sunnuntai 29. marraskuuta 2015

180. Ilmastoriippuvaiset vaivat ja samaistuminen vain kulloisenkin ilmaston asukkaisiin

Jotkin vaivat paranevat vaihtamala ilmastoa, mutta eikä usein silloin ole niin, että tuo ihminen on jollain lailla samaistunut uuden ilmastonsa ihmisiin jo etukäteen, jolloin hän ei enää ole ollut säätynyt omaan ilmastoonsa vaan elänyt tavalla, joka edellyttää noiden samaistumiskohteiden ilmaston tyyppisiä oloja. Jos olisi jo alun pitäen samaistunut vain oman kulloisenkin ilmastonsa ihmisiin ja eläimiin, niin olisi ollut oikeaan ilmastoon säätynyt ja pärjännyt.
Tai sitten jos on jokin vaiva, joka jossain muussa ilmastossa tulee herkemmin, kuten vaikka tulehdus, niin samaistua parantuakseen osin myös tuon haastavamman ilmaston ihmisiin, sillä heillä kai on taito selvitä tuollaisesta altistuksesta helposti.

10.2.2022   Onkohan huono ilmanala vöhän samantapainen vaiva kuin ei niin kiva tukkoinen sää, esim pilvinen päivä? Silloin on säätynyt muiden säiden haasteisiin päin eikä tämän saman sään nyansseihin, missä auttaisi musiikkiharrastuneisuus. 

29.6.2022   Aiemmin olin miettinyt, että auttaisikohan huonoon ilmanalaan pitää erityyppiset roskat erillään, etenkin erityyppisetcruuantähteet, ja mieluusti kuivata roskat. Nyt mietin, että tiskirätti tarttis kai pestä erityisen huolella ja usein, ehkä korvsta puhtaalla talouspaperilla. 

1.7.2022   Jos ongelmana on, ettei sisällä ole kyllin kuivaa, niin huoneilman saa kuivumaan, kun tuulettaa huoneen keskiosat kuivan oloisiksi silloin, kun sisäilma on lämpimämpää kuin ulkoilma. Jollei tuuleta huoneen yläosasta vaan tuulettaa ihmisen korkeudelta kerralla paljon ja sulkee ikkunan, kun huoneen keskellä alkaa olla kuivan tuntuista, niin lämmin huoneen yläosan ilma lämmuttää uuden ilman, jolloin se kuivuu ja huoneesta tulee kuiva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti