keskiviikko 19. elokuuta 2015

102. Huonontunut näkö ja juoksupyrähdys

Liikunta vauhdilla silmät auki tarkkaan ohi vilistävää luontoa katsellen parantaa näköä vähän samaan tapaan kuin auton renkaat pureutuvat asfalttiin. Vastaavasti liikunnan välttely heikentää näköä ajan myötä.

Ruuan sulatteleminen, tokkuraisuus ja helle (lösiminen ja kuuma) voivat sumentaa näköä, samoin piittaamattomuus, kömpelyys ja tiedostamaton sosiaalisuuden tapa ja elämänviisauden puute.

28.8.2017   Kirjoituksestani terveistä elämäntavoista:
"(273.) Jos joltakulta jää järki tai suomalaiseen tapaan suuri kapasiteetti puuhata sitä sun tätä hyvällä ymmärryksellä ja miellyttävän jaksavaisesti puuttumaan, niin syynä on useimmiten kai näköhahmotuksen summittaisuus, etenkin se, ettei nähty liity ymmärrykseen kuin summittaisesti. Katsoa ei kuulu yhtä putkea vain kuin työlästä työtä vaan mielitekojen mukaan, katsomisen kiehtovuuden ja näköaistimusten miellyttävyyden mukaan, hetken sitä, sitten hellittää, siirtyä toisenlaiseen kiehtovuuteen, antaa katseensa vaellella, katsella kaikenlaista kaunista, vaikkei se niin merkittävää olisi, olla kiehtoutunut, että mitä jännän näköistä näkyy missäkin, vaikka orava puuhailemassa, jäädä pikemminkin maiseman tunnelman ja maisemassa elämisen kanssa kuin kaavamaisen kuvan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti