perjantai 11. heinäkuuta 2014

23. Kuinka Tervola-nimi opettaa parantamisesta

Tervola-nimi viittaa terveyteen: sekä elämäntapojen että maailman kaikenpuoliseen terveyteen.
Kantajalleen se siis toimii muistilappuna näistä tuiki tärkeistä elämänarvoista.
Kun ihmiset lisäksi ovat tarkkasilmäisiä ja huomaavat, mihin aihepiiriin kanssaihmiset ovat kulloinkin keskittyneet, ja kääntävät sen tapaisen puolen itsestään tähän päin, niin Tervola-nimi voi luoda kantajalleen paremman mielikuvan terveydestä, osin muidenkin ihmisten näkemysten tuella. Osin on kyse pelkistä vaikutelmista ja osin omasta elämäntavasta ja elämänkokemuksen sen myötä tuomasta viisaudesta.
Tervola-niminen oppii siis terveistä elämäntavoista. Niihin hän vaistomaisesti tulee verranneeksi muidenkin elämiä. Jos joku on sairas ja terveiden elämäntapojen kannalta pahoin erehtynyt jossakin asiassa, niin heti tulee huomanneeksi, että tuossa hän ainakin on pielessä ja sen voisi hän korjata noin, jolloin ei ainakaan sen puolesta sairastuisi.
Terveet elämäntavat voivat myös olla keventävä elävöittävä voima verrattuna ei-niin-terveisiin elämän tottumuksiin. Kuin appelsiinimehun elävöittävä vaikutus juuri appelsiinimehua kaipaavalle.
Myösparantamisesta voi syntyä tuollainen vaikutelma, jos ihmiset kääntävät parantamistaitoiset puolensa minuun päin siksi, että sekin tuntuu Tervola-nimen synnyttämän vaikutelman vuoksi olevan elämäni teemoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti