keskiviikko 6. toukokuuta 2015

38. Halvaus ja patoutuneiden tunteiden mukaan eläminen

Ihmisen joutuessa onnettomuuteen hänet usein valtaa suru, murhe ja masennus yms siitä, kun kövi näin huonosti, ei haluaisi käyvän näin huonosti. Murhe vaatii oman tilansa elämässä, elämän kuvioissa ja elämisen tyylissä. Murhe, jota ei käsitellä, jää masennukseksi ja masennus tekee liikkumisen hankalaksi, kun tunnemotivaatio puuttuu, innostus elämän tekemisistä puuttuu. Silloin tunteet, jotka tarvitsisivat tilaa, tekevät kropan liikkumattomaksi, ei tahdo askeltaa, ei tahdo tarttua asioihin, ei lähteä innolla mukaan tekemisiin, kun olisi tärkeämpää käsiteltävää, olisi lähdettävä paremmille vesille elämässään, jotta jaksaisi. Järki on huono käsittelemään tunnemotivoituja juttuja kuten masentuneen motivoitumattomuus. Niinpä järkeä painottava ei saa äkillisesti onnettomuuden myötä masentunutta kroppaa liikkeelle, ja voi olla kuin halvaantunut. Mutta tunne saisi kropan liikkeelle. Pitäisi antaa koko elämäntavan ja koko lähestymistavan laajuudelta tilaa olla tunteva ja elää hyvä elämä tunteiden kannalta, vaalia tirvallisuutta onnettomuuksia vastaan paljon paremmin kuin ennen omien valmiuksien ja elämän käytännön järjestelyiden osalta. Olla tunneihminen, olla elämänviisas, elää tervehenkisesti, antaa tilaa tunteille ja kunnioittaa tunteiden antamia painotuksia, näkökulmia, niiden luomia tärkeysjärjestyksiä.

Tunteidenmukaiset liikkeet ovat useimmiten paljon helpompia ja luontevampia, keholle ja mielentilalle parempia tehdä kuin tunteidenvastaiset tai neutraalit. Esim. mukavamman asennon etsiminen, mielitekojen mukaiset liikkeet, ja sään ym vireen huomioiminen liikkeissä.
http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html 

Niin kuin elämässäsi rakennat omien lempijuttujesi varaan tunne-elämääsi ja jaksavaisuuttasi sekä voimien saantia, niin myös liikkeissä voi rakentaa positiivisten tunteiden näyttämiin teihin ja liikkua pikemminkin tunteen kuin kaavamaisen kehonkuvan mukaan.

9.11.2016  Auttaisiko tunteiden kuuntelemista (aika pienikukkainen) kukka vasemman rinnan päällä tai sama mielikuvana? Ja siis auttaisi liikkumaan?

Auttaisiko saamaan tilaa itselleen, olla oma itsensä ja toimia toiveidensa mukaan käytännössä, siis mm liikkua reippaasti ja tunteidensa mukaan, jos olisi siilikoriste-esine, jota joskus pidellä käsissään ja johon samaistua?

11.11.2016  Ja noissa avuksi ihmeparannusohjeyritelmäni http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/vaikutelmani-henkiparantamisesta.html tyypinen näkemys, mm ohjeen http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html mukainen.

19.11.2016  Voisikohan tuota siiliteemaa käyttää useampana erikokoisena versiona yhtä aikaa:laajemmassa ympäristössä suojaa (kuin suomalainen sivistys), suojaa olla tunteva, suoja ahenkilökohtaisille mielipiteille, teoille, suojaa liikkumiselle, suojaa omille tunteenomaisille mieliteoille, suojaa olla yksilö, suojaa hetkelle kaavamaisuuksia vastaan, yms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti