keskiviikko 4. marraskuuta 2015

148. Hammasrivin suoruus ja edustusperspektiivin tapaan käytetty sivistynyt perspektiivi

Vaikutelmani on, että jos hammasrivistö on suora ja säännöllinen, niin henkilön sivistynyt perspektiivi on ulkokohtaisesti edustusmielessä käytetty ja muuten jos hammasrivistö on vänkyrä, se kuvastelee sivistyneen perspektiivin eri osien erilaisia hahmotustapoja ja niiden erilaisia rooleja elämässä. Eläinten hammasrivistöjen erilaisuus ihmisen hampaisiin nähden kuvastelee niiden erilaista näkökulmaa elämään. Luonnollisuuden korostaminen kai tuo eheyttä ja pyöreälinjaisuutta hampaille. Koirien kulmahampaat ehkä liittyvät ylimielisyyteen.

Hampaat tuntuvat olevan jotenkin löperömmin, jos miettii paljon ja pehmoisesti, että mitenköhän mun hampaat jakselee, kun taas jos miettii pitävänsä puolensa jäykästi ja purevansa vahvasti crunts crunts, niin hampaat tuntuvat olevan vahvasti paikoillaan.

30.4.2016 Kapea ei-laaja-alainen ajattelu kenties tekee hampaista kapeammat ja suorakulmaisemmat muodoltaan, kun taas laaja-alainen ajatteluperspektiivi tekee hampaista leveämmät ja pyöreähkömmät ja kai monimutkaisemman muotoiset. Rosoiset asenteet ihmissuhteissa tekevät kai hampaiden purupinnasta vuoristoisen ja toisten perspektiivien mukana kulkemisen taipumus joistakin hampaiden pinnoista sileitä. Voisikohan tältä suunnalta löytää isoimpien piirteiden myötä syntyvän käsityksen siitä, kenellä on millaisetkin hampaat ja mitkä piirteet tekevät hampaista terveet ja vahvat. Perusteettomuus tekee kai noita elämänalueita vastaavista hampaista heikkoja ja vahvasti terveellä tavalla eläminen vankalla pohjalla tehden hampaista vahvoja, tms.

Uskonnollisuus vaikuttaa kai eri tavoin eri ihmisten hampaisiin riippuen siitä, millä tavalla he ovat uskonnollisia ja mitkä heidän muut vahvuutensa ja heikkoutensa sekä luonteenlaatunsa ovat. Uskonto kai joko vahvistaa hampaita tai tekee niihin osaa pehmeyttä. Jos uskonto pehmentää hampaita, niin terveisiin ikiaikaisiin elämäntapoihin, niiden tyyppisiin piirteisiin kaikenlaisissa asioissa satsaaminen kovettaa ja vahvistaa hampaita.
Vahvojen hampaiden olettaisi liittyvän hyvään vahvaan laatuun ja luotettavuuteen siinä, kun taas pehmeiden hampaiden höttöön ja vailla kunnollista perustaa olemiseen, siis esim. näyttelijöillä olisi monella taipumusta pehmeisiin hampaisiin. (Poikkeuksena näyttelijöistä ne, jotka eivät alunerin olleet näyttelijöitä vaan joilla iän tuoma kokemus ja näkemys on kiteytynyt muille malliksi kelpaavaan hyvälaatuiseen muotoon: esim. vanhukset näyttelemässä harrastajateatterissa rakkaustarinaa malliksi nuoremmille?)
Auttaisikohan kunnollinen järki koko ajan kaikessa noudatettuna, sen oppisi keskivertoihminen ajattelukurssistani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2013/11/suomalainen-ajattelukyky-helppo-kurssi.html .

23.8.2016 Moni on kai omalla mittapuullaa juuri ihan vankasti elävä ja saisi siis vahvat terveet hampaat, jollei niin vertailisi muihin. MUtta uskonnollisissa ihmisissä voi olla valtavan taitavia ja valtavan eritaitoisia, eli jos vertaa taitotasoaan uskonnollisiisn, niin ei joihinkin verrattuna ole kyllin vakuuttava vaan jäisi heikkohampaiseksi tai menettäisi hampaita, vaikkei muuten, heihin vertaamatta, taitotasossa tai hampaissa olisi mitään vikaa vaan lujat vahvat hampaat.

15.2.2017  http://uskontojajarki.blogspot.fi/

13.1.2020   Liittyvätköhän etuhampaat edustusperspektiiviin ja ryhmän mukana kulkemiseen, ja takahampaat taas omalla tavalla itseä kiinnostavia juttuja tekemiseen ja tsemppiin sekä mielekkäästi rasittumiseen kuten esim. luonnossa retkeily ja liikunta, josta pitää?

22.7.2020   Kenties kaikki arabit pitävät hampaita niin tärkeinä, että käyttävät jatkuvasti hampaiden kannalta hyvää perspektiiviä ja olettavat hyvin hampain elä'vänsä paljon pidempään. Se lienee jotakin sellaista kuin koululaisen A, jonkinlainen edustaus- vai onko kohteliaisuusperspektiivi ja poskihampaita varten kunnollapohjia myöten, poskihampaiden tapaan raadollisesti. Näitä on kai nuoren ihmisen perspektiivissä luonnostaan eri puolia ja hampaat voivat hyvin, mutta sitten iän myötä jos kaikki on tuttua ja tarttee pehmennystä ja tekee jotakin hienosäätöisempää, niin ei eläkään niin peruselämää ja se puute on huono hampaille.

Kiinnittääköhän nuo tollasete huomiota kysymykseen: "Miten puren?", siis hampaisiin, ja ovat siksi hampaiden kunnosta huolehtivia?

16.4.2021   Mielikuva "Näin puren porkkanaa." jonkinlsisena tervehenkidyyden mallina näyttäisi tuovan mielikuvan terveidtä ja tervehtyvistä vahvoista hampaista.

19.2.2022   Jos ja kun mielikuvat vaikyttavat ohjaten hampaisiinkin, niin pitäisi ajatella, että hampaat ovat niin kovat myös sisältä, ettei niihin tule helposti reikiä, koko hammas siis eikä vain kiille.  

18.5.2022   Hammastahna vaikuttaa jähmettävän hampaita, kai sen tuntu, sen ainesosat ja toive, että on fluoria ja hampaat hyvin, jäykkinä paikoillaan. Jokkn sen toiveen tapainen kai saidi hampaat muuttamaan muotoaan tilanteen mukaan, elämän uomat. "Kuin porkkananpurijan hampaat" on hyvä mielikuva hampaille. 
19.5.2022   Jos kokeilee olla ilman hammastahnaa, niin suun tunremuksia on kuunneltava tsrkkaan ja tehtävä niin kuin on hyväksi hampaille, ja tarpeen tullen pestävä hampaat hammastahnalla ja vedellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

One can comment under each blog post of mine, but the blogs are aimed for a global audience, so the comments too should be from a so general point of view, and with well workkng beautiful values.