perjantai 23. lokakuuta 2015

135. Tervola-nimestä ja lääketieteen uudistamisen tarpeesta

Tervoloiden muistikirjoja kai varastivat parantamisesta kiinnostuneet, sairaat, heidän tuttavansa ja sairaanhoitajat. He olisivat halunneet terveyden näkövinkkelistä olevan uuden lääketieteen, jonka uskoivat Tervoloiden näkemyksen voivan tarjota. - Heistä olisi ollut hyvä, jos joku terve ja terveyden kanssa tekemisissä oleva terveistä elämäntavoista hyvin ymmärtävä olisi pohtinut, miten sairauksia parantaa, kun yleensä niitä pohtivat vain sairaanhoitajat, lääkärit ja sairaat läheisineen. - Vanhassa vakiintuneessa lääketieteessä sen kanssa työskenteleviä häiritsi se, että se oli sairauksien keskellä elävien ihmisten laatimaa ja tuntui, että se siksi turhan päiten räsähteli huonommalle tolalle kuin olisi ollut tarvis, jos olisi terveys lähtökohtanaan katsellut asioita ja jotenkin osannut tehdä tervehenkiset valinnat. Tuntui, että sairauksien näkövinkkelistyä oli vaikea parantua kunnolla, vaikkei olisi ollut niin kamala sairaus vaan joku vaan joka vei mm sairaalahoitoon. Sen sijaan, jos olisi tiennyt kunnolla, millaisia terveet elämäntavat ovat, miten ne tavoittaa esim. heikkokuntoisen lähtökohdasta ja mikä on tervettä, se paras keskioikea kussakin asiassa elämässä ja miksei maailmassakin esim. työelämässä ja naisten ja miesten rooleissa, niin olisi ollut paljon helpompi parantua ihan kokonaan ja pysyä terveenä pitkät vuodet.

Jos tällä blogilla on nyt ollut vajaat 1200 katselukertaa, ja tällä ei ole käytännön kokemusta tukenaan, niin jos Tervolat aikanaan olivat ihan käytännössä taitavia parantajia, niin kai heidän muistikirjoistaan olisi ollut kiinnostunut ainakin satakertainen määrä ihmisiä. Se tekee 100 000 muistikirjojen tirkistelijää, mikä kai selittäisi muistikirjavarkaudet ja sen,e ttä joku Tervoloille sanoi, että me teemme jo teidän oppinne mukaan, niin me jo sairaaloissa parannamme, mikä ei Tervoloiden maailmankuvaan mahtunut, kun luulivat lukijoita olevan vain muutamia per vihko.

Tuli jotenkin helpottunut olo siitä, kun lisäsin tähän blogiin merkinnän, että tämän saa moraalisesti kääntää muille kielille. Voiko olla, että terveet elämäntavat ovat Suomen ilmastoon liittyvä vahvuus ja vaikeammat muualla ja niin tällaisellakin näkemyksellä voi olla paikkansa muodostettaessa käsitystä siitä mikä olisi tervettä ja terveellistä.

* * *
4.11.2015 Tällä blogilla ollut 1348 katselukertaa, 149 tekstiä blogissa.
24.11.2015 Tänään lukema 1519 katselukertaa ja 175 tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti