lauantai 3. syyskuuta 2011

1. Kuka sairastuu mihinkin - ja kuinka parantua * Ihmeparannusohjeyritelmä 0.

Yleensä sairaydet näyttävät johtuvan liikarasituksesta. Ihmisestä riippuu, mikä osa kehosta rasittuu liikaa vai rasittuuko mikään. Rasituksen vastakohta on terveellä luonnollisella tavalla eläväinen keho, joka on hyvällä aistivoimaisella ja elämänfilosofisella huomiolla havaittu.
Ylirasittuvia kohtia ovat sellaiset, jotka jäävät huomioltasi syrjään, kun tottumustesi mukaan elelet. Niitä kohtaan tulet olleeksi piittaamaton ja siksi ne rasittuvat helposti, kun niitä ei huomata ja niiden tarpeisiin vastata. Tuon huomaamisen ja tarpeisiin vastaamisen tulisi olla koko keholla ja koko elämäntavalla rasittamisen varomista ja elävöittämistä tervehenkiseen tapaan. Huomiosta syrjään jääneen "reunakohdan" tunnistat raskaammasta tuntemuksesta, ikään kuin kuivemmasta ilmapiiristä, joka on liikkumaton kuin kouluopit eikä eloisa kuin urheilevaisten lasten silmät. Kohta, johon keho-mielessäsi (eli kehossasi, mielessäsi esim. elämäntavassasi ja tavoissasi sekä siinä, miten tuo mielen tason ilmiö ilmenee elekielen kautta kehossasi juuri jotain tittyä kohtaa elävöittäen tai pahoin laiminlyöden) sysäät syrjään muun elämäsi tuoman taakan tyyliin "Elämäni on tässä, nämä asiat, ja noilla muilla ei ola väliä elämäni kannalta.", rasittuu ja ajan myötä voit siltä kohden sairastua rasituksen suuruudesta riippuen joko lievästi tai vakavammin.
Tähän auttaisi hyvä eläväinen huomio koko kehossa, elämäntavassa, tottumuksissa ja niiden muutosmahdollisuuksissa, sosiaalisissa tavoissaan jne. Silloin ei keho rasitu, jollet ole muuetn voimiesi äärirajoilla psyykkisesti, milloin huomiokin usein tokkuraistuu. Voimia antavat urheilu (vapaamuotoista, miellyttävää, niin paljon kuin suinkin), luonto, tervehenkisyys sosiaalisissa suhteissa ja mielekäs tekeminen sekä riittävästi tähdellisiä saavutuksia. Rukoileminen ja meditaatio toki myös auttavat. Meditaatio on huomionkäytön parantamista, joten etenkin kehoon ja elämäntapaan liittyvä meditaatio auttaa.

Tämä on siis vain "minusta vaikuttaa tältä"-näkemys, ei koululääketieteestä peräisin.

Ihmeparannusohjeita tässä blogissa 1., 11., 15., 16., 22., 27., 29., 34., 43., 46., 47., 52., 57., 59. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

One can comment under each blog post of mine, but the blogs are aimed for a global audience, so the comments too should be from a so general point of view, and with well workkng beautiful values.