tiistai 24. marraskuuta 2015

176. Vanhuudenhöppänyys ja ymmärtäväiset kommunikoijat

Vanhusten ja nuorempien polvien välille syntyy usein jossain vaiheessa kommunikaatiokatko, kun nuoremmat eivät osaa kuvitella vanhuksen elämäntilanteen isoimpia tekijöitä ja vuosikymmenten mittaisen taidon harjaantumisen tuoman kyllästymisen ja nopeasti läpi käymisen vaikutusta keskustelutapoihin ja huomion käyttöön. Silloin väärät selitykset vanhusten tilanteesta katkaisevat kommunikaation ja vanhus leimaantuu niin höppänäksi, ettei hänen kanssaan voi keskustella. Ongelmana on, että nuoremmat polvet ovat liian putkipäisiä koulutuksensa mukaisiksi ja kuuntelevat muitakin koulutettuja vaikka heillä ei oma havaintokyky tukisi koulutetun tapaisen kielenkäytön oikeaan osumista.
Mutta vanhukset monet ymmärtävät vanhusten elämänpiirin pääilmiöitä ja osaisivat niistä jotakin kommunikoida, mihin kirjoitelma kai olisi paras, kun sen voisi moni nuoremmasta polvesta lukea rauhassa ajatuksella, vaikkei itse tuntisi vanhuksia, hyvällä ymmärryksellä' varustettuja tai erilaisten ihmisten ja elämäntilanteiden välillä kommunikaatiotaitoisia.

Harjoittelemalla opitun taidon tuomasta kommunikaatiokyvystä vähemmän osaavaisten kanssa http://intelligencelevels.blogspot.fi/2015/12/feelings-social-skills-and-intelligence.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti