sunnuntai 3. elokuuta 2014

25. Vanhusten pergamentti-iho ja viherkasvien rehevyys

Vanhusten ohueen herkästi rikkoutuvaan pergamentti-ihoon auttaisi kenties useampien viherkasviern rehevyys, esim. kirjovehka ym.

Jos pergamentti-iho johtuu lääkkeestä, jolla hoidetaan vanhemmiten vaivaavaa vieraantuneisuutta, niin se kai johtuu siitä, että vanhuksen elämäntaidot jo riittöäisivät nuorempien elämän suurimpien pakkojen korjaamiseen ja tiedotuksen yms. käytännön toteutuksen juttujen huolehtimiseen, esim. koulu, liian raskas työelämä, kova maailma, hiertävät ihmissuhteet, vaikeus saada omaa tilaa tunteille ja toiveilleen - ja siksi nuorempien kärsimyksistä vieraantuu, kun ne vaikuttavat epärealistisilta, onhan uskonto jne. mutta miten saada kaikki nuoremmat oppimaan nuo vanhojen osaamat ratkaisut?

Viherkasveja on hyvä olla, mutta myös männynoksien tunnelma, siis tunnelma männynoksien tienoilla etenkin auringonpaisteessa on hyvä malli siitä, miten elää sään kanssa, mikä on osin ihoasia, tervettä taoaa elää ihon kanssa. Aistit auki, toimelias, ystävällisen sosiaalinen, liikunnallinen vipeltäen (hyvä aura). Pitkälti niin kuin orava.

23.8.2017   Aiankin nuoremmilla iho tuntuu kaipaavan kesäistä järvivettä, mieluummin lämpimän kuin kylmän päivän vettä. Kenties myös kesäistä sadevettä iholle. Ja jossain määrin suihkua hyvältä tuntuvin tavoin ilman saippuaa tai shampoota.
24.8.2017 Mutta kylmäkin järvivesi toimii ihan hyvin, paremmin kuin sadevesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti