lauantai 22. elokuuta 2015

104. Hampaiden ja ienten tuntemukset ja pesu&hammastahna

No, kirjaan tämän nyt tähän, kun olen noita muitakin mielipiteitäni kirjannut. Eli jos suussa tuntuu kummalta, niin pese hampaat harjalla ja hammastahnalla ja puhdista myös hampaiden välit. Jätä suu puhtaaksi ja hiukan hammastahnaiseksi esim. yön yli niin,e ttä jos jotain pöpöjä oli, niin ehtivät kadota. Jos hampaiden välissä on outo olo, puhdista väi hammaslangalla ja laita hammaslangalla hammastahnaa väliin, niin pöpöt katoavat ja ien tyyntyy.
Jos on särkyä, niin lämmitä suu, posket ja leuka ja pidä ne terveen lämpiminä. Kieli useampaa hammasta vasten painettuna lämmittää hampaat, jolloin särky lakkaa, jos se oli kylmänsärkyä, mutta säryn katoaminen voi kyllä vaatia,e ttä poskikin olisi terveen lämmin. Liikuntaharrastus parantaa lämpimänä pysymistä.

Mutta jos hammastahna tuntuu suussa kitkerältä, niin sitä on silloin käyttänyt liikaa ja siksi pitää heti huuhdella suu ja antaa syljen rauhassa suojata hampaita ja ikeniä.
Hampaissakin jokin tuntuu joskus hyvältä ja jokin muu joskus huonolta ja kai nuo tuntemukset kertovat, mikä on hampaille kulloinkin hyväksi. Esim. joskus voi olla hyväksi, että suussa on hivenen ruuan makua ruuan jälkeen, kun hampaat tuntuvat tykkäävän siitä. Toisen kerran taas jos on eri ruokaa tai eri versio samasta tai ruuan maku liian pitkään niin, että menee suu likaiseksi, niin hampaat eivät tykkää ja silloin on aika pestä suu hamapineen tai ainakin huuhdella se. Myös sokeri voi joskus tuntua hampaista hyvältä ja toinen suklaa tms taas häiritsevältä reikiä tekevältä, jolloin ainakin häiritsevä tarttisi heti pestä vedellä, tahnalla ja harjalla pois, mutta hyväätekevästä ei ole niin huolta ihan niin äkkiä pestä ainakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti