torstai 10. joulukuuta 2015

195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta

En tätä tiedä, mutta jos tulehdus on osin kiinni siitä, miten elää, miten kehoaan pitää, niin silloin ihan terveestä kohdasta tuleva vaikute voisi tyynnyttää tulehduksen. Koska tulehdus voi olla laaja-alainen ja koska kyse on tyyntymisestä ja viilentymisestä, voi ihan terveeksi alueeksi kelvata jokin kohta sosiaalisessa tai emotionaalisessa tilassa kehon ulkopuolella. Jos tuosta mallin mukaan tyyntyisi muukin alue, niin muutoksen kuuluisi olla pyörteinä virtaava kuin uuteen ryhtyminen, valoisuuden vaihtelut, tunteiden mukaan tekeminen, spontaani liike eikä sivusuuntaan etenevä kuin lumiaura.
Mutta tuo ihan terve pikemminkin eheä ja eheys hengellisen tyyppistä tms kaunista eikä niinkään reipasta.

Katso myös156. Suolisolmu(?) tms paikallinen vika ja viereisten terveiden osien tunnelman ulottaminen ongelmakohtaan  10.11.2015

Voisikohan näin parantaa muitakin tauteja ja vaivoja? Mutta viileys liittyy juuri tulehduksen parantamiseen.

Viileys siis laskee tulehdusta ja siihen liittyvää turvotusta.
21.1.2016  Mutta ihan viileä usein aiheuttaa kuumetta kuten vilustumisissa yleensäkin: keho yrittää pitää koko kehon suunnilleen normaalilämpöisenä, joten jos jokin kohta on liian viileä, yleensä keskikeho ryhtyy tuottamaan paljon lämpöä lämmittääkseen raajat, kehon pintaosat yms. Miellyttävän viileä, joka olisi mielikuvissa/tuntemuksissa jonkinlainen vaalea punertava, on kai sopiva, voipi olla haaleahko eikä varsinaisesti viileä.
Tulehduksessa kai keho ajattelee, että tulehdusalue saisi olla aktiivinen ja lämmennyt kun taas muu keho tai ainakin osat miellyttävän viileän puoleinen, kai lähinnä jonkin verran viileämpi kuin tulehdusalue.
Ihmiset inhoavat liikaa antiseptisyyttä, mitä ihan viileä tuo. Sitä ei pidetä ollenkaan terveellisenä. Pakkasella sisälle tullessa toipumisen olennainen osa on, että ihon viereiseen ilmaan leviää lämpimän sisäilman tavallisia ei-vaarallisia pöpöjä ja että vaatteiden sisältä tulee niiden lämpimän ilman tervettä pöpökantaa. Myös kropan on tarpeen olla ok lämmin, jotta siinä olisi itsestään luonnollinen määrä pöpöjä. Liika pöpöjen puute, mitä kylmyys ja viileä keho tuovat, ei siis ole terveellistä vaan voi nostaa pöpöjen tarvetta, siis mm pahentaa tulehdusta. Tässäkin kai miellyttävä olo kehossa ja kehon osissa, mielessäkin, kertoo oikeasta valinnasta, vaikkei niin kylmä olisi.
Lämmönsäätelykysymyksissä olisi kai hyvä syödä pala tuoretta hedelmää tai vihannesta, tai juoda kulaus tai kaksi tuoremehua, silloin tällöin, aika useinkin, niin se jotenkin auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti