jos oppisi poimimaan ne hyödylliset vaikutteet ja hyväätekevät mielikuvat, asenteet, tottumukset jne., niin paranisi paljon ihan jo sekunnissa tai kolmessa.
Oma vaikutelmani on, että yleine taitotaso määrää kropankin kuntoa: tunarin kroppa prakaa, kun hän ei huolehdi siitä kunnolla, ja hyvää laatua elämänviisaasti tekevä tuo hyvää vaikutetta muillekin myös kropan osalta.
(Näin tuntuisin saavan sekunnissa hampaiden väliset raot kasvamaan niin, että hammaslanka luistaa väljästi, jos se ensin jäi samaan rakoon jumiin.)




96. Ihmeparannusohjeyritelmä XII * Toukan muodonmuutos12.8.2015


96. Ihmeparannusohjeyritelmä XII * Toukan muodonmuutos
Jos hyönteisten muodonmuutostaito on tietoinen taito, niin se on parhaiten mielessä toukilla yms muodonmuutosvaiheessa tai sen lähistöllä juuri olevilla hyönteisillä.
Katselin eilen heinäsirkkaa ja se tuntui kommunikoivan näin. Se tuntui myös tuumivan, että toukka on putkimainen, jonkin verran muodoton tyyliin "olen vain tässä, elelen". Muodonmuutosta se tavoittaa miettimällä jotakin tiettyä hahmoa, tietynlaista aikuista hyönteistä tyyliin "Olisinpa tuollainen!" Silloin sillä on mielessään uusi hahmo, jollaiseksi kasvaa. Samaan aikaan sillä ei ole mielessä häiritsevää vanhaa hahmoa vaan vanha olemus on kuin muodoton, pois joutava, ei-aikuinen, ei kilpaile samassa sarjassakaan ja niin koko intentio suuntautuu uuden hahmon omaksumiseen.
Toukan mielessä aikuisen hahmon piirteet olennaisesti yhdistyvät siihen, mikä on noiden piirteiden tehtävä elämässä, ihan niin kuin me luonnostaan ajattelemme, että silmillä katsotaan ja korvilla kuullaan tai että olemme sosiaaliselta luonteenlaadultamme tietynlaisia.

Miehet kai käyttävät käärmeitä, matoja ja toukkia malleina oppiakseen naimisen taitoa. Ehkä noissa seksuaalisuuden mielikuvissa on jotakin toukkamaista ja jotakin teinimäistä, mikä myös on kai nuoren muodonmuutokseen liittyvää...

Jos on itsellä hankala lähtötilanne, niin ehkä voisi koettaa upota toukan elämään ja toukan elämänviisauteen kuin elokuvaan, unohtaen huolensa hetkeksi, tai kuin elämänmuutokseen, joka toivon mukaan vie huolet pois. Myös rukoileminen voisi auttaa onnistumaan tässä.

Tukkia on kai eniten keväisin ja kai alkukesästä.

Jos sinusta tuntuu, etteivät toukasta saadut mielikuvat ole kyllin vahvat, selkeät tai monipuoliset, niin vältä kuitenkin mielikuvia sairaasta kehosta ja liian raskaasta elämäntavasta ja sen sijaan mieti terveitä tervehenkisiä hetkiäsi, rukoile, lue jotakin parantavaa. Siis yritä samalla korjata muut vanhat elämäntapavirheesi ja vanhat hahmotustapa- ja asennevirheesi pois ja jatkaa jotakin uskonnollisen kaunista ja tervehenkistä pitkin tai ainakin sellaiseen tukien, eikä vanhaan suohon tottumuksesta upoten. Useampi parannuskikka etenkin uskontoon tukien on kai parempi kuin vain yksi, jos siis ovat tervehenkisiä, erityisemmin vahingoittamattomia, ylipäätään elävöittäviä ja parantavia.
Lähettänyt Kaisa Hannele Tervola

 

99. Ihmeparannusohjeyritelmä XIII * Energiavarannot    18.8.2015    

99. Ihmeparannusohjeyritelmä XIII * Energiavarannot
Voiko ola että kehon ja lähiympäristön lämmöllä on vaikutusta siihen, miten hyvin voi seurata mielikuvia tai miten pahasti romahtaa johonkin huonoon lokeroon. Voimaton kuin väsynyt, nälkäinen, kylmissään oleva, epäonninen, tuskastunut, turaava, liian palikkajärkinen, inhorealistinen loksahtaa helposti huonoon lokeroon ja jää siihen, siis ajattelultaan ja mielikuviltaan huonoille ruille. Kun taas kehon energiavarannot korjannut kuten lämmin, lämpimässä, hyvin syönyt, hyvällä tuulella, innostunut, lomalaisen tapaan ajatteleva, uskontoon tukeva, ystävällinen, elämänviisas, tunteva osaa tarttua onnistumisiin, rakentaa niiden vraan vaikka ne menisivät eri uria ja eri tyylilajia kuin tottumukset tai viimeaikaiset urat.



116. Palleroinen olo * Ihmeparannusohjeyritelmä XIV16.9.2015

116. Ihmeparannusohjeyritelmä XIV * Palleroinen olo
Unisen palleroisen tai uskonnollisen hetken tyyneyden ja eheän tunnelman ero sen tyypin kovaan realismiin, kun jostakin kauniista ehdotuksesta tuumii, ettei se ole oikea, ja jäljelle jää asfaltti, fillarin pyörät asfaltin hiekkaa vasten, pikkupojat, nuoren miesväen armeijaperspektiivi, työpäivän jälkeinen väsymys, osaamattomuus - verrattuna lomafiilikseen, auringon pilkistämiseen pilvien lomasta, kylläiseen lämpöiseem vatsaan, karkkiin tms, mukaviin tekemisiin kavereihin, vmietelmiin, tuntevuuteen, hyvään säähän, kaverien seuraan yms. On jotakin kaukoviisasta, jotakin taiten hyvän reitin löytävää, asioiden reunat asjoissa etäämältä huomaavaa siinä palleroisuudessa, joka liittyy vaikeuksien yli kantamiseen - jotakin tuntevuutta, elämänviisautta, litistymättömyyttä, tervehenkisyyttä, rikkautta, onnellista hetkeä, elämän pääasiat kohdallaan, jotakin sellaista, että oma elämä on kohdallaan eikä laiminlyöty tai epähumiossa lyttyyn laitettu, jotakin isomman elämänviisauden mukaista, hyvää tarkoittavaa. Ja silloin, kun ei laiminlyö, voi paremmin ja paranee vikkelämmin.



117. Ihmeparannusohjeyritelmä XV * Elävöittävä vaikute 22.9.2015

117. Ihmeparannusohjeyritelmä XV * Elävöittävä vaikute
Jos on selvä mielikuva sairaudesta, niin silti voi esim. rukoilla parantumisensa puolesta ja niin luoda parantavan tunnelman, joka myös on paranemiseen liittyvä mielikuva. Ja niin voi painottaa parantavaa mielikuvaa, elävöittävän tervehtyvän ja terveen antaa vallata kehonsa vaikutuksellaan ja niin keho parantuu ja huono mielikuva haihtuu pois, antaa tilaa tervehtymiselle ja täydelliselle parantumiselle.

http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/vaikutelmani-henkiparantamisesta.html
http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html




120. Ihmeparannusohjeyritelmä XVI * Yhteenvetoa23.9.2015

120. Ihmeparannusohjeyritelmä XVI * Yhteenvetoa
Nyt kun kokoaa yhteen näitä ihmeparannusohjeyritelmiä, niin näyttää olevan kaksi tekijää, jotka tarvitsee osata.
1) On kaunis parantava näkökulma, elämäntapa, vaikute niin kuin kuvasin henkiparannusta koskevassa kirjoituksessani http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/vaikutelmani-henkiparantamisesta.html .
2) Ja on valintojen tekeminen: on valittava hyvä, parantava, eikä huono, sairas tai sairastuttava. Valintojen tekeminen on osin sosiaalista: on sanouduttava irti toisten huonoista valinnoista ja satsattava niihin asioihin, joista saa hyvää vaikutetta.
3) Lisäksi tarvitaan tajua, että keho voi parantua tai sairastua tai parantua uudelleen kamalan nopeasti, esim. sekunnissa mielikuvien, vaikutteiden yms. mukana.



138. Ihmeparannusohjeyritelmä XVII * Huonot ekemisentavat, elämäntavat yms aiheuttavat sairauksia ja vaivoja  30.10.2015

138. Ihmeparannusohjeyritelmä XVII * Huonot ekemisentavat, elämäntavat yms aiheuttavat sairauksia ja vaivoja
Olen nuoresta asti ollut aika sosiaalinen ja niin on tullut sosiaalista vaikutetta tapaamistani ihmisistä aika paljon ja sen mukana olen huomannut tulevan heidän vaivojeen, kuin heidän elämäntapansa aiheuttaisi sellaisia minullakin, jopa varsin nopeasti niin, että pidemmän päälle moinen rasitus voi olla suuri. Esim. kun marketissa näin kaksi pyörätuolissa olevaa lasta, niin minulle jäi kenties niskajännityksestä johtunut päänsärky ja olin kipeänä kaksi päivää. Fyysisissä rasituksissa huomaa erityisen selvästi, että joku ei varo jotakin kohtaa kehosta vaan liikkuu kömpelösti tms. Mutta myös luonteenlaatuun liittyvissä luonteenomaisissa asennoissa ja tyyleissä on vastaavaa rasitusta, samoin lösöydessä yms vireeseen, tahtiin, virikkeisiin, tunnevireeseen ja sosiaalisuuden tyyppiin liittyvissä rasituksissa (koskevatkohan ne sisäelimiä) ja elinvoimaisuuden määrissä. Jos näin voi sairastua samaan vaivaan yhä uudestaan, niin vastaavasti jotakin tottumusta, elämäntapojaan tervehenkisemmiksi muuttamalla voisi parantua jopa lyhyessä ajassa kuten vaikka puoli tuntia tai muutama tunti.



Ihmeparannusohjeyritelmä 156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  11.11.2015

156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan
Jos on paikallinen vika vaikkapa suolessa tai jäsenessä, niin se kohta on usein huonolla liian kramppaavalla ja liian tökeröllä hengettömällä tavalla pidetty. Jos silloin lakkaisi pitämästä sitä niin huonolla tavalla ja sen sijaan ulottaisi viereisistä tia kaikistakin terveistä osista tunnelman varovasti levittäytymään kipeään kohtaan, niin oppisi hyvällä elävällä tavalla pitämisen ja herkkyyden sekä tervehenkisyyden tuolle ongelmakohdallekin, mikä auttaisi sitä parantumaan.




157. Ihmeparannusohjeyritelmä XVIII *  Rukoileminen ja parantuminen  12.11.2015

157. Ihmeparannusohjeyritelmä XVIII * Rukoileminen ja parantuminen
Jos joku on oikein sairas ja rukoilee paljon parantuakseen, niin mistä johtuu, ettei hän parane? Eikö hän ole kyllin hyvällä tavalla uskonnollinen? Onko hän liiaksi vanhoihin tapoihinsa piintynyt? Pitäisikö hänen paljon rukoilemisen ja hengellisyyden lisäksi tehdä elämäntapamuutos paremmin parantuvaan päin? Omaksua elämäntavakseen hengellisen tien elävöittävä ja aidosti uskonnollinen, positiivisten tunteiden mukainen, ihmissuhteissa rakentava ja hyvää toivova, maailmassa
moraalinen ja hyvää toivova, elämäntavoissa tervehenkinen ja tunteidenmukainen, uskonnollisuudessa tunteita koskettava, elämäntavallaan mukaan lähtevä monenlaiseen kauniiseen ja hyväätekevään, vanhoista urista luopuva, uudella vireellä uutta uskonnon virittämää elämää aloitteleva...



Ihmeparannusohjeyritelmä   164. Yritelmä parantavasta kuvasta  16.11.2015


164. Yritelmä parantavasta kuvasta
Kokeilin vain, pikemminkin onnekkuutta hain
Pikemminkin sellaista miettimistä kuin tätä blogia tehdessä lyhyitä tuokioita, tai niin kuin maailman ongelmia ratkoessa.




* * *
13.10.2016   Tuossa jälki paljon suttuisempi ja taitamattomamman oloinen kuin tavallisesti maalatessa, koska en osannut oikein tavoitella parantavuutta ja keskityttyä vaikutelmien maalaamiseen yhtä aikaa.
Akvarellimaalauspäiväkirjassani kuviani http://akvarelliblogini.blogspot.fi

Josko ne, joilla on parantaminen työnä, maalaisivat parempia parantavia kuvia. Heillä olisi arjessaan jo keskittyminen parantamiseen ja tottumuksissaan näkemys siitä, miten sitä sovelletaan erilaisiin ihmisiin. Avuksi siihen vaikkapa laatimani maalausohje  http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2013/05/koiran-valokuvaus-ja-maalausohje.html

17.10.2016 Jos sairaanhoitaja on paljon tekemisissä sairaiden kanssa, niin kai se on huono vaikute kuvaan, mutta mites lomalla tai eläkkeellä? Ensin olisi toki muistumia sairaista, mutta jos ensimmäiset yritelmät maalaisi niin, että auttaisivat juuri sellaisiin vaivoihin, ja ehkä jättäisi näkösälle jonnekin syrjemmälle, ja samalla avaisivat tietä parantamiseen laajemmin, niin saisiko siitä sekä hyvän kuvan, ehkä esillekin jonnekin syrjemmälle, että samalla paremman loman, eläkepäivät enemmän rauhassa omaa elämäänsä varten?




179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX  *  Lila soitin  28.11.2015


179. Ihmeparannusohjeyritelmä XIX * Lila soitin
Minulla on lilanvärinen soitin, jonka sointi on jollain lailla siltä sunnalta kuin uskonnollisuus ja käsitykseni parantamisesta. Voi olla, että se on opettanut minulle jotakin lähestymistapaa, joka vaikuttaa hedelmälliseltä. Kai jos haluaa oppia parantamisesta ja pitää soittelemisesta, niin lila olisi hyvä värivalinta, jos siis on ajatellut olla uskonnollinen myös.
Tuo soittimen sointi tuntuu ohjaavan johonkin oikeaanosuvaan uskonnolliseen vähän samaan tapaan kuin tämän blogin, olikohan kohta 12., merkintä sokeritaudista ja luonnollisista tervehenkisistä virikkeistä. Silloin oma parempi linjaus tuo puhtia ja asioita paremmalle tolalle sekä itselle että ympäristölle, mutta olen kylä ajatellut, että jotkut soittavat lilaa soitinta uskonnollisissa tilaisuuksissa ja se on yksi sen olennainen käyttötapa eli uskonnollisuus on silloin ryhmää ja muitakin varten, kenties maailman hyvää ajatellen, eikä vain omaa rukousta ajatellen.
http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html

* * *

29.10.2017   Näitä ohjeita nyt yli 500 laadittuani näyttää näiden perusteella siltä, että uskonnon avulla voi oikein yvin ja rtehokkaasti parantaa. Se vain vaatii jonkinlaista kauniskatseisuutta ja uskonnon lähestymistapaan, sen vinkkeliin ja tyylilajiin mukaan lähtemistä parannettavalta ja uskonnollisen ihmisen tapaisen elämäntavan noudattamista kunnes on ihan parantunut, kenties paikkailumielellä myöhemminkin, jos on elämässä tai elämäntavassa muuten jokin rasite, mikä aiheuttaa sairastumisen.
Uskonto kai parantaa ainakin kahdella eriluonteisella tavalla: luomalla varantoa kuten ruualla kylläiseksi ja hövelimpi asenne ihmissuhteissa, ja toisaalta elävöittävyydellä, mikä lisää parantuvuutta ja sen nopeutta sekä tekee viisaammaksi. Kolmanneksi uskonto voi näyttää, että miten, mitä pitää tehdä, millainen mielikuva apuna olla, miten sovittaa kokonaisuus yhteen, millaisia puolia tekemisentavassa ja lähestymistavassa olla.   Lähettänyt Kaisa Hannele Tervola




195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015

195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta
En tätä tiedä, mutta jos tulehdus on osin kiinni siitä, miten elää, miten kehoaan pitää, niin silloin ihan terveestä kohdasta tuleva vaikute voisi tyynnyttää tulehduksen. Koska tulehdus voi olla laaja-alainen ja koska kyse on tyyntymisestä ja viilentymisestä, voi ihan terveeksi alueeksi kelvata jokin kohta sosiaalisessa tai emotionaalisessa tilassa kehon ulkopuolella. Jos tuosta mallin mukaan tyyntyisi muukin alue, niin muutoksen kuuluisi olla pyörteinä virtaava kuin uuteen ryhtyminen, valoisuuden vaihtelut, tunteiden mukaan tekeminen, spontaani liike eikä sivusuuntaan etenevä kuin lumiaura.
Mutta tuo ihan terve pikemminkin eheä ja eheys hengellisen tyyppistä tms kaunista eikä niinkään reipasta.

Katso myös156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  10.11.2015

Voisikohan näin parantaa muitakin tauteja ja vaivoja? Mutta viileys liittyy juuri tulehduksen parantamiseen.

Viileys siis laskee tulehdusta ja siihen liittyvää turvotusta.
21.1.2016  Mutta ihan viileä usein aiheuttaa kuumetta kuten vilustumisissa yleensäkin: keho yrittää pitää koko kehon suunnilleen normaalilämpöisenä, joten jos jokin kohta on liian viileä, yleensä keskikeho ryhtyy tuottamaan paljon lämpöä lämmittääkseen raajat, kehon pintaosat yms. Miellyttävän viileä, joka olisi mielikuvissa/tuntemuksissa jonkinlainen vaalea punertava, on kai sopiva, voipi olla haaleahko eikä varsinaisesti viileä.
Tulehduksessa kai keho ajattelee, että tulehdusalue saisi olla aktiivinen ja lämmennyt kun taas muu keho tai ainakin osat miellyttävän viileän puoleinen, kai lähinnä jonkin verran viileämpi kuin tulehdusalue.
Ihmiset inhoavat liikaa antiseptisyyttä, mitä ihan viileä tuo. Sitä ei pidetä ollenkaan terveellisenä. Pakkasella sisälle tullessa toipumisen olennainen osa on, että ihon viereiseen ilmaan leviää lämpimän sisäilman tavallisia ei-vaarallisia pöpöjä ja että vaatteiden sisältä tulee niiden lämpimän ilman tervettä pöpökantaa. Myös kropan on tarpeen olla ok lämmin, jotta siinä olisi itsestään luonnollinen määrä pöpöjä. Liika pöpöjen puute, mitä kylmyys ja viileä keho tuovat, ei siis ole terveellistä vaan voi nostaa pöpöjen tarvetta, siis mm pahentaa tulehdusta. Tässäkin kai miellyttävä olo kehossa ja kehon osissa, mielessäkin, kertoo oikeasta valinnasta, vaikkei niin kylmä olisi.
Lämmönsäätelykysymyksissä olisi kai hyvä syödä pala tuoretta hedelmää tai vihannesta, tai juoda kulaus tai kaksi tuoremehua, silloin tällöin, aika useinkin, niin se jotenkin auttaa.

 

205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI  15.12.2015

205. Jumittunut niska ja kohmeloisuuden suojaamat mielentilaa kuvastavat pienet liikkeet * Ihmeparannusohjeyritelmä XXI
Jos niska tms on jumiutunut, on sitä krampannut jotenkin ja usein ajatellut muuta tai ollut ei-niin-energinen, jolloin toisaalta pitäisi päästää krampeista irti ja toisaalta suojata niskaa, mikä kai yleensä käy kom´hmeloisin pehmein lämpöisin oloin & liikkein.
Jos on jotenkin hukannut hyvän tavan liikkua, niin pitäisi mielessään lähes vain kuvitella, mikä olisi mielentilaa ja liikkumisenhalua kuvastava aavistuksenomainen liike ja ryhti, niin saa kaularankaan suoristusta ja luonnollista tunnevireestä nousevaa ryhtiä, mielenkiinnon tuomaa hyvää ryhtiä ja samalla liikkuu ihan hiukan sillä tavoin kuin luonnollista on, niin kuin aina pitäisi liikkua, ihan vain mielitekojensa mukaan kropan hyvästä asennosta huolehtien. Noita pikkuliikkeitä kun tekee ainakin muutaman, niin ehkä siitä saa langanpäästä kiinni, miten liikkua, ja voi sitten liikkua hyvällä tavalla isompiakin liikkeitä. Ja taas jos hukkaa sävelen, niin ihan vain on pehmoisesti niska hyvällä tavalla, kuuntelee tunteitaan ja mielitekojaan ja liikkuu hienoisesti niiden mukaan, sitten enemmänkin, niska huonoilta asennoilta pehmoisen lämpöisen kohmeloisen liikkumistavan suojaamana.

Samaa voisi kokeilla, jos kroppa muuten on jumittunut. Ja ehkä, vaikka olisi pyörätuolissa tai liikuntakyvytön, niin noista aavistuksenomaisista liikkeistä etsiä hyvää liikkumistapaa ja edes jotakin lihaskuntoa ja niin kenties oppia liikkumaan.

21.6.2018   Tähän voisi yhdistää ohjeen
11. Vaikutelmani henkiparantamisesta * Ihmeparannusohjeyritelmä I  16.1.2013 ,
jollei muuten niin ainakin ohjeen
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013
avulla.
Mutta liikkuminen saisi siis ylipäätään koko keholtaan olla tuollaista, esim. käpertyä tunteenomaisen mieliteon mukaan hiukan, huiskauttaa hiukan kättä,kääntää vähän päätä, ym



212. Ihmeparannusohjeyritelmä XXII *  Väsymys ja elävöittävyys  19.12.2015

212. Ihmeparannusohjeyritelmä XXII * Väsymys ja elävöittävyys
Jos on väsynyt, niin ei jaksa kannatella itseään vaikeuksien yli, ei valita viisaimpia strategioita kantaa ongelmien yli, vaan voi tehdä tökerösti, tyhmästi, romahtaa ongelmiin. Ja tämä kai on tavallista väsymystä, jokaon tuttu esim. liian pitkästä työpäivästä tai uurastaen valvotusta illasta, rasituksesta kun ateriat ovat jääneet väliin, yms. Jos olisi tauonnut rasituksesta aiemmin, kun huomio vielä oli eloisa ja itse elinvoimainen, onneen tarttuvainen, ja käyttänyt ajan lepoon, toipumiseen, ateriaan, mukavaan tekemiseen, niin ei olisi ollut niin väsynyt, että vastustuskyky on heikompi. Vastaavasti voivat elämän muut ongelmat, hankaluudet, huonot puolet, vaikkei oikein tietäisi, miksi ne juuri ovat niin ylitsepääsemättömiä, tuntua rasituksena, joka vetää piippuun, harmaaksi, toimimattomaksi, romahtelevaiseksi, helmpommin sairastuvaksi. Ja vastaavasti voivat elävöittävyydet, esim. täyden ymmärryksen mukaisuus, vaikkei tietäisi, miksi ne juuri elävöittävät ja tuovat voimia, korjata tuon tilanteen, keventää, tuoda onnekkuutta ja onnellisuutta, elinvoimaisuutta ja elävyyttä. Näin sekä parantumisessa että sairauksien ym onnettomuuksien välttämisessä on olennaista, ettei uuvu liiaksi, vaikkei oikein tietäisi, että mikäpuoli uupuija miksi se puoli olisi niin tärkeä tai että miksi tietyn tyypin eloisuus nostaa alhoista.



A221. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIII * Puntaroi eri vaihtoehtojen välillä  28.12.2015

A221. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIII * Puntaroi eri vaihtoehtojen välillä
Joskus, kun miettii jotakin vaivaa, miettii, että oliko se näin vai näin ja miten se on minulla tavallisesti ollut, entä muilla. Niin se on samanlaista kuin miettisi eri elämäntapavaihtoehtojen välillä: menisinkö puiston kautta vai pitkälle lenkille vai katua vain, tms, ja niin yksittäisen asian kohdalla tulee tehneeksi elämäntapavalintoja, paljon laajempia jaksavaisuuteen ja vireeseen vaikuttavia valintoja. Niin kai myös kehon terveyden valinnat ovat tuollaisia, näin vai näin vai noin vai miten -valintoja, joissa valitsee tuollaisen pikkujutulta vaikuttavan ja se sitten määrää pitkälti sen, miten jatko sujuu: kenen tavalla elät, kenen määrissä parannut, miten isolta vaivasi jo nyt vaikuttaa, mikä taas keventäisi, parantaisi, miten pääsisi helpoimmalla terveimmin.



A242. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIV * Irti päästäminen ja jumiutumattomuus   12.1.2016


A242. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIV * Irti päästäminen ja jumiutumattomuus
Jos mietin, miksi ihmiset kuolevat tai sairastuvat, niin flunssaan ainakin sairastuu pahemmin, kun työ tai opinnot painavat, ikään kuin pakenee niitä sairauden avulla, vaikkei tietoinen mieli itse osaa päättää, että olisi loman paikka. Ja ihminen kai kuoleekin, kun olisi aika vaihtaa ympyröitä mutta samaa vanhaa vain jatkuu ja jatkuu - kun tietoinen mieli ei reagoi muutoksen tarpeisiin, mitä kai erityisesti tapahtuu läheisimpien ihmissuhteiden ja työn kohdalla, niiden jatkuvuuden viemänä. Jos vain polveillen kulkisi yhdestä sopivasta tekemisestä ja elämänkuviosta toiseen, jumiutumatta, ryöstöviljelemättä, elinvoimaisuutensa säilyttäen ja energisyyttä vaalien, harmoniassa maailman kanssa, niin ei kai niin sairastaisi tai niin helposti kuolisi pois. Mikä kai tarkoittaa jonkinlaista jumiutumisten karsimista pois, elämäntyylivalintaa urautuneen sijasta uutta oppivaan päin, vaihtelusta viehättyvään, polveilleen uuteen siirtyvään.



Ihmeparannusohjeiden harjoittelusta  A284. Parantumisen harjoittelun mahdollisuudesta   5.2.2016

A284. Parantumisen harjoittelun mahdollisuudesta
Näistä parannusohjeyritelmistäni olen saanut sen vaikutelman, että tekemisentapa, mielenvire, tunnelma, kiinnekohdat, elämäntavat, olo, teot ja sosiaalisuus vaikuttavat siihen, miten paranee. Eli jos oikealla tavalla olisi, oikealla tavalla tekisi, niin paranisi, ainakin paranisi paremmin. Mutta mikä siis on oikeanlainen tapa, miten siitä saada langanpäästä kiinni? Olen kirjannut ihmeparannusohjeyritelmiini vaikutelmiani parantumista edeauttavista tekijöistä. Eli niihin ainakin voisi satsata. Luulen, että paras harjoittelukohde on jokin pieni vaiva, joka osan aikaa on ja osan aikaa ei, ja joka ei vaivaa niin suuresti, että tervitsisi mennä lääkäriin tms. Esim. vaikka että on istunut huonosti ja jokin jäsen on jumissa, puutunut tai kolottaa, tai että on pikkuhaava, hiertymä, jokin kohta kehosta rasittunut tms. Niin saisi siinä sitten kokeilla, miten osaisi säätää olemistaan ja yrittämistään niin, että tulisi parempi olo, kokeilla eri vaihtoehtoja ja etsiä sellaisia, joista tulee koko ajan hyvä olo ja paranee. Olisi siitä kertynyt sitten jo jonkinlainen käsitys siitä, miten keventää vaivoja ja parantua. Niin osaisi sitten paremmin, jos joskus on jokin oikea tauti tms.

Ja jollei osaa parantaa pikkuvaivaansa, niin kumminkin, kun se menee välillä päälle ja välillä pois päältä, niin syntyy jonkinlainen vaikutelma siitä, mistä se voisi olla kiinni. Ja niin vähitellen ajan myötä paranemisesta harrastumalla voi oppia, mikä tuo hyvän olon ja terveyden.




A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä   7.2.2016

A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä
Tuossa kun äsken mietin keltakuumeen oireiden perusteella, millainen tilanne sen voisiaiheuttaa, niin huomasin, että jos tavalliseen elämän virtaan tulee tunteiden ilmaisun ja sosiaalisuuden sekä elämäntavan osalta sellainen olo, sellaiset piirteet, niin siitä syntyy kuva siitä, mikä elämäntilanne taudin voisi aiheuttaa. Ja tavallisella tervehenkisyyden tajulla voisi ehdotta jonkin parannuksen.
Mutta toisaalta kun jäin juttelemaan koirani kanssa elekielellä ja ilmein aiheesta, niin huomasin, että jos se esim. painottaa kuumeen tuntemusta jossakin sosiaalisessa tilanteessa tai elämäntilanteessa, missä olisi sellainen kuumeen suuntainen tai kuumottava piirre, niin jos tuo kuume luokittuu oireeksi ja se katsoo asiaa oirekeskeisesti, niin se onkin tavalliseen tapoaan sairastunut. Sen sijaan, jos katsoisi elämän virtaa tavallisena tervehenkisenä elämistään ja huomaisi, että siihen tuli nyt tuollainen kenties liiallinen variaatio tai reaktio tms, niin siinä olisi ohje parantumisesta eli tuo terve elämäntapa pääjuonteena ja niin ilmeisesti pysyioisi terveenä.



A305. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVI * Realismikäsitys   15.2.2016

A305. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVI * Realismikäsitys
Kehon toiminnassa ja siinä, mille tolalle keho jää, jos se hetkestä toiseen tuntuu hiukan tai enemmänkin erilaiselta tai vaivat eri määrin vaivaavat, näyttäisi olevan tärkeää realismikäsitys. Se on jotakin,mille tolalle mieli tuppaa kehoa komentamaan. Huonoa on inhorealismi: "Se on kumminkin aikamoisen huono." tms ja "Ei se parane enää.". Hyvää taas usko kehon tervehtymisen ja terveenä elämisen kykyyn: "Keholla on omaa viisautta, jolla se osaa parantua." ja "Ihmeesti ne haavat vaan sitten kumminkin paranevat." yms.



A309. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVII * Elämä paremmille urille   22.2.2016

A309. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVII * Elämä paremmille urille
Netissä näin tuollaisen lainauksen:
"Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve. Matt. 15:28"
Siitä tuli mieleeni, että jos sairastuminen johtuu osin psyykkisistä syistä: ihminen ei vain kestä jotakin, niin jos hänen elämänsä sitten lähtee tervehenkisesti paljon paremmille urille, niin hän huojentuu siitä ja niin hänen vaivansa katoavat lähes tyystin tai kokonaan.




A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen   10.7.2016


A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII *   Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen
Tämä on vain tällainen mielikuvakooste noista aiemmista ihmeparannusohjeyritelmistä ja kuolleista herättämisen ohjeestani sekä sen puna-vihreästä vesivärikuvastahttp://kuolemastajasurusta.blogspot.fi .
Ensin pitäisi olla elinvoimainen ja eläväinen, hyvä aura niiltä tienoilta kuin minne aikoo kehonosaa uudelleen kasvattaa, siis hyvän onnen ihminen, terveesti elävä, tiedostava, hyväntahtoinen ja sovussa maailman kanssa moraaliltaan, tervehenkinen, uskonnollisen kaunis - siis elinvoimainen tuon alueen ja sen lähitienoon, minne aikoo kehonosan kasvattaa.  Ks. tuon yo linkin kuvaukset aurasta ja aiemmat ihmeparannusohjeyritelmäni, etenkin vaikutelmani henkiparantamisesta.
Sitten siihen tapaan kuin sikiönkehitystä ja maalaamista käsittelevässä ihmeparannusohjeyritelmässäni kuvailin, kasvattaa tuo puuttuva osa, kenties nopeastikin. Tämä vaihe tuettuna kuten tuossa mainitsemassani kuvassa ja kuin ihmeparannusohjeyritelmissä tähän asti olen neuvonut.


2.5.2018   Katso kaikki ihmeparannusohjeyritelmät http://parantamisesta.blogspot.fi/2017/11/parantamisnakemykseni.html ja etenkin kohdat
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II  5.5.2013
47. Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset * Ihmeparannusohjeyritelmä VII1.6.2015
84. Ihmeparannusohjeyritelmä X * Maalaus & sikiöaika15.7.2015
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen   10.4.2017

Jos on vaikka tekonivel, niin voisi kai yrittää tätä unessa niin, ettei nivelen päällä ole tiukka vaate vaan, että unenpöpperöisenä, parantumisessa häiriintymättömänä voisi ohimenne siirtää tekonivelen yöpöydälle tai sängynjalan viereen, ja jatkaa ehjällä keholla, jos keho kerran osaa itse parantua, vikkelään, kuin huomaamatta.
Tärkeää kai olisi, etteio säikähtäisi inhorealismiin ja alkaisi etsiä vaivaansa takaisin, vaan elellä häiriintymättömänä, positiivisin mielin kuin unenpöpperöinen tai elämäänsä tyytyväinen.

Terveelliset ateriat tässä varmaankin olisi tärkeä huolehtia, mm tuoreita vihanneksia, heldelmiä tms.

24.12.2019   Yritin säveltää oman mielikuvani puuttuvan kehonosan kasvattamisesta sikiönkehityksen tapaan: D, E, FD(pitkä), G, A(pitkä), GEC(pitkä), A, ylä-C, GEC(pitkä nuotti)

28.1.2020   Jos talidomidille yrittäisi kasvattaa tavalliset kädet, niin ensin pitäisi kai kasvattaa edes ihan lyhyt käsivarsi,sitten siihen jotakin nivelen tapaista, sitten kyynärnivel ja sitten kädestä sopivan kokoinen ja muutenkin sopiva, hyvä elää.

30.12.2020   Ylipäätään, jos jossakin kehonosassa on vikaa, pala puuttuu tai on muuten viallinen, mutta nuorempana on ollut terve ja kai reipaskin, tervehenkinen, niin voisi kai mennä ulos luonnon helmaan, missä on hyvä olla tervehenkinen, kuljeskella ainakin vähän ja pyrkiä uudistumaan,olla terve kuin tervehenkinen elämä siinä ympäristössä, antaa kehonsa uudistua sellaiseksi, kenties vanhastaan nuoremmilta vuosilta tutuksivahvaksi terveeksi, hyväksi elää, ja ikään kuin jättää nuo vuodet, joina keho ei ole ollut kunnossa, siitävälistäpois, jos siis on tähän tapaan ihmeparantuva, esim.keuhkot terveilsi raikasta ilmaa luonnon helmassa hengittäessään, kuin uusi parempi alku tervehenkisen vapaa-ajan voimin. 
 


20.9.2021   Jos uusi kehonosa on alkuun erinäköinen kuin tavallinen, esim sikiönkehitystyylinen, mutta korjaantuu ajan myötä tavalliseksi terveeksi kehlnosaksi, niin läjipiirille ym pitää muistas kertoa, ettei kehonosa ole vielä lopullinen vaan vasta sikiönkehityksen tapaan luotu, ja muuntuu vielä tavalliseksi terveeksi kehonosaksi. 


29.10.2021   Ihmeparantumisen jälkeen kannattaisi olla tuohon kehonosaan liittyen niin uskonnollinen, että ihmeparantuneen kehonosan tyylistä näkee, että se on ihmeparantunut eikä jotenkin viallinen, esim elämästä etäälle jäänyt. 


30.10.2021   ( Jostain sain joskus aiemmin vaikutelman, että vanhuksissa on raajansa menettäneitä varsin iso osa, ja että jos joku elää kamalan vanhaksi mutta hyvissä boimissa, niin hänellä on kuitenkin voinut joskus olla huono kausi, ja niin monisatavuotiailla ja mahd vanhemmilla usein olisi proteesi, ja niin kaikki heidän esimerkkinsä hitaampaa ja epäliikunnallusempaa kuin mitä nuoremmat tulevat yleensä ajatelleeksi. Ja niin on tuntunut kovin olennaiselta kaikkien hyvinvoinnin kannalta yrittää keksiä keino kasvattaa terve keho, vaikka olisi joskus menettänyt raajan tms. )


3.11.2021   Ouutuvan raajan tai raajan uloimman osan kasvattaminen uudelleen näyttäisi käyvän sikiönkehityksestä mallua ottamalla ehkä puolessa minuutissa silloin, kunbraaja eniten kasvaa, ja onnistuneilla on ollut vakavissaan keskittyvä asenne ja omaa näkemystä. He ovat näyttäneet rakentamaan sen varaan, miten heille itselleen on yksilönä tilausta maailmassa, millaisille puolilleen. Mutta ongelmana on ollut, että lääkäri on reagoinut vastahankaisddti ja halunnut amputoida heti uuden raajan, tai puoliso on luullut vammaisen tilalle tulleen jonkun muun tai mennyt päästään vialle ja halunnut niin kkään amputoida uuden raajan, mihin osasyy on, että uuden raajan kasvattamisen mahdollisuus on maailmankuvan ulkopuolinen asia. Tähän auttaisi kenties olla hrti elämässä mukana, satsata suuresti uskonnon suojaan ja tavallisiin vaarallusten aikojen turvajärjeztelyihin.
Kelle voi kai kasvattaa puuttuvan kehonosan ongelmitta, on kai aikamoisen oikean näköisen robottikäden tilalle oikean terveen käden, jota pitää vähän robottikäsimäisesti. 


28.11.2021   Se, joka onnistuu kasvattamaan puuttuvan raajan tilalle uuden kunnollisen, tekee kai niin perustavalla, ihan vain tekee sikiöstä mallia ottaen. Hän kokee tehtävän itsrlleen niin tärkeäksi ja keskeiseksi, että pystyy siihen, kun käyttää koko parantavan viisautensa tukenaan. Raaja tms voi kasvaa lyhtessä ajassa, mutta heti siihen jstkoksi se olisi vakiinnutettava hyvänmalliseksi, hyväksi käyttää ja kaikin puolin terveeksi ja hyvintoimivaksi, oikeankokoiseksikin. Mutta myöhemmin motivaatio ja tärkeyden tunne kehon muokkaamisessa ei ole yhtä suuri eikä kai yhtä tervehenkinen, eli kwhonosa pitäisu mieluiten parantaa kokonaan kuntoon kerralla. 


9.5.2023   Jos kehonosa lähti hetki sitten irti ja kyse on, saisiko sen vielä liitettyä paikoilleen, niin voi kysyä apua ihmeparantavalta hiireltä. Muista palkita hyvin elinoloin ja hiirelle sopivin herkuin sekä kenties rahalla, jos onnistuu. Invalidiliitosta mahdollisesti saa tietoa ihmeparantavista eläimistä.     

7. marraskuuta 2023   Joltain hengelliseltä puolelta on minulle syntynyt tämä käsitys puuttuvien kehonosien, esim raajojen kasvattamisesta uudelleen. Sen osaavat lähinnä hiiret, siis hiiristä ihmeparannustaitoiset hiiret. Sellaisen löytää, jos ensin kysyy, onko lähettyvillä ystävällistä hiirtä, joka voisi auttaa, ja se sitten etsisi ihmeparannustaitoisen hiiren, joka kenties yrittäisi ensin neuvoa kännykän videopuhelun välityksrllä paikalla olevaa hiirtä. Jollei hiiri onnistu parantamaan, niin sitten täytyy vähän odotella. Jos samassa rapussa on ihmeparannustaitoinen hiiri, menee ehkä muutama minuutti, niin se ehtii kylään. Tai jos sen on tultava kauempaa esim paketin tai auton mukana, niin menee muutamia päiviä, mutta joskus vähemmän. Ihmeparannystaitoinen hiiri neuvoo, miten parantua, eli llennaista ln pystyä ottamaan proteesi tms pois ja noudattamaan hiirien ohjeita. Uusi raaja kasvaa usein puolessa minuutussa, esim 10sekunnissa ja ottaa vähän lisää aikaa vakiintuakseen. Kai muukin eläin voi oppia raajan kasvattamisen hetkeksi, kuin vaikutelmana, mutta hiirien vahvuus on raajan vakiinnuttaminen terveeksi ja hyväksi käyttää, hyväksi elämän osaksi, ja se liittyy siihen, että hiiret asuvat ihmusen kodissa, saavat niin talvehtimispaikan, joka on ystävällinen hiiriä kohtaan. Mutta ihmeparannus on niitä harvoja hiirille mahdillisia ihmusten ammatteja, joten siitä pitäisi maksaa palkkaa tavalluseen tapaan, eli kai yleensä tonni heti ihmeparannuttuaan. Raha tulee valtavan hiirimäärän yhteiskäyttöön, jossa yhden hiiren on mahdollista elämänsä aikana saada hyvään tarkoitukseen max 3 euroa, ainakin jotain sellaista, ja joskus muihin hiirien kuluihin kuten siivoukseen, pesueen puhtaanapitoon sopivaan aluseen yms, kenties myös hiirten käyttöön sopiviin pieniin kännyköihin lähinnä kai ihmeparantajille yms erityisestä syystä. 






A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX *  Haavoittumattomuudesta   17.7.2016


A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX *  Haavoittumattomuudesta
Tällainen unimainen muistikuvan tapainen tuli äsken mieleeni: Keväällä 1999, kun edelleen asuin Helsingissä, olin olematta ollut Punaisen Ristin toiminnassa mukana kuullut heidän radiomainoksensa Kosovon kriisin keräyksestä ja siinä haettiin rahankerääjiä muutamaksi päiväksi, niin olin sitten siinä keräyksessä maalis-huhtikuun vaihteessa Rautatieaseman luona kadun toisella puolen käytävän suulla siinä, mistä päästään Kaivopihalle, ja niin uni väitti, että minu ammattiin rautatieaseman ja ratikoiden suunnalta kadun yli,mihin jotenkin hätkähdin hiukan havahtuen ja lähdin paikalta pois sillä kohden olleita tunnelin vähän käytetyn sisäänmenon liukuportaita, missä portaissa huomasin että minulla oli luodinreikä takissa vasemmalla puolen aika keskellä ja ehkä senttilitran verran tai vähemmän vuotanut verta. Ajattelin jotakin sellaista kuin ( 19.3.2022   On kuin joku olisi sorkkinut tätä ohjetta. Muistikuvani oli, että siinä luki : " Maailmassa kauniisti hyvää toivoen,..." yms, siis hengellisen kauniisti toivova ohje, mutta nyt lukuessani siinä luki jotain aivan muuta. )  ei reikää siihen, keho nätisti vaan korjaa hyvin toimivaksi, ja olin kauniisti henkevästi, maailmassa kauniisti eläen, yleismaailmallisesti hyvää toivoen, ihokin ehjäksi ihan terveeksi ja sisältä keho ihan terve ja hyvä terveenhenkinen elävä toivotin, ja niin sitten olin ehjä. Ja kai lähdin siitä kotiin. Mutta onko elämääni sen jälkeen sotkenut vaikutelma suuntaani yhteyttä pitävistä haavoittuneista sorsista, leikkauspotilaista, jotka toivovat parempaa para

Oiskohan nää parantamoisohjeblogin ekan osan alun vaikutelmani henkiparantamisesta ja Vammat parantuvat kuin ihmeen tapaan.

Vuonna 2009 kesällä muutin Savonlinnaan ja oveltamme aukeni pihametsikkö kerrostalojen välissä. Kerran lähdin juoksemaan siitä polkua pitkin metsään, kun se minusta oli kivaa, mutta joku ihminen asukas ei tykännyt ja takaani portailta kuului pamaus kuin pyssyn laukaus, samanaikaisesti kompastuin kuin juureen vaikkei siinä kai juurta ollut. Tein niin kuin tämän blogin ekan osan videon ihmeparannustaitoinen brittimies, tuumien eheästi vain eheästi vain, aiemman kokonaiskuvani kehon eheydestä sailyttäen, pudistelin keskikroppani ehjäksi sileäksi, pois vaikutelmat luodinreistä, ja jatkoin matkaa, mutten enää juosten vaan naapurien hyuomioonottamisen vuoksi kävellen.

1999 olin muutaman vuoden tai ehkä pidempäänkin lukenut innolla New Age -kirjoja ja runoja, joita lainasin Helsingin kaupunginkirjastosta, new age kirjat niitä luetuimman näköisiä siellä yleensä, lähinnä zenbuddhalaisuudesta ja meditaatiosta mutta myös mielen ja kehon yhteydestä, chakroista, auroista, aaveista, grafologiasta (oli kirja vanhemmillani) ja itselläni oli äitini minulle ostama Stephen Mitchellin engl. käännös Tao-Te-Chingistä, josta pidin paljon ja pidän edeleen, sitä voi lukea monta kertaa, vähän kuin runoja. Lisäksi olin kiinnostunut kristinuskosta mutta taustaltani ateistinen. Eli jos tuossa jkin ihmeparannustaito oli, niin kyllä se oli pitkälti hengellinen, kauniiseen moraaliin jatervehenkiseen mm urheilulliseen elämään liittyvä eikä jokin mielikuvakikka tavallisen elämän tasolta.
* * *
25.9.2016  
Toinen hämärä muistikuva kertoo, että olisin keväällä1999 löytänyt luodinreikäparin takistani ja soittanut poliisille että kenen takki, mitä lienee tapahtunut ja poliisi vastannut, että oma takkini, en vain muista edellisen päivän tapahtumia.
Tuosta ekasta on muistikuvani, että luodinreikä kyljessä pari kolme senttiä kyljestä ja muutaman sormen leveys rinnan alaosan alapuolella, mikä melkein heti meni umpeen ja ei vuotanut melkein ollenkaan.

* * *

24.4.2020   Tollanen sävellysyritelmä tältä päivältä


* * *

17.12.2020   keväällä 1999, olisikohan pari viikkoa ennen tuota Punaisen Ristin keräystä, kun äitini oli sanonut, että minulla on selässä kaksi isoa luomea, jotka varmaankin tarttis leikata pois, jottei olisi syövän vaaraa niistä, niin olin terveyskeskuksessa ja mieslääkäri leikkasi selästäni kaksi luomea pois maatessani mahallani, mutta veitsessä oli pitkä terä ja kun kuulostelin tuntemuksiani, niin tuntui kuin paikkatajun tapausena hämäränä kai ääriviivakuvana, että veitsi olisikin leikannut sydämen kohdalta, minne hän oli selkänahkaani venyttänyt, niin sydämen kahtia kerran tai pari, ja kuulostelin sitä jotenkin, että onkohan vai ei ole, ja niin annoin sydämelleni ohjeeksi palata entiseen muotoonsa, ehjäksi, mutten koettanut veitsen kohdalla saada sitä lyömään vaan piudin ihan lyhyen tauon sydämenlyönneissä ja jatkoin sitten taas ehjällä sydämellä. Ja kohta oli haava ommeltu ja kävelin kotiini eikäs iitä sen kumempia.



A375. Ihmeparannusohjeyritelmä XXX * Mallia niistä, joilla ei ole mitään taipumusta vaivaasi   21.8.2016

 A375. Ihmeparannusohjeyritelmä XXX * Mallia niistä, joilla ei ole mitään taipumusta vaivaasi
Näitä ohjeita laatiessani etäisten ihmisten minulle vieraisiin vaivoihin ohjeiden keksiminen on tuntunut helpolta, mutta jos olen joskus sukeltanut jonkun sairastuneen elämänkokemukseen tai näkökulmaan kuin sosiaalinen tai ystävällinen ihmissuhde, niin hän on elänyt uomia, jotka luonnostaan tuovat juuri tuon sairauden, ja niin parannuskeinoa ei ole tullut mieleen. Parannuskeinot ovat olleen (lähes?) aina sellaisen vinkkelistä, jolla ei ole mitään taipumusta tuohon vaivaan. On vain miettinyt, että "jaa ne, ne ovat sen tyypin ihmisiä, varmaan aina tekevät jotain sellaista kuin, ja siitä sitten se vaiva jotenkin tulee, eli korjausivat tuon väärän tottumuksensa pois, niin ehkä paranisivat noin vain". Eli jos on vaikka samaan vaivaan sairastuneiden yhteisö, niin ei kannata siihen päin paljon sosiaalistua, vaikka ehkä onkin hyvä saada jokin kuva siitä, minkä oloiset ja mitä harrastavat ihmiset siihen tautityyppiin yleensä sairastuvat. Ja mallia kannattaa ottaa paljon niiden elämäntavoista ja elämänasenteista, jotka eivät tuontyyppisiin vaivoihin sairastu ollenkaan, eivät mitään sinne päinkään. Se ei edellytä heidän raahaamistaan sairaan seuraksi vaan sosiaalistua heihin päin voi etäämpääkin, sillä onhan motivaatiota juuri itsellä.




B383. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXI  * Kiinnitä huomiota sosiaalisiin vaikutteisiin yms   23.8.2016

 B383. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXI  * Kiinnitä huomiota sosiaalisiin vaikutteisiin yms
Eri ihmiset tekevät asiat eri tavoilla. He myös elävät eri tavoilla ja eri näkövinkkelistä sekä eri taitojen varassa. Heille sopivat eri asiat ja niinpä he samoissa tilanteissa tekevät eri ratkaisuja: yleensä, jos saavat vapaasti valita eivätkä ole muiden neuvomina tai ohjailemina liiaksi, niin itselleen sopivia, mutta ne eivät ole välttämättä tai edes yleensä sellaisia, että ne sellaisenaan tai ollenkaankaan sopisivat muille vastaavassa tilanteessa olijoille. Esim. jos jollakin on kova särky, niin hän etsii siihen huojennusta heti. Mutta mikä on kenellekin kova särky ja mikä ketäkin huojentaa. Joku voi tarvita paremman elämänvalinnan, toinen särkylääkettä ja kolmas haluta tarveyskeskukseen. Pitäisi kuulostella eri valintoja, huomaten ovatko ne itsen henkisiä ihmisiä, samoissa asioissa viihtyviä, samoihin asioihin turvaavia, samantasoisia taidoiltaan, samoja ratkaisuja käyttämään kykenemättömiä, yhtä kypsiä, yhtä soimeen tulevia noiden ratkaisujen myötä tekemisiin tulevien ihmiskontaktien kanssa, samanlaiset tulevaisuudentoiveet omaavia, samanlaisessa elämäntilanteessa, samanlaisella kluonteenlaadulla ja kestokyvyllä, samoilla energisyyden lähteillä kuin sinä. Ja jolleivät ole, niin heihin pitäisi pitää etäisyyttä niiltä osin kuin he ovat erilaisia tai heidän erilaisuutensa vaikuttaa heidän päätöksiinsä. Ja itseään pitäisi kuunnella, omia tunteitaan, ei maalailla mörköjä kuten sinun oloasi tavoittamaton läheinen, jota vastuu huolettaa tai vaiva häiritsee tai jolle tyylilajisi on liian erilainen, rasite. Itse tiedät, miltä tuntuu, mitä muutakin osaat tai pystyt kuuntelemaan kuin lähipiirisi, joten satsaa myös omaan viisauteesi, omiin tuntemuksiin, äläkä niin huoleen, vaan positiivinen mieli auttaa parantumisessa, samoin tervehenkisyys ja liian sairaan toolin välttäminen.



B386. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXII  * Toipumisesta   2.9.2016


 B386. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXII  * Toipumisesta
Niin kuin tulee mieleen siitä, että jostakin käsien toiminnan ongelmasta toipuvan ehkä olisi hyvä joskus askarrella joulukorsteita, niin muussakin toipumisessa on kai samantapaisista elementeistä hyötyä:
Uskonnon tuki ja rukous, yhteisön hyvä tahto, samanmielisten seura
Kovin hyvin onnistuvasta joulu, tunteiden lämpö, uskonto, kauniit koriste-esineet, taide, luonto, tunnelmataju, omat vapaamuotoiset ideat, positiivisin tuntein ohjattu arkijärjen avulla, niin silloin onnistuva luo mallia, tietä elämässä muussakin onnistua. Hyvin onnistuvassa on monta hyvää piirrettä onnistumisiin ylipäätään, ja sellaisesta on muutenkin hyvä ottaa mallia.
Tunteenomaiset tavoitteet, niitä höpsöyden vuoksi pois karsimatta auttavat löytämään reittejä, tekemisentapoja, valintoja, tottumuksia ja elämäntapoja, joista oma vaistomainen ymmärrys sanoo että ne ovat hyvät, vaikkeivät omat tottumukset tai tuttujen uomat niitä tukisi.
Tunnelmataju niin kuin koristeita tehdessä, joulu ja käsityöt, kivan valitseminen, on yleensä taitojen ja lahjakkuuksien vaatiman virittäytymisen ja havainnonteon tärkeä elementti. Ja niin siitä on hyvä olla touchi, mitä tuo myös mm luonto ja laulut sekä uskonnollisuus ja elämänviisaus.
On hyvä puuhata kaikenlaista kivaa, olla elämässä niin hyvin kiinni ja saada virikkeitä ja harjaannusta, elää aktiivisemmin, olla paremmassa kunnossa ja pysyä terveempänä, olla tiellä, joka vie parempaan.



B396. Ihmeparantamisesta yritelmä   5.10.2016

B396. Ihmeparantamisesta yritelmä
Minulla on hämärä muistikuva 1990-luvun loppupuolelta, kun vielä olin sukunimeltäni toinen, asuin synnyinkaupungissani Helsingissä ja olin lukenut paljon New Age -kirjallisuutta, jota kaupunginkirjaston hyllyistä sain. Harrastin silloin aikidoa, joka on japanilainen ns. taistelulaji, "harmonisen voiman tie", jossa ideana on puolustautua vahingoittamatta ketään ja oppia löytämään sekä itsepuolustustaito että harmonia: harmonia oman itsen tervehenkisten puolten välillä, yhteisön toisten jäsenten kanssa ja maailmankaikkeuden kanssa. Meillä oli aikidoleiri eli viikonloppuna treenit kahdesti päivässä ja vetäjänä kai Igarashi-sensei japanista. Mutta tätä loppua en niin muista, mieleeni vain tuli äsken hämärä muistikuva tai mielleyhtymä, että joku olisi silloin väittänyt jonkun leirin osallistujan tai parinkin pahantahtoisen naisen siellä murhanneen japanilaisen vetäjän ja sen sain kuulla samassa rakennuksessa mutten samassa huoneessa ja leiriläisiä oli kymmenittäin eri pukuhuoneissa, käytävillä yms. Niin olisin sitten yrittänyt suoria leirin ilmapiiriä: "terveesti, elähdyttävästi, miellyttävän tunnelman tapaan tiedostavasti ja hyväätehden, reippaan liikunnasta pitävästi, hyväntahtoisia puolia toisista ja yhteisöstä löytäen ja muistaen, leirin askareissa viihtyen, hyvää toivoen, keho parantuen, hengellisesti tilaa saaden kukin leiriläinen, joka sellaista silloin kaipasi, heräten eloon kuin uuteen aamuun, saaden tilaa itselleen siitä, että muut jo lähtevät salille, omia aikojaan tavallisesti tervehtyen mukaviin puuhiin lähtien, saaden ystävällisistä hyväätoivovista nuorista naisista ym tervehenkisistä voimia ja irkistystä, päästen uuteen alkuun, ja leirin tutun viihdyttävän toimeliaisuuden kantamaksi". Niin sen leirin sitten kai veti Igarashi-sensei, mutten muista kuin että tavallaan oli kiva leiri ja tavallaan meininki räsähteli, kun jotkut naiset yksilöinä olivat kiinnostuneita, oppisivatko murhaamisesta jotakin taistelulajiharrastuksensa myöten.



B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä   12.11.2016

 B410. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIII * Maisemahahmotuksesta herkkyyttä
Joskus jos on vikaa kehossa, niin samanaikaisesti kramppaa tai on tukossa tai jotenkin tavallista eponnisempi. Silloin kai auttaa tehdä elävöittävä kevennys, joka avaa huomion maisemamaisesti maailmaa hahmottavaksi, herkän tunnelmatajuisesti, esim. etenkin rukouksen myötä tai hyvän toivomisen kuten jouluna. Silloin tuon maisemahahmotuksen ainakin isolta osin voi saada tervehenkisesti esim rukouksen tai hyvän toivomisen myötä, ja niin tuosta herkästä tervehenkisestä maisemasta voi ulottaa samantyyppistä herkkää vaalivaa tunnelmatajuista huomiota ja seesteisyyttä kroppaan sen verran kuin kulloinkin tuntuu luonnistuvan, ja aloittaa uudelleen maiseman herkkyydestä tai rukouksesta, jos hukkaa idean toimivuuden. Silloin krampit lievenevät, pölkkypäisen hahmotuksen sijaan tulee herkkä elävöittävä seesteinen vaivat pois liennyttävä huomio. Ja jos sillä onnistuu valtaamaan koko kropan lähialueineen ja elämäntilanteineen ympäristöineen rukoiltuina maailmanhahmotuksineen, niin se on viisaampi eheämpi näkökulma, jolla voi hahmottaa, miten parantua ja miten paremmin olla ja jota myöten voi parantua.
Mutten luule tätä maneerinomaisesti käytettynä hyväksi vaan vain hätävarakeinona, sillä se laimenee ja muuttuu valheenomaiseksi, kun herkkää hahmotustra vain kulutetaan eikä luoda uudelleen tervehenkisessä muodossa. Eli pulassa sitä ehkä voi muutaman kerran käyttää tai jopa muutamana päivänä, muttei tavallisetsi päivittäin eikä mieluummin edes kerran viikossa, vaan pitäsi saada kroppa pysymään terveenä muuten tai sitten olla niin uskonnollinen tai hyväntahtoinen luonne, että luonnostaan lataa tämän tyypin huomion akut usein ja hyvällä laadulla, rehellisesti.



B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017

B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten
Joskus elämä takeltelee, perspektiivi on huono, lähestymistapa huono. Joskus asiat taas sujuvat hyvin ja se tuntuu liittyvän hyvään tervehemkiseen lähestymistapaan. Vaikeista ongelmista pääsee uskonnon avulla ylitse. Satsaamalla kaikkeen viisauteen ja elämänymmärrykseen, mitä sinulla on, selviät vaikeuksista, jotka muuten olisivat ylivoimaiset. Siis jos olet pulassa, satsaa terveisiin elämäntapoihin, tervehenkisyyteen, elävöittävyyteen, tunteidenmukaisuuteen, moraaliin, hyvän toivomiseen, rukoilemiseen, elämänviisauteen, kauneuteen, ym viisauteen ja nouse tilanteen yläpuolelle, ratkaise ongelmasi viisaammalla mielellä ja vasta kun olet kunnolla toipunut edes jonkin verran viisaammin eläen, voit palata entisille urillesi, jos edelleen pidät niitä kyllin viisaina.



Ihmeparannusohjeyritelmä  B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio   13.2.2017


 B448. Kivut & säryt ja hevosneulekuvio
Laitan tämän nyt tähänkin, kun ajattelen, että niin se löytyy helpommin.
Eli kipuihin näyttäisi auttavan tämän hevosneulekuvion katseleminen.

Hevonen on oikeastaan laadittu tunteidenmukaisen elämän malliksi. Lisää tilaa tunteille voi helpottaa kipuja, sillä kivut usein ovat seurausta siitä, että jokin asia on hankala kantaa, painostaa, on ikävä tms, milloin tilaa omille tunteille tuo vapautta olla ilman että satuttaa itseään jotenkin.
Hevosessa on olennaista, että se kaartaa eikä tule suoraan kohti, mistä syntyi konflikti ja lisää kipua, vaan se kaartaa niin kuin sen mieli tekee, jolloin se koko ajan valitsee hyvän reitin ja hyvän tavan olla ja tehdä,mikä lievittää kipuja, kun voi valita hyvät vaihtoehdot.
Hevonen kirmaa omilla teillään ja viihtyy, mikä myös helpottaa oloa, kun voi valita itselleen juuri sopivan tekemisen, tekemiset, tekemisentavan yms.
Hevonen on neulekuvioksi laadittu, siis mukavien monien pitämien telkemisten meininkiä ja niiden sosiaalisuutta, samaan aikaan kaffetauon tapaan pehmennetty sosiaalisuus että harrastavan ihmisen vapaamuotoinen ystävällinen, joskin muut etäämmäs ainakin osan aikaa jättävä tavallinen jutusteleva sosiaalisuus.
Hevonen on kirmatessaan myös tervehenkisen liikunnallinen ja itsenäinen luonne.

Kuva on sosiaalisella silmällä katsottava eikä tarkkaan matkittava tai yhtään näyteltävä, vaan omin päin opettelemisen tavalla tehtävä samasta teemasta juttuja, etenkin siis tunteidenmukaisuutta, ja kuulosteltava, miten se vaikuttaa oloon.


http://paratiisiteoria.blogspot.fi/2017/01/tunteidenmukaisuuden-mahdollisuudesta.html
http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/12/neulomisesta.html

In English:
Watching this picture of a horse mildens pain, without need for pain killers or medicine. The picture is a model of indivudualistic life according to feelings. The free running horse runs in an arch. This way to ease pain suits also pets and other animals.
http://finnishskills.blogspot.fi/2012/10/live-and-let-others-live.html


* * *

Yksi vaihtoehto olisi tehdä kuvio pilkuista. Ja joku voisi painaa sen villakankaalle tms. Tai ristipistoina kahdella vierekkäisellä langalla, jottei tule niin tikkimäinen.
Tai ihan vain printata ylin kuva, jos se näkyy kyllin hyvin.

Kuva on siis "Elä ja anna toisten elää"-periaatteella tilaa saavasta omien tunteidensa mukaan kiehtovia juttuja harrastavasta, joka ei tule suoraa kohti vaan kaartaa ollen ystävällisen sosiaalinen ja itsenäinen, kirmaten niin kuin mieli tekee ja kulloinkin hyvä on. Samalla on pehmennetty tyyli kuin pullakahvit, kaikenlaista monen mielestä mukavaa ja tunteidenmukaista, niin saa olla paremmin rauhassa, on rakentavampi meno.




* * *
(Synnytyskipujen välttämisestä katso
synnytys keveämmin  A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta   17.8.2016
http://parantamisesta2.blogspot.fi/2016/08/polvilumpio-sijoiltaan-ja-mielikuvat.html
hakemisto http://parantamisesta.blogspot.fi ks. ihmeparannusohjeet sekä synnytys)

* * *

Auttaisikohan tämä hevosneulekuvio vaikkapa printtinä myös alkoholismiin, jos alkoholismi johtuu siitä, että elämä tuntuu liian rankalta?
Alkoholismiin, joka aiheutuu masennuksesta tms, myös linkkilistani http://eroonmasennuksesta.blogspot.fi









B455. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXV * Pyörätuoli ja elämäntavan keskioikea

B455. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXV * Pyörätuoli ja elämäntavan keskioikea

Jos jalat eivät oikein toimi ja joutuu käyttämään pyörätuolia, mutta kädet ja yläkroppa toimivat, niin kenties hyvällä tavalla yrittämällä liikkumista voisi löytää liikkumistavasta, asenteesta, tekemisentavasta, jne kohdan, jolla liikket toimivat helpommin ja jopa hyvin, myös jalkojen liikkeet. Se olisi samalla elävöittävän tervehdyttäväkohta elämäntavassa, jalkojen, alakropan ym liikkumismahdollisuuksia paremmiksi korjaava. Sellainen olisi kai terveiden elämäntapojen keskioikea, sellaisena kuin blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi kohdassa Terveet elämäntavat kirjoitan. Siinä tärkeitä olisivat etenkin moraali ja tunteidenmukaisuus, sillä niiden avulla löytää oikeaa kokonaisuuden tasapainotusta a tapaa olla tunteiden kanssa a muun elämän kanssa ja ylipäätään oikeanlaista motivaatiota ym., mistä myös ohjeiden muissa osissa. Teksti on tosi pitkä, olikohan yli 230 kohtaa nykyisellään.



ihmeparannusohjeyritelmä  B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen   1.4.2017

 B480. Vanhat vaivat ja kehollaan terveisiin aikoihin kiinnittyminen
Jos jokin vanha vamma on jäänyt pitkiksi ajoiksi vaivaamaan, niin ei saisi kiinnittyä vamman aiheutumisen aikoihin eikä siihen, miten alue jäi huonosti tai on vieläkin ollut huono, vaan antaa terve keho ohjeeksi keholleen, kiinnittyä kehollaan terveisiin aikoihin, innostaa kehoaan siihens uuntaan, rohkaista ja antaa sen kehittyä suotuisissa olosuhteissa terveen kaltaiseksi ja ihan terveeksikin, kehua ja olla kiitollinen parannuksista. Näin siis jos vaikkapa synnytyksestä jäi jotakin vaivaa, niin ei saisi ajatella vauvaa tai lastaan ihan kehoonsa liittyvänä, ainakaan noin konkreettisesti, vaan antaa kehon tervehtyä rauhassa: vauva ei kai ollut sen kannalta viisaalla huomioonottavaisella tavalla tai kyllin taitava, etenkään nyt jälkikäteen, kun lapsi jo elää omaa elämäänsä.



B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen   10.4.2017

 B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen
Minulle on näitä paranemis- ja sairastumistilanteiden vaihtoehtoja pohtiessani syntynyt vaikutelma, että erityisen sairastuttavaa oli nuorena, kun äitini sanoi jossakin oltuamme, että "Varo vaan, ettet...", koska se kutisti henkilökohtaisen tilani, henkilökohtaisen dominanssini, suvereeniuteni pois tuosta aiheesta, tuolta alueelta, jolla minun juuri olisi pitänyt vaalia omia vaikutusmahdollisuuksiani, omaa eheyttäni, terveyttäni, joka vaatii tilaa eikä lyttyyn laittamista. Samalla vaan varoa pöpötartuntaa tms, muttei kieltää itse'äni elämästä,olemasta tunteva noissa aiheissa, olemasta aikuisen tapaan suvereeni.
Kun jos minulla on jopkin kuva siitä, että näin pysyn terveenä, tällä tavoin eläen olen tercve, niin jotta sen varassa pysyisin terveenä, niin minun on saatava noudattaa tuota näkemystäni ja se merkitsee, että minun on saatava tehdä omalla tavallani, mutta jotenkin viisaasti, eheällä tavalla ulkoluvunkin tehden.
Siksi myös on paha, jos isä sanoo, että nyt siinä on kyllä se ja se vika, ja tyhmempänä olettaa, ettei sellaisia vikoja voi parantaa, niin silloin jollei itse ole kyllin dominantti, niin katoaa siltä kohden parantumismahdollisuus yhtään nopeampaa kuin mitä isä kertoo mahdolliseksi. Jos siis paraneminen käy mielikuvien, tunnelman, tekemisentapojen rytmityksen tms kautta, mikä on kiinni todellisuuskäsityksestä tai siitä, kuka päättää, miten tehdään.



B488. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVII * Tekemisentavan vaikutuksista   12.4.2017

 B488. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVII * Tekemisentavan vaikutuksista
Lainaus blogistani http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/
"Tekemisen hengen vaikutuksesta lopputulokseen

Maalaamista harrastettuani olen törmäänyt kuin kummajaiseen siihen vanhaan tuttuun ilmiöön, että tekemisentapa vaikuttaa lopputulokseen paljon ja siis mm siihen, onnistuuko vai ei. Runoja, liikuntaa ja luontoa harrastaessani tuo oli tuttu juttu ja nyt maalaamisen ja uskonnon vinkkelistä kuin mielikuvitusta mutta ihme kyllä toimivaa. Eri ihmisillä, eläimillä ja elämäntilanteilla on eri tekemisentavat, esim. vuodenajoilla. Mitä kaikkea havaitsen, miten varmaan ja tarkkaan, mikä jää tokkuraan, minkä elämäntavan taitoja vaalin ja mitä en, mitä teen puhdilla ja mitä taas voimattomasti, mikä on tekemisteni rytmi ja kiinnostuneisuus, kunkinhetkinen kiehtoutuneisuuteni ja jaksavaisuuteni. "Kraah kraah räts", tuottaa eri tuloksen kuin, "hei jipii mä teen näitä". Tai, "yritetääs, katotaan miten nyt onnistun mutten oikein jaksais" tai "mitenköhän tää menee, oon ekakertalainen mutta tosi kiva olis näitä oppia, hienoja ovat olleet mitä olen nä'hnyt muiden tekevän". "Wrumm, wrumm, jaa wrum" tai "hip hips mitenköhän tää tarkkaan menee, kivaa puuhaa". Ym ym. Äsken bussiin tuli afrikkalainen, arabi tms nyloneissa tai ihan ilman housuja, vaikka on vasta huhtikuuna lkupuolisko ja eilen satoi lunta, oli jotenkin luottavainen, että hän kokeilee, miten näin menee, mutta taisi olla se tropiikin huolimattomuutta, eri ilmastoon olisi tarvinnut eri tekemisentavan ja tarkkuuden, jollei olisi halunnut saada kuolemantautia. Jos jokin ei suju, niin pitäisi tarkistaa, tarvitaanko eri tekemisentapa, eri tilannekuva, eri elämäntapa, erilainen luonteenlaatu hyveineen arvoineen tekemisentapoinee,päibvän rytmeineen, tunne-elämineen, sosiaalisuuksineen, identiteetteineen ja edustavuuden määrineen. Tuollaiset jossain määrin tarttuvat sosiaalista kautta, voivat tuoda typeryyttä muillekin ja epäonnea, kun luottamusta rakentaa väärien seikkojen varaan. Toisaalta, jos on itsenäinen yksilö ja rakentaa omien hyvin osaamiensa taitojensa varaan, sanoutuen irti rikollisen siiresta huolimattomuudesta, niin voi aika lähelle tavallisia uomiaan yltäöä."
Ihmisen olemus määräytyy elämäntavan mukaan ja mm kunkinhetkisen tekemisen tekemisentavan mukaan. Niin näyttäisi kehokin elävän tällaisten erojen mukaan.






B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys   11.6.2017

B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys
Ihmisten elämät ovat erilaiset. Toiset sairastavat kuka mitäkin, toiset ovat terveinä ja elävät kuka millaistakin elämää. Kaikkia asioita ei opi mutta yleensä ihmisillä on omia harrastuneisuuden alueita, joihin satsaavat kovasti ja joiden asioita oppivat hyvin, joiden kaltaisiksi mukautuvat joka solullaan ja joista syntyy heidän tulevaisuuden kehityssuuntansa, se, millaisia persoonallisuuksia hyvine ja huonoine puolineen he ovat muutamaa vuotta vanhempina. Lahjojen ja taitojen oppimisesta katso http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/07/tunteidenmukaisuus-tuo-lahjakkuutta-ja.html . Koska on kyse omista kiinnostuksenkohteista, siitä, mikä luonnostaan sopii itselle, niin sitä kautta voi oppia myös elämäntapaan ja terveenä pysymiseen liittyviä taitoja: olla enemmän mankaltaisensa, hienompi, taitavampi hienoissa asioissa, niissä, joista on oikeasti harrastunut, ja monipuolisesti taitavampana myös terveempi. Arjella on jotkin uomat. Kun nuo uomat ovat erilaiset, on terveenä pysyminenkin joko luontevampi tai hankalampi tehtävä. Samoin tuttavapiirissä on mm energisiä ja seesteisiä tai ei-ollenkaan energisiä asioiden painamia ihmisiä,joilta oppia sosiaalista kautta terveempi tai huonompia elämäntapoja.



B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali   11.6.2017

B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali
Kai tämä pari kohtaa sitten kirjoittamani kuuluisi näihin ihmeparannusohjeyritelmiin:

"Olen vastuuntuntoinen luonne ja luulen, että maailman silmällä pitäminen ja sumpliminen hyväntahtoisesti hyvälle tolalle tuo jotakin sellaista tasapainoilutaitoa, jota terveenä pysyminen kysyy."



B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta   29.6.2017

 B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta
Jos useasta vaihtoehdosta voi valita sen parhaimman, niin silloin mielikuvilla olettaisi olevan väliä: minkä tien valitsen, mitä yritän, mhin uskon ja satsaan, mikä on piirrokseni tavoitteesta, ohjeeni yrityksessäni. Silloin ei olisi hyvä tarkkaan katsoa haavaa, että millainen se on, vähän niin kuin inhorealistrisesti, sillä se luo mielikuvan, ohjeen haavasta, eiparanemisesta. Sen sijaan pitäisi katsella haavaa vähemmän ja ajatella sen voivan muuttua parempaan nopeastikin, jopa sekunneissa, sekä vaihdella ulkonäöltään ja tunnultaan. Juuri paremman tunnun tai hyvän olon perusteella on kai hyvä valita paranemiselle hyviä teitä. Olisikai oltava mielikuva terveestä kehosta, terveestä haavan seudusta ja annettava se tyuolle seudulla ohjeeksi, että mihin pian palautua kehon omalla ihmeen kaltaisella viisaudella. "Paranee, paranee, tervehtyy, hyvä niin, jatka vain." tms ja hyväksyttävä, jos olo tuntuu kevyemmältä ja terveemmältä, niin kai onkin terveempi jo: lähestymistavalla on väliä.



B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat   29.6.2017

 B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat
Paranemiseen vaikuttaa myös se,millainen elämä on laajemmin, onko tervehdyttävä tervehenkinen, voimaannuttava, positiivinen, kyllin vapaa, tunteidenmukainen, parhaan ymmärryksen mukainen, vailla painavia isoja tekijöitä kuten suhteet läheisiin ja työ. Jolleivät elämän uomat ole kamalan tervehdyttävät, voi niitä vaihtaa paremmiksi. Esim. harrastaa aihepiirejä, jotka kiehtovat ja tekevät hyvää mielelle ja elämäntavoille ja kropalle. Jokainen kiehtova aihepiiri voi olla kuin polku, jota lkähtee kulkemaan: miten hienoa olisi olla tuontapainen, harrastaa noita asioita, osata, elää sellaista elämää, yms Samalla voi jättäö ikäviä asioita pois elämänsä piiristä, olla harrastamatta niitä, olla pitäm'ttä seuraa niiden kannattajjille.



B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat   29.6.2017

 B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat
En intialaisia uskontoja tunne, paitsi että buddhalaisuudesta olen lukenut japanilaisia kirjoja, mutta ehkä kymmenisen vuotta sitten katselin netistä www.youtube.com ista videoita ja jossakin niistä oli laulu ja intialaisen jumaluuden Krishnan kuvia, jotka sosiaalisella silmällä katsottuina vaikuttivat erityisen parantamistaitoisilta, jotenkin harmoniassa maailman kanssa eläviltä, uskonnollisiin korkeuksiin asti niin, että olisivat kai osanneet kasvattaa raajan puutuvan tilalle. Luulen, että niistä voisi sosiaalisen silmän avulla, olettamalla ihmiseksi, oppia parantumistaitoja.



B513. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIII * Hahmota vaivasi vain sinulta löytyväksi   9.7.2017

B513. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIII * Hahmota vaivasi vain sinulta löytyväksi
Jos jonkin vaivan parantaminen vaatii intuitiota, liikkumista, kropan toimintaa tai mielikuvia, tervehenkisyyttä yms osaamista, niin niitä on kullakin ihmisellä eri verran ja erilaista. Niinpä et voi toisiamatkimalla yleensä löytää itsellesi, omalle kropallesi ja olollesi parasta asentoa, liikkumistapaa, paranemistapaa, mielikuvia, tekemisen meininkiä jne, vaan sinun on tehtävä oma versio, niin kuin itsestäsi tuntuu hyvältä. Et saa etsiä, että missäs vaiva olikaan muilla, onkohan se minulla siinä, sillä ei ole tarkoitus luoda vaivaa, vaan kiertää se, selvitä ilman sitä, parantua noin vain, kehon ihmeellisellä parantumiskyvyllä ja mielen hyväätekevyydellä. Paranemisreittisi ovat eri kuin viereisillä tai mukamas samaa vaivaa sairastavilla. Samoin taitosi ovat erilaiset, esim. luonteenlaatusi puolesta erilainen puhti ja rytmi, eri elämänalueisiin perustuva, eri määrin notkea, eloisa, vahva, elinvoimainen, eläväinen jne. Myös järkesi ymmärtää eri määrin kehoa, liikkumista, luonnollisuutta ja luonnollisia tapja tehdä, olla, olla sosiaalinen, tuntea, toimia, parantua. Ja niin sinun on tehtävä eri tavoin, kuin vaivaasi ei olisi muilla. Tunnetuimpia vaivoistaan lienevät ne, joilta ne eivät oikein parannu, ja helposti parantuvat taas unohtavat vaivansa nopeasti. Niinpä samaa sairastavien ryhmään samaistuminen tuo useiun vaikutteita huonommin parantuvilta.



B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen   16.8.2017

  B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen
Tällanen sähköpostini, sopisi kai muuhunkin lääketieteelliseen epäonneen:
"Joskus köy jotakin ikävää, jos olisi pitänyt mennä tiettyä uomaa
jossakin tietyssä asiassa,muttei sitten mennytkään, vaikka muut
luulivat, että menet lä'hes varmasti. Näytät lukemishenkiseltä. Oletko
luvannut lukea jonkin tekstia tai jotakin lehteä, mikä muille olisi
ollut aika helppo urakka , tai oletko huomannut, että jonkin
tietyntyyppisen lukeminen tuo nihkeyttä, sujumattomuutta,
huono-onnisuutta, pakkoja yms eli se olisi pitänyt jättää lukemisista
kai kokonaan pois, vaikka muuten olisi mielenkiintoinen tai
hyödyllinen.
Mites olisi porkkana ja punainen maito, ja jos olet ystävällisissä
väleissä hyönteisten kanssa niin tämän vuoden hunaja myös? Mutten
ruuista tiedä.
Nuo arviot siis peräisin siitä, kun olen yrittänyt ratkoa ongelmia,
joista olen liian pihalla ja silloin on pitänyt mennä aavistusten
myötä, tuskin havaittujen mukamas aaiheeseen liittymättömien efektien
huomioon ottamisen tietä, kuin muiden ohjaamana tai vaaroja
aavistellen ja pärjäämistä varmistellen."



B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva   29.9.2017

B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva


Luen kirjaa kuuluisan runoilija Eino Leinon elämästä. Siinä mainitaan, että hän oli kymmenlapsisen perheen nuorin. Jonkin matkaa luettuani törmäsin kuvaan, joka kuulemma oli yhdestä hänen vlejestään, mutta joka jotenkin toi mieleen sen, millainen vaikutelma minulla oli sen henkilön olemuksesta, jonka sanotttiin voineen parantaa kaikki sairaat minuutissa tai kahdessa, kun n'm' vain näkivät hänet. Mutten nyt sitten tiedä lääkäreistä, varmaan monella olisi sellaista vaikutetta, ei tämä niin tarkkaan samanlainen kuva ollut, mutta toi mieleen samaa. Koulutettu tyyliu on kenties kommunikaatiota varten ja tiedostava aura parantamista varten. Pysty nenä voisi olla kiinnostusta henkiparantamiseen yms tehokkaisiin kauniisiin arantamismenetelmiin. Nimeksi sanottiin O.A.E.Lönnbohm (1856 - 1927) ja käytti kuulemma mielellään isänsä Mustos-nimeä. Kun näytin kuvan parantamisesta harrastuneelle japaninpystykorvalleni (9v. uros, valkoinen, nimeltään Vaapukka eli Vompsu), niin se tuumi tuon miehen hahmottaneen ainakin monet sairauksien syyt myrkytyksinÄ: jollakin perspektiivillä toinen myrkyttää ihmisen kai kuin aikuisen perspektiivi käy olemuksestaan yli lapsen tyylin ja elämisentavan. Ihmisistä tuntui olevcan tärkeää havaita, keihin sinut itsesi samaistetaan ja miksi: heiltä tulee vaikutteita vaivaksi asti, vaikket olisi yhtään samanlainen kuin he.

Voikohan olla, että jos ihmisille tulee muiden perspektiivejä arjessaan, niin ne tulevat vähän kuin variksen perspektiivin jokin laatikkomainen osa? Varis on kai ihmisharrastunut. Haluaako se kertoa tästä? Vai olettaako se, etteivät ihmiset ole kiinnostuneet siitä ja jää pois silloinkin, kun ihmisten ja pikkulintujen puolesta sille olisi tilaus jutella ihmisten kanssa ja pitää seuraa?
Joskus, kun on tekemisissä eri tavoin harrastuneen ihmisen kanssa, niin jälkikäteen, kun yrittää tehdä omia juttujaan, niin tulee tuo toisen ihmisen perspektiiviä ja hänen vaikutettaan omien juttujen tilalle eikä saa omia juttuja tehtyä vaan menee päivä pilalle. Johtuuko se siitä, että tuosta toisesta nuo minun kiinnostuksenkohteeni ovat vähempiarvoisia, eivät tarpeen, eivät huomion kohteiksi kelvollisia, kun taas hän itse muka on ja hänen työnsä ym tylsä on muka kiehtova maailma. Mutta miksi jää tuollainen fiksaatio tai yhteen kytkettynä oleminen? Paljon taitamattomampien perspektiivit jäävät kai sillä tavoin vainoamaan, jos joku, jolle tavallaan pitää seuraa, vaikkapa etäältäkin, olettaa sinun olevan heidän kanssaan samantasoinen, samanlainen, samanlaista elämää elävä, saman elämänpiirin jakava ja jakavan saman näkökulman elämään. Niin kai olettaa heidän perheensä ja se, joka epähuomiossa luuli teitä samantasoisiksi, sopiviksi juttutovereiksi ja elämänpiiriä jakamaan, eli kenties joku, jonka kanssa tulet toimeen tähtitieteellisesti paremmin, niin, että sen rippeetkin ovat ihan liikaa noiden huonompitasoisten kanssa.

30.9.2017   Siitä kai tuo vaikutelma tuli, kun tuo ryhti on kuin jonkin sortin tiennäyttäjän terveisiin elämäntapoihin liittyvässä aihepirissä. Nin kuin että on taitavampi niissä kuin ympäristönsä ja tuppaa näyttämään niiden alalla mallia, vaikkeivät muut häntä keskushenkilönä pitäisi. Ja sitten tuo aihe tarkemmin katsottuna vaikuttaa lääketieteeltä eikä juuri terveiltä elämäntavoilta.
Pitää etäiset välit, asiakommunikaation tasolla, jottei tule tartuntoja. Ei ole möhö eikä seuraan juuttuva.
Vaikutteita ei saa ottaa ainakaan tavalliseen tapaan tai matkia elämäntapaa häneltä, sillä hän on kai ollut kamalasti tekemisissä sairaiden kanssa, joten siitä voi sairastua vaikka mihin. Hän koko ajan itse yrittää olla sairastumatta muiden mukana tai näiden perspektiivien puutteisiin oman elämänsä rasituksissa.
Muttei tuossa kyllä sanottu häntä lääkäriksi. Oli vain niin lääkärin mieleen tuova kuva. Kerrottiin, että hän oi sanomalehtimiehenä Hämeenlinnassa ja sitten muutti koulutarkastajaksi Kuopioon.

23.11.2019   Kun kuulin kerrottavan taitavasta lääkäristä, joka aikanaan kai paransi kaikki jotka hänet näkivät minuutissa tai sinne päin, niin kuulemma paransi kaikki hänen luokseen tulleet potilaat, jotka olivat suomalaisia ja kentie svenäläisiä, mutta sitten ulkomaalaisia ei osannut parantaa, koska nämä halusivat edelleen elää oman maansa tavalla eikä sen kulttuuri ollut suuntautunut terveisiin elämäntapoihin eikä tervehenkisyyteen päin ainakaan niin paljon ja samaan tapaan kuin suomalainen kulttuuri, ja niin he eivät siis omanneets itä terveiden elämäntapojen osaamista, jonka varassa suomalaiset paranivat, ja hän taas ei tuntenut vieraita kulttuureja kyllin hyvin. Ja niin syntyi ajatus, että tarvitaan kirjoituksia terveistä elämäntavoista ja tervehenkisestä yhteiskunnasta sekä parannusohjeita kirjoitetussa muodossa, jotta ne voitasiiin kääntää ja sitten toisessa maassa sairaanhoitajat tms osaavaiset miettiä, että miten niitä saataisiin sovellettua onnistuneesti siinä maassa. Ja tämän projektin osaksi minut kai lapsena haluttiin saada värvättyä, ja näköjään värvättiinkin, vaikken niin isoksi urakkaa olettanut vaan osuuteni pieneksi.





B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa   16.11.2017

 B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa
Yleensä, kun ihminen on jumissa jossakin pulassa, vaikkei olisi sairaus tai vamma, niin hänellä on jokin strategia, jolla hän yrittää selvitä, ja tuo strategia on liian jäykkä, uutta oppimaton, liian yhdenlaiseen tapaan nähdä asiat jumiutunut. Kumminkin, kun on pulassa, niin olisi motivaatiota satsata erilaiseen elämänalueiden painotukseen, jos se toisi taidon päästä pulasta pois. Jos tekee koko ajan samalla lähestymistavalla, niin tulee koko ajan samat rasitteet ja toki myös useasti samat hyvät puolet, jolloin on mahdollista pitää asiat ja omat tekemisensä samalla paikalla maailmassa, ei tarvitse esim. sosiaalista lokeroa vaihtaa. Mutta lahjakkuuden liittyvät usein eri kiinnekohtiin ja eri lähestymistapoihin, eivät jäykkyyteen. Jäykkyyden huonoja puolia on, että jos joku ympäristössä ei ole osannut,niin hän on opetellut ulkoa tai lavastanut, ja jos kaikki tehdään aina saman kaavan mukaan,niin nuo osaamattomat tai samaa yrittämättömät lavastavat tulevat joukon mukaan otetuiksi ja laskevat niin porukan yleistä taitotasoa paljon, jolloin jotkut muuten hyvin mahdolliset tiet jäävät kokonaan käyttämättä. Siksi, jos kaipaa parempia taitoja, on yleensä parempi lähteä hiukan omille teilleen,omalla paremmalla lähestymistavallaan.



Erityisesti ikävät diagnoosit voidaan kenties purkaa:
B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat   17.11.2017

 B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat
Eri ihmiset sairastuvat eri tauteihin. Heidän elämäntapansa ja tekemisentapansa, ajattelutyyppinsä ja maneerinsa, laiminlyöntinsä ja joidenkin asioiden tms kaltoin kohtelunsa altistavat heidät eri sairauksille. Ja koska nuo piirteet tarttuvat sosiaalisen kanssakäymisen myötä, niin heidän seuransa altistaa muut väliaikaisesti samoille tai samansuuntaisista syistä - yhdessä henkilön omien ja muilta tulleiden rasitteiden vaikutusten kanssa . sairauksille ja vaivoille. Niinpä yhtenä hetkenä voi olla jokin vaiva kuin olisi juuri todettu sairastuneen, mutta kummasti samanhenkinen tilanne kuin viime aikojen muut takeltelut ja kompastumiset, huonohenkisyys, virhearviot, tilanteiden hankaluudet, sosiaaliset tilanteet jne: jostakin tulleet vaikutteet tai muutama tuollainen vaikute yhdessä, toki oman luonteenlaadun vaikutuksen kanssa, tuo tuollaisen kokonaisefektin: ensin altistuksen ja sitten, kenties piankin, erilaisia sensuuntaisia vaivoja. Siksi tilannetta ei pidä jumittaa siihen, että aha olet sairas, vaan katsoa, että tilanne elää vielä, voit karsia pois noita huonoja juttuja elämästäsi ja olettaa, että se auttaa edes jotakin, kenties paljonkin, ja silloin kenties et enää ole sairas. Mutta tyoki sairastuminen merkitsee, että on pidewttävä lomaa, keskityttävä tavalla tai toisella itsensä parantamiseen, esim. tuon huonojen vaikutteiden ja huonojen olosuhteiden välttelyn muodossa ja tervehenkisyyden tavoittelun muodossa.

22.11.2017 Katso myös
 B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä   7.2.2016



B555. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVIII * Millä tavoin eläen ei vaivaa tule   19.11.2017

 B555. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVIII * Millä tavoin eläen ei vaivaa tule
Ajan kuluessa olo vaihtelee ja vaivat painavat milloin enemmän ja milloin vähemmän, joskus kenties hetken verran ei ollenkaan, on kuin vaivoja olisi vähemmän tai ei ollenkaan. Jase taas liittyy siihen, miten elää, mihin on kiinnittynyt, mitä ajattelee, mihin tekemisentapaan tekee, mitä vaalii, kenen kanssa on sosiaalinen, keneltätja mistä tulee vaikutetta, mitä uomia pitkin kulkee, ja etenkin, ettämikä elämäntapa ja tekemisentapa silloin on. Ja niin jos nappaa hyvän hetken ja matkii siitä nuo painotukset, elämäntavan etenkin, niin voi olla, että pääsee vaivasta eroon noin vain, simsalabim, mutta se on elämäntapamuutos, kenties persoonallisuuden tapainen muutos myöls, esim. kevennetään jotakin, hankitaan tervehenkistä ja elävöittävää elämäntavan osaiksi.

20.11.2017   Ja jollei onnistu kerralla tekemään niin isoa elämäntavan muutosta, niin voi kumminkin painotuksia muuttamalla  saada osan hyötyä heti ja valmistautua, saada harjoitusta koko elämäntaojen muutosta varten. Painottaa siis enemmän, niin paljon kuin suinkin, tuota hyväätekevää linjausta, saaden sen elämänsä uomaksi, niin että sillä olisi hyvä jatkaa, ja toisaalta keventyää, poistaa painotusta niiltä tavoilta, joilla on huono vaikutus. Ja myöhemmin sitten tehdä elämänmuutos kokonaan.



B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL * Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä   20.11.2017

 B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL* Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä
Tässä kun kuuntelin radiosta lyhyen pätkän uskonnollista ohjelmaa, niin siinä tunnuttiin rukoilevan sairaiden puolesta mutta suojaa ylipäätään sairauden tielle, kuin sairaus olisi vääjäämätön kehityskulku, kenties huonompaan, ja uskonto tuon kehityskulun takaaja. Sen sijaan pitäisi toivoa uskonnolta suojaa hyvään päin menemiselle, paremmille tulevaisuudennäkymille, olivat ne sitten paraneminen tai kuoleminen hiljaa pois. Uskonnon tulisi siis ollapositiivinen vaihtoehto eikö tuki mille tahansa. Tämä pitäisi jo rukoillessa olla selvänä. Ei siis uskonnon suojaa kaikelle vaan vain aidosti hyville vaihtoehdoille. 



B561. Ihmeparannusohjeyritelmä L * Terveesti vain
Kehoaan voi pitää huonola tai hyvällä tervehenkisellä terveellä tavalla. Samoin vaikutteita muista asioista voi poimia juuri terveistä, tervehdyttävistä, terveen viisaista, villieläinmäisen terveen elämän mahdollistavan tervehenkisistä, kauniin elävöittävän terveistä, terveydestä apljon ymmäörtävistä, tervehdyttävistä. Siksi keholleen ja mielelleen voi antaa ohjeeksi, että terveesti nyt vain, ihan vain terveesti, niin silloin keho kai osaa paremmin itse parantua, osin kenties nopeastikin ja lopuilta osin ainakin sitten ajan kanssa, terveydentajunsa auttamana.



 B563. Sairastamisen pitkittyminen ja uskoontulo
Jos sairastamista vain jatkuu, eikä tilanne käänny selvästi parempaan, tervehtymiseen, niin ehkä jokin elämän kuvioissa on huono valinta tai kenties monikin asia, muttei kenties osaa itse tunnistaa, että mitkä, tai sitten olosuhteet, esim. sukulaiset, ovat liiaksi vakiintuneet osaksi elämää, ei osaa niitä muuksi muuttaa, elää vapaasti niin kuin hyvältä tuntuu, hyvältä vaikuttaa. Silloin avun voisi tuoda uskoontulo, uskonto isona osana elämää, sillä uskonnolla on vastauksia elämän tarpeisiin, mm parantamistaitoa ja kykyä saada tilanteita paremmalle tolalle.



 B564. Ihmeparannusohjeyritelmä LI * Näkemyksen sirpaleiden kantamana
Kohdasta A248. Paleltumat
"Jos ihan vain jotakin parannuskeinoja omasta varastosta etsisi, kunhan vain toimisi,muttei ole välttämätöntä tietää, että miten, mutta kaikenlaisia vinkkejä ja vaistomaista tietoa voi käyttää, niin auttaisikohan sanoa "simsalabim" ja "akrabadabra" ja olettaa niillä kummallakin kenties, ainakin osin, omalla tavallaan tai omilla tavoillaan parantuvan paleltuman."



 B565. Ihmeparannusohjeyritelmä LII * Ailahtelevat näkymät ja erillisyys tai mukaan lähteminen
Jos maailma olisi henkeä vain, tai jos olemme tekemisissä monimutkaisempien elollisen luontomme ilmiöiden kanssa, niin maailma ei ole mekaaninen eivätkä olosuhteet ole fiksattuja valinnoistamme riippumatta. Vaan luonnolla on oma viisautensa ja niin voimme valita parantuvuuden ja sairastumattomuuden. Voimme valita myös hyvin parantuvia teitä ja jättäytyä pois kannoilta, joilla meille tulee jotenkin haitallista sosiaalista tai muuta vaikutetta.
Ihmiskehon toiminta on kovin monimutkainen. Usein mekaanisissa asioissa, jos teemme itse yhtä, luulemme, että toisten vaikutukset, mitä ne kulloinkin ovatkaan, tulevat mukaan myös yhtä vääjäämättömästi. Mutta kehon toiminnot ovat erilliset, voimme tavoitella yhden toimivuutta ja toisen jäämistä pois, yhtä aikaa, peräjälkeen, jne. Voimme esim. säätää lämmöntuotantomme päälle, verenkierron hyväksi mutta itsemme ihan erilliseksi ympäröivästä kylnästä ilmasta tai erilliseksi pakkasilmasta etyäämpänä ja ihan ihon luona olevaa ilmaa vähän lämmittäväksi, lämpimäihoiseksi. Samoin voimme lähteä mukaan omaan parantumisyritykseemme ja hyväätekeviin cvaikutteisiin, vaikke niitä olisi van hetkittäin ja lopun aikaa vain luonnon oma parantuvuus, ja samalla sanoutua irti huonoilta tuntuvista vaikutuksista, huonoilta tuntuvista ehdotuksista jne, vaikka ne olisivat jonkun auttavaiseksi itsensä luokittelevan tai tilanteen jokin puoli kuten nyt vaikka tuo pakkasilmatai pöpöjen joutuminen iholle - kyllä keholla voi olla jotakin omaa viisautta siitä, miten pöpöjä hallita, lisääntyvätkö ne paljon kuin kosketus rakasterttua elämäntapaa, vai vähän tai ei ollenkaan kuten kurissa pidetty ei arvostettu vähäpätöiseksi oletettu, jolta vaaditaan hyvätapaisuutta.



 B569. Ihmeparannusohjeyritelmä LIII * Suojauksien olennaisuudesta
Minua jäi mietityttämään tuo viimeisin ihmeparannusohjeyritelmäni
 B565. Ihmeparannusohjeyritelmä LII * Ailahtelevat näkymät ja erillisyys tai mukaan lähteminen,
lähinnä, että voisiko niin löytää sairastumattomuuden ja parantuvuuden tauterihin ja vaivoihin ylipäätään. Jotakin sellaista kuin, että minkämukaan lähdetään ja minkä ei, ja toisaalta lisäksi sitten suojautumisen taidon, että mitä vaikutteita otetaan ja mitä ei ollenkaan. Luulen, että kun Helsingissä, mistä olen kotoisin, kiinnitettiin huomiota kunkin tairtotasoon ja vastuuntunnon määrrään ym edesottamuksiin ja annettiin kunkin olla mukana oman taitotasonsa ja vastuuntuntonsa määrässä ja muu ohitettiin, ei annettu vaikuttaa, niin se on toisaalta hyvä, paljon parantava linjaus, mutta toisaalta sitten kun mukana on joku muusta kulttuurista tai ylipäätään ihan toisin taidoin ja ei-niin-moraalinen, niin tuo joku ottaa mukaan niitä vääriä juttuja, esim. yli taitojen meneviä tai pahantekoa väittäen, että pelkkä uskomus toisen kunnollisuuteen riittää, mutta uskomus riittää vain omiin tekoihin, ei toisiin vaikuttamiseen. Niin siitä kumminkin tulee mukaan noita vääriä vaikutuksia, jotka esim. elämäntavan heikkouksien osalta tuovat sairauksia, tai siksi, ettei välitä kantaa vastuuta vaikutuksistaan tai ihmisten eroista.



 B583. Ihmeparannusohjeyritelmä LIV * Tunnelman ja onnistuvuuden mukaan
Lainaus kohdasta B481. Hampaiden parantuvuudesta:

"20.4.2018   Hampaiden kunto, säryt, tilanteen kehitys yms vaikuttavat menevän tunnelman mukaan siihen tapaan, kun esim. jouluna hautausmaalla käydessä sillä on oma tunnelmansa, tai kesäaikaan vehreällä rannalla luonnon keskellä: ikään kuin uit jossakin tunnelmassa, aihepiirissä sosiaalisine suhteineen, ym efdesottamuksineen, puolieen, asianhaaroineen. Ja olosi menee sitten sen mukaan, samoin sairastavuutesi tai parantuvuutesi. Esim. ikävien asioiden kanssa tekemisissä ollessa vaivaavat säryt helpommin, kun tunnelma on huono. Vastaavasti kunnon kehitys ja siis myös kai hampaiden kunnon kehitys näyttäisi menevän sen mukaan,minkä verran on epäonnea ja turaamista, huonoa laatua, tai v´sitten vastapainona noita hyvätunnelmaisia elinvoimaa tuovia olosuhteita."



B585. Vammojen parannusohje, perusversio
Keholle pitäisi antaa ohjeeksi "Terveesti vaan", mielikuva täydestä terveydestä esim. ennen onnettomuutta tavallisen elämän ajalta, kun keho voi hyvin, oli terve. Terveet oisat korjaavat viereiset osat terveiksi. Ei mietitä inhorealistrisesti, että mikäs se vika olikaan, vaan yritetään elellä terveellä tavalla mutta varovasti, jos jossakin on kumminkin ollut vamma. Rukouksen parantavuuden suunnalta löytyy paranemistapa, joka on tämäntyyppinen: elävöittävä, kehon omaan viisauteen perustuva, luonnon ikiaikaiseen viisauteen ja kauneuteen, samalla hyvään tahtoon yms. Näin keho-mieli kenties itse löytää paranemistiensä, paranee jo ihan pian, varovainen vain tarvitsee olla.



 C586. Ihmeparannusohjeyritelmä LV * Pidä positiivisia vaihtoehtoja avoinna
Tässä joku päivä, kun tulin kotiin, niin koirani olivat eteisessä vastassa ja japaninpystykorvani, joka on parantamisharrastunut, oli saanut päähänsä (koirani tekevät jatkuvasti tempauksia) maata maassa nätisti kuin pyörätuolissa istuva nainen, jonka joku on asetellut nätisti. Houkuttelin sen liikkeelle vähän samaan tapaan kuin olisin yrittänyt neuvoa hyvää liikkumistapaa ja parantuvuutta. Ja jälkikäteen varmistin, että se osaa moisesta sen, mitä minäkin, etenkin oman liikkumisensa osalta.
Parantamisessa yksi tärkeä asia on eheys, se, että voit yrittää parhaasi, ja toinen myös. Ja että tahti on leppoisa, paranemiselle otollinen mutta myös uuden tehokkaalle oppimiselle. Ja että tilanne lokeroi hyvin päin eikä sairaaksi, tekee onnistumisista uomaa jatkolle.
Siksi luulen, että se, joka yrittää laittaa sairaan olon mukavaksi ja hyväksi, tehdä elämän sujuvaksi, on samalla paranemisen kannalta edullisen teon tehnyt.



Parannusohjeyritelmä
C608. Puskuri
10-vuotias japaninpystykorvani, joka onpaapomisharrastunut ja mm kiinnostunut sairaanhoitajista, on lihava ja tuntuu jotenkin tarvitsevan lihavuutta siihen, kun yrittää auttaa sairaita eläimiä. Itse en ole kokenut lihavuutta tarvitsevani, mutta nyt kun lähipäivinä olen lähetellyt tätä blogia muutamaan lääketieteen alan paikkaan, niin sen jälkeen on tuntunut samanlaien puskuri olevan tarpeen,lääketieteen epäonnisuuden ja karuuden vuoksi. Puskurissa on toisaalta ideana, että on voimavarantoa, mm ruuan puolesta ja vararavinnon, ettei yhtään tule ruokaa vailla olevia nääntyneitä hetkiä, ja siis hyvän ravitsevan ruuan ja hyvä'ltä tuntuvan lihavuuden verran tai mitä tarvitse toipumiseen samantapaisesti kuin talvipakkasessa ulkoiltuaan. Ja toisaalta tarvitaan elämänviisauden, yhteiskunnan tuen, elämänolosuhteiden, elämäntavan yms hyväätekevyyttä, sen tuomia voimia nousta hankalien kohtaloiden ylitse etenkin kai uskonnon, musiikin, luonnon, terveiden elämäntapojen ja tavallisen elämän myötä.




C657. Ihmeparannusohjeyritelmä LVI * Paranna iso alue ympäristöä samalla
Käsitys terveestä elimistöstä, siis parantamisen tavoitteesta, on yleensä käsitys isosta osasta keho kerralla, vaikkapa pään ja niskan lisäksi rintakehän yläpuolisko hengittävänä, tekevänä, elävänä. Sen sijaan vammat ovat usein paikallisia. Vain yhden kohdan ajatteleminen on jotenkin myttyyntynyttä eikä liitä tuota osaa terveen kehon ideaalin osaksi niin kuin käsitys isosta kimpaleesta kehoa, jota on luonnollista ajatella kerralla.Mieti ideaalisen tervettä, vaikkapa luontoa, ikiaikaisia terveitä elämäntapoja, hyvää tahtyoa maailmassa,viisasta tapaa elää ikiaikaisen viisauden ohjaamana, rukouksen tuomia vaikutelmia ja vireitä tältä suunnalta. Anna tuon ideaalin olla ohjeena kehollesi,parantaa kehosi: elä ikiaikaisen viisauden mukaan, jolloin keho on paljon paremmin parantuva. Luota positiivisiin tunteisiin,positiivisiin mahdollisuuksiin, tervehenkiseen tunne-elämään niin kuin elämän pitäisi olla ja hyvään moraaliin senosana. Anna näiden luoda parantuvuutta, hyvinvointia, elävöittävyyttä ja terveyden sekä tervehtymisen ohje tuolle alueelle. Anna seudun kerrallaan tuosta alueesta elävöityä parantua erityisen hyvin, tehokkaasti, terveesti, esim. muutamassa sekunniissa jo olo sen osalta muuttua paremmaksi, ja kenties keho sen myötä myös. Näin ideana on etteivät cvammat olisi enää niin vakavat, niin kovin sairas ei olisi kuin aluksi ehkä arvioitiin.



parannusohjeyritelmä
C662. Jos nuorten naisten esimerkki parantaa vointia
Nuoret naiset elävät usein terveemmin kuin vanhemmat eli terveet elämäntavat voisi olla yksi hyödyllinen satsauskohde, jos nuorten naisten esimerkki parantaa vointia. Tässä ainakin liikunta, luonto, ulkoilu, elämässä mukana oleminen ja se, että ruoka olisi terveellistä, ovat tärkeitä.
Nuoret naiset, joiden seura tai vaikute parantaa, ovat usein hengellisyydestä harrastuneita, jollei muuten, niin yleissivistyksen vuoksi ja vastaisen varalle, eli jotakin hengellisen suunnalta olisi hyvä lueskella, kauniskatseista ja viisasta.
Nuoret naiset yleensä ovat tunteidenmukaisuuteen satsaavia ja ymmärtävät tunneasioita, mitä esim. musiikin kuunteleminen opettaa: että oppisi jotakin sellaista hienoa ikiaikaista viisautta, mitä musiikki voi elämästä opettaa.
Tervehenkisyyden luulisi myös olevan yksi satsauskohde, jota nuoriin viitattaessa tarjkoitetaan, niin yhteiskunnan kysymyksissä kuin sosiaalisessa elämässä, ymmärryksessä ja mieltymystenmukaisuudessaa.




C665. Ihmeparannusohjeyritelmä LVII  *  Luonnon omalla viisaudella
Keho on luonnon ihme, parantaa vaivat omalla viisaudellaan. Terveet elämäntavat, etenkin kai liikunta, ulkoilu säät osaten ja etenkin luonnonrakkaus, opettavat tuota kehon omaa taitoa parantaa vaivat, kun vain odottaa hiukan. Tervehenkisyys myös kai parantaa parantuvuutta. Samoin terveellinen ruoka ja hyvä yöuni sekä tarpeeksi raikasta ilmaa ja puhtaus. Positiiviset tervehenkiset näkymät elämässä sekä tunteidenmukaisuus ja kaunis moraalinen tervehenkinen linjaus maailmassa kai myös lisäävät tuota luonnon omaa parantuvuutta. Ruuasta etenkin tuoreet vihannekset yms, mutta toki kunnon ruoka ruokaympyrän mukaan. Säistä myös on tärkeää huomata niiden tervehdyttävä tuore kalskahdus, ero sisätiloihin, luonnosta opittava viisaus elämäntavasta, jolla elää säiden kanssa.




C678. Ihmeparannusohjeyritelmä LVIII  *  Kovin suurten parannusten tekemisestä
Jos tarttisi tehdä jokin kovin suuri, kenties useimpien ymmärryksen ylitse menevä parannusd, ihmeparantumisen tyyppinen, niin joiltakin kohden, jollakin viisaalla ja tervehenkisen energisellä ja tunteidenmukaisella tavalla tehden se kenties onnistuu ja toiselta kohden tai toisella tavalla ei. Kenties on niin, että ei onnistuvat uomat ovat tavallisia ihmisten urautuneita uomia, joille helpostiloksahtaa,kun taas ihmeen tavoin parantuvat uomat ovat niitä omakohtaisempia, sivistyneempiä sydämen viisauden mielessäm ja tervehenkisyyden, jolloin niillä vain on joskus mutta muut eivät niin hyvin hahmota että mitä tekija miksi ja mikä on samantapaista ja mikä ei ja mitkä tekemisen edellytykset ovat. Eli omakohtainen tekeminen oman elämänviisauden ja hetken kipinän varassa tuoleiskahduksia jotka sitten taas tyssäävät, kun yrittää olla muiden kanssa muiden tavalla eikä vain ihan ok "Elä ja anna toisten elää"-meiningillä. Eli joskus menee hetken aikaa paremmin ja sitä pitäsi ihan vain pokkana harrastaa aina ainakin hetken verran, että oppii. Ja sitten toisen kerran ei suju vaan on vammainen tai kipeä tms ja se vaan on niillä uomilla niin, muttei se sitä tarkoita, etteikö toiselta kohdin ponnistaen, vähän toisenlaisen luonteenlaadun tapaan, tervehenkisemmän, itsenäisemmän, kuitenkin parantamisesta harrastuneen tunneviisaan ihmisen tapaan, voisi onnistua.



C690. Alaraajojen halvaantuminen ja mallia ideaaleista, ei henkilöistä
Lapsena, kun ihminen ottaa mallia jostakusta, niin vaikka nojaisi tähän kovin, niin ei ymmärrä yleensä niin kovin tarkkaan, miten tämä tekee ja miksi, ja niin kun täydentää tekemisen eri kohtia ja puolia, mm ajatuskulkuja, niin ne menevät ihan eri tavalla kuin mallilla, nojautumiskohteella, ja siis tavallaan yksilöllisesti, niin kuin sujuu hyvin tuolla lapsella, ja niin linjaus on tavallaan käytännön syistä itsenäinen ja toimivuuden tavoitteen vuoksi elämälle tilaa jättävä, aj niin mallin ottaminen toimii, on usein ihan hyv vaihtoehto, kunhan saa tehdä myös omnin päin. Mutta sitten kun ihminen on aikuinen ja etenkin, jos omaa elämänkokemusta eikä enää tee ihan perässä vaan lisäilee omaa näkemystä, niin jos silloin vaikkapa onnettomuuden vuoksi joutuu ottamaan mallia muista, vaikkapa nojaamaan lääkäriin hankalassa tilanteessa selvitäkseen, niin siinä iässä usein jo ymmärtää ihmisten välisiä eroja tekemisentavoissa, ja niin hödöässä tulee ottaneeksi mallia liian tarkkaan, paljon tarkempaa kuin lapsena, jolloin tulevaisuudenkuvat jäivät koko maailmankuvan varaan, eikä niin kuin onnettomuuden jälkeen tapojaan korjatessa tavallaan omasta linjeuksestaan liiaksi luopuessaan, ja niin tuo uusi linjaus ei toimi, se oli toiselle ihmiselle vain hyvä, ja niin masentaa, ja masentunut lösähtää paikoilleen, ei yritä täyudesti, koska yrittämisen tapa ei ole kyllin vapaamielinen, elämänmyönteinen ja viisas. Ja niin ei pitäisi ottaa mallia ihmisistä enää vaan vain ideaaleista ja taidoista, ja niistäkin koko elämänviisautensa tuella eikä kaavamaisesti, itsestään luopuen,muttei myöskään sokkona kuin määräyksestä vain, vaan viisaasti.



C691. Ihmeparannusohjeyritelmä LIX * Terveenä elämisen taito ja kotimaisilta puilta opittava vireJoskus jos joku sairastaa paljon, niin tuntuu kuin häneltä olisi terveenä eloämnisen taityo kateissa. Erityisesti näin on usein, jos henkilö on alunperin kotoisin hyvin erilaisesta ilmastosta, jossa eleytään aivan toisenlaisten rytmien ja toisenlaisen luonteenlaadun ja perusvälttämättömyyksien mukaan. Oikean vireenm voi kyseisen maan ilmastoa ja elämäntapaa osaava napata hyvin äkkiä kotimaisilta puilta, niiden tunnelman vireestä, siitä, millä tavalla se on tervehenkinen, millainen tervehenkinen linjaus vaikuttaa olevan sellainen. Näin voi helposti oppia terveet elämäntavat, jos pitää linjausta yllä koko ajan ja jos ajatusten ja elämäntavan saroilla on omana linjauksena muutenkin, että terveitä elämäntapojna kovin tavoitelee, es. kuin arktinen eläin ulkona luonnossa.




C732. Ihmeparannusohjeyritelmö LX * Tartu lupaaviin viisauksiin ja keräile niitä voimaantuaksesi
Elämässä tulee vastaan sitä sun tätä, myös monta kaunista ja hienoa asiaa, ylentävää kuten musiikki, sivistys, kun se lähtee kantamaan, keväinen linnunlaulu ja parantuneet ulkoilumahdollisuudet, ym. Tartu niiden kantaviin viisaisiin puoliin, opi niistä elämänviisautta, kopioi, assosioi, satsaa positiivisiin vaihtoehtoihin siinä sun tässä elämässäsi, niin kokonaisvaikutus nostaa elämäsi paremmalle tasolle, mm paremmalle tervehtyvyydelle ja paremmalle pärjäämiselle, suuremmalle viisaudelle.



C733. Ihmeparannusohjeyritelmä LXI * Satsaa elämänmakuisuuteen
Hyvin toimiva on elämässä elämänmakuista, ei kraah-mallista. Jos satsaat elämän elämänmakuisiin piirteisiin ja ympäristösi esim. säiden tuomaan elämänmakuisuuden tuntuun, jotka ovat upeita, kantavia kuin vau, eivät turaamisen tyyppisiä tms kovin hyvin sujumattomia, vaan niin kuin tuttu elämä, puut, säiden tenho, liikunnan viehätys yms,niin niistä saat kantavuutta tekemisiisi, hyväätekevän vaikutteen terveiden elämäntapojen suunnalta, elämässä onnistuneesti mukana olemisen. Jos et tiennyt, miten jokin osa kehosta toimisi hyvin, kantaisi, tervehtyisi, niin elämänmakuisuudesta saat ohjeen muullekin elämällesi, jonkinlaisen elämänviisauden tyypin, kantavuutta, toimvuutta.



C734. Ihmeparannusohjeyritelmä LXII * Ota hyväätekevät satsauskohteet linjaukseksesi vaikket alkuun harrastaisi niitä kuin sekunteja
Mielest'ni yksi tämän blogin tärkeimpi' kohtia on kohta 12. Diabetes http://parantamisesta.blogspot.com/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html , jossa neuvo, että terveiden ikiaikaisten elämäntapojen osaset auttavat, jos ne ottaa päivänsä osiksi, vaikkei alkuun jaksaisi tai osaisi harrastaa niitä kutakin kuin yhdestä muutamaan sekuntiin kerralla, sillä tervehenkinen elämä sisältää niitä, ne linjauksen osina auttavat kantamaan päivän hankaluuksien ylitse, tuovat paljon voimia ja tekevät sen, että ihminen on jo terveiden elämäntapojen tiellä. Samoin kai muutkin hyväätekevät satsauskohteet, jotka olisivat hyväätekeviä juuri kokoaikaisina linjauksina, auttavat kai osin jo pienenkin aikamäärän jälkeen, jos on harrastunut niistä myös muulloin, pyrkii oppimaan ne elämänsä osiksi.



C735. Ihmeparannusohjeyritelmä LXIII * Ikuisesta elämästäYlen netti uutisissa oli juttu Kiinasta löydetystä ikivanhasta ikuisen elämän eliksiiristä, joka saattoi olla tappava. Jotenkin sitä katsoessa tuli mieleen, ettei se varmaan ole tarkoitettu juotavaksi vaan katsottavaksi, viitannut johonkin sellaiseen kuin kiinalaisiin puutarhoihinlammikoineen, lootuskukkiin ja vesipisariin lehdillä. Lootus viittaa buddhalaisuuteen, joka kyllä saattaa parantaa ja opettaa monta elämässä hyödyllistä asiaa, kun on kerran oppi havaintokyvyn parantamisesta. Luonto voi viitata terveisiin elämäntapoihin ja luontokontaktiin, jotka siis myösparantavat, eli ikuisen elämän sijasta voi saada terveitä elinvuosia lisää, mutta voihan ikuinen elämä, jos sellaista kellään on, olla samalla suunnalla, vaatia vain enemmän osaamista ja suosiollisia olosuhteita. Voisihan ajatella, että jos kiinalaiset kuulemma saattavat elää hyvin vanhoiksi,ainakin jotkut, niin vaikkapa taolaisuuden suunnalla olisi jotakin terveiden elämäntapojen, tervehenkisen yhteiskunnan sekä tervehenkisen yhteiskunnassa elämisen ja taitojen oppimisen tyyppistä, mikä olisi luonteeltaan elävöittävä ikiaikainen terve elämäntapa, samalla tyytyväinen elämänsisältö ja parempi taito tulla ympäröivän maailman kanssa toimeen, löytää paikkansa siinä, mitkä samalla autataisivat pitkään elämään päin että tekisivät siitä tyytyväistä sisällyksekästä elämää. Muttei tuo tarkoita kaukaisten maiden kopioimiseen ryhtymistä, vaan taolaisuus korostaa sitä, että kunkin olisi rakennettava omalle pohjalleen,mm oman maansa kulttuurin varaan ulkao luettujen ymmärtämättä jääneiden teorioiden määräysvallan sijaan. Mutta tämä olisi vasta pitkä elämä. Toisaalta buddhalaisuus kertoo sielunvaelluksesta, mikä kai yksilön kannalta on jonkinlaista pitkään elämistä, tai ainakaan kaikki ei silloin loppuisikuolemaan. Maailman kannalta silloin kai olisi olennaista, millä tavoin moni elää, se loisi valtavirran, kenties ajan hengen.
(Taolaisuutta oppi hyvin Stephen Mitchellin erinomaisesta englanninkielisestä käännöksestä taolaisuuden klassikosta Tao-Te-Ching http://www.amazon.com/Tao-Te-Ching-Laozi/dp/0060812451  mutta sitä on luettava useaan kertaan ja aina objektiivisuudesta ja arkijärjestä yhtään tinkimättä, mikä tarkoittaa, ettei kerralla paljoa opi mutta jotenkin kiinnostavaa kumminkin.
Tossa näkyis olevan teksti, mutten lukenut vaan vilkaisin alusta, ilman kommentaaria kumminkin, http://terebess.hu/english/tao/mitchell.html , ja videomuodossa nauhoite http://www.youtube.com/watch?v=M7ivSapvlzY . )




D746. Ihmeparannusohjeyritelmä LXIV * Vaihteleva rytmi toimivuuden ja sointuvuuden tuojana
Ainakin keväällä, jos on ankeaa, niin usein on joko liian vaihtelevat sät tai tasapaksusti aina samaa. Silloin kai auttaa, jos ulkona kulkiessaanja muuten elämässään vaihtelee rytmiä, jolla kulkee ja tekee, niin että löytää toimivat kohdat ja lämmönsäätelyssä, elämänpiirin asioiden vaihtelussa ym tekemisissä on sointuvuutta, joka on merkki terveestä toimivuudesta ja säätelytaidosta ja siksi kai hyvän parantuuvuudenkin osa. Eli voisikohan vaihteleva rytmi tekemisissä niin kuin tuntuu hyvältä ja hyvän elämän tuo, mutta tervehenkiseenpäin tavoitellen, tuoda jotakin siltä suunnalta kuin virsienelävöittävä sointuvuus, liikunnan harrastamisen ja luonnon ihailemisen yms tervehenkisen tuoma elävöittävyys,joka on paranemisen teiden löytämiselle edullinen.

Vuodenaikakirjoituksessani http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html huhtiuun osiossa on maininta kevään elämisen rytmin vaihtelevuudesta, mutten saanut sitä koipoitua tähän, kun blogissa on yleensäkin tekstin kopioimisessa jokin ongelma.

16.4.2019   Tässä on tuo kohta kirjoituksestani :
"Jos keväinen huhtikuun sää tuntuu ankealta, joko liian vaihtelevaisilta säät tai tasapaksulta, auttaa kai vaihtelevanrytmisyys ulkona kulkiessa ja elämässä muutenkin, niin näkee, mikä sujuu kulloinkin hyvin ja miten mm lämmönsäätely ja elämäntavanvaihdokset sään ja vaihteluntarpeen mukaan saavat elämänkokemuksen sointuisaksi."



Ihmeparantumisen jälkeinen huono veto   D748. Parantumisen jäkeinen huono veto ja mallin näyttäminen parantumisen taidosta   24.4.2019


D748. Parantumisen jäkeinen huono veto ja mallin näyttäminen parantumisen taidosta
Jos paranee ihan hyvin, niin se toki kiinnostaa sairastavia ja heidän lähipiiriään, ja niinpä heitä voi olla etebnkin hyvinä hetkinään paljon ympäristössä parantumisen jäkeisinä aikoina, jopa ihan aika terveen oloisina, avikka muuten olisivat sairastavia tai sairasta paljon ajattelevia. Niinpä heistä voi tarttua sairastamiseen ja sairauksien paljouteen liittyvää huonovetoisuutta, elämä ei vain jotenkin niin hyvin suju. Siksi olisi hyvä näyttää olemuksessaa ainakin aika usein ja aina ainakin hetken verran, kun törmää huonovetoisuuteen, niin mallia siitä, miten hyvin parannutaan. Malli on hyvä näyttää jokseenkin hidasjärkisen aloittelijan tasoiselle mutta elämänviisautta ainakin potentiaalisesti omaavalle, jotta sen hyvin hoksaavat kaikki eikä tarvitse olemuksessaankaan useaan kertaan selittää erilaisille ihmisille. Mallia on hyvä näyttää myös linnuille, niin tiedotushenkisinä laulullaan korjaavat monta, vähentäen taakaa selittämisestä.





Tämä nuotti ei oleomani vaan koirani, joten tavallaan se ei ole saman parantamisnäkemyksen osamutta lähipiiriäni kyllä, joten voi siinä jotain samaa osaamista olla. Koirani on kovin paapomisharrastunut.
D758. Koirani åarantamisaiheinen sävellys
http://parantamisesta5.blogspot.com/2019/06/koirani-aarantamisaiheinen-savellys.html




D767. Tilanteen vaihtamisesta: jos maailma on henkeä
"
30th of June 2019   If the world is of spirit, you can sometimes when you happen to meet something gnome like in your life, in your environment, you can maybe wander to a gnome like world for a while, like for example meeting the weather when you go out and wandering for a while in a world of weather and nature, maybe adding wisdom of life too. Likewise if you run into trouble, that may keep you lingering on a not so nice perspective, as if all were spirit. But if you search for things that usually help out of trouble, like music, religion, better life, civilized wisdom, maybe the medias, then you typically can wander to the worlds they create and leave your troubles behind. Often this demands some energy, so having eaten, preferable good tasting food, often helps doing it's part and bringing life to a gnome like direction, kind of wirh less nuisancies or with less burden from them, more fractureless, more free to invest on hobbies, personal interests, etc, each having theirmoment, their worlds, which can become parts of your daily life and if you much like them somehow parts of your character too."
http://learntalents.blogspot.com/2018/09/gnomes-or-more-likelily-doing-things-in.html

Näin voisi kenties vaihtaa sairastavuutensa määrän ja tyypin tai ruuan ja veden paremmiksi.




D798. Ihmeparannusohjeyritelmä LXV * Toivo hyvää maailmassa, elä kauniisti
Ihminen jossain määrin pelaa yhteen muun maailman kanssaniin, että jos ihminen on kovin toivotun kaltainen laajan maailman kannalta, niin hän on jotenkin synkronissa oman luontonsa kanssa ja hänelle toivotaan hyvää niin, että sellainen ihminen paranee paljon paremmin - siis hengellisen suuressa määrin maailmassa hyväätekevä, hyvää toivova, hyväätekevän elämänlinjauksen omaava ihminen.

26.2.2020   Tässä on hiukan toisella tavoin jäsentäen, mutta kyllä englanniksi:
"Wishing well for the world is benefical
Listen to your sensations, compare how well do not feel and especially what you estimate how your health would develop in the near future, would you fall ill and/or get into accidents or feel well, if you either wished well for the world, kind of very beautifully with healthy spirit, and tried to follow that line in your life, even if that does not affect much, or did not care about the world and did not wish well for the world at large. Wishing well for the world makers one wished for the in the world, as if people would wish you to stay healthy, kind of feeling well because people like your course in the world, energetic and wihtout serious obstructions."



D799. Ihmeparannusohjeyritelmä LXVI * Uudet parantavat elämänsisällöt
Huonojen elämäntapojen sanotaan johtavan siarauksiin. Elimistö ei vain kestä kaikenlaista. Sen sijaan terveiden elämäntapojen ja tervehenkisen asenteen elämässä,positiivisen mielen, sanotaan parantavan ja pitävän terveenä. Periaatteessa parantavia uomia ja elämänsisältöjä tarjotaan sairaille paranemisen ja jaksamisen tueksi, mutta silloinkaan niistä puhuvan tai muuten niitä tarjoavan oma elämä ei välttämättä ole mallikelpoinen: sairaanhoitohenkilökunta on tautialtistuksen ja kohtaamiensa sairastaviuen ihmisen sosiaalisen seuran vuoksi alavireinen tai osin sairastava itse, missä on hirveän suuri taakka tavalliselle ihmiselle, ja moni sairasta katsomaan tuleva saattaa harrastaa jotakin parantavaksi sanottua aihetta sen parantavuuden vuoksi, ei siksi, että tavallisesti itse elelisi niin. Siksi aiheet ja tervehenkiset tunteidenmukaiset maailmassa hyvää toivovat elämänvalinnat voivat lisätä parantuvuutta paljon, jos niitä jostakin oppii ja niihin itse motivoituu. Mutta sen sijaan seksuaaliset suhteet sairastaessa voivat olla taakka: elimistö ei jaksa kaikkea ja omassa elämässä ei ehkä ole tarpeeksi omantyyppisiä henkireikiä. Esim. flunssassa monet jaksavat olla jalkeilla koko ajan,mutta jos flunssainen ryhtyy seksuaaliseen suhteeseen,hänen kapasiteettinsa menee jotenkin tukkoon ja niin hän jää pitkäksi aikaa ihan tyhmäksi sosiaalisesti ja ei kai parane ollenkaan niin hyvin kuin muuten paranisi.



D803. Ihmeparannusohjeyritelmä LXVII * Hengellisen parantuvuuden mallin mukaan
Kun japaninpystykorvalleni (joka kuoli viime kesänä kesäkuussa 2019) opetin parantamista, oli perusmenetelmä elävöittävä kevennys, mallin näyttäminen siitä sairastavalle, ikään kuin idean nostaminen ilmaan, että hei, miten olis tällanen, ootko kokeillu? Ideana oli,e ttä sairastava tai loukkaantunut, usein eläin, nappaisi idean itselleen ja omasta kokemuspiiristään, omasdta näkemyksestään etsisi jotakin sellaista kuin luonnon elävöittävyys tai rukouksen elävöittävyys. Ja siitä sitten etsisi jostakin yleissivistyksestään mielikuvan joogista tai muusta taitavasta hengellisestä henkilöstä, joka olisi myös ihmeen hyvin parantuva, ja lähtisi siitä sitten itse parannettava elämässään niille teille, elämään kuin hengellinen henkilö ja samalla saisi hengellisyydestään herkän tunnelmatajuisen ihmeparantuvan huomion,jolla keho paranisi pitkälti heti ja rasitus kevenisi. Ja niin saattaisi lähteä hiukan liikkeelle, ja koska se oli tuon ihmeparantumistaidon varassa, niin satsaisi silloin juuri erityisesti ihmeparannustaitoon, eläisi sen varassa ja niin paranisi nopeasti, vähän kuin huterosti liikkeelle nouseva, joka tuntee, että hei nyt on parantumista tapahtunut, alan olla jo toipilas. Mutta siis elävöittävyys tässä olennainen pääelementti.

10.11.2019   Hengellinen ihminen voi siis olla hyvä vireeltään ja näkemykseltään, sitä parempi, mitä häiritsemättömämmin viisaasti on saanut elää, ja siitä mallia ottamalla voi parantua nopeaan. Mutta se on ihan eri juttu kuin henkilö, joka jotenkin tulee mukaan sairastamiseesi ja ikään kuin ottaa vaivan itselleen ja osaa sen silloin parantaa, vähän niin kuin vahvempi kantamaan taakkaa. Hengellinen auttaja taas on näkemyksellinen ja itse sairastuessa näkemys kärsii paljon, jopa katoaa kokonaan, niin, ettei hän voi ottaa taakkaa harteiltasi, vaan vain olla mallina siitä, miten se on kevyempi kantaa.

15.12.2019   Minulla on se käsitys, että näin hengellisestä kovin etevästä (ei siis tuttavapiiristään tai telkkuhahmosta vaan jostakin vähän kuin Äiti Teresasta)  hengellisestä henkilöstä, joka ymmärtää paranemisesta paljon, mallia ottamalla, siis koulun tapaan opettelemalla ja hengellisen harrastuneisuuden tapaan harrastamalla, ei seuranpiudolla tms, voisi parantua kovin hyvin ja vikkelään, keveästi monenlaisesta vaivasta, mm vakavista sairauksista ja vammoista. Mutta se kävisi keveästi, vähän kuin huomaamattaan, jotenkin paremman tavan olla ja yrittää löytämällä. Ja sniin sitä tarttisis harrastaa vakavalla mielellä, vähän kuin ajattelisi, että ryhtyisinkö munkiksi tms, tai niin kuin joulu kiehtoo, että tosiaan lähtee siihen itsekin mukaan ja elää niin ja herkän tunnelmatajuinen huomio ja oikeanlainen perusvire yrittämisesssä, joka saa ottamalla mallia opettelemisen tapaan, niin nuo toisivat paranemisnäkemyksen, jolla voisi antaa itselleen ohjeita,ja niitä noudattaen,edelleen hengellisen viisaasti eläen pikaisesti paranisi,paljon jo ensi minuutteina,kenties ekunteinakin, mutta olennaisesti paremmin jovuorokaudessa tai niilel main, ja silloin ei tarttis tsempata hengellisyyteen päin enää yhtä paljoa, luulen.

5. syyskuuta 2020   Hengellinen malli olisi kai hyvä sellainen kuin hengellistä kirjaa lukiessa syntynyt käsitys parantuvuudesta eikä siis jokin ihmiskontakti. Tai ainakin kirja on usein hyvä malli.



 

 D879. Ihmeparannusohjeyritelmä LXVIII * Ailahtelevat näkymät & vältä ruutumallia

Jos ja kun tuntemukset taudista tai vaiuvasta vaihtelevat ajan myötä, ailahtelevat sen sun tämän tyyppisiksi, niin se kai liittyy siihen, mikä olisi paranemiselle edullista ja mikä taas epäedullista, sairastuttavaa. Ruutumalli ja sillä kiinni tarraaminen on kai kovin sairastuttavaa,mutta sitä tapahtuu, kun ihmiset eivät ole ymmärrykseltään parhaimmillaan, mutta yrittävät noudattaa jotakin koulujärkeä muistuttavaa, kai esim. sairastumisaltistuksen huonontamaa lääkärin päätä. Sen sijaan kauniimmat lähestymistavat, arkijärkisemmät ja positiivistyen tunteiden mukaisemmat ovat paranemiselle edullisemmat, ja niin kuuluisi niitä suosia ruutumallin kustannuksella.

 
 


  D884. Ihmeparannusohjeyritelmä LXIX * Vamman korjaaminen, perusversio
 Jos on jokin vamma tai kenties on, kuten juuri kaatunut ja ei vielä tiedä, miten kävi, tai on jokin vamma kuten vaikka vanha luunmurtuma, katkennut jänne, ruhje tms, niin aloita korjaaminen kuten se, joka ei vielä tiedä, mikä vamma tarkalleen oli. Muitele, kun kenties joskus luit tai kuulit uskonnollisesta ihmeen lailla parantuvuudesta: minkä mielikuvan siitä sait, millainen ihminen (tai eläin?) miten olisi niin parantunut, ja ryhdy itse nyt sellaiseksi joksikin aikaa, jotta saat vammasi parannettua. Anna siitä näkökulmastasi itsellesi ohjeita,e ttä miten parantua,myös jos et onnistu niin kauaa pysymään niin uskonnollisena. Eli keholleohje, että terveeksi on tavoite, ja mielikuva noiste kehon alueista terveinä keholle ohjeeksi, ja mielikuva siitä kuinka ne ja viereiset osat lähettyvilläkorjaavat ne hengellisen hienoviritteisesti ja eläivöittävästi, kauniin mielenivireen avustuksella terveiksi, ensin kenties edes vähän oikein ja siitä sitten kehon ja mielen uskonnollisen ihmeen jaluonnon ihmellisen parantumiskyvyn myötä ihan terveuiksi. Kun tuntuu, että sellainen parantuminen on kehoon liittyvä mielikuva, kuin niin voisi ihanoikeasti jo olla, niin lähde satsaamaan sen varaan,kuin ensin kaaduttuasi nousisit varovaisesti ja lähtisit askeltamaan kevyesti, että ehkä se tästä kun varovasti kuljen, ja jatkaisi parantamista siinä ja juuri terveemmäksi eikä vain kaikki oikeille paikoilleen, niin että vielä lisäksi vahvistuukin, ja jatkaa siitä terveeseen elämään.




D890. 11v. villakoiraltani: Ihmeparannustaidosta hoitotädeille

 Hämmästelin tässä sitä, kun villakoirani Banjo oli kiinnostunut jostakin sairaanhoitajan tapaisesta vähän niin kuin Vaapukka aikanaan, ja Banjon näkökulmasta ko hoitotätityyppi näytti vähän samanlaiselta kuin Vaapukka aikanaan, ja minun vinkkelist'ni ei, mutta Banjo sanoi tuumivansa, voisiko heille opettaa ighmeparannustaidon, kun kerran Vaapukkakin osasi ja ovat samanlaisenoloisia. Minä kysyin, että millaisia, niin banjo vastasi, että työlästyneitä mutta parantamisen halusia ja jonkin verran lihavia vähän kuin Muumit mutta ehkei ihan niinlia´havia tai jotain sinne päin. Minä neuvoin, että' Vaapukan parantamismenetelmä oli, siis se, minkä minulta oppi, elävöittävä kevennys, jonka parannettava itse tekee omien taitojensa ja ympäristön vinkkien varassa. Sillä henkilö saa itse paljon suuremman, hengellisen tyyppisen ja elämänviisaamman tyyppisen näkemyksen siitä, miten parantua ja miten keho ja keho-mieli on itseparantuva, ikiaikaisen luonnon tapaan erinomaiusesti parantuva. Ja siitä sitten ideana on, ettöä paranee sekunneissa ja muutkin vaivat, jos niitä on, korjaten vaikka minuuteissa tai minuutissakin, ja kävelee siitä omin jaloin kotiinsa, tai jos vammainenoli, niin ihmeparannuttuaan tarvitsee kai uuden kodin heti, sellaisen, jossa on muistikuvia ja tunnelma ihmeparantumisesta eikä sairastamisesta. Jos siinä hotiotäti onnistuu, niin kai siitä voi saada ihan hyvin palkkaa.

Banjo sanoo, että pitää hoitotadin ja tämän työympäristön ymmärtää, että niin hyvin  parantunut, ettei enää jää mitään hoitokontaktia, ei tarvitse sellaista, sillä nämä hoitotädit ovat niin parantamisharrastuneita. että ajattelevat sellaisen sosiaalisen kontaktin olevan kiva ja niin jättävät sellaisen, jollei ole ohjiestettu muutebn. Ja siksi, sanoo banjo, olisi parannettava kerralla vaikkapa viisi, ja sanoo, ettei tiedä, montako päivässä, ehkä enemmän, jottei tunnu, että työtloppuvat, kun joku paranee.

 

 

 

 D902. Ihmeparannusohjeyritelmä LXX * Meditaatio

 Meditaation sanotaan parantavan ja kasvattavan parantamistaitoja, kai erityisesti meditaationm luonnon helmassa,jos virittöytyy elävöittävään tervehenkiseen vireeseen yms. Tässä meditaatio-ohje aloittelijoille, joiden tyune-elämällä on rankkaa, syöpäpotilaita ajatellen laadittu,  kohdasta 414.

"kai auttaisi MEDITAATIO, ei mikään kehon tarkkailu"meditaatio" vaan tavallinen hengityksen tarkkailumeditaatio ja ympäröivän maiseman & elämän kanssa tekemisissä oleminen arjessa liikemeditaation tapaan ja keho vain sen kannalta enemmän hahmotettu, että mikä on liikkumiselle hyvä. Eli hengitysmeditaatiossa seurataan hengitystä, tarkkaillaan sitä ja sen vaikutuksia (terveiltä osin, terveellä tavalla, elämänviisaasti, tms) kehoon ja mieleen ja kontaktiin ympäristöön yms, eli oikeastaan ihan vain tavallisesti hengitetään la tunnetaan ilman virta nenässä jne ja pyritään olemaan luonnollisesti, pakottamatta, istumaan hyvässä asennossa paikoillaan muttei jäykästi vaan niin kuin on liikunnallista ja luonnollinen ryhti selkä suorassa kuten liikuntaharrastus tuo, ja tunteidenmukaisia pyritään myös olemaan ja ajatuksia tulee ja mene muttei kehitellä niitä vaan keskitytään tuntemaan aistimuksia ja olemaan tasapainossa, nauttimaan tästä hetkestä ja pakottamattoman huomion tuomista kauneusaistimuksista ja jotenkin viisaammasta tavasta olla asioiden kanssa tekemisissä, ei niin palikkajärkisestä,tökertöstä eikä keinotekoisesta vaan pikemminkin motivaation muakisesta ja arjen persutekemisten ikiaikaista tervehenkistä perusmuotoa, perusvirtaa arvostavasta, ja siitä löytää pakoton hereillä oleva elämisen tapa, joka on samaan tapaan luonnollinen kuin ihan vain hengityksen kulku tms pakottamaton peruseläminen, kun siitä on harrastunut tai kaipaa lepotaukloa arjen hälinästä, ja myötäeläväkin pyritään olemaan, se on huomiokyvylle hyväksi, sillä kuljetaan myötävrírtaan kuten asiat tapahtuvat eikä keinotekoisesti väkerretä, mutta idea siis ihan vain istua rennosti selkä suorassa ja seurata hengityksensä kulkua ja siinä sivussa oppia hyvä pakottamaton huomio eli meditaatio. "

 

 

 

 

 D914. Ihmeparannusohjeyritelmä LXXI * Ihmeparannustaitoiset eläimet

 Japaninpystykorvani Vaapukka vaikutti ihmeparannustaitoiselta jonkin eläinten henkisen yhteyden kautta, ja vaikutti parantavan niin myös ihmisiä. Sen parannusmenetelmä oli kai useimmiten elävöittävä kevennys, joka sairaan tai vammautuneen piti itse tehdä.

Tänne Espoon Leppävaaran Puustellinmäkeen Postipuuntielle komisen viikkoa sitten muutettuani sain villakoiraltani vaikutelman, että pyörätuolissa olleen naapurin oli parantanut ihmeparannustaitoinen hiiri. Silloin oli tämä blogi ollut mielessäni ja olin kertonut eläinten koulusta linnuille tms eläimille, jotka sattuivat katselemaan asuntooni. Ks. tonttutaitokirjoitukseni http://learntalents.blogspot.com kohta E11. Lähipuissa vaikutti olevan ystävällisiä pikkulintuja. Tammi-helmikuun vaihteessa monet eläimet ovat huolissaan talvehtimisesta, ja ihmeparantaminen olisi ollut hiirille talven ylitse selviämisen keino, ruuan ja lämmön tae, paikan löytämisen tapa, hyväksytyksi tulemisen tapa. Mutta siis oveni sinnepäinoli kiinni, joten tuskin oli minun kauttani tullut hiiri, etenkin, kun en kuullut sellaisesta Savonlinnassa.

 

 20.4.2021   Aprikoosinvärinen villakoirani kioli vajaa kuukausi sitten, mutta se sanoi viime vuodien kuluessa opettaneensa sata ihmeparannustaitoista hiirtä, mikä liittyi kai siihen, että naapurissamme Savoblinnassa asui kai kuusikymppinen mies nimeltä Hirn, jota koirani nimittivät hiiriavusteisrksi hammaslääkäriksi ja kazakhstanilaiseksi, missä hiiret hammaslääkäreinä koirieni mukaan ovat kulttuurin osa. Tänään tuli mieleeni, että onkohan yksi hiirten opettamisessa auttanut tekijä kudottu hevosneulekuviolappu, joka on lämmin kui bhiiren peite ja lisäksi kuvio parantaa särkyjä. Se on jossakin pyörinyt, tai muutamakin kudottu lappu, muttei minulla hiiristä tms ole havaintoa.


Neulottuja lappuja oli ainakin myös sydänkuvioneule  jossa oli isomman sydämen koristeena pieniä sydämiä tms, ja äsken löytämäni punainen tilkku, jossa oli lehtikojokuvio ja joka on käteen pehmeä. https://tunteetjatekemisentapa.blogspot.com/2016/12/neulomisesta.html

Jos minulle on joskus tullut mieleen, että miten hiirten tms kanssa voisi elellä, niin pääohjeeksi hiirille yms mieleenibtullut  että puhtaus on kaikista tärkein edellytys sille  että hiirten tms kanssa voisi elellä  sillä muuten sairastuu eikä sitten enää voi pitää mokomia likaisia otuksia, ja että kaikilla on niin. Elämänohjeiksi hiirille olisin suositellut sitä samaa mutä muilkekin, eli "Elä ja anna toisten elää" eli niin kuin puiston puut: kullakin oksasro suvereeni, kunhamn ei kohtuuttomasti häiritse muiden elämää, ja terveet elämäntavat, etenkin puiden oksien katseleminen ja mitä siitä oppii  esim kulkemalla oksaa pitkin sen kasvusuuntaan. 

 Tuossa oli siis mainttuna hiirten koulu https://kokonaiskuvat2.blogspot.com/2020/09/elaimille-koulu.html mutta sitä tärkeämpi hiirille on kai tonttursitokirjoitukseni learntalents.blogspot.com jonka koirani sanoivat olevan hiirille ym eläimille tärkeä siksi, että se tuo niille paikan, vaikken tiedä, kommunikoituiko siitä muuta kuin ouhetta siitä, mikä on tonttu, mutta sitä olen siis jo kirkoittanut kaksi ja puoli vuotta, en oikein tiedä, että miksi.

 8.2.2022   "Minulla oli aamuisen appelsiinimehun jämä jääkaapissa ja tulin juoneeksi siitä vähän nyt illalla. Mehussa oli edellispäiväisen vadelmahillon maku, kuin olisivat hiiret sotkeneet niitä hyvänmakuiseksi juomaksi, jolla opettaa nuoria hiiriä Vaapukan jalanjäljille ihmeparantajiksi jotenkin omakohtaisesti omin päin oppien. Toisaalta uskonnollisuus myös saattaa aiheuttaa tuollaista aina välillä. Mutta miten viisaita hiiriä opetustsidoiltaan! Ihailla minun täytyy. " 



E952. Ympäristökysymykset painavat...

" ... Jos juuri ilmaston lämoeneminen huolettaa, niin auttaa huomata, että riittää löytää kuivina poltettavia kasveja, joilla korvata fossiiliset polttoaineet, ja kuivina palavia kasveja on minta. Voisi myös suuntautua ekoauton hankintaan: ekoautoja on jo ja niistä voi kai lukea netissä! Ylipäätään monet jo käytössä olevat rstkaisut vaativat kai tuohon tapaan omaa harrastuneisuutta etevien eli kaupan alan ym ratkaisuista. Lämmityskuluihin auttaa, kun tuulettaa huoneen nooeasti kuivaksi ja sulkee sitten oven ja kkkunat. Iän myötä moni on huomannut, että eri tahojen näkökulmissa on käytännön toimivuuden kannalta suuria eroja, joten kannattaa kiinnittää huomiota eri paikkakjntien, ammattien, uskontojen, kulttuurien ja ilmastojen hyvin sujumaan saamiin puolikn heidä näkövinkkelustään. Moni mihin nuorena kompastuu, jää usein syiltään hämäräksi, ja sellaiset saavat selityksen siitä, että maailma on henkeä, muotoutuu mm kiinnekohtina olevien ihmisten ja elämänalojen arjen kaltaisrksi eikä näiden nostamien pointtien, jolloin ympäristökysymykset ratkeavat hyväätekevikn kiinnekohtiin satsaamalla ja aiheutuvat siitä että kiinnitytään juuri vahingollusiin henkilöihkn ym. Tonttutaitokirjoituksestani learntalents.blogspot.com ja Alanvaihto haaveammattiin -blogistani nopeaoppisuus.blogspot.com olisi kai apua, jos halua omaksua elämäntavan tai ammatin, jolla ratkoa ympäristöongelmat. "




E956. Ihmeparannusohjeyritelmä LXXII * Toivo hyvää maailmalle

Toivo hyvää maailmalle, niin että oma vaikutuksesi maailmaan on positiivinen, elävöittävä, niin maailman vaikutus sinuun on elävöittävä, jolloin voit hengellisyyden ja elävöittävyyden avulla paremmin parantua. Linjauksen pitkäaikaisuus lisää paranemismahdollisuuksia paljon. Luonnonrakkaus suttaa tässä myös. 




E974. Toivoton tilanne ja elävöittävän kauniisti rukoileminen

 Jos tilanne vaikyttaa toivottomalta, olisi luitava parantuvuutta, kykyä virota ja parantua terveeksi, elämä terveelle tolalle. Parantuvuuden luominen käy elävöittävän kauniisti rukoilemalla, muhin voi saada mallia luonnon kauneudesta, ja lisäksi maailmassa kauniusti hyvää toivoen, hyvällä tervehenkusen tyyppisellä tavalla eläen. 



Onko totta, että kaikki paraolympiavoittajat parantuvat, mm seisovat omin jaloin palkintojenjaossa, että vammaisurheilu lisää niin paljon paranemisen taitoa?