keskiviikko 19. elokuuta 2015

101. Älyllinen jälkeenjääneisyys ja näköaistivirikkeet & ajattelukurssini

Ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html opettaa helpon arkijärkisen objektiivisen ajattelun tavan, jolla selvitä koulusta, arjesta ja jota käyttää kommunikaation ja taitojen tukena. Kurssin opettaman ajattelutavan voi oppia esim. sosiaalista kautta mallista oppimalla, jos toinen/toiset käyttävät tuota ajattelutapaa hänen seurassaan tai yleensä. Kurssi olettaa lähtötaitoineen katselemisen, esim. luonnonhahmotus ja maisemat, joissa on elämää, esim. pihapiiri ym. sekä käytännön taitoja esim. puutarhatöiden tapaan. Esitaitoina, harjaannuksena tarvitaan siis vaikkapa luontoretki ja käsitöitä tai useammanlaista puuhaa puutarhassa.

13.1.2018   Näkeminen, maisemallinen elämää, ja nähdyn ymmärtäminen ovat siis ajattelukyvylle olennaisia. Nähdyn ymmärtämiselle on kai tärkeää, että asento ja liikkumistapa elävät, siis vaihtelevat luonnostaan, sen mukaan,mitä maisemassa on, mitä tekee, mikä on mieliala ja mitä vastaan tulee.

Terveiden elämäntapojen kirjoituksestani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html  :
"110. Joillakin miehillä on näkökulma kovin koulutuksen mukainen, yksioikoinen ja kapea, tilanteisiin mukautumaton, muuta elämää ymmärtämätön. Silloin olisi hyvä heidän varioida tekemisentapaansa ja lähestymistapaansa tervejärkisesti tilanteen mukaan: milloin on käytännönläheisyys paikallaan, milloin hyvä muisti, milloin koulutettu ajattelu, milloin arkijärki, liikunta, tunteet, mitä nyt sattuu olemaankaan tilanteeseen sopivaa lähestymistapaa. Samoin myös työtä tehdessä olisi hyvä huomioida muun elämän maisema ilmiöineen: sosiaalisina kontakteineen, tapahtumineen, matkoineen, lomanläheisyyksineen, jne. Niin saa harjaannutettua omaa arkijärkeään ja elämänymmärrystään.
Näin voi taitavampi puolestaan opetella varioimaan tietokoneen näppäimistöllä kirjoittamisen rytmiä, niin on jotenkin mukavampi olo ja ääni on kivempi, muihin tekemisiin ja oman näkemyksen kuunteluun paremmin sovitettu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti