lauantai 12. maaliskuuta 2016

Jatko-osan & 3. osan kohdat A301. - B400.


A301. Alemmuuskompleksi ja toisten noudattaman laatutason arviointi
Yleensä tytöt ja naiset tekevät huolellista työtä ja yrittävät ottaa kaiken huomioon, tehdä tehtävät perfektionistisesti, kun taas pojat ja miehet usein luistavat tehtävänannoista ja tekevät suorituskeskeisesti pikemminkin ohjeen kirjaimen ja sosiaalisen aseman perässä kuin tehtävän idean, sen motivaation ja yhteiskunnan toiminnan, maailman edun ja yhteisön toiminnan tervehenkisyydesta huolehtien kuten naiset. Silloin ei nainen ole huonomi miestä vaan paljon parempi. Toisaalta miesten yksialainen suorituskeskeisyys tuo miehille vähemmän harjannusta kuin naisten perfektionismi naisille, ja niin miesten taitotaso jää siksi alhaisemmaksi. Yleensö on taidoille hyväksi käyttää montaa lähestymistapaa, huolehtia kunnolla asioiden ideasta ja työn motivaatiosta yhteiskunnan kannalta, vaikka se alkuun toisi hitaamman suorituksen ja alhaisemmat pisteet, mutta jonkin ajan kuluessa se jo tuo laajemman ymmärryksen ja paremman osaamisen, paremmin motivoidun työn ja rehellisemmin ansaitun aseman yhteisössä ja yhteiskunnassa, minkä huomaa etenkin suhteessa muihin miehiin.
Ajattelukyvyn oppimisen ohjeita blogissani http://pikakoulu.blogspot.fi , lue etenkin ajattelukurssi blogin alusta. Älykkyyden kehittämisen ohjeita soittolistoilla viudeokanavallani http://www.youtube.com/khtervola . Taitojen ja lahjakkuuksien oppimisen ohjeita Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi alussa.
Jokainen ihminen on erilainen, niin kuin on mieliruoka kullakin eri, niin on myös eri mieleammatti, mieliharrastukset, arvot, kivoin sosiaalisuuden tyyppi, kivoin seura jne. Jos tavoittelet pisteitä muiden silmissä, niin joudut heidän lempijuttuihinsa, niitä jaksavat loputtomasti kehua ja muuta eivät. Jos sen sijaan satsaat omiin positiivisiin harrastuksiisi, saat onnellisemman elämän ja tunnet tekeväsi töhdellisempää, myös saavutuksesi tuntuvat merkityksellisemmiltä sinusta itsestäsi. Moraali ja "Elä ja anna toisten elää"-ohje tuovat ansaittua asemaa yhteisössä.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA302. Eutanasia ja varautuneen tsempin sentouttaminen vajoten
Minulla oli joskus undulaatteja ja minulla on vaikutelma, että jos undulaatin pari kuolee, niin undulaatti kuolee itsekin. Se on jonkinlainen taito: kun ei enää mene hyvin, kun tunteet sanovat, ettei tahdo jatkaa elämää ilman puolisoa, niin undulaatti osaa kuolla. Käsittääkseni se on jotakin sentapaista kuin lakata yrittämästä varautuneesti tsempata kehollaan, esim. pitämästä jäseniään jännittyneesti, niin niihin kenties varastoituneet myrkyt, kuona-aineet yms vapautuvat elimistöön ja jos silloin haluaa ihan vain vajoten johonkin masennusta muistuttavaan haipua pois elämästä ja kuolla pian pois, niin kuolee - ainakin jos on undulaatti, mutta voisiko tuo toimia ihmisiinkin?

12.2.2016 Tuossa undulaatti jää uskollisesti sen kanssa, mitä rakastaa.
Mutta vaikka minulla olivanha undulaattipari, joka vaikuttivat rakkailta toiselleen je meille, niin ei sosiaalisempi kuollut heti jäyhemmän perään. Mutta joskus vuosia aiemmin, kun kuulin, että undulaatti voi kuolla surusta, sanoin lemmikeilleni, että minusta se on kaunis taito, haluaisin oppia sen. Ja niin minulle ajan kuluessa lukuisten ihan hyvin voivien lemmikkieni myötä syntyi käsitys siitä, miten voi kuolla surusta undulaatin mallin mukaan.

23.12.2017   Elämänlkaadun parantamisesta näin http://kuolemastajasurusta.blogspot.fi/2016/02/suruun-kuolemisen-taidosta.html
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA303. Huono elämänlaatu ja terveet elämäntavat, "Elä ja anna..." & kopioimattomuss
Huono elämänlaatu liittyy usein litistymiseen, ulkokohtaisuuteen, keinotekoisuuteen, lyhytnäköisyyteen, muilta kopioimiseen ja ongelmiin tulla muiden kanssa toimeen tai sopia yhteiskuntaan. Noihin ensimmäisiin auttavat terveet elämäntavat, ks. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi . Itselleni hyvä versio oli kiva liikuntaharrastus ja runojen hyvälaatuisuuden tuomat painotukset elämässä.
Elint ilaa jää liian vähän, jos kopioi muilta, esim. ottaa mallia muilta seksuaalisen suhteen tapaan melkein aina. Jos on ihan vain omanlaisensa, tulee parempi olo.
Ihmissuhteiden ja yhteiskunnan ongelmat ratkoo suomalainen ohje "Elä ja anna toisten elää!", ks. sama blogi.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA304. Haavat & hygienia ja hygienia & huijuijui
Jos on haava ja haaveen pääsee tai on pääsemäisillään pöpöjä, niin tärkeintä tietenkin on hyvä hygienia. Lisäksi voi kai tuumia (ehkä "Huh huh!"ja) "Huijuijui!", mikä käsittääkseni vähentää pöpöjen tuloa haava-alueelta muualle kehoon ja kai viilentää kehoa niillä seuduin laajalla alueella ja vähentää verenkiertoa kehon pintaosissa ja haavan luona.

En tätä nyt niin tiedä, mutta jos haavaan on päässyt pöpöjä, niin mitä jos olisi tuoreita vihreitä lehtiä, sellaisia, jotka eivät niin helposti ole pöpöisiä, mitä vaikkapa koivunlehtimielikuva minulla on, niin elelisikö niillä jotakin ihan pikkuista ötökkää, jotka jos laittaisi lahdet haavan ympärille iholle, niin korjaisivat ihoa ja kehon pöpötilannetta, jos niin kauniisti toivoisi niiden ja lehtien luonnollisuuden auttan.

Jos tulehdusta yrittää estää viileydellä, niin suomalainen suurin piirtein tietääkin, miten se vaikuttaa, mutta lämpimästä ilmastosta kotoisin oleva kai ei. Kesähelteillä ja helteiden jälkeen on pöpöjä Suomen mittapuulla paljon, lienevätkö nuo yli 25C:n päivälämpötilat ja niiden jälkeiset pari viikkoa. Talvella, vaikka sisällä on 20C-23C, ei pöpöjä juuri ole, tai siis niitä ei ole liikaa vaan elämälle hyvän verran. Pikkupakkasilla tai kylmemmässä ulkoillessa (on paleltumavaara: pidettävä keho lämpimänä!) ulkona ei ole ollenkaan pöpöjä, mikä ei ole elimistölle hyväksi vaan sisälle tullessa tarvitsee huoneilman tervettä ei-vaarallisten pöpöjen määrää. Kun lämpötila on nollassa tai vähän yli, ilmaantuvat ulos ensimmäiset pöpöt, lienevätkö linnuista ja koirankakasta, mutta tuovat paremman olon. Jo 0C-10C on häiritsevän viileää ja pöpötöntä, reipasta liikuntaa ja lämpimiä vaatteita vaativaa. Olisikohan 15C tai yli, mitä ilmanlämpötilana voi väliaikaisesti kestää, mutta tulehduksen estämiseksi olisi kai parempi, ettei keho ole kuuma välittömän haavan seudun ulkopuolella, kuin viilentää kamalasti. Jos esim. tappaisi pöpöjä pitämällä aluetta jonkin aikaa viileässä (5min?) ja sitten 20C:ssa, mutta keho itse saisi olla viileää normaalilämpöä, mikä nyt yksilölle tervettä on, ja jos haavan alue tulehtuu, niin tulehtunut seutu ympäristöineen viileänä pidetty esim. vaatteetta ja verenkierrolla viileämmäksi säädetty, ja muu keho sen verran viileä, etteivät pöpöt siinä pesi, mutta kai kumminkin niin, että pöpöt saa huomata niin osaa sitten terveellä tavalla säätää lämpötilaa ja tulehdusta. ??
Saman ilmaston puiden oksien katselu ja kenties pienempienkin vihreiden kasvien oksien rytmit ym opettavat tunnelmallaan kehon lämmönsäätelykykyä. Jollet osaa, niin voit katsella oksaa kuin taideteosta, jolla on oma tunnelmansa ja hieno tyylinsä ja ne ovat jotenkin elämänviisautta opettavia.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA305. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVI * Realismikäsitys
Kehon toiminnassa ja siinä, mille tolalle keho jää, jos se hetkestä toiseen tuntuu hiukan tai enemmänkin erilaiselta tai vaivat eri määrin vaivaavat, näyttäisi olevan tärkeää realismikäsitys. Se on jotakin,mille tolalle mieli tuppaa kehoa komentamaan. Huonoa on inhorealismi: "Se on kumminkin aikamoisen huono." tms ja "Ei se parane enää.". Hyvää taas usko kehon tervehtymisen ja terveenä elämisen kykyyn: "Keholla on omaa viisautta, jolla se osaa parantua." ja "Ihmeesti ne haavat vaan sitten kumminkin paranevat." yms.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA306. Sydänveritulppa ja kaksi sormea avointa kämmentä vasten
Jos sydänveritulppa ja verisuonten toiminta on osin kiinni siitä, miten kehoa pitää, avoimesti vai krampaten vai miten, ja se taas on kiinni mielikuvista, tunnevireestä yms,
niin auttaisikohan laittaa oikean käden etu- ja keskisormi päistä sormenleveyden verran harallaan vasemman käden avointa kämmentä vasten - tyyliin, että on tilaa, avaruutta, esteettömiä kulkureittejäja sydämessä kaksi kulkuväylää? Ei tarpeettomasti niin kauaa pitää vaan jättää mielikuva mieleen ja uusia, jos on tarpeen?

Auttaisikohan elävöittävyys hyytymien pienentämisessä, liuottamisessa? Hedelmät, valoisuus, ulkoilu, luonnon ihaileminen, mieltymystenmukainen toimeliaisuus pikemminkin vikkelästi kuin raskain mielin, kivat tekemiset, vipeltävä liikunta jne.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA307. Väärin tasapainotettu ruokavalio ja muiden virikkeiden lisääminen
Monella on kiinnostus ruokaan kuin jokin ruoka-aine puuttuisi tai ruokavalio olisi tasapainotettu väärin, mutta oikeasti puuttuva "ruoka-aine" ovatkin muut virikkeet: kiinnostus kaikenlaisiin luonnollisiin päivän tekemisiin kuten vaikka ulkoilu ja liikunta. Olennaista ei kai ole ainakaan ensialkuun niiden määrä vaan se että ne kiehtovat ja tuovat oman vireensä, oman virtansa päivään, jottei ainoa vire ole ruoka ja juoma.
Katso 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA308. Korvatulehdus ja tunnelmailmapiirin tunnelmoiminen
Korvat altistuvat eri määrin säälle sen mukaan, miten päätään pitää, miten liikkuu, mikä rytmi, mikä elämänrytmi, vire, huolettomuuden ja huolellisuuden määrä, miten lämpöisesti on, miten paljon altistuu säälle ulokoilun ja vaatteiden puolesta jne. Jos olisi hyvin mukana vuodenajassa ja tajuaisi ryhmiensä meiningit, etenkin vahvat tunnelmat, niin olisi omalta ohjautumiseltaan sopusoinnussa sen kanssa miten sään, vuodenajan ja sosiaalisen ympäristönsä vuoksi liikkuu ja elelee, ja niin korvienkin lämpötalous, suojaaminen yms olisi säätynyt ikein. Eli siis pitäisi tunnelmoida, tunnelmallisesti elää elämän tunnelmailmapiirit, niin vuodenaika, sää elämäntapoineen kuin tapahtumat yms mihin osallistuu.

24.8.2017   Villakoirallani on ollut ainakin muutamana syksynäkorvatulehdusta molemmissa korviss (lupakorvat). Nyt elokuun lopulla mietin, että onkohan sille taas tulossa korvatulehdus, mutta samalla huomasin, että sen ja muiden korvakäytävät ovat erilaiset elokuussa kuin tavallisesti: laajemmat kuin antaisivat hyönteisten ryömiä sisään, ilma kosteampaa kuin aiemmin kesällä, kenties muunakaan vuonna, ja lämmöntuotanto jo kääntymässä päälle. Kun sen sille huomautin, niin se tuntui osaavan säätää korvat osaksi elämäänsä ihan oikein ja näytti, etteikorvatulehdusta ollut enää tulossa vaan tavallsita elo-syyskuun elämää. 
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA309. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVII * Elämä paremmille urille
Netissä näin tuollaisen lainauksen:
"Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve. Matt. 15:28"
Siitä tuli mieleeni, että jos sairastuminen johtuu osin psyykkisistä syistä: ihminen ei vain kestä jotakin, niin jos hänen elämänsä sitten lähtee tervehenkisesti paljon paremmille urille, niin hän huojentuu siitä ja niin hänen vaivansa katoavat lähes tyystin tai kokonaan.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA310. Mielisairaus jossa mielenkiinto ruoka-aineeseen ja monipuolinen ruokavalio jossa marjoja
Lienevätkö britit vai ketkä, joilla usein näyttäisi olevan suomalaiseen verrattuna jotenkin hullu pää ja kai kiinnostus johonkin tietynlaiseen ruoka-aineeseen. Jos ruokavalio on väärin, voi se haitata ymmärrystä. Tarvittaisiin monipuolinen ruokavalio, jossa on muun muassa tuoreita (tai pakastettuja) marjoja ja tuoreita vihanneksia tms.

Katso myös
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
sekä
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl)  22.2.2015   http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html

Mitäköhän muuta minulle tulisi mieleen tuosta?
Suihkun jälkeen on kuivattava heti iho kuivaksi isolla ihan kuivalla ja puhtaalla pyyhkeellä sekä jo samalla hiukset toiselle kuivalla pyyhkeellä niin kuiviksi, etteivät ole enää märät vaan vain kosteat. Ei saa hyppiä vähissä vaatteissa viileässä iho osinkaan märkänä. Muuten menee lämpötalous sotki, kuin olisi kuumetta tai istunut pöhnäisenä, kun lämmöntuotanto on väärä.
Asunnon sisälämpötilan tulisi olla se, mitä suositellaan siinä ilmastossa asuville samat elintavat omaaville suunnilleen samanikäisille. Ja liikkuvaisuuden myös. Ja vitamiinien määrän ravinnossa. Suomalaisen lämmöntuotanto on ulkona liikkumiseen keskittynyt, mikä on ihan hyvä, ei siis sisätiloissa hillumiseen.
Tiede ei ole hyvä ajattelutyyppi vaan arkijärki. Katso esim. ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html tai englanniksi http://quickerlearning.blogspot.fi .
Terveistä elämäntavoista olisi hyvä saada langanpäästä kiinni, niiden hengestä, katso esim. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html .
Jos juo paljon teetä tai on jotenkin teekeskeinen, niin teen mukana voi tulla toisen ilmaston vaikutetta. Siksi pitäisi juoda teetä sen ilmaston kasveista, jossa elää, eikä väärästä ilmastosta. Jos kaipaa teestä lämmintä oloa, Suomessa sen sijasta vastaavan lämpimän hyvän olon tuovat villapaita, villasukat, lämpimät pitkät sukkahousut tai kalsarit housujen alla sekä viltti ja välillä liikkumista, vauhdikasta elämään osallistumista eikä teetä tai ruoka-aatoksia. Fyysinen työ tuo nopeasti lämpöä kehoon.
Aterioiden kanssa ei olla koko aikaa vaan syödään niin että nälkä lähtee ja vitamiinien tarve yms on tyydytetty, ja sitten ollaan taas ilman ruoka-aatoksia, ilman ruuan tunnelmoimista ja ihan muissa puuhissa, viihdyttävissä muissa puuhissa, ilman teekuppia.

Tuossa näyttäisi kehon viisaus puutuvan, tulleen häirityksi pois teen ja lämmönsäätelyongelmien tuoman pöhnän sekä kenties liian epäterveellisten elämäntapojen vuoksi.
Kehon viisaudesta katso
A299. Sekava pää & hölynpölyn tuottaminen ja Suomenilmastoon sopeutuneella tavalla eläminen   9.2.2016
A296. Keuhkokuume ja luontoelementti   7.2.2016
Liian ruutumalliset tekemiset ja ruutumalliset esikuvat vievät viisautta pois. Polevileva luonnollinen rytmi on paljon parempi, mutta siihen yleensä tarvitaan ulkoilua jossakin, missä on luontoa, tai ainakin vapaa-ajan rientoja ja hiukan luonnon kauneuden ihailemista.

Jos he eivät osaa ilmastoa ja ovat suurimman osan vuotta aina sisällä, niin blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi on lämmittelyohjeita ja vuodenaikojen elämisen ohjeita ulkoiluohjeineen.
Jos he ovat -arvaus - kotoisin jostakin Bulgarian kaltaisesta maasta, jota en tunne, mutta jonka tyylissä ehkä on tuollaista tahtia, niin bulgarialaisia (vai mitä onkaan) elämäntapoja korjaisivat parhaiten bulgarialaiset, joilla on bulgarialaisiksi hyvät terveet elämäntavat ja lämmönsäätelytaitoa, esim. -arvaus - vaikka posteljooni tai koiran kanssa ympäri vuoden lenkkeilevä. Ainakin Suomessa liikuntaharrastus parantaa lämmönsäätelytaitoja.

Onkohan tuossa, ettei tunteita ja tunnelmia yms osaa ottaa mielekkäällä tavalla ajattelun osaksi vaan korvaa ne mielikuvituksella, keksimisellä tai ruokamielikuvilla? Silloin konkreettinen rakenteet hahmottava tekeminen, jossa tunnelmat liittyisivät konkreettisiin puoliin, kuten vaikka maataloustyö ruoka-aatoksitta, mielikuvituksetta, sopisi, sen sijaan, että nuo tunteet ja tuntemukset ja tunnelmat jäisivät liian kauas konkreettisista nähdyistä rakenteista kuten ruuanlaistossa tai liian mielikuvituksenvaraisiksi kuten rakennellessa. Sopisikohan malliksi puutarhatyö, ilman mielikuvitusta. Ongelmana kai on, että malleina ovat liian työtä tekevät, joilla ei näitä taitoja ole, mutta joita malleja yrittää käyttää koko elämän laajuisesti ja myös naisten vahvuuksiin, vaikka ovat miesmäisesti töitä tekeviä nuo mallit.

* * *
Jos kysessä on avaruusmatka, työputki, liian kaupungistuneet elinolot tms huonojen elinolojen aiheuttama tyhmentyminen,
niin siitä parantumisessa olisi olennaista korjata noita huonojen elinolojen tuomia piirteitä pois myös muistelemisesta. Eli kun muistelee, niin mieluummin niin, että olisi edes viherkasvi samassa huoneessa tai edes kuivia lehtiä ja risuja, joita koskea, niin olisi luonnollisempi muotokieli ja luontoyhteys tukena, ihan niin kuin väsymyksestä toivuttuaan voi osata samoja asioita paljon paremmin ja viisaamin kuin väsyneenä, mutta jos miettii iahn tarkkaan samoja latuja, niin sotkeutuu, vaikka toipuneena jo tuumisikin, että siinä ajatusten koukeroisuudessa ja turaamisessa on osansa väsymyksellä. Vastaavasti eläinten näkeminen ja luonnon helmassa vietetty aika auttavat perinteisesti toipumaan, mutta aivan ankeista oloista tuleva voi kaivata ensin välimuotoja, esim. kärpäsiä tai puun oksia ikkunan takana. Lisäksi sosiaalisuus, laulu, käytännön tekemiset ja liikunta, yhteispeli yms, myös sää.
Jos on nainen tyhmentynyt tuollaisen seurauksena, niin yleensä on kai silloin niin tyhmä kuin työkeskeinen mies, eikä siis naisten atvallista tasoa, miesmäistenkään naisten. Silloin auttaisi muiden viisaampien tekemänä sentapaiset asiat, millä naiset yleensä aukovat miesten liian kapeaa käsityskykyä: vaikkapa leffaan, mökille, mukaan johonkin tekemiseen, avartavaa lukemista, uskonto, media, musiikki, erilaisten ihmisten kanssa juttelu, liikunta, ulkoilu, luonto, linnunlaulu, mukaan lähteminen tapaamaan erilaisia ihmisiä, ystävät, yms.

* * *
Voisiko olla, että brittinaiset tekevät liian kuivan tms ajatteluperspektiivin pehmennykseksi jotakin ja merkitsevät ne epoäsuomiossa ihmistyypikseen olemuksessaan ja kai puheissaankin, vaikka ne olisi pitänyt merkitä vain pehmennykseksi ja ihmistyyppi olisi jotakin sellainen kuin pehmennyksiä kaipaava kolho nainen tms?

7.1.2017   Joissakin maissa arvostetaan tarinankerrontaa, ehkä Briteissäkin. Suomessa sen sijaan yritetään tarinankerrontahinkua hillitä, sillä vaikka esim. musiikki, runot ja maalaustaide opettavat suurempaa taitoa ja elämäniisautta, niin tarinankerronta pikemminkin tyhmentää ja tekee epärealistisemmaksi, sillä muissa taiteissa on kriteerinä se, ettäteos opettaisi viisaammaksi, tekisi käytännön elämän paremmaksi ja teos tehdäänkin kuvailemalla aistihavaintoja, tunteita yms, niin tarinankerronnassa taas tällaista kriteeriä, tsekkausta ei yleensä ole vaan hienon kuuloinen juttu usein lainaa jonkin muun hienoudesta eikä itse luo hienompaa, eikä etenkään usein ole kyllin realistinen. A311. Aaveet ja että toivoo oikeudenmukaisesti hyvää kaikille kuolemanjälkeisessä elämässä
Katso
https://www.youtube.com/watch?v=3UUI3emFCL4
Toivo, että kuolemanjälkeisessä elämässä kaikilla kuolleilla olisi oikeudenmukaisesti hyvin asiat niin että kukin saisi olal oman onnensa seppä: hyvä leviäisi ja huono ei niin (mutta että kukin saisi itse valita, miten elää).

Olen oppinut suhtautumista kuolleisiin lapsena käydessämme jouluna hautuumaalla, ks. https://www.youtube.com/watch?v=xqumx-a0jUY .
Siellä on kynttilämeri puiden katveessa, toivottu hyvää vainajille. Ei oel liian henkilökohtainen suhde vainajiin vaan sivistyneen etäinen ja uskonnon tukema, radion joululaulujen ja ensimmäisten lumien, on yhteisöllisyys, käsitys sukupolvien kulusta

Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA312. Polio ja musiikki
Jos kroppa kramppaa tai muuten ei liiku, niin kuin vaikka poliossa, niin silloin luulisi liikkumistavassa, asenteessa, tunne-elämässä, elämänasenteessa, meiningissä yms olevan vikaa, siis, etteivät ne ole kyllin tervehenkiset. Tervehenkisyyttä oppii yleensä musiikista, jostakin sellaisesti kuin "Puhelinlangat laulaa...", mitä kuulee radiosta ja mistä monet tykkäävät. Radiomusiikki on yleensä päivän toimeliaisuuteen sopiva meininkija miksei siis liikkumisentavan ja siihen liittyvien elämäntavan ja tunnelämän piirteiden tavoittamiseenkin.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA313. Vuoto keskireiästä (ja nihkeät viralliset välit ??)
Synnyttäneillä naisilla on kuulemma usein vuotoa keskireiästä. Elämäänsö tyytyväinen kai pissaa/vuotaa keskireiästä ja jos elämäntilanne menee sosiaalisesti ja yhteiskunnallisen aseman osalta nihkeän viralliseksi kuin nuorena aikuisena, niin pissa/vuoto siirtyy pissareikään. Mikä keskireiän vuodossa häiritsee, on kai tunne mahassa, että olisi maho, ei-fedelmällinen ja ei-kiinnostunut elämästä, mikä kai liittyy siihen, ettei halua saada toista lasta heti perään tai toisen lapsen jälkeen kolmatta enää.
Jos vuotoa on koko ajan, sisemmältä reiän limaiset? seinämät vastakkaisia seinämiä vasten ilman, että mielikuvissaan silloin miettii naimista tai lapsen saamista, kai tukkisi vuodon reitin ja reikä olisi kuten ennenkin.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA314. Vesirokko ja sosiaalista etäisyyttä keittäjiin kannattajineen
Vesirokon oireista löytyi netistä kuvaus:
" lapsilla on yleisoireita, kuten kuumetta, ruokahaluttomuutta ja väsymystä ihottuman puhjetessa tai jo ihottumaa edeltävänä1–2 päivänä. Tyypillisesti iholle ilmestyy punoittavia ja kutisevia paukamia, jotka muuttuvat muutamassa tunnissa rakkuloiksi. Rakkulat samenevat, usein rikkoutuvat tai painuvat keskeltä kasaan ja arpeutuvat parin päivän kuluessa. Uusia rakkuloita muodostuu yleensä noin 3–4 päivän ajan"
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00550
Tuo kuume, ruokahaluttomuus ja väsymys toisi mieleen konfliktin keittäjän kanssa, jos on liian pöperömäistä ruokaa ja ehkä rasvaa lisätty liikaa - poikienko vuoksi. Pelkkään ruokapuppuun haluaisi sosiaalista etäisyyttä, kykyä kieltäytyä tehokkaasti liian raskaasta pöperöstä. Jollei sitä etäisyyttä keittäjiin kannattajineen saa, niin tuleeko rasva-allergia, puppuallergia, kovan järjen kaipuu, ryhdin kaipuu, sosiaalisen itsemääräämisoikeuden ja oman tilan kaipuu? Mihin siis auttaisi, ettei anna toisten alistaa koko elämää pöperölle. On tärkeää kuunnella omia mielipiteitään siitä, minkä verran ja minkä laista ravintoa tarvitsee ja mikä on ruuan rooli elämässä.
Lähettänyt Kaisa Hannele TervolaA315. Koiran hammaskivi ja että kaikki menikin hyvin
Japaninpystykorvilla on taipumusta hammaskiveen, mikä on rodun ongelma. Minunkin japaninpystykorvallani on jonkin verran hammaskiveä mutta myös taju siitä, millaisilla koirilla ei ole ollenkaan hammaskiveä ja miltä liukenee kaikki hammaskivi pois, jos sitä sattuu olemaan. Olen kehottanut sitä matkimaan noita koiria. Niillä tuntuu olevan huojentunut olo omista edesottamuksistaan: että kaikki menikin hyvin, muidenkin kannalta hyvin, hyvää elämää yhteisöön tuoden, konkreettisesti käytännössä kivasti kaikille ja myös pidemmän päälle. Sen sijaan koirilla, joilla on paljon hammaskiveä, tuntuu olevan raadollisuustaipumus: tämäkin meni huonosti ja tuo ja tuossa on vielä.
Eli moraaliaan siistimällä, kauniimmin yrittämällä voisi päästä hammaskivestä eroon.
Luulisi, että sama juttu ihmisten hammaskiven suhteen.
Kanssa jos kyse on vain asenteesta, näkökulmasta omiin tekemisiin, niin kauniit onnistumisensa ääneen lausuen, moraalin saralla onnistumisen virtaa korostaen voisi kai saada elämäänsä kaunista toimivaa näkökulmaa ja sitä kautta hammaskivettömyyttä.
Auttaisikohan tässä huomata, että onnistumisten varaan voi rakentaa ja epäonnistumisten varaan ei, eli epäonnistumisten märehtiminen ei ole moraalin vaatimus vaan este moraalin tiellä. Toki nekin tarttee huomata muttei tuntein kiinnittyä siihen, että niin menee, vaan tuntein tulisi kiinnittyä hyviin tapoihin, onnistumisiin, hyvään ilmapiiriin, hyviin malleihin, luoda niistä uusi parempi ura arjelleen.

15.8.2016 Japaninpystykorvilla on taipumusta hammaskiveen ja niinpä kysyin koiraltani, millaisilla koirilla on hammaskiveä, niin se vastasi ilmeellään, että sellaisilla, jotka jatkuvasti tuumivat "aijai miten tää nyt meni, yritän kunnolla, miks tää menee kumminkin näin huonosti" yms ja ollenkaan hammaskiveä ei ole tervehenkisen oloisilla eheillä. Nuo ovat sellaisia piiretitä, joita tulee, kun on merkinnyt itseään paljon huonompitasoisen, tyhmemmän siis, kunnollista tekeväksi, niin silloin oma tavallinen taso vertautuu tuon mallin mukaan "kunnollisen" tekemiseen ja ihmettelee, miksi meni niin huonosti. Tervehenkinen hyvö olo ja kai hyvät hampaatkin siis, on oman täyden taitotasonsa mukaan tekevällä, siis aika paljon omin päin tekevällä, oman ymmärryksen mukaan elelevällä.
Lähettänyt Kaisa Hannele Tervola
A316. Endometrioosi ja moraali
Endometrioosi eli kohdun limakalvojen pesäkesirottumatauti tuo kuvauksena mieleen tropiikista tms kotoisin olevat pahat naiset, jotka ovat toisaalta möhöjä ja toisin kohdin ihan kuivia ja niuvoja, kuin tropiikki ja viilennetyt sisätilat, kuin pahan ihmisen mässäilytaipumus ja vastapainona liioiteltu kuri. Moiseen auttaisi varmaankin terveen tasapainon löytäminen jostakin ääripäiden väliltä, mikä lähinnä tarkoittaisi tervettä järkeä, tervehenkisyyttä ja perusosaamista kannattavuusperusteisen moraalin saralta, siis mm kokonaiskuvallisuutta kannattavuuskysymyksissä, mikä luultavasti muuttaisi mielipiteitä roimasti ja sen kuuluisi muuttaa linjauksia vastaavasti, mikä pitäisi urakaksi ottaa. Siis: ei ihan niin möhö ja kuivan sijasta kunnollinen järki, jota myös käytännössä kunnioittaa.

* * *
Jos tuo kuiva ja toisin osin möhö muistuttaa jonkun mielestä sitä, millaisia miehet ovat, niin miesten osalta kuivuus kai on tauti ja möhöys voi olla onnen piirre, ei siis liiallista kuten tropiikissa, missä ylilyönnin lämpimään päin aiheuttavat viilennetyt sisätilat viilentäytymismahdollisuutena (jotka myös poistavat ennakoinnin tarvetta, siis kokonaiskuvallisuutta ja sään kanssa toimeentulemisen tarvetta, mikä yleensä on tervehenkinen, kovin hyödyllinen tasapainoilutaito.
Jos jää tuota pohtimaan, niin tuontapainen syy voisi olla siihen, jos miehet ovat hedelmättömiä siinä mielessä, etteivät voi tulla raskaiksi ja synnyttää. Poikalapsi tai poikavauva, kenties poikasikiö kai keskittyy sosiaalisten vaateiden täyttämiseen, mikä on jossakin kropan sivuilla elekielessä? Mahan huolehtii jotenkin, mutta mahan reunoilta jää huolehtimatta, jolloin ei voi olla keskeltä ihan eheä ja siksi hedelmällinen kuten tyttö ja nainen. Elikkä tervehenkisyyden lisääminen perusvalinnoissa roimasti parantaisi noita ongelmia, mitä sitten lienevätkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti