torstai 12. marraskuuta 2015

158. Munuainen ja linnunpoikasilta oppiminen

((Tämä kohta ei ole onnistunut vaan vain assosiaatioilla leikittelyä. Jätin sen tähän siksi, että jos tältä pohjalta syntyy jokin parannusaiheinen näkemys myöhemmin, niin tämä muun muassa on tullut mieleen. Ja niin, nyt on näkemys sitten kokonaisuudessaan tässä, mutta olisi ehkä ollut viisaampaa karsia siitä nämä epäonnistuneet kohdat pois.

Kun tuossa munuaisessa on nimessä niin selvä viittaus muniin, niin voisikohan vanha kansa olla tarkoittanut, että munuaisvaivoihin aina kananmunaa? Arvaisin, ettei ihan löysää muttei kovaakaan kananmunaa vaan pikemminkin löysänpuoleista kiinteäksi keitettyä kananmunaa. Valkuainen ja keltuainen erikseen, vankuainen haarukalla muussattuna pieniksi kimpaleiksi ja muussiksi, keltuainen löysähköstä kohdasta sellaisenaan. Juuri keitetystä kananmunasta, muutama jälkiruokalusikallinen, esim. 4 lusikallista, valkuaista ja yksi kukkurallinen keltuaista. Kenties tuoreita vihanneksia tai hedelmiä samalla aterialla, muna pieninä määrinä vihannesten seassa.

En tuota niin tiedä, arvasin vain. Voiko olla, että muna sopii terveille munuaisille muttei munuaisvaivoihin? Tai että se sopii, jos on jokin fyysinen isku vaurioittanut munuaista, että munuaisen aine on kuin munan aine? Tai että munansyöntiin on aina kiinnitettävä huomiota, jos on jotakin munuaisiin liittyvää vaivaa? Tai että munansyöntiä on varottava, jos on munuaisvaivainen?))

* * *
7. maaliskuuta 2016
Jos munuaiset jonkin tiedon mukaan liittyvät pelkoon, niin voiko olla, että linnunpoikanen munassa miettii elämää ja maailmaa kovin kovalta kannalta ja löytää sitten kumminkin kovin kauniin tavan elää laululinnun elämää, niin voiko olla, että linnunpoikasilta keväisin, esim. linnunlaulusta, voisi oppia kykyä kasvaa (kuin linnunpoikanen munassa ollessaan) vaikeuksien ylitse kauniimpaan harmonisempaan elämään kovassa maailmassa, maailman kovuuteen kompastumatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti