sunnuntai 8. marraskuuta 2015

153. Kehonlämpötila on kullakin yksilöllinen

Koulussa opetettiin, että kaikkien ihmisten kehonlämpötila on37C silloin, kun he ovat terveitä, mutta eihän se ollenkaan niin ole. Kehonlämpötila on yksilöllinen, esim. minulla 34.5C ja kun on yli sen olen kuumeessa ja kun ali niin on vilu ja lämmittelyn paikka.
Terveessä normaalilämmössä yksilön toimintakyky on parhain, hän on hyväntuulinen, hyväntahtoinen, viihtyy ja voi hyvin, on terve ja fiksu tervejärkiseen tapaan ja aistit toimivat hyvin ja kirkkaasti.
Jos oma noirmaalilämpö on kuumempi, tokkuraistuu ja kuumassa ajattelu hajanaistuu muuttuen impulsiivisemmaksi. Viileässä taas liikkuminen ja järjenjuoksu menee kömpelömmäksi ja kroppa jäyhemmäksi, aistit tokkuraisemmiksi.

Lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html

22.12.2016   Voikohan kehonlämpötiloista olla samanlainen sekaannus kuin vihreillä luomu- ja tavallisen maanviljelyn torjunta-ainemääristä, eli joku on vain korjannut tiedot oman ennakkoluulonsa mukaisiksi? Oma vaikutelmani on, että ulkomaalainen kuumasta maasta kestää ja tavoittelee kylmempää kehonlämpötilaa kuin suomalainen, ja kai toipuu siitä paremmin, kun taas lappalainen Etelä-Suomessa vaikuttaa terveen lämminveriseltä eteläsuomalaiseen verrattuna. Joskus tropiikissa(?) matkatessani paikallisten kädet tuntuivat viileiltä, eiät lämpimämmiltä kuin omani. Olisihan tuo mielekästä: kylmässä tarttee olla varanto lämpöä ja kuumassa ilmastossa taas varanto viileyttä, niin pärjää hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti