maanantai 30. marraskuuta 2015

181. Ydinsäteily ja kauniin ajatteleminen kuten niitty

Ydinsäteily on vaarallista, koska aiheuttaa monia pieniä vaurioita kehossa ja lisää syöpäriskiä. Kaunis on malli paremmasta toiminnasta ja niitty kukkineen ja perhosineen terveen luonnontilan viisaudesta. Siksi kauniin kuten niityn ajatteleminen ekä voisi helpottaa ydinsäteilyn tuomia oireita.

Luuytimiä vaurioittava säteily tuo minulle lähinnä mieleen hengellisyyden tarpeen, siis rukoilemisen, enkelit, uskonnon.

Koulu ei ollut kovin kivaa. Niinpä koulufysiikan ajatteleminen yhtäkkiä kesken tavallisen elämän ei välttämättä ole kivaa, etenkään, jos se jää mieleen piinaamaan pitkäksi aikaa, mikä voi aiheuttaa "en yhtään haluaisi"-tyyppisiä oireita näön heikentymisestä päänsärkyyn ja oksettavaan oloon.

Kun jotakin oikein jännää, voi niska mennä jumiin ja siksi huimata tai näkö sumentua. Samoin jännityksestä voi tulla oksettava olo.

Insinööripää ei ole ihmisen tunneviisain ajattelutapa, ei edes yhtä tunneviisas kuin arki muuten. Siksi insinööripäähän tai sen tyypin asioihin nojaaminen emotionaalisesti rankkana aikana voi tehdä helpommin järkyttyvän, helpommin ojaan kaatuvan ja ei niin vastustuskykyisen erilaisille oireille.

Katso myös 48. Syövän leviäminen ja terveysmielikuvat  1.6.2015
190. Silmien näön vaihtelut ja mielenvireen tunnistaminen & tervehenkisyys  7.12.2015

Musiikki,
Kaikenlainen uskonnollisen kaunis esim. kauniin tunnelmaiset luontonäkymät,
Tervehenkiset elämäntavat omassa elämässä käytännössä, muistikuvina tai arjen osina

* * *

23.7.2018   Kuolemanjälkeisestä elämästä tällaienn tarina:
"Jos vainaja ei saa rauhaa
Tänään pyhäinmiestenpäiänä 5.11.2016 kävin puolen päivän aikoihin koirieni kanssa kävelyllä, ja kun reilun korttelin päässä tästä, missä asun, on pienehkö hautausmaa, niin kävin pyhäinmiestenpäivän kunniaksi hautausmaalla. Tänä vuonna lumi tuli jo kaksi viikkoa tavallista aikaisemmin ja sitä oli maassa ehkä pari senttiä. Jätin koirat hautausmaan ulkopuolelle vesottuun jo uutta versoneeseen kantoon kiinni. Ne tuntuivat tavallisen mieltymyksensä mukaan jostain napanneen idean siitä, mitä savolaiskoirat tekisivät siinä ja alkoivat möykätä hiukan. Sanoin niille ilmeelläni, että kiltisti nyt, toivo kaikille hyvää, kuolleille myös toivotaan hyvää näin pyhäinmiestenpäivänä vähän niin kuin jouluna, kauniisti nyt kun ollaan tällaisessa tilanteessa ja hautausmaan lähellä. Ja niin ne vuoroin näyttivät hiukan savolaismöröiltä ja aika paljon kauniisti käyttäytyviltä seurakoirilta, jotka kyllä toivoivat hyvää lumisen maiseman kauneuden tapaan.
Kävin hautausmaalla, en vienyt kynttylää, kun en tuntenut kenenkään tänä vuonna silleen kuolleen, että kuuluisi, vaikka olihan yksi vanhempi miestuttava kuollut, mutta jotenkin olen tuntenut, että häneen on vielä etäisempi yhteys kuin hän vielä eläisi ja niin en ole kummemmin surrut. Hautausmaalla oli ihan kaunis tunnelma, lunta, havuja ja kanervia, muutamia kynttilöitä, oli päivänvalon aikaa ihan selvästi ja lunta jonkin verran.
Takaisin tullessani koirat vaikuttivat siltä kuin niiden luokse olisi tullut aaveita: kuolleita niiden kohdalle, sanoivat, etteivät saa rauhaa, osoittautuivat hautausmaalle tulleiksi eläimiksi, jotka olivat tulleet sinne hakemaan rauhaa, mutta hautausmaalla oli rukoiltu  vain ihmisten puolesta. Oli rottavainaja ja siilivainaja, eivät halunneet luopua entisistä elämänympyröistään ja siksi eivät saaneet vainajina lepoa. Kai vainajan siinä tilanteessa tulisi miettiä, että kauempanakin voi olla mukavaa elämää, esim. täältä Savonlinnasta katsottuna Punkaharjulla, joka on noin 30km päässä, omantunnelmaisensa kylä ja Savonlinnan osa nykyisin, eläimille etäällä mutta tavallaan tuttuja ympyröitä, ja sillä tavoin heiloihin viittaava nimeltään, että voi miettiä, löytyisikö heilojensa suunnalta kioja asuinmiljöitä, jotka voisivat olla rakkaita tulevaisuudessa. Niin nuo eläinten haamut tuntuivat saavan rauhan, löytävän itse itselleen paikan maailmassa, tosin kuolemanjälkeisessä elämässä meidän kannaltamme mutta kai ihan tavallisessa hyvässä elämässä kumminkin."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti