tiistai 25. elokuuta 2015

107. Vaivaisenluu ja onnellinen tapa pitää jalkaa

Ukkovarpaan kääntyminen sisäänpäin liittyy tapaan pitää jalkaa, tapaan asennoitua jalkoihin, käeelemiseen, mielialaan sekä samaistumiskohteisiin. Joillakin ihmisillä on taipumusta olla jotenkin voimaton, kenties liikaa lukevan tapaan, eukkovarpaan kohdalta ja niin se vain kulkee muiden varpaiuden mukana ja painuu sisäänpäin. Tietenkin täytyy varoa, ettei käytä sellaisia kenkiä, jotka painavat varvasta sisäänpäin tai tekevät sille luontevaksi asennoksi jonkin verran sisäänpäin olevan tai voimattoman. Mutta silloin jos se on tyylistä kiinni, niin muuttamalla asennettaan kävelyyn ja juoksuun yms voi saada varpaastaan elinvoimaisemman, kuin lämmintä maata vasten, tai varpailla esineitä kotona nostaen, juoksuun ponnahtavan, välitetyn kuin hierotun ja lämpimällä vedellä pestyn yms tavalliseksi asenteekseen jalkaa ja etenkin ukkovarpaitaan kohtaan ja pyrkiä olemaan vastaavasti terveellä tavalla liikunnallinen myös jalkojen ja varåaiden osalta, terveellä tavalla niitä hyvällä mielellä harjoituttava kuin juoksuleikeistä pitävä tms.

21.5.2018   Tämän blogin ihmeparannusohjeyritelmissä on vaikutelma, että mielikuvat toimivat keholle ohjeena, millainen olla ja miten parantua. Niinpä ei saisi kuvitella mielessään,e ttä vaivaisenluu, vaivaisenluu, onpa paha, vaan vähentää painotusta siitä, miten vaivaisebnluun kohta koskee kenkää tai taipuu, ja miettiä sen sijaan varpaiden tervettä onnellista hyvä tapaa astua, hyvää tervettä tapaa pitää jalkaa, ja poistaa kaikki painottamiset varpaiuden tyven luustlta, kengän painamiselta (Hanki heti kunnon kengät, kyllin isot!), sen seudun tuntemuksien kuulostelemiselta paljon isommalla painotuksella kuin varpaiden ja jalkapohjan sekä jalkaterän tuntemukset kävellessä, yms. Terveys siis ohjeeksi, terveysmielikuvat ja etsiä tapa liikkua ja pitää jalkoja, jolla jalat tosiaan tuntuvatkin niin terveiltä.

4.2.2019   Varpaita siis pitää käyttää kävelllessä niin, että ne ovat vahvat, niiden lihaksisto kykenee tavallisesti pitämään puolensa, pitämään varpaat hyvässä luonnollisessa terveessä asennossa.

Ei kai pitäisi käyttää insinöörimäisen miesmäistä ajattelua arvostavien lähestymistapaa jalan ukkovarpaan tyveen ja jalkaan muuten, kuin se olisi esine, sdahattava puu tms, vaan ajatella, että jalka mukautuu elämän mukana: kun käyttää sitä hyvällä tavalla, pitää hyvissä oloissa mm kenkien osalta, niin se jotakin sinne päin mukautuu, on elämänsä näköinen.

28.3.2019   Asenne ei saisi olla myrtynyt, vaan "Täältä tullaan Elämä!" ja "Tämäpä on mukavaa seutua kävellä."

19.7.2021   Jalka vaikuttaisi muotoutuvan sen mukaan, millainen on oma tavallinen tworiaperspektiivi, kun katsoo jalkaa ja/tai miettii "Täss on nyt tää jalka, se on tällanen. Ja toss on toi kenkä." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti