maanantai 26. lokakuuta 2015

137. Sokeus ja turvallisuus & katselemisen tekeminen mukavammaksi

Jos sokeuden aiheuttaa se, että tavallaan voisi kyllä nähdä, mutta jollain tavalla katseleminen on kestämätöntä, liian rankkaa eikä ole tottumuskaan enää, niin siihen auttaisi ehkä elämän perusturvallisuuden lisääminen ja katselkeminen vain hiukan ja kaunista, ihmiskontaktit etäämpää ja elämänmakuisina, tarkan käytännön tason sijaan kiehtovia aiheita vain ja lyhyinä silmäyksinä tai vain yhtenä tekemisenä useamman joukossa, sekä ympäristön kauniina näkevien seura ainakin osan aikaa.

10.12.2019   Jos sokean tai huononäköisen turvattomuus on kuin rikki särähtänyt hiekkakakku, niin silloin kai hänet on tungettu liian pieneen tilaan ja sivistyksen suosittelemat asiat auttaisivat.

6. kesäkuuta 2020   Pitkä engl. tonttutaitokirjoitukseni http://learntalents.blogspot.com tarjoaa taitoja omaan rauhaan ja turvallisempaan elämään, jonka tyyppisestä paikasta ja puuhasta pitää. 

27.2.2021   Jos sokeiden tai huononäköisten kanssa töitä tekevillä ja mm sokeiden opaskoirille on työnsä vuoksi osan ajasta huono näkö, niin se kai merkitsee, että osa sokeista ja/tai huononäköisistä ovat huononäköisiä tapojensa, tottumustensa, kiinnostuksenkohteidensa, arvpjensa, tekemisentapojensa, elinympäristönsä tms vuoksi eikä fyysisistä syistä, eli parempia tapoja opettelemalla voisi silloin parantua, mikä kai kävisi kiinnittämällä huomiota näön vaihteluihin ja ottamalla oppia hyvistä hetkistä.

2.6.2021   Jos pidät seuraa vanhuksille, joilla on sumea näkö, se voi heikentää näköäsi. Matki sen sijaan oravia, muttei välttämättä helteellä caan viikeällä säällä, kun niillä on hyvä näkö. 

15.11.2022   Jos olet sisällä ja kuuluu sirinää, voisiko se olla hyönteisiä, jotka jotenkin virittäisivät näön oikein. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti