maanantai 7. joulukuuta 2015

187. Pakahduttava olo suolaisesta ruuasta ja veden juominen

Liian suolaista ruokaa syötyä voi tulla pakahduttava olo jonnekin kroppaan ja siihen auttaa veden juominen, niin paljon vettä, että pakahduttava tunne lakkaa ja tulee normaali olo, ja se on yleensä aika monta lasillista. Suolatasapaino voi olla järkkynyt myös helteen vuoksi, mihin auttaa sama. Osasyy suolatasapainon järkkymiseen voi olla, ettei ole yhtä elinvoimaisen viisas kehoonsa liittyvissä asioissa kuin tavallisesti, mihin ehkä auttaisi syödä jotakin tuoretta hedelmää tai vihannesta sen verran kuin tuntuu hyvältä, esim. muutama haarukallinen porkkanaraastetta. Kun normaali olo on palautunut, osaa itse paremmin arvioida vedentarpeensa yms.

Huolehdi samalla myös lämmöntarpeestasi: juo kuumaa vettä sellaisenaan kuin teetä, jos kaipaat sekä lämpöä että vettä, ja jollet kaipaa niin paljon lämpöä, juo osa vedestä haalenneena muttei sentään kylmänä. Muttei siis saa juoda teetä, kun siinä on suoloja ja juuri liika suola kehossa oli ongelmana.

Anna terveen olon levitä pakahtuneeseen kohtaan, kuvittele mielessäsi veden menevän sen luo ja liuottavan liian suolaisuuden laimeammaksi.Huolehdi myös, että muu keho on saanut tarpeeksi vettä. Juo vettä ja kuvittele, että vettä menee kehon eri osiin sinne, missä on samea tai pakahtunut olo, kunnes on hyvä terve olo palannut, muttei sentään liian laimeaksi mennyt. Jos tulit juoneeksi liikaa vettä, niin syö jotakin sen lisäksi.
Katso myös 156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  10.11.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti