maanantai 8. joulukuuta 2014

26. Nivelvaivat ja liikunta

Jos ei liiku ollenkaan, kehon lihaksisto heikkenee ja niin se ei enää tue niveliä yhtä paljon kuin hyväkuntoisena ja siksi nivelet tuntuvat jotenkin hengettömämmiltä ja kuluneemmilta nuorellakin. Jos sitten taas harrastaa liikuntaa, niin lihakset vahvistuvat ja tukevat niveliä paremmin ja niin niihin taas tulee hyvä tunnelma, kiva olo ja ongelmaton liikkuvuus, ovat kuin uudet.

"Tässä laatimani paljon onnellistuttava kaikille sopiva liikunnallisia lahjoja kasvattava ohje:

"Do not make plans about how to move but decide each second and each fraction of a second anew what right now feels like the best idea about where to move, how to move, in which style, in which attitude, in which mood, with how much eager interest and quickness resulting from that or relaxed awareness or emotionally motivated force,... So you change all the time, your plans change and you learn to pick each fraction of a second just the things that you like best right then to be your goalsetting right then in practice in your movements. So you feel happy and fulfilled. Be wary of boredom and habits."
http://happinesstipsblog.blogspot.fi

Ehkä tusinan urautumattoman kokeilukerran tuoman kokemuksen myötä tämä liikkumistapaohje yleistyy elämänohjeeksi muille elämänaloille ja auttaa Sinua yltämään jatkuvasti parhaimpaasi, tai ainakin melkein. Et siis jää käytännön olosuhteittesi sanelemalle laatutasolle, vaan yllät haaveenasi olevaan tyylilajiin arjessasi."

Kunto nousee vähitellen, ensin totutaan ylipäätään harrastamaan liikuntaa ja sitten kokeillaan vauhdikkaampia liikuntamuotoja ja sitten ryhdytään harrastamaan niitä.
Aluksi liikunnasta väsyy, voi mennä muutama seuraava päivä levätessä, vaikkei niin rasittavasti liikkunut. Mutta sen jälkeen voi taas liikkua tavalliseen tapaan ja jos uudelleen rasittaa itseään samoin, niin toipuu paljon keveämmin. Vähitellen kunto kasvaa ja syntyy toiminnanhalu sekä liikkumisesta nauttiminen. Ei ole tarpeen liikkua ikävän rasittavasti vaan hyväätekevin tavoin niin kuin keholla hyväksi on. Sitä sun tätä liikuntaa ja toimeliaisuutta käy hyvin, mutta ovat liikuntaharrastuksetkin kivoja, jos valitsee omien mieltymysten mukaisen lajin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti