lauantai 25. heinäkuuta 2015

90. A-hepatiitti & hepatiitit eli maksatulehdukset ja turkoosi & viileä sumuinen sää

Tällainen vaikutelma vain: auttaisikohan A-hepatiittiin tyyntyminen siihen tapaan kuin turkoosi väri ja viileä sumuinen sää luonnon helmassa tyynnyttävät?

23.3.2017   Luin netistä hepatiiteista eli maksatulehduksista. Niiden aiheuttajista syntyi vaikutelma, että joku toisaalta inhoaa tai epäilyttää jokin mitä tekee, vaikka työ tai juominen, ja toisaalta yrittää väen vängällä tehdä sitä, kun joku muu tai itse joskus alussa on pitänyt sitä hyvänä ideana ja jotakin tarttis olla, vaikkapa joku työ tarttis olla tai jokin onnen ja viihtyvyyden lähde elämässä, vaikkei se enää tai itsellä tuo sitä. Eli tarttis löytää parempi tulonlähde, ks. Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi , tai parempi onnen ja elämänsisällön lähde, ks. tämän blogin kohta 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin ja ehkä e-kirja blogissani http://workandfreetime.blogspot.fi .
Tuollaisen elämänviisauden ja omaehtoisuuden puuttuminen voi liittyä kulttuuriin, esim. siihen, että lämmin sä paikkaa huonon olon ihan ok oloksi ja sammuttaa mukinat, joita ihminen itsenäistyessään päästelee. Siksi tauti voisi tarttua etenkin matkalla paikoissa, joissa kulttuuri tyynnyttää ihmiset samaan kaavaan, mm sukulaisten seuraan sen sijaan, että lähtisivät omille teilleen "Elä ja anna toisten elää"-ohjeen sallimalla ja mahdolliseksi tekemällä tavalla, eli elämänmyönteisen itsekäs saa olla muttei puuttua toisten elämään muuten kuin reilusti, ja tervehenkinen on tässä oltava, ks. terveiden elämäntapojen ohjeeni  http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html . Rokotussuoja voisi selittyä sillä, etti jossakin moodissa, vinkkelissä tai jonkin taidon tai viisauden kanssa lähde ihan sokkona vieraiden kulttuurien tuollaisten epäviisaiden piiretiden matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti