maanantai 1. kesäkuuta 2015

50. Kuurous / huono kuulo ja eläväinen niska / etäältä tietäminen

Niskan pitäminen jäykästi heikentää kuuloa. Niskan eläväinen rentous ja reaktiivinen eläväinen kontakti maisemaan, jossa on, parantavat kuuloa.

Kun ihminen jännittää niskaa, kuulo menee ikään kuin putkimaiseksi, kun tunnelin läpi kuulisi kummallakin korvalla. Yleensä kun phutaan kuulosta, tarkoitetaan tällaista kuuloa. Mutta oikea parempi kuulo on sellainen, jolla vain äkkiä tietää, mitä etäällä tapahtuu, on ikään kuine k´läväisesti ollut sosiaalisesti läsnä tapahtumissa, saanut tiedon ilman, että se on tunnelin n´läpi kuultu.

Niskan motoriikkaa parantaa mm visuaalisen ympristön monimutkainen rikkaus kuten luontoa katsellessa. Luonnon herkkyys ja tunnelmallisuus parantaa niskan herkkyyttä, minkä pitäisi auttaa kuuloa.

Luonnon ja uskonnon herkkyys ja tunnelmallisuus, eläväisyys ja kauneus, maisemahahmotus, luonnollisuus, tunteidenmukaisuus, ikiaikaisen luontomme mukaisuus tervehenkisesti yms ovat se oikea näkökulma, josta käsin kuulokin toimii parhaiten ja paranee, jos on huonompien tapojen vuoksi ollut tukossa.

Urautuneen byrokraatin tapaan tai sellaisen tunnelmaisesti niskan seutua pitäessä kuulo menee huonoksi mutta elämässä läsnä olevan aistit avoinna elävän ystävällisen sosiaalisen ihmisen tapaan elellessä ja ollessa reaktiivien kuulon pitäisi toimia hyvin.

Auttaisiko joitakin kuuroja koiria, jos niillä olisi ainakin hartioiden tienoilla dalmatialaisen tapaisia laikkuja? Sanotaan, että ihmisen iholla elää pienen pieniä hyönteisiä. Meneekö osa sellaisista koiran korvista laikuille ja kuulo paranee? Ihmiselle kenties hartioiden tienoille ja käsivarsiin maalata muutama luomi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti