tiistai 8. joulukuuta 2015

192. Vauvan piirteiden määräytymisestä

En tuota nyt niin tiedä, kokemusta on minulla tästä vähänlaisesti. Mutta jos onkin niin, että esim. hormonien tai samantapaisen sosiaalisuuden kuin hyönteisten kanssa myötä syntyvän lapsen piirteet määräytyvät ainakin osin naintihetkellä ja kenties siitä, miten vanhemmat niinä aikoina elävät. Niin silloin kai jos vanhempi tekee kunnollisella tekemisentavalla, sellaisella, millä on lapsen hyvä oppia paljon uusia asioita, helposti ja kunnolla, niin lapsesta tulee hyvää laatua tekevä. Niin kai käy, jos vanhemmat tsemppaavat, että tulisi kunnollista. Jos sitten vanhemmat olettavat osaavansa ja tekevät vähän niin kuin ulkomuistista tai vanhan kokemuksen varassa, jos ovat iäkkäämpiä, niin lapsesta tulee sellainen, joka olettaa vaan muttei tee siihen perustaksi tarvittavia havaintoja, ei siis opi perustaitotasoa eikä tee asioita kunnolla vaan on feikki tms. Mutta jos tuota sokkona tekemistä osaisi varoa ja tekisi niin kuin ensikertalaiselle on hyvä, niin ehkä silloin lapsi osaisi monipuolisesti.

8.2.2019   Mutta mites sitten, jos jompi kumpi tai molemmat vanhemmista ovat jo iältään vanhempia,osaavaisia ja siksi pitkälti ulkomuistista tekeviä, eivät kä saisi niin hyvin oppivaa lasta, niin mitä vaikuttaa jos ovat juovuksissa naidessaan, ja onko alkoholin tyypillä väliä, esim. jos se on sellainen, jonka kanssa on kovin hyvä olla, niin meneekö vain myötävirtaan, mitä se tekee laadulle, tai jos se menee ainakin vähän tai jonkin verran eri reittejä kuin oma tavallinen, niin millaisen alkoholin vaikutuksen alaisena katsoisi tarkkaan, korjaisi, onnistuisi löytämään hyvät tavat ja onnistuneet valinnat ensikertalaisellekin hyvin sopivalla tekemisentavalla, vai tuleeko alkoholin vire jotenkin mukaan kumminkin?

27.9.2022   En tätä tiedä, mutta iän myötä asioita pohtiessa on syntynyt vaikutelma, että miehellä on siittiöitä hänen toisilta saamiinsa kehuihin liittyyen tai siis siihen liittyen, jos joku nainen on tykästynyt hänen johonkin piirteeseensä tai tekoonsa, niin senmallisia siittiöitä on sitten sen naisen varalle ja arvauksena, miltä suunnalta tulevaiduudessa voisi löytää lapsrntekomahdollisuuden ja millaisen lapsen. 

30.12.2023   Jos on itsellä jokin hyvä perustekemusentapa, esim ammatillinen vahvuus yhdistettynä yleissivistykseen, arkijärkeen ja terveisiin elämäntapoihkn sekä tervehenkuseen elämänviisauteen, jonka haluaisi periyttää lapselleen tai jonka olettaa olevan ihan hyvä alku lapselle, niin pitäisi kai naida ihan vain tuolla hyvällä perustekemusentavalla ja elämänviisaudella, kentues menemättä erityiseen lapsenteklmoodiin, vaan olla omilla hyveillään, siis taidoillaan, viisaudellaan, elämäntaidoillaan jne ja vain ottaa huomioln, että teemme lasta tässä nyt ja että tekemusentavan taidot, vire, yms ehkä periytyvät lapselle jotenkin. Ei siis saisi naida toisiin nojaten, että tää vaikute tästä eiku toisaalta tuo, yms, vaan elellä noina aikoina tervehenkistä elämää, joka ainakin olisi hyvä alku lapselle, ja käyttää juuri hetkessä elämisessä tarvittavia taitojaan eikä viittauksia jo aiemmasta opittuun, tiedettyyn tms, esim aiempiin lapsiinsa tai idoleihinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti